Mulder: 'Bayern moet zelf verdedigers opleiden'

BartVeenstra, 15-12-2018 om 14:55, 6034 views, BILD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Youri Mulder is van mening dat het voor Bayern München niet nodig moet zijn om verdedigers bij Ajax op te halen. De analist vertelt in een interview met BILD dat een club als Bayern München verdedigers zelf moet opleiden.

Wel kan Mulder goed begrijpen dat ook Bayern München Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de gaten houdt. 'Dat zijn hele goede spelers met veel potentie. Ze zijn zeker interessant voor Bayern. Maar ik vind wel dat men eerst in Duitsland naar nieuwe spelers moet zoeken.'

Mulder denkt daarbij bovendien vooral aan aanvallers. 'Een verdediger voor het eerste elftal moet Bayern zelf kunnen opleiden en groot maken. In de omgeving van Bayern zijn er nauwelijks andere Bundesliga-clubs, dus dan zijn er toch genoeg talenten voor Bayern? Dan moet het eigenlijk niet nodig zijn om Niklas Süle weg te halen bij Hoffenheim.'

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godenzoon92
Uitzonderlijk talent als de Ligt kan je niet zomaar opleiden, die moet je toevallig in de opleiding krijgen en de ruimte geven zijn natuurlijke talent te ontwikkelen. Je kunt hooguit discipline bijbrengen en een X aantal procent beter maken.
0 0
mvdk
He Youri, hoe gaat het met FC Twente?
0 0
3sterren
Alsof je talent kunt kweken.
Of misschien die Chinees die een expert is op het gebied van dna manipulatie.
Die Mulder toch ...
1 0
Maxwell5
In welke tijd leeft die Youri nou?
0 0
Barra
Suhle heeft anders wel indruk op me gemaakt, speelde echt uitstekend tegen ons. Nog imposanter qua fysiek dan de Ligt, al is hij volgens mij ook weer ietsje ouder
3 0
Maxwell5
Maar wel technisch een stuk minder en ook minder wendbaar dan De Ligt. Desondanks als je die twee naast elkaar zet..heb je één van de beste centrale duo's van Europa.
0 0
xstaniox
Is 23 als ik me niet vergis ja.
0 0
ARUCAMBA
dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ajax wat een opleidingsclub bij uitstek is, heeft zelfs problemen om verdedigers op Eredivisie niveau op te leiden laat staan europees of wereld niveau, ex aanvallers als backs omscholen is ook zoiets, het zal heus wel eens voorkomen maar structureel is toch een heel ander verhaal
0 0
Pheadrus
Leuke foto van een originele oefeningsvorm van Ten Hag waarbij het de bedoeling is om een harde wind te laten om zodoende de tegenstander af te leiden. Timing en beheersing van de sluitspier is daarbij van doorslaggevend belang. Ook de juiste voeding is niet onbelangrijk bij deze techniek.
2 -1
MPAjax
bayern is meer een investeringsclub dan een opleidingsclub en dat blijkt maar weer uit het aankoopbeleid, geef ze geen geheimen weg want ze zoeken het zelf maar uit
0 0
ETM
Ik snap dat nooit. Zelfde met die uitspraak van oa Derksen over 'moet zelf back opleiden'. Waarom moet een verdediger opgeleid kunnen worden, maar een aanvaller kopen is geen probleem?

Bayern heeft een academy en probeert heus voor welke positie dan ook een topspeler op te leiden. Maar als die spelers niet goed genoeg worden geacht dan kopen ze. Tsja.
'Moet zelf kunnen opleiden' Nou nee dus, ze kunnen prima spelers kopen..
0 0
Schwalbino
Misschien omdat je makkelijker van een aanvaller of middenvelder een verdediger maakt dan andersom. Nous is ook geen opgeleide verdediger maar dat is over een paar jaar een detail.
0 0
ETM
Ja maar dan moet je gewoon constateren dat er op die positie wat anders gevraagd wordt. Iedere positie is hoe dan ook een specialiteit, als je een zo hoog mogelijk niveau wilt.
0 0
Aeter
Snap ik ook niet. Als de aanwas er niet is in de jeugd dan moet je kopen of genoegen nemen met mindere kwaliteit voetballers. Dan zeg ik toch kopen, tenzij het financieel heel slecht gaat, maar dat voor zowel als Bayern niet het geval.
0 0
Youri08
Hij heeft wel gelijk maar Bayern heeft het natuurlijk ook beleid gemaakt om overal de sterkste spelers weg te halen in de Bundesliga.
0 0