Cruijff: 'Meedoen bij FC Barcelona is anders'

NielsOpdam, 14-12-2018 om 11:15, 10188 views, El Transistor |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Cruijff beveelt Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt aan bij FC Barcelona. Cruijff ziet de dat de twee talenten van Ajax hun ploeg naar een hoger niveau tilt, zo vertelt hij in gesprek met El Transistor. 

Cruijff speelde zelf twee seizoenen in het eerste elftal van FC Barcelona en tipt zijn oude club nu. 'De Ligt en De Jong zijn speciale spelers. Het is duidelijk dat zij een grote toekomst voor zich hebben. Zij hebben Ajax en het Nederlands elftal naar een hoger niveau getild dit seizoen.'

De zoon van Johan Cruijff weet door zijn twee jaar in de Spaanse stad wat er nodig is om bij FC Barcelona te spelen. 'Het is niet makkelijk om bij FC Barcelona te spelen. Iedereen traint er, maar meedoen bij Barcelona is anders. Niemand wil op de bank belanden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Lees goed wat hij zegt . Barcelona koopt geen spelers voor vele tientalle miljoenen om ze op de reserve bank te zetten . En als ze al gekocht worden is de concurrentie moordend , Ze hebben namelijk zelf ook een uitstekende jeugdopleiding. dan komt bijv de Jiong helemaal niet meer aan spelen toe . Zeker niet na afgelopen woensdag
0 -1
Remark
Nou, je nobele belofte een beetje normaal te doen wat Frenkie betreft heeft niet lang stand gehouden hè, AgeM? Ik begrijp het wel hoor, dat zeldzame foutje tegen Bayern was natuurlijk ook te verleidelijk om te weerstaan.
0 0
AFCA2211
Ik mis ze nu al.

Maarja, dat is Ajax. Ajax komt er wel weer!
0 -1
Duif63
Ze moeten ook helemaal niet naar Barcelona gaan. En sowieso na dit seizoen nog een jaar bij Ajax blijven.
1 0
Oempaloempa
Ze moeten nog even doorgroeien, landskampioen worden, bekertje pakken, CL winnen, Johan Cruijffschaal pakken, Supercup pakken, nog een keer landskampioen worden, bekertje pakken, CL winnen, Johan Cruijff schaal, Supercupje etc. Tussendoor even kampioen worden met Oranje. Dan kom je bij Barca lekker binnen en dan is de Light nog amper 21, dus neem je tijd jongens en geniet, dan geniet ik lekker mee.
0 0
Joseph
Jaar te vroeg voor een basisplaats, zeker voor Frenkie. Beide zouden er goed aan doen om zich in de relatieve rust bij Ajax verder te ontwikkelen. Ze worden bij Ajax steeds beter, dus de noodzaak om te vertrekken is er niet.
Daarnaast is het lekker om met 2 CL seizoenen en een EK binnen te komen. Bij een mindere periode zal de leeftijd en ervaring toch snel gaan wegen in de keuze..
0 0
geDaante
Juist niet voor Frenkie in mijn ogen, heeft betere spelers om hem heen nodig die willen combineren en zich ook aanbieden, in plaats van een timide en duffe Blind, en Van de Beek die de opdracht krijgt te diep te staan.
0 -4
Ajax_026
Hou op met me! Frenkie was zelf gewoon slecht bezig gaf zeer zwakke passes en was te nonchalant die tegen goal was geheel zijn fout. Heb geergd aan zijn performance. Zijn ondergrens moet omhoog.
0 0
grannig mokum1
Precies, en op dit podium moet je juist zulke fouten niet moeten maken....
0 0
AgeM
Frenkie heeft al genoeg leergeld betaald !
0 0