Driessen denkt dat Ajax spelers gaat sparen

BVeenstra, 14-12-2018 om 11:35, 14027 views, De Telegraaf |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, denkt dat Ajax-trainer Erik ten Hag tegen De Graafschap mogelijke enkele wijzigingen gaat doorvoeren in zijn basisopstelling. De verslaggever ziet in dat enkele spelers van Ajax net terug zijn van blessures en om die reden is het de vraag of het wel verstandig is om tegen de club uit Doetinchem weer volle bak te gaan.

'Er waren spelers die hebben gespeeld waarvan je je afvroeg of ze wel fit waren', zegt Driessen. 'Donny van de Beek viel ook eerder uit. Dat is een speler die je tegen De Graafschap aan de kant kunt houden. Hakim Ziyech had een tijdje niet gespeeld en speelde direct negentig minuten tegen Bayern. Is het dan verantwoord om hem weer te laten spelen?'

Wat betreft André Onana verwacht Driessen geen problemen. 'Tegen De Graafschap zal hij alleen een paar terugspeelballen krijgen. Een paar jongens zit op de grens. Daar gaat Ten Hag denk ik wel rekening mee houden', aldus de chef voetbal van De Telegraaf, die denkt dat Ajax wel moet omschakelen na het Champions League-duel met Bayern München. 'Mentaal vraagt dat wel wat van de spelers, al is De Graafschap wel echt een laagvlieger. Dat win je met twee vingers in de neus, maar je moet wel de knop omzetten.'

Frenkie de Jong

Verder is het opgevallen dat Frenkie de Jong de laatste tijd meer moeite heeft om zijn beste spel te spelen. 'Mensen zoeken een bepaalde tactiek om hem te spelen onmogelijk te maken. Ook Bayern lukte dat aardig, al zag je dat hij in de tweede helft met meer ruimte beter wordt. Of De Graafschap dat ook kan? Ik wens Henk de Jong (trainer De Graafschap, red.) veel succes, maar ik denk niet dat De Graafschap hem kan bespelen.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TontoKarnaggel
Valentijn moet niet te veel denken.
Daar gaat het meestal al fout...
1 0
Hakkie
Uit vertrouwelijke bron heb ik vernomen dat hij Ajax o19 gaat opstellen, Unuvar en Hogerwerf op de bank;-)
0 0
martin1234
Nee! Als ze niet echt geblesseerd zijn, niet doen! Gewoon sterkste opstelling, en sta je met 3-0 voor, dan mag je eventueel een paar spelers wat rust gunnen. Bovendien, de Graafschap. Daar heb ik nog wat negatieve herinneringen aan. Die gun is wel een flinke nederlaag. En daarnaast heb je altijd nog het doelgemiddelde.
2 0
geronimo
Laat het maar aan ten Hag over Valentijn, hij heeft jouw advies niet nodig
2 0
AlexIbarra
Wie gespaard moet worden kun je mooi sparen.
Ten Hag zal echter geen verkeerd signaal af willen geven door 4 of 5 man te vervangen en mensen lekker rust te geven.

Wie fit is moet gewoon spelen, het zijn nog maar 3 potjes tot de winterstop dus geen beter moment dan nu om evt. een klein beetje overbelast te raken. Alleen focus telt.

Mocht je met 3-0 gaan rusten dan kun je altijd nog wisselen.
1 0
DeBaarsjes
Telegraaf mag ook wel wat journalisten sparen...
3 0
Ozymandias
Onana (2.381'), Tadic (2.314'), Blind (2.313'), De Ligt (2.276'), Mazraoui (2.209'), Tagliafico (2.035'), Ziyech (2.000') en De Jong (1.996') zijn de spelers die dit seizoen het meeste minuten hebben gespeeld. Ik zou vier van deze acht rust geven tegen De Graafschap en vier tegen Roda JC (KNVB Beker). FC Utrecht (uit) is een sleutelwedstrijd voor het kampioenschap en deze acht zijn dit seizoen de bepalende factoren in het winnen van dit soort belangrijke wedstrijden geweest. Het is dus belangrijk dat ze zo fit mogelijk aan de wedstrijd tegen FC Utrecht beginnen. Zelfs zonder vier van hun moet Ajax makkelijk winnen van De Graafschap en Roda JC. Het verschil in niveau is enorm tussen deze twee ploegen en Ajax.

De Graafschap: Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Vd Beek, De Jong; Ziyech, Dolberg, Neres
Roda JC: Lamprou; Mazraoui, Schuurs, Blind, Bakker; Schöne, Labyad, Vd Beek; Neres, Huntelaar, Tadic
FC Utrecht: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico: Schöne, Vd Beek, De Jong; Ziyech, Dolberg, Tadic
0 0
Joseph
Ik zou tegen De Graafschap alleen spelers rust geven die daar om vragen, voor de rest gewoon met je sterkste opstelling komen. Dit zijn wedstrijden die om meer gaan dan 3 punten, PSV won met 3 doelpunten verschil, wij moeten er meer maken.

Tegen Roda kun je zelfs deze 8 rust geven, die staan 6e in de keukencompetitie, ik mag aannemen dat Ajax genoeg spelers heeft die zich willen laten zien. Lamprou, Kristensen, Schuurs, Wober, Bakker, Gravenberch, Eiting, Sinkgraven, Neres, Huntelaar (C), Cerny. Als die niet winnen is het een motivatie probleem, dan heb je niks in de beker te zoeken.

Die 8 zou ik zelfs in Amsterdam laten, 6 uur in zo'n bus word je ook niet beter van. Tadic zou ik misschien meenemen als motivator, die kan in zijn eentje wel zon wedstrijd keren als het mis dreigt te gaan.
0 0
chrisjuhhh
Wober voor Schone tegen Utrecht .
1 0
blava
Lees de column van Hugo Camps in het NRC (vandaag) voor een objectief oordeel over Ajax.
1 0
NaarCLbeker5
Gaaf ja, citaten uit die column: ''Verrassend was niet het vloeiende voetbaltechnische gala van de Amsterdammers, verrassend was de genadeloze wil om te winnen. De jonkies waren ineens volwassen geworden. Er was sprake van een historisch momentum: de droomgeneratie had ook een veldslag in de benen. De staat van professionalisme bijna voltooid. Ook bij de aanhang was er iets veranderd. De nokvolle Arena maakte er een feest van in totale overgave. De koppeling van gratie en strijdlust haalt de toekomst in''.
1 0
Joseph
Toch een ander niveautje dan die troep van de Telegraaf.
2 0
Redrum
Driessen moet gewoon sowieso zijn schijnheilige laaghangende kwallenbek houden. Wat hij zegt is niks waard.
8 0
X-RaY
Ik zou het niet beter kunnen omschrijven.
0 0
..::Rootje::..
Driessen hoopt natuurlijk op een stunt van De Graafschap, zodat hij in de media weer kan af geven op Ten Hag.
Ik vertrouw deze man voor geen cent als het om Ajax gaat.
1 0
Ajacied33
Misschien alleen Donny en Nico wat rust gunnen, als het al nodig is. Maar ik hoop echt dat Ajax getergd zal zijn om de Graafschap gewoon keihard te vernederen. We hebben nog wat tegoed van ze. Anderzijds, veel jongens van die bewuste 8 mei zijn er niet meer bij. Maar ik hoop op minimaal 5 a 6-0
2 0
AsensioWillemsen
De reden dat Frenkie eerste helft matig was lag niet aan Bayern. Maar omdat ie rechts stond wat ie nooit doet en andere niet beweegde.
0 0
de-Ajacied
Klopt Bovendien is zijn chemie meter met Tadic en Tagliofico
0 0
MickS
Het zal wel meevallen. Wellicht dat Labyad ipv vdBeek speelt, Lasse weer gewoon op het middenveld en Blind naast De Ligt. Dolberg zal denk ik als spits beginnen. Heel mss. dat Ten Hag Nico aan de kant houdt uit voorzorg met zijn hoofdwond, waarbij Blind op links komt en Wober weer naast De Ligt. Heel veel anders verwacht ik niet eigenlijk.
2 0
Joseph
Ik hoop dat de nieuwe "gewoon" wordt dat Blind naast Frenkie staat op het middenveld. Dat mag ook best geoefend worden in mindere wedstrijden, in de eerste helft tegen Bayern zag je duidelijk dat ze zoekende waren, in de 2e helft zag je meer de bevestiging dat deze 2 op het middenveld horen.
0 0
Joseph
Ik zie geen reden om te sparen, we spelen thuis en het zijn belangrijke punten. Woensdag spelen we tegen de numer 6 van de keukencompetitie, geef dan maar wat spelers rust richting Utrecht.
Mag toch ook aannemen dat 5 dagen rust na dinsdag genoeg is.
1 0
Radie125
waarom sparen nog 1 week en dan breekt de winterstop aan. Tegen de graafschap op 70% tegen Roda op 60% en tegen Utrecht knallen en daar winnen met 0 5
0 0
Ruff Rhythim
Omdat we al 834miljoenmiljard wedstrijden hebben gespeeld en het thuis tegen de graafschap vast wel gaat lukken met de nummers 12 t/m 16 in het team, zoiets?
0 0
MickS
Als onze grote talenten daadwerkelijk naar een buitenlandse topclub willen, moeten ze hier nu al tegen het vele spelen (willen) kunnen. Over de grens zullen ze minimaal net zo veel wedstrijden moeten spelen in een seizoen en zonder winterstop, daar doen andere landen niet tot nauwelijks aan.
0 0
EuforischeRealist
Ben toch een beetje huiverig als je het niet erg vind. Exact dit dachten we namelijk tegen Heracles ook en we weten inmiddels hoe dat afliep.

Natuurlijk is de Graafschap van een minder niveau, maar net nu je P$V weer in het visier hebt moet je dat niet weer weggeven.
0 0
Ruff Rhythim
Snap ik, maar ik hoop dat je dat ook nog vind als er tegen een club als De Graafschap blessures/schorsingen ontstaan voor basisspelers waardoor ze niet tegen Roda en/of Utrecht-uit kunnen spelen....
0 0
Labrador
Net zoals tegen Heracles zeker. Dat was me toch een succes!
0 0
Ruff Rhythim
Ja, we zitten ook echt in dezelfde situatie als toen tegen Heracles....
1 0
Labrador
Schöne ipv vd beek. Ziyech ipv Neres. Lekker sparen
0 0
Joseph
Ziyech zou ik lekker laten spelen, heeft genoeg moeten missen, 5 dagen is genoeg rust. Donny Lijkt me verstandig maar die speelt op 10, zou dan gaan voor Sinkgraven of Labyad.
Verder weet ik niet hoe het met de schouder van Onana is, maar die kan je ook sparen de komende 2 wedstrijden. Voor de rest zo min mogelijk veranderen, zeker zondag, belangrijke punten!
Tegen Roda kan je meer spelers rust geven, alvast voorbereiden op Utrecht!
0 0
3*stars*3
5 dagen?
Maar ik zou juist de Graafschap gebruiken om aan het doelsaldo te werken en een belachelijke uitslag neer te zetten.
Ook de 1e pot, na die dramatische middag in Doetinchem.
Afslachten die hap.

Tegen Roda kan je wel spelers als Onana, Tadic en Frenkie bijv rust geven.
0 0
Joseph
Je hebt gelijk, 4 dagen, maar ook dat is genoeg tijd om te herstellen van zo'n wedstrijd. Als je zaterdag had moeten spelen was het anders.

Ik zou ook zeker aan het doelsaldo gaan werken, tegen Roda is een overwinning genoeg. Ik zou zelfs een veredeld jong Ajax overwegen. Dus met Wober, Sinkgraven, Schone, Labyad en Huntelaar of Dolberg (afhankelijk van zondag). Dan zet je Frenkie, Tadic en Ziyech op de bank en kun je nog alles goed maken als het nodig is.
0 0
3*stars*3
Waarschijnlijk was je in de war met dinsdag maar we hebben woensdag gespeeld hè? 3dagen rust. ;-)

Maar ben het verder met jou eens hoor.
Gewoon 1e keus opstellen tegen De Graafschap en wat jongens rust geven in aanloop naar FCU.
Belangrijk om 1e seizoenshelft goed af te sluiten en max met 2 punten achterstand winterstop in.
0 0
Joseph
3 dagen is 72 uur, die wil je hebben na een zware wedstrijd om te herstellen. Dat is zaterdag avond en ze spelen zondag, nog een nachtje extra rust dus.

PSV speelt Heracles uit en AZ thuis, de nummer 5 en 6, ik hoop dat we met een voorsprong de winter in gaan :)
0 0
3*stars*3
Haha zo kan je het idd ook berekenen. ;-)
Ik tel hele dagen maar laten we hopen dat PSV nog gaat struikelen.
Maar ik betwijfel het als ik zie hoe wisselvallig Az en Heracles zijn.
Maar voordeel voor Heracles is kunstgras.
0 0
Bloedgezellig
EtH kan ze beter tegen de Graafschap rust geven dan tegen Roda zit niet te wachten op een van bommeltje
0 0
Stroeve
Vandaag geen vernietigende column over EtH die de overwinning tegen Bayern heeft weggegeven, Valentijn?
6 -3
CruyffFootball
Terwijl Valentijn prima zou kunnen aangeven dat het lachwekkend was dat Frenkie bijkans rechtsback moest spelen de eerste helft.
1 0
Dexy
Hé, dacht al: lange tijd geleden dat Valentijn aan het woord geweest is. Begon me al erg ongerust te maken...
0 0
appeltje
Gisteren nog...
0 0