Derksen: 'Zonde veel te investeren in een back'

Johan Derksen en René van der Gijp zijn aan tafel bij Veronica Inside beiden van mening dat Ajax met Nicolás Tagliafico een erg goede back in de gelederen heeft. De analisten zijn echter niet voor de volle honderd procent positief en daar hebben ze hun eigen redenen voor.

'Het is wel een goede back, maar ik vind het zonde om heel veel geld te investeren in een back. Een mislukte buitenspeler met karakter kun je altijd een back van maken', spreekt Derksen, waarna hij wat positiever wordt. 'Hij doet hartstikke goede dingen, maar hij is af en toe wel een beetje een 'blinde'. Hij is onbesuisd in duels, iets te enthousiast. Maar de man heeft verdedigende en aanvallende kwaliteiten én een neusje in de zestien.'

Ook Van der Gijp komt te spreken over de back. 'Als je als Ajax de linksback van het Argentijnse elftal voor een schappelijke prijs kan kopen, dan doe je het niet verkeerd', vertelt hij, waarna hij wel kritisch is op het veroorzaken van de penalty van Bayern München. 'De Ligt was ook niet aan het vechten met die speler. Die was gewoon aan het kijken wat hij aan het doen was en dan komt Tagliafico er als een wilde tussen. Je ziet De Ligt ook een gebaar maken van: wat doet hij nu?'

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax de openingsgoal maakt tegen De Graafschap? Zet in en krijg 4,5 keer je inzet terug!

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Hey Johan, laten we het er maar op houden dat Nico dè uitzondering op de regel is dan. Ok?
0 0
Stroeve
Hebben jullie ook gezien dat Valentijn Driessen terugkrabbelde met betrekking tot de transfer van Frenkie de Jong naar PSG? Die is niet 100 procent zeker, maar ‘voorlopig nog zeker’.
2 0
AlexIbarra
We zijn al zeker 10 jaar op zoek naar een linksback als Tagliafico die er elke week staat, verdedigt als een kerel en aanvallend een degelijke bijdrage levert.

Het interesseert me echt geen fuk hoe hij zich verhoudt tot de beste backs ter wereld, of het nog ietsje meer dit of ietsje minder dat kan zijn. Dat hij met een half hoofd een verkeerde beslissing maakt tegen Bayern is vervelend maar Frenkie, Matthijs, Blind, iedereen heeft wel wat foutjes gemaakt op dit niveau.

Hij heeft zich binnen 2 weken aangepast, speelt hier nog geen jaar en we zijn alweer bang dat hij weggaat, kostte hetzelfde als een eredivisieback en lijkt prima te liggen in de groep.
Ik ben niet van het kopen, kopen, kopen maar veel betere aankopen dan Nico vind je niet.

Daarnaast vind ik hem ook nog een goed voorbeeld voor Bakker en andere jonge backs.
3 0
Jayden10
Jan Wouters naar Ajax....hoe dan?? Past niet in het Ajax keurslijf....Jantje groeide uit tot een van de betere middenvelders...een sloper dat had Ajax toen nodig tussen als die technisch begaafde voetballers!! Nico...zie text hierboven maar dan de beste back !!
0 0
Milko1971
Die zwerver en dat stripfiguur zijn niet goed bij hun hoofd. Tagliafico is 1 van de beste aankopen van Ajax de laatste decennia. Die jongen brengt precies wat dit elftal nodig heeft en waar we jaren tekort aan hebben gehad. Verdedigend ijzersterk gekoppeld aan een enorme strijdlust, ervaring en aanvallende kwaliteit zoals een moderne back moet hebben. Wat nou veel investeren? Ajax heeft Nico voor minder dan 5 miljoen gehaald en hij is nu min het dubbele waard. Die sukkels lullen maar wat en ze moeten nu langzamerhand schoorvoetend toegeven dat ze er heel misschien wel naast zaten want ze hadden vanaf het begin al geen goed woord over voor Nico.
4 -1
Maus1978
Ja hoor, de zure zeikerds laten zich weer horen..Nico is een geweldige speler voor een heel schappelijke prijs, waar ook 100% zeker winst op gemaakt gaat worden. Wat kun je nog meer willen dan? Bij Argentinië speelt hij trouwens vaak CV en is / was hij zelfs aanvoerder! Ik ben blij en trots dat hij hier bij ons mag schitteren
5 -1
kaashaas
Gaat het eff niet! Is gewoon de beste back van de ed en nog is het zonde.
3 0
ETM
Een van de zwaarte punten van het aanvallende succes van Ajax is die driehoek op links. Frenkie, Tagliafico, Tadic.
De rol van Tagliafico is heel groot. Dat moet een specialist zijn. En meer ga ik er niet over zeggen :)
3 0
..::Rootje::..
Hoeveel goede buitenspelers heeft Ajax de afgelopen jaren opgeleid?

Waarom kreeg Tagliafico trouwens geel tegen Bayern, na zijn doelpunt?
0 0
Ajacied33
Ik denk omdat hij snel de bal uit het doel wilde halen en daarbij Neuer een beuk gaf
0 0
Hagmag
OK, Nico maakte inderdaad niet de meest gelukkige actie in de 16, waardoor de bal op de stip ging.
Hij is ook maar een mens van vlees en bloed, had een tikje tegen het hoofd gekregen van één van de meest ouderwets irritante Duitse voetballers, die er daar in Dld nog rondlopen. Let maar op, die wordt volgend seizoen ook geslachtofferd. Heeft geen rendement meer.
Maar als je alle positieve acties van Nico afzet tegen dit soort fouten, dan ben ik erg blij dat we Nico erbij hebben. Gewoon een zeer betrouwbare linksback, met ook nog eens scorend vermogen.
2 -1
Radikaal
ja ja... want uit de eigen kweek kwam er op de back posities de afgelopen jaren het ene toppertje na de andere, allemaal bijna voor niks.
Goddomme man, voor het eerst sinds Maxwell / Trabelsi hebben we twee backs die goed mee kunnen komen, hebben deze eiereters begrepen dat je iedere mislukte buitenspeler tot back van internationaal formaat kunt omtoveren.

Iedere week iets anders uit de wondere wereld van deze goochemers.
10 0
Ajax#1900
Ik vind het best een vermakelijk programma, maar ze hebben geen verstand van voetbal idd. Zijn ook compleet blijven hangen in de vorige eeuw.
6 0
GerardAjax26
Ik kan mij nog herinneren dat ze bij VI Haps zo'n geweldige aankoop vonden van Feyenoord, was maar 6 miljoen. Die werd echt wekelijks zo erg opgehemeld. Tagliafico voor 4,5 miljoen is echt een koopje, daar gaat Ajax eerst veel plezier aan beleven en daarna veel op verdienen.
15 -1
ajaxdordtt
Wat is er eigenlijk met die gozer aan de hand?
0 0
mgtow
Eigenlijk niks en wel om de reden dat Haps gewoon een matige speler is en Feyenoord zwakzinnige scouts hebben.
0 0
Bjorn
Gewoon een heel goede aankoop.
5 0
RaynoFischer
4,5 miljoen is echt een koopje voor deze man hoor en ook voor het huidige Ajax, 10 miljoen was niet raar geweest .. ;)
8 0
mickey2602
Ook Onana werd opgehemeld vanavond. En waar de heren het unaniem over eens waren,het was woensdag een fantastische voetbalavond.
Heb ze toch ook al weleens,nouja regelmatig...Oke best vaak negatief horen zijn over Ajax.;-)
1 0
Babangida83
Hier hebben de mannen natuurlijk helemaal gelijk. Maar je moet het in perspectief zien. Uiteindelijk moet je selectie in balans zijn. En dus heb je iemand met ervaring nodig. Bovendien voegt hij wat pit toe. Ten tijde van zijn aankoop hadden we niet zoveel ervaring lopen. Dus was het niet zo gek gedacht, alles bij elkaar genomen. Maar natuurlijk moet je backs te allen tijde zelf opleiden omdat je altijd een niet voldoenende middenvelder of buitenspeler om kan scholen. Kijk bijvoorbeeld een Mazroui. Dat is het goede voorbeeld. Al lijkt me die zo goed dat hij op het middenveld ook nog wel potten breekt.
2 -12
Rinus M.
Grappig dat sommigen hier nog daadwerkelijk in dat gezwets meegaan.
7 -2
Ajax#1900
Nee hoor. Backs zijn gewoon enorm belangrijk in het huidige voetbal. City geeft niet voor niets 100 mln aan backs uit. De mannen van VI zijn echt blijven hangen in de 20e eeuw.
9 0
Babangida83
Vind jij Mazroui een slechte back dan? Volgens mij was hij het die de wedstrijd tegen Bayern persoonlijk besliste. Juist die omscholing zorgt ervoor dat je hele goed backs krijgt omdat ze erg veelzijdig zijn en makkelijk doorlopen met de bal aan de voet.
0 0
ajaxdordtt
Drogreden. City geeft voor elke plek 100 miljoen uit en leidt niet op.

Al vind ik die 5 mil voor Nico een prima investering, Dat zijn bedragen die geen kwaad kunnen. Maar op rechts zie je het tegendeel. Slordige 10 miljoen voor 2 backs waarna je een onopvallende jeugdspeler daar laat spelen die beter is.
2 -5
Ajax#1900
Is geen drogreden. Pep kon zijn spel in het eerste seizoen niet spelen omdat Kolarov en Zapaleta te beperkt zijn aan de bal. Het hele 'backs moet je opleiden' verhaal slaat nergens op en is niet relevant meer. Wat betreft Nous heb je gelijk, maar je kon er echt niet van uit gaan dat hij zich zo zou ontwikkelen. Als je de jeugd volgt weet je dat dat nooit een groot talent is geweest. Is echt een laatbloeier. Overigens ben ik ook blij met Kristensen. Bakboord is te beperkt en Dest te onervaren.
1 0
mickey2602
In het voetbal heb je zoveel gis en gokwerk. Ook al zijn er 10 scouts die naar een speler kijken,je hebt nooit garantie dat het er bij een andere club ook uit komt.
Kijkend naar jouw voorbeeld wat de rechtsback betreft,ze kopen er 2 die leken op potentiele toppers,de een misschien wat meer als de ander. Naderhand blijkt dat het beide geen toppers zijn,althans niet zoals Ajax ze graag wil hebben. Foute gok dus.
Vervolgens zetten ze er Mazraoui neer en die blijkt het ineens geweldig te doen als back. Natuurlijk heeft hij ook zijn leermomentjes maar hij komt er wel,wat je van die anderen niet kan zeggen. Mazraoui is dus een goede gok geweest want voor hetzelfde geld had het niet gewerkt om van hem een back te maken.
1 0
Babangida83
Zoveel gis en gokwerk? Dan snap je er helemaal niks van. Als dit jouw ervaring is, dan heb je in een hele slechte organisatie gewerkt met weinig kennis van zaken over hoe je moet scouten.
0 0
NoPants
Oke iedere club heeft er problemen mee en is miljoenen kwiit aan de ‘Foutjes’, maar het is helemaal niet moeilijk.
0 0
ajaxdordtt
Dus hebben ze eigenlijk 3 x gegokt. Had je beter direct Mazraoui kunnen gokken. Maar goed ik klaag niet hoor, vind het allemaal prima zo. Maar de mannen van vi zitten 4 uur per.week aan een tafel om kritisch te zijn. Dan is dit inderdaad een puntje.Ze moeten het toch ergens over hebben.

Heb van der Gijp ook meerdere malen hoe knap hij het vond en dat het een fantastische pot was. Maar als enige journalist of analist maar een kritische noot maakt worden de plebejers gek hier.
2 -3
Petterson1964
Psv fans roepen al jaren dat de media en knvb tegen Psv zijn en Feyenoord fans roepen al jaren dat de media en knvb tegen feyenoord zijn. Dat was voor Ajacieden altijd lachen. Maar sinds deze zomer zijn een hoop mensen op AS geen haar beter dan die gekkies. Iedereen en alles is hier al beschuldigd van Ajax haat na een kritisch woordje.
1 -3
Joseph
Sinds deze zomer? Er is al veel langer irritatie over de manier waarop gepraat wordt over Ajax. Met dit verhaal kan je toch ook weer helemaal niks, hij speelt uitstekend en was een koopje voor Ajax. Ze weten gewoon dat alle aandacht voor Ajax ze kijkcijfers bezorgd en je gaat clubs die op de grond liggen niet schoppen, Feyenoord krijgt amper aandacht.
0 0
ajaxdordtt
Ze praten een half uur over Ajax. Dan heb je het over de goede en slechte dingen. Ik ben het hier ook niet met Johan eens hoor maar om hem nou anti Ajax te noemen. Zelfde gaat het over Feyenoord en psv. Bijlow waardeloze keeper, Lozano matennaaier, Luum de Jong niet goed genoeg, Van Bommel in zich zelf gaan geloven en ga zo maar door. Die selectieve verontwaardiging hier slaat nergens op.
2 0
ajaxdordtt
Echt he. Leo Driessen, Vam Gangelen, Vi, Fox. Iedereen is tegen ons volgens de Calimero's.
2 -1
ajaxdordtt
Was geen handige actie bij die penalty inderdaad. Maar was naar mijn mening ook de fout van blind die die Thiago veel te makkelijk door laat wandelen
0 -5
Joseph
Weet je zeker dat het niet die pass was die Blind in het begin van de wedstrijd gaf waardoor ze 3x konden scoren?
Blind was weer ontzettend belangrijk, zelfs in een voor zijn doen mindere wedstrijd.
0 0
ajaxdordtt
Hij was zeker goed maar kijk de samenvatting nog maar eens. Hij huppelt er daar maar een beetje achteraan. Moet hem of voor zich houden of buiten de 16 neer leggen.
0 0
Dit is mijn club
Nico is voor een zacht prijsje van 4.5 miljoen aangetrokken en waarschijnlijk kan Ajax hem na dit seizoen voor het zesvoudige verkopen. Derksen snapt er weer eens niet zo veel van.
8 -1
Schwalbino
Ze spelen een spel. Trap er niet in en wind je niet op. Want daar zitten hun kijkcijfers.
4 -3
geronimo
Je kan beter naar Fox kijken , schakel programma Keuken Kampioen Divisie
6 -1
Joseph
Heeft elke cent terugverdiend en gaat bij een vertrek nog veel meer opbrengen. Het is weer 1 van de vele verhaaltjes zonder inhoud die ze wel vaker hebben in hun jaloezie naar Ajax.
7 -2
Petterson1964
Ach gossie, ze zijn zo jaloers op Ajax dat ze 10 minuten de vloer met V.bommel aanvegen.
2 -5
Joseph
Jij kijkt voor het eerst naar dat programma?
0 -1
BarcoVanMasten
Zonde dat Veronica zoveel investeert in een oude zwerver die wederom totaal geen verstand van voetbal blijkt te hebben ;)
16 -2
CR14FF
Hahaha!
5 0
insectenverdelg
hahahahaha. half jaar gewacht tor het pingel momentje om hun stokpaardje weer van stal te halen mbt Nico.
11 -3
Petterson1964
Hun?

Voordat je begint te krijsen moet je misschien kijken wat er gezegd is.
2 -7