Analyse TG: 'Verstandshuwelijk Ten Hag met spelers'

BVeenstra, 28-12-2018 om 07:25, 27598 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

In een uitgebreide analyse van het afgelopen jaar heeft De Telegraaf flinke kritiek geuit op Ajax-trainer Erik ten Hag. De krant schrijft dat er sprake is van een verstandshuwelijk tussen de trainer en de spelers van de Amsterdamse club.

Afgelopen zaterdag liet Telegraaf-journalist Valentijn Driessen bij NH Sportcafé al weten dat er enkele incidenten hebben plaatsgevonden in het afgelopen halfjaar. Hierbij sprak hij onder meer over het incident rondom het bekerduel met Te Werve. In de krant valt nu het volgende te lezen: 'Ziyech moest tegen de amateurs wél plaatsnemen op de reservebank, terwijl Tadic een vrije avond genoot. De spelmaker liep de trainerskamer binnen, riep fuck-off en maakte dat vuistgebaar door zijn platte hand in de binnenkant van zijn elleboog te laten vallen.'

Een ander incident eerder in het seizoen zorgde voor nog meer woede bij spelers van Ajax. De trainer gaf namelijk Dani de Wit rugnummer 34 en daar waren Ziyech en Donny van de Beek op zijn zachtst gezegd niet blij mee. 'Ziyech en Donny van de Beek stoven naar boven en vroegen waarom het nummer van Appie Nouri werd vergeven. Ten Hag gebruikte nog het argument dat het een opdracht van Overmars was de gebeurtenissen rond Nouri geen invloed meer te laten hebben op het seizoen. Hij haalde echter bakzeil toen hij werd geconfronteerd met de woede bij Nouri’s vrienden Ziyech en Van de Beek.'

De spelers geven regelmatig in interviews aan tevreden te zijn over Ten Hag, maar De Telegraaf heeft hier zo zijn twijfels bij. 'Wat moeten ze anders? Het is op De Toekomst een publiek geheim dat einzelgänger Ten Hag het niet in zijn vingers heeft om spelers voor zich te winnen', vervolgt de krant, die schrijft dat er sprake is van een verstandshuwelijk en de spelers zich beter voelen bij Alfred Schreuder, Aron Winter en Richard Witschge. Zo gaf een aantal spelers aan dat Schreuder het grootste deel van de trainingen leidt, voor- en nabesprekingen houdt en gezien wordt als de belangrijkste man achter de huidige speelwijze.

Toch is De Telegraaf niet compleet negatief over Ten Hag: 'Maar hoeveel er ook op Ten Hag viel en valt aan te merken: ere wie ere toekomt. Hij en niemand anders is de hoofdverantwoordelijke. Ajax schaarde zich voor het eerst sinds 2006 onder de beste zestien clubs van Europa, maakt nog kans op de landstitel, de KNVB-beker én zelfs de Champions League, het spel is vaak sprankelend en de fans zijn enthousiast. Velen geven aan weer met plezier naar het stadion te komen en ook op tv is het zeker op de Europese avonden smullen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Ik vraag me af wie hier de bron van is...
0 0
Lane 8
https://imgur.com/a/6r4XmyQ
0 0
WillyBrokamp
VD heeft natuurlijk een bruine arm bij JDG die zichzelf heeft opgeworpen als beschermheer van het erfgoed van JC. Het zijn de pathetische laatste stuiptrekkingen van een een stel broekplassende oude mannetjes.
0 0
VanDeMolen
Apart hoor, in het ene artikel schrijft Driessen dat alle spelers klaar zijn met de harde trainingen van ten Hag en in het andere artikel doet ten Hag de trainingen niet eens.

Als je dan liegt, doe het tenminste consistent.
2 0
Dit is mijn club
Van der Sar heeft toch een column in dat rioolblad. Gebruik deze dan eens om tegengas te geven en die Driessen eens flink aan te pakken. Als directeur moet je opkomen voor je eigen mensen en dat constante gestook van die lul met vingers tegengaan. Dit gezaag heeft al tijden niets meer met journalistiek te maken, maar is pure stemmingmakerij. Het zou hem trouwens nog meer sieren om die column op te geven en dat zaadblad een dikke vinger te tonen.
0 0
T.reckveugel
Misschien is vdSar wel de mol, ten Hag komt uit de koker van Overmars. Over Arisz komt ook vanalles naar buiten via een stroming die zo boos is dat Slop wegmoet. Zo werkt dat bij Ajax.
Vijfde colonne. Toen de situatie met Bosz knalde bleek ook al dat het sinds kerst niet meer boterde. Terwijl de hele directie op het veld liep na weer een nieuwe ronde in de EL. Het is een slangenkuil met lijntjes naar de pers
0 0
masterrr
@AS waarom noemen jullie dit een analyse vd TG? Jullie doen toch zelf ook aan journalistiek?

Een analyse is het systematisch ontleden van een probleem
0 0
Dexy
Kan dat smerige stokertje Driessen niet een keer een spreekverbod krijgen in de media?...
2 0
AjaxRobEnschede
Wat een vreselijk enge man is dit toch. Heb dat met heel weinig mensen maar krijg moordneigingen als ik hem zie...

Is zijn kelder wel eens gecontroleerd, zou me niet verbazen als daar .... wat een lul
3 0
Ardoe
Prikken, prikken, prikken. Het gaat te goed, dus moet Valentijn/TG gaan stoken om onrust te veroorzaken. Als die engnek wil prikken, gaat ie maar bij de plantsoenendienst werken.
2 0
Spuit11
Jemig, ik lees die eerste zin en weet genoeg.

Flinke portie fabeltjeskrant uit iemand zijn duim gezogen. Ik snap het wel, je krant verkoopt voor geen zak, je moet Ajax wel benoemen en gebruiken voor de clicks.
3 0
TontoKarnaggel
Lijkt mij weer de zoveelste poging om de publieke opinie tegen Ten Hag op te zetten.
Bij mij werkt het precies tegenovergesteld, hoe meer van deze bs verhalen, hoe meer sympathie ik voor Ten Hag krijg...
9 0
Babayaka
Al die sport journalistjes hebben een veel te grote ego, komt omdat ze ook met hun tronie op de tv zijn, en bij zowat elk lul programma aanschuiven. Die derksen is ook een vreselijke journalist en sjagerijn, echt een godswonder dat dat soort pipos op de tv te zien zijn.
en dan nog de ajaxwatchers en psvwatchers en feinurd watchers pfffff.
Beter een supporters forum lezen daar kan je meer info vinden dan die pipo's
2 0
ETM
Zo waar. Op voetbalfora kun je een veel hoger niveau voetbal analyse tot je nemen dan via al die zogenaamde analisten. Dat is toch treurig? Zou toch heerlijk zijn als er een voetbal praatprogramma zou zijn waar je echt naar uitkijkt omdat het je aan het denken zet of dingen echt helderder maakt. Of anders een programma waar tenminste de liefde voor voetbal van afspat. Zelfs dat is er niet!

Ik zal me er niet populair mee maken maar ik vind eigenlijk dat TV Rijnmond (dat alleen Rotterdamse clubs bespreekt) qua niveau vaak wel aardig. Het gaat tenminste echt over voetbal en er hangt niet zo'n afzeiksfeer.
Zou mooi zijn als een AT5 een programma zou hebben dat echt Ajax volgt en tenminste sprekers met passie uitnodigd.
1 0
Babayaka
Inderdaad en dan vooral de liefde van het nederlandse voetbal.
Het gegeil op alles wat in het buitenland gebeurd ben ik wel aardig zat.
Terwijl de spelers en keepers daar dezelfde blunders maken.
0 0
RobbertB
Ik begin EtH een steeds sympathiekere vent te vinden. Hij is wat onhandig soms, maar hij heeft ook al aangegeven daar aan te willen werken.

Manager van Ajax is geen makkelijke baan.
3 0
BrandjeXL
TH is altijd een sympathieke man geweest maar werd echter Vanaf dag 1 belachelijk gemaakt. De media, heren van VI maar ook de Ajax-supporters en hier op AS. Hij kwam slecht over in de media, is geen Amsterdammer, was de bitch van Guardiola, speelde laf voetbal en dat soort dingen. Gelukkig waren er ook mensen die zeiden dat je in een half jaar geen wonderen mag verwachten en dat je hem op dit seizoen mag afrekenen. Maar zelfs als Ajax dit jaar geen kampioen wordt mag hij van mij blijven. Heel Ajax is een andere weg in geslagen. Kapitaal staat op het veld ipv op de bank. TH gaat geweldig om met een selectie die misschien wel 13/14 basisspelers heeft. Die wil Dolberg in de spits en een ander weer KJH. Hakim op tien en Neres vanaf rechts. Velen zegen dat Wöber tegen Psv had moeten spelen. Misschien wel maar zijn domme acties a la Veltman billijken ook best de keuze om niet met hem te starten. TH doet het prima bij een zeer moeilijke club en gelukkig zien de supporters, zie aek uit, dat nu ook.
3 -1
Babayaka
Mooie reactie.
0 0
Koningtoto
Ik heb nog nooit iets gehoord over ten Hag op de tribune. Just saying.
2 -1
Ronaldinho020
In de zomer was het hier wel heel ernstig gesteld met de negatievelingen en haters.
Laten we zeggen dat EtH hen de mond wel gesnoerd heeft.
0 0
AsensioWillemsen
Telegraaf beweert altijd iets en als spelers het dan openbaar ontkennen dan komt TG met het verhaal dat de spelers dat alleen maar doen voor de bühne. Zo heb je altijd gelijk ja
1 0
Ajax412
Lekker aan het modder gooien Valentijntje? Net als na de laatste wedstrijd, nog even Ten Hag opfokken vlak voordat hij op live TV komt? Maar wel telkens met de leugen komen dat hij een eerlijke kans van je krijgt. De Telegraaf is al vanaf dag één bezig met hem zwart maken. Neutraal nieuws brengen zit er helaas niet in daar.
3 0
mickey2602
Ik snap niet dat hier meer dan 100 reacties op zijn geweest.
Zoals iedereen kan lezen gaat het hier om een analyse van 2018 wat dus betekent dat al dit nieuws hier al eerder is verschenen en dat er inderdaad "oud"nieuws tussen zit.
Of is dit een unieke gelegenheid om maar weer met zijn allen los te gaan op de Telegraaf en met name op Valentijn Driessen?
Dan neigt mijn mening eerder naar die van Redrum,dit soort artikelen maak ik me niet druk om. Driessen heeft een nadelige quote van ten Hag onder het vergrootglas gelegd en komt ermee als het grootste nieuws,bij Voetbal Inside wordt half Ajax ook iedere week slecht gemaakt,het AD heeft vervolgens ook nog iets waar ze mee willen scoren.
En buiten de fans is vrijwel ieder medium negatief over AJax. Dat weten wij fans al sinds jaar en dag dus maak je er niet meer zo druk om,jongens.
1 -2
Web
90 procent gaat over het slechte Ajax
10 procent gaat over het goede Ajax
Lees dat hele artikel maar eens.
Wat heeft de overhand
5 0
Willem410
Bij de telegraaf zitten ze al maanden met smacht te wachten op een paar slechte resultaten van Ajax om de kettingzaag aan te kunnen zetten.
Blijkbaar was al hun laatste hoop op Utrecht gevestigd waar Ajax het traditioneel lastig heeft.
Nu deze wedstrijd ook relatief eenvoudig gewonnen is gaan ze maar over tot een wanhoops aanval.
3 0
Bloedgezellig
Dus EtH is het schoothondje van Marcie.
1 -7
Ozymandias
Trolletje.
2 0
AlexIbarra
Ten Hag is een trainertje dat we bij Utrecht hebben opgepikt, dat na een half seizoen inwerken nu prima presteert met Ajax. Het sprankelt niet elke week maar er is wel een bepaalde constantheid waardoor we praktisch geen onnodig puntverlies lijden.

Jammer dat PSV en Bayern nog iets klinischer waren dan wij maar verder presteren we uitstekend en mede daardoor lijken de spelers het ook naar hun zin te hebben. Het is toch niet nodig om een keuze te maken tussen 'Ten Hag is De Verlosser' en 'ondanks Ten Hag haalt deze geweldige groep op eigen kracht de punten'?

Hij heeft een redelijk stabiel systeem staan, lijkt niemand overbelast te hebben ondanks een zeer lange 1e seizoenshelft na een WK, zijn mediaoptredens gaan ietsje vooruit, Keizer, Bosz en De Boer zijn inmiddels ook weer onder de pannen. Dus wat willen die zeikerds nou?

Ten Hag is Nu de trainer van Ajax, met deze groep en directie. Voorlopig doet hij het goed, wordt er wekelijks gelachen en gepresteerd met mooi voetbal.
Laat dat maar ff zo blijven.

4 jaar naar Twents gehakkel luisteren voor 8 prijzen? Ik heb het ervoor over.
7 0
Redrum
Ik merk dat ik me niet eens meer druk kan maken om dit soort artikelen. Het is zo ongelofelijk sneu, doorzichtig en kansloos dat ik vrij zeker weet dat er geen enkel weldenkend persoon is die dit serieus neemt. En de groep simpele zielen die dit voor waarheid aanneemt kan me eerlijk gezegd echt aan me reet roesten.
28 0
Koningtoto
Toch zijn er hier een aantal die er een schepje bovenop doen. Geeft te denken over een bepaalde voorkeur.
2 0
Ronaldinho020
Walgelijke krant, blijven maar proberen te zagen aan de poten van Ten Hag. Dit ook al vanaf minuut 1, heel zielig.
8 -2
kaashaas
Deze krant is slimmer dan men denkt... nu brengen ze nieuws ja negatief.. alleen op dit forum al 100 plus reactie.
Vi, voetbalzone, ajax headliner, veronica inside, nos, voetbalprimeur etc zullen er ook wel weer op doorgaan.

Kortom ze hebben het doel bereikt.
Anti Ajax krant is erger dan het AD.
8 0
Babayaka
Ik heb jaren zowel de telegraaf en ad bezorgd en dat is inmiddels 30 jaar geleden.
Maar toen al las ik liever het ad ( toen nog een echte krant, niet dat kleine kut krantej van nu) Simpelweg omdat het positiever objectiever over ajax schreef dan de telegraaf.
Telegraaf is een rare krant mbt ajax, geen idee waarom.
2 0
Redrum
Dezelfde slimheid als die we bij psv vaak zien. Een slimheid die voortkomt uit een totale afwezigheid van trots en schaamte. Een hele simpele vorm van slimheid die door menig zichzelf respecterend medium, club, groep of persoon niet wordt toegepast door de simpele reden dat het tegen hun principes in gaat.
9 0
MankeNelis
Precies, als er niets aan de hand is dan pak je gewoon de stront-emmer van de plank. Sport journalist het meest simpele beroep. Roddels en halve waarheden regeren. Bronnen zijn vaak duister en mistig in de voetballerij.
4 0
Kikke
Wow, wat een reacties zeg.. kijk ik hoop op mijn ongelijk en dat Ajax, fantastisch de Champions League door komt. Heel ver komt, dat ze kampioen worden en door bekert... maar eerlijk gezegd heb ik heel veel geloof in de kwaliteiten van de spelers, maar niet in de kwaliteiten van Ten Hag.. en wat hier wordt geschreven bevestigd het... maar goed ik sta waarschijnlijk alleen... zie namelijk heel veel wat verbeterd kan worden en laten we hopen dat dat wordt gedaan.. wie dat doet, winter of die anderen, maakt mij niets uit... ik geloof dat dit de ‘waarheid’ is... en tja iedereen kan wat anders lullen.. maar volgens mij ging het pas lopen bij Ten Hag, omdat de spelers inspraak kregen...
2 -11
Rinus M.
De vraag was al voor wie die voorgeprogrammeerde viskrant dit soort achterlijke stukjes schrijft maar nu is dat gelukkig weer duidelijk.
4 0
RaynoFischer
Natuurlijk hebben we goeie spelers, maar Ten Hag bepaalt de speelwijze/tactiek en moet zorgen dat er een team staat en spelers juist het beste uit zichzelf halen..
De spelers kregen juist inspraak door Ten Hag, die vraagt ook om feedback, juist prima cominucatie om samen tot iets goeds te komen ;)

Kijk maar naar United als voorbeeld, hartstikke goeie spelers, maar het werkt totaal niet met Mourinho
2 0
kaashaas
Oh.. ik ben ook geen fan van ten hag en zie liever bosz..
Maar hij doet het toch goed en toch ben ik nog geen fan maar respecteer hem wel..
Maar deze krant pleegt altijd karaktermoord..
2 0
JPM
Al die trolletjes meteen weer, lol.
4 -2
GerardAjax26
Wellicht is het een idee dat Driessen eens kritisch op zijn eigen artikelen van het afgelopen jaar terug kijkt ipv op Ten Hag.
2 -1
Kikke
Mmmm precies wat ik ook zag aan het begin van dit jaar... geen respect vanuit de spelers.. maar omdat hij ze nu inspraak geeft, bij hoe ze spelen, is het spel plezier terug gekomen... de band tussen de jongens is fantastisch om te zien... eeuwig zonde dat Bosz nooit de vrije hand heeft gekregen, zeker met deze ploeg.. en Jonk niet heeft kunnen blijven...
0 -16
ErikDeBosz
Wat heeft Bosz gewonnen dan? Die liep toch ook gewoon naïef te voetballen tegen Manchester United. Ik kon na een minuut al zien dat Manchester niet van plan was om te voetballen, dus waarom zou je dan zelf nog blind gaan aanvallen. Het is een finale, die speel je slecht 1 keer.
5 0
3*stars*3
Dat Jonk vertrok is idd zonde, zeker als je kijkt naar lange termijn.
Maar wat zou Bosz momenteel beter doen dan???
Voetbal onder Ten Hag is ook leuk maar het staat ook beter.
Bij Bosz was het zijn manier en niets anders.
Bosz maakte trouwens de grootste fout destijds om 2 dagen na een slijtageslag in Gelsenkirchen, te kiezen voor dezelfde opstelling in Eindhoven en zo 3 punten mis te lopen.
Tegen United kon hij tactisch ook niets veranderen en liet hij het maar koppig staan.
Wel genoten van grootste gedeelte van 2e seizoenshelft maar Bosz is echt niet heilig.

Ajax doet het prima zonder Bosz enne Dortmund ook!
9 0
RaynoFischer
Precies dit dus, het gejank om Bosz moet nu maar eens afgelopen zijn.
Goeie trainer, maar het is ook geen god hoor
4 0
3*stars*3
Idd en mensen vergeten ook dat er een heel groot verschil was tussen Ajax uit en thuis, onder Bosz.
Mede door het publiek, steeg Ajax boven zichzelf uit in de thuisduels.
Gaven de spelers en Bosz ook aan.
Maar we moeten niet vergeten dat Ajax heel wat punten verloor in de uitduels en in EU volgens mij geen duel won.
Huidige Ajax is gewoon sterker en meer in balans.

Wel 1 pluspunt voor Bosz en staf, was dat Ajax een hele fitte selectie had tijdens het seizoen.
Weinig spelers gehad die er lang uit lagen met blessures.
1 0
3*stars*3
Zoals Genee een paar weken geleden tegen Driessen zei, ‘jouw mening is sowieso gekleurd mbt Ten Hag’.
Driessen ging sneaky lachen en ging er niet verder op in.

Verstandshuwelijk of niet maar we hebben een goed Ajax gezien in het 1e seizoenshelft.
Leuk om er van alles bij te halen en roepen dat de spelers zich beter voelen bij de assistenten en dat Schreuder zo belangrijk is.
Maar het is onmogelijk om zo’n 1e seizoenshelft te draaien, als die incidenten echt zo’n grote impact zouden hebben.

Valentijn is en blijft een gevaarlijk mannetje.
Owja, hij riep voor Bayern uit ook dat hij nog wat info over Ten Hag had maar het nog ff zou bewaren, bullshit...
19 -2
RaynoFischer
Precies en op trainingsfoto's en filmpjes zie ik juist veel vrolijke spelers, ook met Ten Hag erbij.
Het is maar net wat je onder een verstandshuwelijk verstaat, je hoeft geen beste vrienden te zijn met al je collega's, maar als je gewoon kunt samenwerken is het goed toch?
Zou ook wel raar zijn als trainer om een paar beste vrienden als spelers te hebben, dat lijkt mij juist geen goeie situatie :P
3 0
Godenzoon88
nou nou .. zulke incidenten vinden ook bij de telegraaf plaats..
2 0
Bloedgezellig
Als Ajax aan het einde van het seizoen is leeggelopen, wil ik nog wel even zien hoe Marcie en EtH dit gaan opvangen, zijn beide hier niet in staat voor.
2 -14
Kikke
Denk dat het niet leegloopt aan het einde van dit seizoen... juist hierom...
1 -3
Ozymandias
Inderdaad, want het is niet zo alsof Overmars sinds hij bij Ajax is begonnen een selectie heeft samengesteld die de finale van de Europa League heeft gehaald en een andere selectie heeft samengesteld die in de Champions League heeft overwinterd. Tadic, Blind, Tagliafico, Ziyech, Onana, Neres, De Jong, Dolberg, etc. zijn allen enorme miskopen geweest.

Ten Hag heeft natuurlijk niet als eerste Ajax hoofdtrainer in 13 jaar Ajax in de Champions League laten overwinteren en het beste eerste seizoenshelft gedraaid wat Ajax ooit heeft gehad. Ook is hij niet de hoofdtrainer met het hoogste gemiddelde punten per wedstrijd van alle hoofdtrainers in de historie van de club. Het is ook niet zo alsof Ajax middels zijn visie nu tactisch attractief voetbal speelt.

Ajax heeft momenteel de beste technisch directeur en de beste hoofdtrainer die ze deze eeuw hebben gehad.
12 -2
Kikke
Beste hoofdtrainer hahaha laat me niet lachen... hij mag blij zijn met deze spelers groep, dat is wat ik er van vind...
3 -9
Babayaka
pff op nederlands niveau bezit ajax altijd de beste selectie, toch is ajax beter dan ooit qua doelpunten punten en qua spel.
Ook de andere trainers hadden de beste selectie vergeleken met de rest van iedergeval nederland.
2 0
Ozymandias
Van alle hoofdtrainers in de historie van Ajax is er niemand die gemiddeld meer punten haalt per wedstrijd dan Ten Hag. En je kunt mij niet vertellen dat het verschil in niveau tussen Ajax en de rest nu groter is dan onder Michels, Cruijff, Van Gaal, Koeman, etc.. Elke hoofdtrainer is gelimiteerd door het niveau van zijn selectie maar Ten Hag haalt momenteel bijna het maximale uit de selectie die hij heeft.

Ajax speelt duidelijk voetbal volgens de visie van Ten Hag. Zoek maar eens wat interviews met Ten Hag op van voordat hij hoofdtrainer bij Ajax werd (bijvoorbeeld in zijn Bayern II periode). Dan zul je zien dat de manier waarop Ajax nu speelt precies past bij de manier waarop Ten Hag zijn ploegen het liefst wil laten spelen. Ten Hag's speelstijl haalt bijna het maximale uit deze ploeg.
6 -3
31xAjax
Natuurlijk heeft het ook met het niveau van de rest vd competitie te maken. in de tijden van de trainers die jij noemt deden we met meer clubs Europees mee en vaak kwamen ze ook nog verder dan slechts 1 ronde. meerdere clubs overwinteren en soms werd de kwartfinale nog gehaald. dat valt natuurlijk niet te ontkennen en draagt enorm bij aan het hoge puntenaantal onder TH. Hij doet het goed, maar er valt natuurlijk wel het eea aan te merken op hem.....
0 -1
Babayaka
Joh het niveau van de eredivisie is nooit anders geweest, alleen zijn ajax en psv nu echt stabieler en spelen op nicveau
1 0
Koekepeer
De rest van Europa is ook gewoon beter geworden.
0 0
31xAjax
Lees mijn post ff als je tijd hebt, want dat ben je volgens mij vergeten....
0 -1
Ozymandias
In 1994/1995 werd Roda JC tweede*... om maar een voorbeeld te noemen. Ook in de periodes dat die hoofdtrainers bij Ajax actief waren was de Eredivisie dramatisch. Het verschil tussen het Ajax van Michels of Van Gaal en de rest van de competitie was groter dan het verschil tussen het Ajax van Ten Hag en de rest van de competitie.
2 -2
31xAjax
Precies, het feit dat Roda 2e werd en Willem Il later ook nog een keer geeft aan dat de eredivisie destijds sterker was. Ook de internationale prestaties van de clubs buiten de "top 3" waren beter. 3e,4e ronde Uefa cup of Europacup 2 kwam regelmatig voor of zelfs kwartfinale. Er mochten meer clubs meedoen en die haalden "best veel" punten. Allemaal heel anders dan nu....
1 -1
Ozymandias
Hahaha, kom op man. Het feit dat Roda JC tweede werd en Willem II later ook geeft alleen maar aan hoe laag het niveau van PSV en Feyenoord die jaren was. Roda JC had helemaal geen goede selectie (voor een club die 2e werd).
1 -2
JariHeijden
Nu ga ik niet met je mee. Roda deed het dat jaar zo enorm goed. Voor de meeste ploegen waren ze onverslaanbaar Zeker voor Ajax. Roda was de enige ploeg van wie Ajax niet gewonnen heeft dat seizoen. Nationaal en internationaal.
0 0
Pipodeclown112
Da's niet helemaal waar. Casino Salzburg, 0-0 en 1-1. Lekker ploegje was dat ook hoor.
0 0
JariHeijden
Je hebt gelijk. I stand corrected.
0 0
31xAjax
het is 1 van jouw kwaliteiten om de zaken zo te draaien dat het lijkt dat je gelijk hebt. Maar inhoudelijk ga je niet op mijn argumenten in. Verklaar de Europse prestaties van Twente, AZ, Utrecht, Sparta etc. dan eens tegenover die van de laatste jaren...
0 0
3*stars*3
Roda eindigde 2e in 94/95
2 0
Ozymandias
Hahaha, dat bedoelde ik natuurlijk. Me vriendin leidde me af toen ik dat schreef. :P
0 -2
Good Luck
Op wie valt niets aan te merken? Noem er eens 3, noem er eens 2, eentje dan.......,
0 0
3*stars*3
Helemaal gelijk in hoor maar laat die gozer maar gezellig trollen joh.
Verder gewoon negeren...
2 -1
Bloedgezellig
Dit is totale onzin jaar in jaar uit heeft Marcie gefaald op elk vlak wat betreft zijn functie en toen ie klem kwam te zitten omdat hij de geweldenaar EtH had aangesteld en dat op een fiasco ging uitlopen is hij de portemonnee gaan trekken enkel en alleen maar om zijn eigen hachje te redden.
2 -2
Ozymandias
Onzin... Overmars heeft zich geweldig in zijn rol ontwikkeld en haalt de ene na de andere topper naar Ajax. Ziyech, Onana, Sánchez, Neres, De Jong, Dolberg, etc. waren allen al door hem naar Ajax gehaald voordat Ten Hag werd aangesteld dus je l*lt echt maar wat.

Noem mij eens een technisch directeur in de geschiedenis van Ajax die meer toppers aantrok en niet net als Overmars regelmatig een miskoop deed?
2 0
JPM
Ik wilde al reageren op die loser maar had het niet beter kunnen doen dan jij hierboven; thanks voor het besparen van tijd.
2 0
Babayaka
Ach elke trainer is zo goed als het spelersmateriaal toelaat.
Frenk rijkaard deed het leuk bij nederland en nog leuker bij barca
Bij sparta was het echter niet veel.
Zelfde geldt voor advocaat, mourinho guardiola
Hoewel mourinho in zijn porto tijd denk ik een betere trainer was dan erna, want wat hij met porto deed was knap.
maar met de clubs erna had elke trainer het zelfde gepresteerd of misschien zelfs nog beter, want mourinho is een grote eikel.
1 -1
Kikke
Zekere hoogte met je eens, maar dan heb je uitzonderlijke gaves, zoals Cruijff en die kan wel vanaf de grond een club opbouwen..
0 -2
Babayaka
Alex Fergusson
0 0
Ozymandias
Driessen blijft dat l*l verhaal over het urenlange gesprek tussen Tadic en Ten Hag maar herhalen terwijl beide al hebben aangegeven dat ze geen urenlang gesprek hebben gehad. Volgens Tadic hebben ze wel even kort gepraat na die wedstrijd maar spreekt Ten Hag hem (en andere spelers) regelmatig even kort. Het is duidelijk dat Driessen van muggen olifanten probeert te maken om maar te kunnen beweren dat het niet goed zit tussen Ten Hag en de spelers. Terwijl de spelers keer op keer zeer lovend over Ten Hag praten en zijn communicatie met de spelers juist als één van zijn grote krachten benoemen.

De Telegraaf verkoopt meer krantjes en krijgt meer clicks op hun website als ze negatieve dingen over Ajax schrijven omdat meer mensen dat willen lezen (zelfs als ze het er niet mee eens zijn of zelfs weten dat het eigenlijk onzin is). Daarom is het voor de Telegraaf goed als het lijkt of het rommelt binnen Ajax. Gelukkig lijken steeds meer mensen dit te begrijpen en in te zien dat iemand als Driessen totaal niet betrouwbaar is. De Telegraaf's Telesport is een sport roddelkrant, niets meer niets minder.
9 -1
lucasv
Driessen is journalist, geen fan. Ten Hag heeft teveel fouten gemaakt. Alle wissels vorig seizoen matig. Thuis Heracles fout, uit PSV, fout. Alleen door hem 5 punten verloren. Tegen Bayern Blind voor Schöne, fout. Uit Utrecht: Sinkgraven voor Wöber, fout. Leidt tot 1-2 , daarna had riskant balverlies van Sinkgraven nog de
2-2 kunnen inluiden.
Ajax heeft na een koerswijziging eindelijk een kwalitatief goede selectie. We spelen het beste voetbal in jaren. Iedere fan mag trots zijn. Maar het is ondanks Ten Hag, niet dankzij
3 -12
Knalpot
Met Wober voor Sinkgraven had die Klaiber nog even een extra kapje gedaan gewoon omdat het leuk is...wat een onzin kerel dit was gewoon klasse van die speler van utrecht niets meer en niets minder en dat kun je op geen enkele trainer of speler afschrijven,
0 0
Kikke
Lucasv, zo voelt het voor mij ook hoor.. denk dat Ten Hag niet zo’n licht is... maar heel veel geluk heeft met deze spelers, die al heel goed zijn opgeleid door de trainers daarvoor.. ik ken deze situatie wel.. we hadden met ons team, vanaf de jeugd, hele goede trainers, die ons alles leerde technisch, tactisch et cetera.. hadden in de jeugd ook alles gewonnen wat er te winnen viel. Toen ik in de senioren een pretteam vormde met andere goede spelers. Was de trainer coach er ook voor spek en bonen.. we wonnen toch wel alles.. vanuit ervaring, niet vanwege de trainer... en werden reserve hoofdklasse kampioen van Nederland... tja, dat zie ik al heel lang hier ook...
0 -7
3*stars*3
Ondanks Ten Hag maar niet dankzij Ten Hag, beste voetbal in jaren?
Maar Ten Hag is WEL verantwoordelijk voor de fouten die je opsomt?
Lekker makkelijk en sterker nog, een hele domme reactie....
5 -1
NoPants
Grappig dat ten hag geen credits krijgt voor speelwijze. Geen credits voor tadic in de spits tegen bayern. Geen credits voor het schone-frenkie blok. Geen credits voor de 3 10’en die van positie wisselen. Nergens reken je ten hag af op zijn tactische keuzes, behalve de 2 (van de 32) wedstrijden dit seizoen waar het fout ging.

Daarmee laat je wel je kleur zien zeg..
5 -1
Ozymandias
Ten Hag had tegen Heracles Almelo gewoon acht basisspelers opgesteld. Het is onzin dat het door een fout van Ten Hag kwam dat Ajax die wedstrijd gelijk speelde. Tegen FC Utrecht moest Ten Hag er wel voor kiezen om Wöber eruit te halen omdat hij al geel had en dicht tegen een tweede gele kaart aanzat. Sinkgraven was de enige optie die Ten Hag voor linksback had.

"Maar het is ondanks Ten Hag, niet dankzij."

Man hoe dom kan je zijn...
8 0
NoPants
Denk dat als ze ten hag eruit gooien wij de favoriet voor de CL zijn idd.
0 -1
mallerd
Het is altijd makkelijk om puntenverlies op een trainer af te schuiven, Ten Hag had Wöber moeten op stellen tegen PSV , maar die dag zakte elke speler echt zwaar door de ondergrens, het was gewoon een collectief falen die dag.
Ten Hag doet het gewoon fantastisch op dit moment en in tegenstelling tot kamikaze Peter Bosz is Ten Hag niet bang om zich aan te passen aan de tegenstander waar nodig, dit is ook voor grotendeels de reden dat we dit seizoen Europees nog ongeslagen zijn.
6 0
Web
Dit
2 0
Web
Alle andere trainers zijn foutloos
1 -1
Voetbal1900
Het toont nogmaals aan hoe lastig het is Ajax trainer te zijn. Je hebt te maken met zeer talentvolle en (te?) zelfbewuste spelers die soms lastig tegen kritiek kunnen. Je hebt een achterban die resultaten eist. Je hebt een directie die hetzelfde wil maar je niet altijd de middelen geeft. En dan nog een heleboel randfiguren die jaloers zijn dat jij bent wat zij nooit zullen worden. Deze hangen gefrustreerd rond deze club en voeden de krant. Het is ook moeilijk om met verlies om te leren gaan. Het is ook moeilijk om te zien dat deze trainer het wel lukt wat hun nooit zal lukken. Ze hebben een trainer die niet allemansvriendje is. Gelukkig maar.
1 -1
Afstandsschot
Mike, ga lekker oliebollen eten joh papzak. Staan godverdomme 13 februari tegenover Real, hebben wel wat beters te doen dan dat gezwets van jou lezen. #VerweijOut
5 0
mgtow
Mike de moderne clickbaitjournalist. Dat hij moge branden in de hel.
2 0
Ajaxvooraltijd
Driessen moet vanuit zowel de supporters als vanuit Ajax compleet gemeden worden. Laat hem maar nutteloos worden voor de teleprivè. Verdekte kutkakkerlak is het!
1 0
Bjorn
Ik vind De Telegraaf als het om transfers gaat altijd scherp en prima dat ze het eerste nieuws hebben. Maar ze zoeken echt de trainers op de laatste jaren. Zowel Bosz, Keizer and Ten Hag kunnen niets goed doen. Alleen Frank de Boer had alle krediet ( directe Cruijff link). Daarvoor werd Jol ook al compleet (deels terecht) afgemaakt.
0 -1
Venta
Het is absurt, TG zou toch pro-Ajax zijn? Waarom dan continu de Ajax organisatie zo onder druk zetten? Geef die man gewoon het krediet dat hij verdient i.p.v. iedere kans aan te grijpen om lezers te lokken. TH doet het onwaarschijnlijk goed!!
0 0
RusselWestbrook
Schaamteloze roddelkrant.
2 0
Schwalbino
Gewoon de Telegraaf mijden. Website niet meer bezoeken. Veronica Inside eveneens niet meer kijken.
4 0
Web
De Telegraaf blijft zoeken
Ten Hag heeft wel bewezen een uitstekende trainer te zijn voor Ajax
Dat de spelers mee mogen denken geeft aan dat Ten Hag open staat als trainer.
Aan het voetbal kun je zien dat hij tactisch heel sterk is. Totaal ander systeem, iets meer zekerheden in het spel gebouwd. Twee voetballende controleurs, hoog staande backs.

En dan in het oude blijven, telkens terug komen op Heracles thuis. Waar een prima team stond wat goed genoeg was om Heracles te verslaan. Maar het team had een offday, en dat kan zo nog eens gebeuren. Nog ongeslagen in de Cl.
3 0
Sjeisbroochem
Je ziet toch zo dat th er niks van kan? Het begint met normaal kunnen communiceren en dat lukt hem al niet. Het is ook een angsthaas. Dat Ajax goed draait heeft alles te maken met de kwlaiteit vd selectie en niets met TH.
1 -10
Schwalbino
Weer zo'n eendagstrollaccount.
2 0
Web
Wat een onzin.
Jij ziet niet dat ze totaal anders spelen
Ander systeem. Dat doen de spelers?
0 0
X-RaY
Wanneer krijgt die lul eens de stempel 'persona non grata' van Ajax? Als hij voor deur staat moet je de deur in z'n snoet dichtgooien. En hard ook.
3 0
noppenkoning
dacht dat de Telegraaf een Ajax krant was, waardeloos dit, indien je nog een abbo op deze pauper krant hebt, zeg hem dan op
3 0
ajax4lifebaby
Triest dit, denk dat Ten Hag wel bewezen heeft met verschillende tactische zetten dat hij het wel in de vingers heeft. Dat hij ineens Tadic in de spits zetten tegen Bayern uit was echt geniaal.
1 0
jackwolf
Wat mij afvraag, is er in Brabant ook een dagblad die voortdurend negatief over van Bommel schrijft? En in Rotterdam een krant die telkens weer aan de stoelpoten zaagt van van Bronkhorst?
2 0
Welja
Driessen denkt dat Ajax van hem is >(
0 0
ajaxxcied4life
Van Bommel werd met zijn ploeg uit de beker gewipt en verliet roemloos de CL. Van Bronckhorst is met zijn team nu al weer klaar wat betreft de titelaspiraties maar natuurlijk niente daarover. De Telegraaf is het blad voor de man en vrouw die hun onderbuik gevuld willen hebben.
7 0
JanTa
Ah ik dacht al waar blijft Driessen. Gelukkig is die intrigant weeer op pad met zijn 1mansoorlogje want er moet wel brood op de plank komen dus er zal wel weer een vervolg komen.
3 0
Beachboy
De pers en het journaille heeft een controlerende en informatieve rol in de samenleving. Maar wie controleert hen? Ik kan met niet aan het idee onttrekken dat het gemiddelde nieuwsmedium op sensatie beluste en opiniërende stukken voorrang geeft boven (geverifieerde) feiten. Het woord karaktermoord komt ook bij me op, maar het is breder dan dat, het is niet Ten Hag of Keizer of wie dan ook, het is gewoon het instituut Ajax dat in lees- en kijkcijfers heel goed scoort. De waarheid is niet de norm, maar het bereik en daarmee dus de commercie. Doodziek model, maar goed het gaat dan ook al jaren meer dan dramatisch met TMG en de Telegraaf. Ze bevestigen iedere keer weer hoe vicieus de cirkel is waar ze inzitten.
2 0
trooop
Niemand controleert hen, en laten we dat in godsnaam zo houden. Het is slechts het wantrouwen dat jij tentoonspreidt en dat fiks wordt aangewakkerd door politici en andere dubieuze figuren, dat ervoor zorgt dat het vertrouwen in de journalistiek zo historisch laag is. Commercie en journalistiek gaan altijd al hand in hand. Daar komen inderdaad uitwassen uit voort, zoals de telegraaf. Maar het is tegelijk zo'n beetje de enige manier om geld binnen te halen. Je wil namelijk niet gesponsord worden door autoriteiten die jij behoort te controleren.

Dat commercie niet perse corrumperend hoeft te werken bewijzen de kwaliteitskranten al jaren. In tegenstelling tot wat schreeuwend nederland denkt bedrijven die uitstekende journalistiek.
Het meest zuivere model komt overigens van de correspondent, dat zichzelf advertentievrij bedruipt met abonnementsgeld van hun leden.

Dat het al jaren slecht gaat met de telegraaf heeft trouwens niks met dat model te maken, maar met algehele ontlezing en de concurrentie van internet. Die neergang treft alle kranten wereldwijd.
0 0
AjaxPassion
Precies dit. Als ze alle goede media nou eens van een waarheidskeurmerk voorzien dan werd die puinhoop een stuk kleiner.
0 0
trooop
Want de waarheid is altijd eenduidig en zij die bepalen wat waarheid is hebben het altijd bij het rechte eind? Wat een domme praat. Als je enigszins op de hoogte bent weet je dat volkskrant, trouw en nrc te allen tijde zo precies mogelijk proberen te zijn en in tegenstelling tot de telegraaf en het ad niet zomaar troep verkondigen om hun agenda erdoor te jassen. Daar hebben we het heel goed mee getroffen in nederland, maar mensen blijven liever janken op 'de media'. Alsof het allemaal 1 pot nat is. Onvergeeflijk kortzichtig.
0 0
mgtow
Waarheidskeurmerk? Uitgegeven door de overheid? Je bedoelt zoals de communisten en de Nazis dat deden?
0 0
NoPants
Of een iets modernere versie. Een keurmerk die verschillende media organisaties gaat fact-checken.

Organisaties die, overall, eerlijk en objectief het nieuws verslaan krijgen het keurmerk. Organisaties die iedere keer maar wat publiceren in de hoop dat het waar is, niet.
0 0
trooop
Dom, modern geleuter. Objectiviteit bestaat niet en het streven ernaar is onwenselijk. Subjectiviteit begint al met de woordkeus. Ieder afzonderlijk woordje kleurt je boodschap. En Ajax wint met 2-0, akkoord. Maar speelden ze ook goed?
0 0
AFCA0492
dat lijkt me meer iets voor de mensen zelf om te bepalen. ik heb geen censuur nodig om in te kunnen schatten wat echt en nep is. tuurlijk zit je er dan wel eens langs. maar dat hoort nou eenmaal bij het hedendaagse leven.
0 0
Web
Heel goed omschreven. Helemaal mee eens
0 0
afcasven1995
Wauw en dit is dan een patrner van Ajax. Is het eens een keertje rustig gelijk weer stoken. Als ik Ajax was zou ik per direct de samenwerking opzeggen en lekker in zee gaan met Freek Jansen van VI.
1 0
Ajax27
Lekker stoken bij een club waar het wat rustiger is. En al zou bovenstaande waar zijn, lekker boeiend. daarvoor heb je jouw assistenten. De een moet er de zweep over kunnen gooien, de ander moet meer een peoplemanager zijn, met de ander m oet je kunnen lachen en dollen, e jn de laatste moet de moeilijke beslissingen nemen. Dan word je niet altijd geliefd.
0 0
AsensioWillemsen
Los van dat ik hier maar weinig ban geloof. Natuurlijk hebben spelers een betere band met de assistent dan de hoofdtrainer. Zo gaat dat bij elke club, dat is gezond
0 0
Onpartijdig
Ik heb de Telegraaf vandaag gewoon de kachel ingegooid, het stookt namelijk wel lekker
3 0
RusselWestbrook
Haha
0 0
EuforischeRealist
In de dagen waarom ieder medium met zijn eigen terugblik op 2018 komt kan het sneue Valentijntje natuurlijk niet ontbreken. De man kan simpelweg niet toegeven dat hij er vaker naast zit dan dat hij gelijk krijgt (niet heeft want dat is nog minder).

Misschien toch nog even langs het uitzendbureau Valentijn, want als journalist kan echt niet meer in het nieuwe jaar.
0 0
Toon meer reacties