'Ajax zonder Bergkamp meer op Ajax gaan lijken'

BVeenstra, 15-12-2018 om 08:30, 10479 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het is columnist Sjoerd Mossou opgevallen dat haast niemand het nog heeft over Dennis Bergkamp. De voormalig cultuurbewaker werd bijna een jaar geleden (21 december 2017) op non-actief gesteld en sindsdien is hij eigenlijk in geen velden of wegen meer te bekennen.

Mossou ziet eigenlijk alleen maar voordelen in het vertrek van Bergkamp bij Ajax. 'Bergkamp was amper de deur uit, of Ajax begon opeens tamelijk logisch en helder beleid te voeren. In plaats van hysterisch vast te houden aan vrijwel uitsluitend eigen jeugd, investeerde het - eindelijk - in leeftijd en in kwaliteit', schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De columnist doelt hierbij op het aantrekken van spelers als Nicolás Tagliafico, Dusan Tadic en Daley Blind. 'De lijntjes werden kort: in plaats van oeverloze vergaderingen met een 'technisch hart', kreeg Ajax gewoon weer ouderwets een trainer en een technisch directeur. Samen timmerden zij het Ajax in elkaar waar we nu naar zitten te kijken.'

Overigens wil Mossou niet al te negatief doen over Bergkamp, zeker niet. 'Heus, Bergkamp is geen koekenbakker natuurlijk, hij heeft altijd iets prettig eigenzinnigs gehad, ik geloof meteen dat hij een fenomenaal oog heeft voor voetbaldetails. Een mooi zwijgzaam mysterie was hij ook - om over de prachtvoetballer nog maar te zwijgen', vervolgt de journalist, die het opvallend vindt dat Bergkamp voor een regelrechte legende ongelooflijk snel vergeten is. 'Nergens klinkt zijn naam nog. Nergens hangt een spandoek, klinkt een spreekkoor. Wie hem wil zien, moet naar Noord-Londen of naar Zeist, want daar staat hij in brons op een sokkel.'

Uiteindelijk vocht Bergkamp zijn ontslag bij Ajax nog een tijdje aan. Het leverde hem een 'fijne' ontslagvergoeding op. 'Maar weinig eer. Zonder hem is Ajax daarna, hoe ironisch, alleen maar meer op Ajax gaan lijken.'

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax de openingsgoal maakt tegen De Graafschap? Zet in en krijg 4,5 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Ik was het niet altijd met hem eens maar als voetballer blijft Bergkamp voor mij een icoon die voor heel veel voetbalplezier heeft bezorgd.
0 0
Schwalbino
Nu Ajax na jaren weer eens een paar seizoenen internationaal aan de weg timmert, kun je zo'n artikel schrijven over elke Ajacied die niet meer bij de club betrokken is.
6 -1
Ajaxxxisdebeste
Qua voetbalkennis zit het wel goed bij Bergkamp kan ook niet anders kijk eens wat voor speler het was en met welke trainers die gewerkt heeft, maar in communicatie is hij niet echt goed geweest althans dat beeld hangt aan zijn kont en ergens zal dat wel waar zijn. Net als Van Basten missen zij dat onderdeel wat net zo belangrijk is in het voetbal van nu.
1 -1
godenzonenssuper
Oeverloze vergaderingen?
Koning Frank en Ovemars liepen te sms’en over aankopen.
2 -4
Daminem
Ik vind het vertrek van Jonk nog steeds een stuk vervelender dan het vertrek van Bergkamp. Kijk eens naar de talenten die ontwikkeld zijn onder de vleugels van Jonk (Kluivert, Appie, Van de Beek, de Ligt). Daar zitten exceptionele kwaliteiten in en dat wijt ik niet alleen aan het geweldige talent dat ze hebben. Dat is ook de reden dat zij op zeer jonge leeftijd al debuteerden. Welke speler van 16/17 zou je nu wekelijks in Ajax 1 zien? Gravenberch? Brobbey? Daarvoor vind ik het persoonlijk nog te mager.
7 -2
AFCA14JC
Het op specifieke plekken kopen van ervaren spelers waren Cruijff of Jonk helemaal niet zo tegen, zoals vele denken. Als er een jeugdspeler is die beter is krijgt deze alleen voorrang. Dat gebeurde met Eiting een beetje (begin seizoen).

Ik denk dat vooral het probleem ligt bij de ontwikkeling die nu gemaakt wordt in de jeugd qua zienswijze. Dat zie je heel sterk terug in de A1, normaliter moet je gewoon veel aanvallender staan en veel meer durven als Ajax zijnde. En moet de individuele ontwikkeling voorop (!!) staan. Dus Ünüvar zou onder Jonk bijvoorbeeld 100% basis-klant zijn in de A1 want de individuele ontwikkeling van een potentiële topspeler is belangrijk dan een team die een wedstrijd over de streep trekt door bijvoorbeeld fysiek geweld!
5 -1
AFCA14JC
De enige man die we missen is Wim Jonk.

Iedereen die zegt dat dit niet zo is? Nouri, De Ligt, Van de Beek, Eiting etc. Komt door het vele goede werk van Jonk (en Jongkind, performance trainers etc.). Heel makkelijk om nu te roepen dat we ze niet missen! Maar juist nu moet de noodbel geluid worden! JOHNNY FUCKING HEITINGA TRAINER VAN DE A1?! hij maakt spelers alleen maar slechter. Doet me denken aan Jaap Stam die niet om kon gaan met Nouri bij Jong Ajax.

Bergkamp daarentegen heeft niet zoveel als Jonk betekend voor de jeugd bij Ajax. Hij zat hem daarentegen dwars met het in jeugd investeren in de jeugd (net als Spijkerman).

En vooral zegt dit genoeg: JC koos Jonk in team Cruijff en niet Bergkamp. Zegt het genoeg.
Dit jaar genieten en daarna wachten op "de fluwelen Jonk revolutie."
9 -2
Ozymandias
Zonder Begkamp hadden we de Fluwelen Revolutie nooit gehad. Zonder de Fluwelen Revolutie was deze periode nooit aangebroken. Bergkamp heeft lang niet alles gedaan maar al met al is hij zowel als voetballer als in zijn loopbaan daarna (door de Fluwelen Revolutie) van enorm belang geweest voor de club. Mannen als Bergkamp maar ook Jonk waren gewoon niet geschikt als bestuurders. Na de Fluwelen Revolutie hadden ze een hoofd jeugdopleiding moeten aanstellen met veel ervaring als bestuurder met Jonk en Bergkamp als (techniek)trainers en in een afdeling 'Methodologie'. Voor mij blijven Jonk en Bergkamp helden als spelers én voor hun rol in de Fluwelen Revolutie en het heropbouwen van Ajax in de jaren daarna. Laten we als fans nou eens blij zijn als mensen iets goed voor de club hebben gedaan zonder alleen maar te kijken naar wat fout ging.

Ik heb veel vertrouwen in het functioneren van Vd Sar, Overmars en Ten Hag. Ik hoop dat dit trio nog vele jaren de leiding heeft binnen Ajax. Vd Sar en Overmars kwaman als onervaren directeuren binnen en maakte daardoor fouten maar ze hebben zich geweldig ontwikkeld en die ontwikkeling is volgens mij ook nog lang niet voltooid.
2 -4
Babangida83
Punt met bestuurders is dat ze vaak politiek bedrijven en minder expertise hebben van de core business waarmee ze werken. Dat lijkt me slecht voor de zaak. Dan heb ik liever mensen als Jonk en Bergkamp, die begeleid worden door een competente RvC ofzo..
0 0
BokkieBokstra
Ik zie het verband niet tussen de revolutie en dat Ajax nu een paar goede talenten heeft en vooral heel veel geld erin heeft gepompt. Is dat des Ajax? Vraag het me af. Overigens, ik vond de revolutie een waardeloze kutvertoning. Waardeloze actie van Cruijff, rancune en afrekening.
1 -1
Babangida83
Helaas een beetje een politiek opendeurenartikel zonder enige nuance. Betrapte ik Mossou van de week ook al op. Nu is het ineens een goed beleid van Van der Sar en Overmars. Van de week waren het nog alle credits aan Ten Hag om maar eens wat tegenstijdigheden uit zijn politiek gekleurde betoog te halen.

Je kunt zeggen dat Bergkamp te veel discussieerde. Maar niet dat het technisch hart niet klopt als organisatiestructuur. Dit verankert namelijk de cultuur binnen de organisatie door het niet aan één persoon op te hangen die daar over beslist. (Mocht je ooit weer een Martin van Geel contracteren, ben je in de aap gelogeerd) Dit kader ontlokt uiteraard ook discussie. Maar mag nooit een reden zijn waarom een transfer niet efficient er doorheen gebonjourd kan worden. Sowieso zijn ze met z'n drieën in het TH, dus als een bepaalde speler goedgekeurd is door de scouting, kun je er over stemmen en dan is het aan Overmars die speler binnen te hengelen.

Verder is de speelstijl in de jeugd veranderd en is de doorstroming naar het eerste er niet beter op geworden. Bovendien heeft de speelstijl van het eerste een aantal inefficiente elementen, waardoor Ziyech en Tadic bijvoorbeeld te veel moeten lopen en jeugdexponent Vd Beek, maar ook Gravenbergh, eigenlijk geen goede positie meer hebben om op te spelen. Het feit dat het TH nu in feite niet meer bestaat geeft een wankele basis voor de toekomst. Want na een succesperiode gaat dat de doorslag geven hoe snel je weer uit het dal komt of hoe lang het succes doorgaat. Want het hoeft natuurlijk niet af te lopen.

Dat betekent niet dat ik vind dat het allemaal slecht is, maar je ziet wel degelijk wat deukjes in de structuur die straks op gaan vallen mocht het weer even minder gaan. Nu verwacht ik niet dat het straks weer even minder gaat, want Ajax heeft een zeer goede selectie. Maar je kunt niet zeggen dat Bergkamp niets toevoegde. Dat het niet lekker liep, dat is zeker. Maar nogmaals, dit lag aan de organisatie (hoe kun je toestaan dat de assistent de trainer beoordeeld? Dat is gewoon slecht management). En daar is Sar voor verantwoordelijk en in indirectere mate de RvC.

Conclusie zou kunnen zijn: Mossou is maatjes met Danny Blind? Weet iemand dat? Ik vind dit echt een onthutsend populistisch stukje. Dat niemand het meer over Bergkamp heeft, kan misschien ook liggen aan het feit dat het erg gevoelig ligt?
1 -3
Milko1971
Volgens mij hoor jij jezelf erg graag praten. Serieus....snapt iemand iets van bovenstaand gebrabbel?
2 0
Babangida83
Mag je vinden hoor, prima. Als je er last van hebt, gewoon iets sneller naar beneden scrollen, net zoals alle mensen waar Aeter het over heeft. Maar aan duidelijkheid volgens mij geen gebrek. Tenzij je niet echt in het onderwerp zit of je niet kunt verplaatsen in iemand die Bergkamp verdedigt.
0 0
Aeter
Ja, dat is zo. Daarom doen de meesten hier hun best, de beste man te negeren.
0 0
godenzonenssuper
Ja, hoezo?
1 0
AlexIbarra
Ik heb serieus nooit een heel duidelijk beeld gehad van het functioneren van Bergkamp.

Maar 2 jaar geleden werd er ook lekker gevoetbald, 5 jaar geleden regen we de titels aaneen en verdubbelden elk jaar ons toen nog kleine vermogen. Alleen vorig jaar was een rampjaar met Nouri, nog 8 langdurige blessures, geen Europese kwalificatie voor het eerst in 50 jaar, 2 trainerswissels en ja, ook het ontslag van Bergkamp en nog een aantal oude garde Ajacieden.
Als je vorig seizoen als meetmoment neemt gaat het eigenlijk altijd wel goed met Ajax..

Met Bergkamp haalden we Neres en Ziyech voor 10-15 mln per stuk en investeerden 15 mln in wat Colombianen. Dus de hand was al van de knip. Nu betalen we iets meer voor Blind en Tadic, alleen bleef Ziyech waardoor we netto opeens meer investeerden dan verwacht.
Ik heb bij de 4 titels of EL-finale nooit gedacht: Dit komt door Bergkamp. Dat we nu weer ff lekker draaien komt volgens mij ook niet doordat Bergkamp weg is.

Daarnaast kunnen we overal nog naast grijpen, voorlopig zijn we 2x tweede en dat is gewoon niet genoeg dit jaar. Eerst prijzen winnen, dan juichen, daarna de mensen prijzen die het mogelijk maakten en pas als allerlaatste evt. mensen afzeiken die weg zijn.
Dat moet volgens mij de volgorde zijn.
4 -1
Stroeve
Dennis Bergkamp is gevlogen.
1 0
Web
Moussou heeft wat hij graag wil
Ajacieden schoffelen Bergkamp onderuit
Niemand weet precies hoe de vork in de steel zit?
Wat een onzin om te denken dat Ajax nu goed draaid omdat Bergkamp weg is

Ajax heeft financieel de zaakjes heel goed voor elkaar, na jaren bezuinigen.
Heel veel mensen binnen de club hebben daar in mee gewerkt
Ook Frank beton ( volgens velen hier )
Overmars, Jonk Bergkamp, Frank, ik ben ze allemaal dankbaar.
Heel jammer dat Bergkamp en Jonk de ego niet aan de kant konden zetten.
Had onder een Hiddink of Beenhakker nooit gebeurt, die hadden dit tussen die twee opgelost.
3 -5
Milko1971
Heb jij wel opgelet de laatste jaren? Bergkamp hoeft niet onderuit geschoffeld te worden zoals jij dat benoemd, maar de waarheid mag toch wel gezegd worden of niet?
Ajax draait nu goed mede omdat Bergkamp en Spijkerman weg zijn, en er daardoor kortere lijnen ziijn, er veel sneller geschakeld kan worden door Overmars en hij niet constant verantwoording hoeft af te leggen en moet aanhoren dat een aankoop de ontwikkeling van een jeugdspeler in de weg zit. Als je nu nog niet in de gaten hebt dat je met alleen jeugdspelers geen titels wint, dan heb je er echt geen verstand van. Bosz heeft dit toch ook allemaal duidelijk gemaakt of zijn we dat vergeten? Hij moest constant opboksen tegen Bergkamp en Spijkerman, en daar werd hij logischerwijs schijtziek van. En ipv dat hij verder kon bouwen aan het Ajax dat de EL finale haalde, heeft ie maar zijn biezen gepakt.
3 -1
Web
Waarheid is volgens jou anders dan mij
Bosz heeft ze hele leven al GELOGEN.
Bergkamp heeft meer in zijn grote teen, dan Bosz helemaal
Vraagt dat maar eens aan van Persie en Wenger
Ajax draait goed omdat Bergkamp weg is, wat een grote onzin
Ajax draait goed omdat er geld, grote talenten en een goede staf is.
2 -1
niquedegraaff
Volgens mij was Bergkamp meer een bewaker van zichzelf en zijn eigen visie over de cultuur van Ajax. Daarnaast schuurt het nogal want Bergkamp vertrok vlak voor de grote successen midden jaren negentig. En die werden behaald door het kamp dat nu aan de touwtjes trekt. Niet door Bergkamp. Dus welke cultuur hangt hij aan, die van vóór die tijd? Of die van de grote successen?
2 0
Web
Wat kan ik mij hier aan ergeren
Theo van Duivenbode wou dit niet, en ook die had in eerste instantie gelijk, eerst financieel de zaakjes op orde, dan pas uitgeven
Maar Ajax is nu financieel kern gezond en Theo bleef vasthouden aan zijn stand punt.
1 -2
Ar
Wat is Sjoerd toch een hypocriete opportonistische lul.
Met Bergkamp werd er leeftijd en ervaring gehaald met Theo Janssen, Poulsen, Ooijer, Heitinga, en werden er ook spelers in de categorie 23-28 gehaald met Gudelj en Viergever (onbetwiste basisspeler bij de grote concurrent, die heel wat foutiever en degelijker speelt dan onze Oostenrijker).
Dat Overmars nu de buidel mag gebruiken heeft niets te maken met Bergkamp, maar met veranderingen in de RvC, die heel lang dingen tegen hield.
Keizer wilde begin vorig seizoen een rechtsback en een linksback en kreeg niets. Sjoerd doet hier voorkomen alsof Bergkamp eigenhandig tegen zijn vriendje Marcel gezegd heeft dat ie het maar moest doen met het jonge Bakkertje en de lange Dijks. Tagliafico was nooit gehaald als het niet was voor de langdurige blessure van Sinkgraven en Kristensen is gehaald omdat men een half jaar verder inmiddels ook wel zag dat Orejuela het niet zou worden.
En dan de verhoging van het salarispalfond. In de onderhandelingen met een zaakwaarnemer die eind vorig seizoen, toen Bergkamp allang weg was, een mooi contract voor een speler wilde die uit de eigen opleiding kwam was dit niet mogelijk, en nog geen twee maanden later werd hetvsalarisplafond opgerekt voor Tadic, Blind, Ziyech, De Ligt, Neres en De Jong.
Hij lult een hoop loos gelul in de ruimte, die Sjoerd.
2 -8
SanMarco
Volgens mij slaat sjoerd de spijker op zijn kop, en lult er iemand anders in de ruimte....
3 -1
AsensioWillemsen
Die Mossou is altijd erg druk met Ajax, zonder enige diepe kennis te hebben
2 -5
Schip
Über gelul van een Rotterdammer zonder kennis van Ajax historie.

Zonder Bergkamp geen Fluwelen revolutie. Zonder Fluwelen revolutie geen herijking van de opleiding. Zonder herijking van de opleiding hadden we nog steeds middelmaat in alle linies en niet de buitencategorie die nu gevormd is. Er waren een paar jaar geleden mensen die De Ligt niets vonden omdat hij te log was in de jeugd op het middenveld. Jonk zag het. Die had het zonder Bergkamp niet volgehouden tegen de directie.

Zonder Fluwelen revolutie geen Frank de Boer, omdat Jol pas vertrok door druk vanuit Barcelona.

Zonder Frank de Boer geen 4 titels en geen Barca thuis, geen United uit, geen Milan uit, geen Ajax terug op de kaart en in de CL. Zonder Frank geen geld voor Overmars om wat mee te doen. Zonder geld voor Overmars geen prachtige EL seizoen onder Bosz, geen Sanchez en al helemaal geen Ziyech.

Maar ok hoor Sjoerd, zonder Bergkamp is Ajax Ajax weer.
7 -3
Milko1971
Sorry hoor, maar dit betoog van jou rammelt aan alle kanten. De opleiding van Ajax is altijd leidend geweest, daar heeft de fluwelen revolutie niets mee te maken. Dit artikel gaat over de starheid waarmee Bergkamp vasthield aan de "eigen jeugd visie" en daar heeft die Mossou gewoon gelijk in. Door de jaren heen is Ajax juist altijd succesvol geweest door een combinatie van jeugdig talent en ervaring. Wil je titels behalen en Europees een rol van betekenis spelen, moet je als club ook investeren in ervaring en kwaliteit op posities waar op dat moment geen goed alternatief vanuit de jeugd voor is of als de jeugdspeler nog niet goed genoeg is. Dat is geen schande, maar gewoon goed beleid. En Bergkamp hield dit constant tegen met als resultaat 4 jaar geen kampioenschap en zelfs een jaar geen Europees voetbal. PSV wordt wel kampioen terwijl ze minder budget en minder goede talenten hebben dan Ajax.....rara hoe kan dat? Juist, omdat zij wel zorgen voor genoeg ervaring en een uitgebalanceerde selectie en dan kan je het dus zelfs beter doen dan Ajax ook al heb je mindere spelers.
2 -3
Web
Wat een lul verhaal
Ajax is onder Bergkamp 4 jaar kampioen geweest.
PSV had een jaar van Bommel, Strootman, Toivonen en zo kan ik nog wel geven doorgaan, wie werd dit jaar kampioen? Ajax
Als Ajax de kansen er niet inschopt tegen de Graafschap
Schip snapt het jij niet
0 -3
Milko1971
haha tuurlijk man.
2 0
Web
Klopt het niet met PSV ? Even terug kijken
0 0
Web
Heel mooi omschreven
Jij weet hoe het werkt.
Iedereen heeft zijn steentje bij gedragen.
0 -1
trainerdv
Kijk jij snapt het. Verschillende situaties vragen verschillende personen (net als in het veld). Dat Dennis'werkwijze/functie nu niet meer nodig is, kan binnen een professionele organisatie heel goed gebeuren gebeuren, maar dat betekent niet dat hij slecht werk heeft geleverd.
2 -1
Daniii
Bergkamp was gewoon een stoorzender geworden, remde Ajax meer af dan hij goed deed en door ondertussen geen zelfreflectie te hebben met vast blijven te houden aan zijn ''eigen visie'' terwijl het niet loopt, is gewoon koppig.

Ik ben blij dat ik van de Zimling's en de Bulykin's af ben.
6 -1
AlexIbarra
Nu hebben we Orejuelas en Bandés, je hebt er altijd een paar missers bijzitten.
0 0
Web
Was het toen mogelijk om Tadic en Blind te halen.
En hoge salarissen te betalen. NEE
Ajax moest eerst de zaakjes op orde hebben, dan kun je pas inversteren
Dennis en Frank hebben daar ook in bij gedragen
Theo van Duivenbode was de stoor zender, in eerste instantie had die gelijk, later toen Ajax financieel gezond was, bleef hij bij het oude, dat kan niet het geld moet op het veld staan
2 -2
Milko1971
Bergkamp, een fenomeen als voetballer en daarmee heeft hij Ajax heel veel gebracht.
Helaas is het zuur om te moeten constateren dat Ajax al jaren eerder van hem en Spijkerman afscheid had moeten nemen. Dan had Bosz verder kunnen bouwen aan het Ajax dat de EL finale haalde. Bergkamp en co heeft Ajax minimaal 2 kampioenschappen en een jaar zonder Europees voetbal gekost. Hopelijk blijft de organisatiestructuur nu zoals hij is en kunnen de technische beleidsbepalers gewoon actie ondernemen en snel schakelen ipv constant tegengewerkt te worden. Gewoon geen belachelijke bedragen meer uitgeven voor spelers die een jaartje goed gepresteerd hebben bij een eredivisieclub ( Sulemani ) en torenhoge salarissen betalen aan uitgerangeerde (top)spelers die nog ff willen uitbuiken bij Ajax ( Luque ), en dan kan Ajax lekker zo doorgaan en breken er mooie tijden aan.
5 -2
Bjorn
Niet al het slechts lag aan hem natuurlijk, maar dat hij bepaalde dingen niet soepeler liet lopen is zeker.
0 0
AFCAMM
1992-Ajax speelt (en wint) met Bergkamp de Uefa Cup finale.
1993-Bergkamp is weg.
1995-Ajax wint de Champions League.

2017-Ajax speelt met Bergkamp (in de staf) de Europaleague finale.
2018-Bergkamp is weg.
2020-Ajax wint de Champions League.

Dromen mag hè... zou toch prachtig zijn, 25 jaar na dato.


On-topic: Het is natuurlijk hartstikke jammer dat het allemaal zo gegaan is. Ongeacht aan wie het lag, was het kennelijk niet mogelijk om samen te werken. Dat is nu gewoon verbeterd. Dat betekent niet dat Bergkamp fout zat. Het betekent wèl dat het nodig was.
4 -1
Bensco
Ben geen fan van Bergkamp als cultuurbewaker maar we moeten niet gaan doen alsof alles aan hem lag. Men moet het vertrek van bijvoorbeeld theo van duivenbode ook niet onderschatten. Na zijn vertrek was er ineens de hoop meer geld te investeren en kon ineens alles.
4 0
niquedegraaff
Hij hield wel een hoop tegen hoor. Had een grote stem. Dus er lag wél een hoop aan hem.
3 -1
Babangida83
Maar hoe dan? Volgens mij bestond het TH uit 3 mensen. Dus hoe kun je in je eentje iets tegenhouden als man van het TH?
0 -1
insectenverdelg
En daarom is keizer gewipt. Bergkamp moest weg en daarvoor is Marcel een pionnetje geweest. Blijf het jammer vinden dat er tussen al die oud voetballers zoveel bonje en heibel is geweest, maar ben wel blij dat het nu weer een stuk rustiger oogt in de club. ( op verhaal van Slop na, maar wat daar echt gebeurt is weten we niet)

Verder, als je zoveel geld binnen haalt, moet je ook gaan uitgeven. En tot nu toe wordt dat met redelijk veel beleid gedaan en lujkt het erop dat we daar alleen maar meer door gaan verdienen. Een Tadic en Blind zijn mede verantwoorselijk voor deze CL campagne. En dat heeft naast de CL miljoenen ook de transferwaardes verder opgedreven van diverse spelers.
3 0