Rep geniet van Ajax: 'Plezier straalt er vanaf'

BVeenstra, 15-12-2018 om 15:45, 4805 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig Ajacied Johnny Rep kan ondanks de voorspelbaarheid van de Eredivisie wel gewoon genieten van Ajax. De Amsterdammers winnen, net als koploper PSV, hun wedstrijden wel erg eenvoudig, maar dat wil niet zeggen dat het direct saai is, zo vindt Rep in het Algemeen Dagblad.

Kijken we naar de resultaten van Ajax in de laatste weken zien we een 1-7 zege bij Excelsior, een 0-3 zege bij NAC Breda, een 5-1 overwinning op ADO Den Haag en een 1-4 winstpartij bij PEC Zwolle. Tegen Bayern München (3-3) had Ajax het een stuk lastiger, al was er meer spektakel. 'Dat was echt genieten, maar in de Eredivisie zijn de potjes vaak voorspelbaar. Al geniet ik wel van het niveau, hoor. Het is onwijs leuk om dit seizoen naar Ajax te kijken. Het plezier straalt er vanaf.'

Ajax heeft dit seizoen na vijftien wedstrijden inmiddels veertig punten verzameld. Het record stamt uit 1971-1972 toen Ajax - omgerekend naar het driepuntensysteem - 93 punten behaalde. In het seizoen 1997/1998 behaalde Ajax 89 punten. Een van de spelers van Ajax toen was Ronald de Boer: 'Nadat we in 1998 al vroegtijdig de titel hadden binnengehaald, hadden wij niet echt een specifiek doel dat we nog wilden bereiken. We hadden gewoon veel plezier met elkaar. Laudrup, Arveladze, Litmanen, Blind. Een heerlijk elftal. Winnen ging bijna vanzelf. Ajax en PSV komen dit jaar allebei in de top 10 van de eeuwige ranglijst. Ze blijven elkaar tot grote hoogten stuwen.’

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Hahaha.. Johnny wordt weer tijd om lekker gezamenlijk over Ajax te praten om daarna dronken met zijn tweeën punten voor de telegraaf te geven :)
0 0
AnsB
Hét grote nadeel van zo weinig tegenstand is dat spelers eerder weg willen omdat ze te weinig worden uitgedaagd. Een tweede nadeel vind ik dat ze te vaak wegkomen met foutjes die tegen sterkere tegenstanders wel worden afgestraft.
Individuele spelers maar ook een team hebben - op den duur - weerstand nodig om zich te verbeteren. Een tijdlang kun je dat uit jezelf en uit elkaar halen, maar op den duur gaat die rek eruit.
Ik maak me daar best zorgen over - op de langere termijn dus.
0 0
Libero
Vind het altijd een beetje kromme vergelijking, van het tweepuntensysteem naar het driepuntensysteem omgerekende puntenaantallen. In het driepuntensysteem is een gelijkspel wel wat kostbaarder dan in het tweepuntensysteem waarbinnen een gelijkspel consolideren minder een "biggie" is.
1 0