Van Hanegem: 'Neres speelt steeds beter'

SJvanveen, 16-12-2018 om 11:45, 12657 views, Tafel van Kees |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Willem van Hanegem is van mening dat David Neres bij Ajax steeds beter gaat spelen. Het rendement van de Braziliaan is in vergelijking tot vorig seizoen fors verminderd, maar de laatste weken komt de buitenspeler terug richting zijn oude niveau, zo is de oud-Feyenoorder van mening. 

Zondagochtend bij De Tafel van Kees ging het niet veel over Ajax, wel had Van Hanegem wat lofzang over voor Neres en liet hij zich horen over de Champions League-loting van maandag. 'Iedereen zegt FC Porto (als meest geschikte tegenstander, red.), maar dan zal je toch zien dat het lastig wordt. Je moet een hele goede ploeg loten. Barcelona of Paris Saint-Germain.' Wie Ajax ook treft, Neres speelt mogelijk een rol van betekenis. Van Hanegem is fan van de voorhoedespeler, die zijn draai weer gevonden lijkt te hebben. 'Ik vind die Neres ook steeds beter spelen.' 

Sonny Silooy

Na afloop van het praatprogramma op FOX Sports sprak Sonny Silooy met Jan Joost van Gangelen over zijn tijd bij Ajax. Ook kwam de titelrace tussen de Amsterdammers en PSV van dit seizoen in het gesprek naar voren. De ex-Ajacied denkt dat Ajax een goede kans maakt om eindelijk weer eens de befaamde schaal te winnen. 'Ajax krijgt PSV ook nog thuis en ik denk dat ze er alles aan zullen doen om die wedstrijd te winnen. Dan sta je een punt voor, maar dan is het altijd nog afwachten wie gaat morsen. Wie de wedstrijdjes tegen de kleintjes gaat winnen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Neres in welke rol dan ook ,houdt altijd 2 a 3 spelers van de tegenpartij bezig.Dus v Hanegem heeft t goed gezien.
0 0
DiAngelo
Neres is volgens mij nooit weg geweest...moet vooral vaak wisselen van positie incl bank. Als hij er in komt gaat de doelpuntenmachine weer lopen...hij is heel belangrijk voor Ajax...laat de bal sneller rond gaan en zorgt dat er ruimtes komen dmv zijn loopacties...en doe mij maar Real Madrid..we hebben nog wat goed te maken tegen ze...en ze zijn dit keer te pakken....niks beter als de titelhouder uitschakelen.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat boeit dat Psv nou? Iedere jammeren over die strontclub. Wij gaan gewoon kampioen worden.
1 0
insectenverdelg
ze blijven maar beweren dat PSV het goed heeft gedaan in Europa.
1 0
Pierre Heno
blijkbaar gelden er voor PSV andere maatstaven. Die van 'de langste dwerg' bv. Dan zijn twee punten 2 meer dan geen. En dan heb je het dus vanuit dat gezichtspunt relatief goed gedaan. Iedereen dacht nul punten en het werden er twee. Een kinderhand is snel gevuld toch?!
0 0
Ajax_026
Werd ten faveur van vd Beek uit de basis gehouden maar presteerde toen juist goed.
Vind dat er altijd gevaar vanaf komt draaide uit bij Bayern hun verdediging dol en pracht veel paniek in München.
0 0
AsensioWillemsen
Laatste 6 eredivisie wedstrijden bij 6 goals betrokken. Had duidelijk moeite met zijn nieuwe rol in het begin, lijkt nu oké
2 0
ETM
Ik heb Neres eigenlijk nog niet vaak niet goed zien spelen. Men staart zich bij Neres weer eens stuk op het gegeve van 'direct' rendement.
2 -2
31xAjax
laat direct rendement nu net het lbelangrijkste zijn.....
1 -3
ETM
Nee, rendement van het team is het belangrijkste.
1 0
31xAjax
en ook dat is met Neres hoger want dat is dus direct rendement....
1 -1
ETM
Volgens mij begrijp je mij niet. Ik vond hem ook zonder zn assists en goals veel al goed spelen.
1 0
31xAjax
sorry, ik heb in je p1e post 1x het woord niet over het hoofd gezien en dus je verkeerd geïnterpreteerd....
0 0
ETM
Ok.
0 0
afcas
dus xavi, busquets en iniesta waren niet zo belangrijk in het guardiola tijdperk van barca?
1 0
BarcoVanMasten
Komt naar mijn idee ook door het type speler dat hij is. Eigenlijk een klassieke vleugelflitser zoals je tegenwoordig niet vaak meer ziet, echt de tegenstanders opzoeken en proberen zo snel mogelijk achter hun laatste linie te komen. Dat gaat gekoppeld aan risico, wat soms mislukt, maar als het lukt dan heb je gelijk een grote kans en ziet het er geweldig uit.
Overigens vind ik dat zijn rendement juist zelfs nog beter kan. Bijna elke wedstrijd creëert hij 2-4 100% kansen, maar zijn laatste pass en afronding zijn soms nog wat slordig. Dus ben het er wel mee eens dat hij ondanks zijn rol nog wat constanter kan worden. Desondanks een heerlijke voetballer met heel veel talent, kan echt van zijn acties genieten :)
5 0