De Haan tipt De Jong: 'Niet aan 75 miljoen denken'

NielsOpdam, 18-12-2018 om 09:35, 8828 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Foppe de Haan vindt dat Frenkie de Jong niet te veel bezig moet zijn met het prijskaartje van 75 miljoen euro, dat nu om hem heen hangt. De Haan vindt ook dat De Jong naar een club moet gaan waar hij goed begeleid wordt. 

'Als Frenkie de Jong tegen Bayern München een verkeerde pass geeft', begint De Haan tegenover Trouw. 'Moet hij niet denken: oh nee, ik ben 75 miljoen waard, dus dan mag ik zo'n fout niet maken.' De oud-trainer van onder andere SC Heerenveen vindt dat PSG niet de beste keuze is voor De Jong. 'Ik vind dat FC Barcelona beter bij hem past dan Paris Saint-Germain. Al moet ik erbij zeggen dat ik geen goed beeld heb van hoe goed of slecht Paris Saint-Germain is.'

De Haan schrok niet van de 75 miljoen, die genoemd wordt. 'De voetballerij is tegenwoordig net als de woningmarkt: het is wat de gek ervoor geeft.' Toch vindt De Haan dat De Jong goed moet nadenken over zijn keuze. 'Het hangt ervan af hoe je als club met zo'n jongen omgaat. Zorgen ze goed voor hem of laten ze hem los? Dat is de vraag.'

Over het belang van vertrouwen van een club heeft De Haan een goed voorbeeld. 'Ik zag laatst een interview met Miralem Sulejmani, die ooit voor een recordbedrag van SC Heerenveen naar Ajax ging (In 2008 voor 16,25 miljoen, red.). Sulejmani mislukte, zei hij, omdat hij volledig aan zijn lot werd overgelaten. Als club ben je daar verantwoordelijk voor. Daarnaast moet je als persoon erg stabiel zijn. Er zijn altijd zogenaamde vrienden die willen meeprofiteren van je succes.'

Dinsdag gratis bedrukking in de Ajaxshop op het shirt van winnaar van de Golden Boy Award, Matthijs de Ligt!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxMichael
Als nu iedereen tegen Frenkie zegt dat hij niet aan die 75 miljoen moet denken kan hij het vast snel vergeten...
0 0
4xEC1
Wat een idiote vergelijking van de Haan met Sulejmani zeg. Ik geloof er geen reet van dat hij aan zijn lot is overgelaten. Sulejmani heeft kansen genoeg gehad en speelde veel. Het ligt altijd aan een ander en niet aan de speler zelf. Frenkie de Jong is mentaal gewoon sterk, hij zit in een wat mindere periode maar ik heb alle vertrouwen in hem dat hij slaagt bij een topper.
0 0
Tinus
Natuurlijk heeft sulejmani kansen genoeg gehad. Neemt niet weg dat het heel aannemelijk is, dat Ajax hem heel slecht heeft begeleid. Die signalen waren er toentertijd al. Hij zat in een appartement met darko bodul. Twee jonge gasten die amper weten hoe ze gezond eten moeten maken en midden in de stad wonen. Dan kun je zeggen dat die gasten slecht met hun carrière omgaan, maar Ajax gaat minimaal even slecht om met een investering op zo’n moment. Ik heb dat echt nooit begrepen.
0 0
GrandMasterFlex
Dat zijn woorden van Sulejmani zelf hea. Geloof ik best, want in die tijd was er gewoon minder aandacht voor zulke zorg naast het veld.
0 0
Babayaka
hij wordt bij ajax prima begeleid, is het een optie om bij ajax te blijven stelletje praat papagaaien ?
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Frankie is AMAZING
0 0
AlexIbarra
Minimaal 100 miljoen idd.

Straks wordt hij depressief omdat hij minder waard zou zijn dan Virgil vDijk.. ;)
0 0
mercurius3
Misschien moet de jong eerst maar eens een seizoen constant spelen bij Ajax? Het is maar een idee hoor. Dit seizoen vaak de zwakste schakel in het team. Tegen De graafschap opnieuw minst opvallende speler van het veld, tegen Bayern opnieuw slecht. Erger me kapot aan de hype. Kerel moet nog zo ontzettend veel laten zien, maar er hangt al sinds zijn debuut geruchten over vertrek. Tis nooit rustig geweest terwijl hij nog niks heeft getoond. Rendement is nihil bij de jong, duelkracht heeft ie niet, verdedigend laat ie enorm veel steken vallen. Gaat het bij geen enkele topclub redden op deze manier. Moet nog minstens twee jaar bij Ajax blijven.
1 0
ETM
De jong zit in de transactie van verdediging naar aanval op een half speelveld. Dat moet je begrijpen om m goed te kunnen beoordelen. En ik heb niet het idee dat je dat begrijpt. Dat hij ook opgehemeld wordt is waar. Maar jouw post beschrijft geenzins zn talent en geenzins zn verdiensten voor het elftal.
0 0
Ajaxadept
Als je Frenkie de zwakste schakel in het team vindt heb je weinig verstand van voetbal.(of je komt uit Eindhoven!) Sinds de Jong een plek op het middenveld bekleed wordt er praktisch altijd 'vooruit' gevoetbald en zit de ploeg in een positieve flow. Ook in het Nederlands elftal is hij de vervangende schakel voor Strootman gebleken. Door zijn wijze van spelen krijgen andere spelers bij Ajax, zoals Donny van de Beek en Ziyech, de ruimte om (loop)actie's te maken en daarmee gaten te trekken. Zou ff bij de opticien langs gaan als ik jou was!
0 0
AlexIbarra
Ik ben het deels met je eens, vind wel dat hij vaak zijn potentie toont maar hij is nog geen dragende speler bij ons.

Stel (ik ga er niet vanuit) dat je hem deze winterstop voor 80 mln laat gaan, dan is dat voor het team een minder grote aderlating dan het vertrek van Eriksen of toen Sanchez wegviel uit de verdediging. Onana, Ziyech, De Ligt en zelfs Tagliafico zouden denk ik meer gemist worden in de tweede seizoenhelft.

Ik hoop dat Frenkie het zelf ook zo ziet en nog zeker 1,5 jaar blijft groeien bij Ajax.
Als je hier presteert blijven de aanbiedingen toch wel komen.
0 0
Joseph
Beste is gewoon om bij Ajax te blijven, hij is nog lang niet zo ver als de Ligt, die het altijd en overal laat zien. Als hij wat minder begint, pakt hij het op en is hij daarna nog steeds de beste.

De Ligt heeft ook al een EL finale gespeeld en zijn dip eigenlijk ook al gehad, na zijn mindere wedstrijd voor het NL-elftal. Voetballend is de Ligt klaar voor welke topclub dan ook, bij hem hoop je alleen dat hij persoonlijk nog een jaar in Amsterdam wilt blijven.
0 0
Pauw
Van de Jong wordt in veel wedstrijden bij Ajax veel meer gevraagd dan van de Ligt. In 8/10 wedstrijden is Ajax ruim de betere partij en verwacht men van Frenkie weergaloze dingen, terwijl hij het (waarschijnlijk van de trainer) niet al te bont mag maken. Oftewel, controlerend moet spelen. Als ie dan geen tot amper fouten maakt, geven mensen hem een zesje, terwijl hij eigenlijk een 8 moet krijgen voor de wijze waarop hij zijn rol heeft ingevuld.

Van de Ligt wordt verwacht dat ie z'n duels wint en de ballen inlevert bij de mensen in de kleine ruimte, die voor de échte uitdaging komen te staan.

Ik vind dat je te streng bent voor de Jong en de Ligt onterecht te veel in het zonnetje zet. De Jong vind ik nog altijd completer dan de Ligt. Speelt de Jong in de wedstrijden waarin Ajax de bovenliggende partij op de plek van de Ligt, is er nog steeds niets aan de hand voor Ajax. Speelt de Ligt op de plek van de Jong, zal Ajax veel minder makkelijk aan het voetballen komen / blijven.
0 0
ETM
Dit vind ik dan weer overdreven. Tuurlijk moet je ze niet omwisselen om zo te bepalen wie er belangrijker is. Tegen de kleinere teams zullen ze zich op de niet eigenlijke posities staande houden en tegen zwaar geschud niet. Dat Eriksen meer een aderlating was ben ik eens maar heeft heel erg met t elftal te maken. Ajax kon in feite niet zonder zn creativiteit. Frenkie is geen creatieve middenvelder zoals al Eriksen dat was en zeker niet in de huidige speelwijze.
Sanchez was belangrijk, maar een koppel De Ligt/ Viergever had zeker gekund.

Wie er belangrijker is Frenkie of de Ligt vind ik moeilijk te bepalen, maar ik leun naar de Ligt. Door het zeer offensieve spel dat Ajax speelt is een absolute leider in de verdediging heel noodzakelijk.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wie luisterd nou naar die kippekop. Domme Fries. Die man weet alles zo goed daarom heeft hij ook bij menig topclub gewerkt.
2 -7
Labrador
Foppe is een mooie kerel
4 -1
AgeM
Wijze woorden van Foppe , want als een club er in trapt om 75 miljoen te betalen , zal hij heel wat begeleiding nodig hebben om dat waar te maken .
En inderdaad , wat de gek er voor geeft .
1 -2
atalantanio
Wijze woorden?

‘’Barcelona past beter bij hem dan PSG, al heb ik geen duidelijk beeld bij PSG.’’

Ja, hele wijze woorden inderdaad...
2 -2
SjaakWolfs
Het is juist heel wijs om toe te geven wanneer je niet over bepaalde kennis beschikt.
0 0
masterrr
Hij bedoelt qua club wat ik wel met Foppe eens ben
3 -1
MK77
Bizar eigenlijk dat je als topclub zo met je werknemers/ investeringen omgaat. Als je het geld dan toch hebt dan kan je toch ook 50.000 uitgeven aan goede begeleiding oid.
1 0
masterrr
Begrijp er ook helemaal niks van

Als je een auto van 12 miljoen koopt, laat je hem ook niet buiten staan tussen gedeukte auto's
1 0