NY Times: 'Wat Ajax doormaakt, roert de ziel'

NielsOpdam, 13-12-2018 om 13:10, 12925 views, NY Times |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De goede prestaties van Ajax in de Champions League zijn ook opgevallen in Amerika. De New York Times is lovend over de Amsterdammers en heeft nog een advies voor de Ajax-supporters. 

De Amerikaanse krant staat stil bij de meest opvallende prestaties in de Champions League. 'Borussia Dortmund heeft een onvoorstelbaar jonge ploeg en speelt met verve en moed, maar het herstel dat Ajax onder trainer Erik ten Hag doormaakt valt pas echt op. Dat roert de ziel. Ten Hag heeft een team gebouwd rond twee potentiële supersterren, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.'

De NY Times weet ook dat heel Europa achter de twee toekomstige supersterren aanzit en dus geeft de Amerikaanse krant de Ajax-fans een goed advies. 'Naar alle waarschijnlijkheid is dit de laatste Champions League campagne die De Ligt en De Jong in dat beroemde tenue spelen. Geniet er dus nog van zolang het nog kan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Whazzza
We waren absolute wereldtop en hebben nog steeds een grote naam. We zijn weer absolute wereldtop als het gaat om opleiden van spelers. Beide moet je gebruiken door nu de 16 jarige absolute toptalenten van Europa en 18 jarigen wereldwijd binnen te halen. Ongeacht hoeveel geld die kosten. Alleen dan bouwen we verder. Sportief, financieel, en als merk
0 0
Tscheu
Bijzonder, laat dit stukje over Ajax nou niet in de papieren versie staan van de NYT. Hele artikel 1 op 1 wel, behalve de paragraaf Team of the round.
0 0
amthree
En al die kakkies en lampen met ''Maar jullie winnen al 4/5 jaar niks" Boeie! Wij maken weer naam in europa en de wereld!!
7 0
3*stars*3
Precies en kwestie van tijd voordat die prijzen ook weer komen en dat weten ze diep in hun hart ook.
Liever 4 jaar droogte maar wel een goede naam, budget en team opbouwen, dan een titel en beker winnen maar waarde van spelers zien verdampen en NL voor schut zetten in EU.
5 0
Bensco
dat kampioenschap komt eraan, dat ruiken ze in Rotterdam en Eindhoven maar al te goed. Het kwaliteitsverschil is nu duidelijk waar te nemen. Feyenoord mist aansluiting en PSV komt op meerdere fronten tekort. Hun trainer mist ervaring, hun selectie mist een gezonde balans en het verschil in punten te overbruggen. Gisteren Heeft Ajax daadwerkelijk laten zien dat ze zich kan meten met Europese topploegen. Niet met resultaatvoetbal zoals die kutlampjes maar met onze eigen voetbalvisie. Ik ben echt trots om een Ajacied te zijn.
6 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Bayern dat zich aanpast aan Ajax was misschien wel mooier dan alle mooie reacties achteraf van die Duitsers.
Reactie van Süle zegt ook genoeg.
1 0
Leprechaun
Iedereen heeft het over Matthijs en Frenkie, maar wat is Hakim wel niet waard joh? Daar moet je toch ook gewoon dik 60 miljoen voor kunnen pakken? Voor mij de echte ster van dit elftal.
5 -1
Van Reenen
Misschien blijft Hakim wel. Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat hij vertrekt.
0 0
JesperOlsen74
Ik vermoed dat de leeftijd hier een grote rol in speelt.
Ze zien een enorme potentie in beide jonge spelers en verwachten waarschijnlijk dat ze beter dan Hakim zullen zijn wanneer ze de leeftijd van Hakim hebben bereikt.
Op dit moment is Hakim zeker de beste, maar echt hele grote stappen gaat ie (waarschijnlijk) niet meer maken, wat komende jaren wel van de jonkies wordt verwacht.
0 0
Ajax27
Precies dit. Hakim is 26 als ie zou vertrekken. Een club kan dus nog 5 en 7 jaar kneden om op een nog hoger niveau te komen bij Frenkie en de Ligt.
0 0
AFCA1510
Indd, by far de beste speler die we hebben. Is zo belangrijk voor dit Ajax en ogenschijnlijk ondergewaardeerd in het buitenland, wat héél lekker is voor ons!
1 0
Labrador
Ow wat een goed advies. Dankjewel Krant. Dankjewel
0 0
V12
Deze krant schrijft dit niet om jouw advies te geven maar om haar lezers te informeren.
0 0
Tscheu
Heerlijk, zit nu in New York, lekker om over Ajax te lezen!
5 0
Redrum
Fantastisch dat Ajax weer naam maakt in Europa vanwege het voetbal dat ze spelen. Nu hopen dat Ajax dit structureel gaat laten zien en dat het niet zoals na de EL-finale weer in elkaar zakt het jaar erop. Tot nu toe zijn alle voortekenen goed. Ajax heeft in de 4 droge jaren wel een ontzettend goed financieel fundament gelegd en dat geeft ze nu de ruimte om de kwaliteit van de selectie enorm te versterken.
4 0
Habalaski
Heerlijk om te lezen dat we weer naam aan het maken zijn. Wat ben ik trots!
5 0
Dit is mijn club
Ja, dat is pas echt een reden om trots te zijn (ipv 2 punten uit 6 wedstrijden). Sorry, kon het even niet laten.
1 -1
Ruudje74
Laten we gewoon naar onszelf blijven kijken. PSV had een lastige loting, zijn alleen tegen de Spurs weggespeeld, maar haalden daar toch nog een punt uit over twee duels. Ze hebben het aardig gedaan.
Ajax had een wat gemakkelijkere poule met 1 echte zwakke broeder en vervolgens werd het een strijd tussen Benfica, Ajax en Bayern. Benfica was net ff de mindere. Ajax heeft het gewoon fantastisch gedaan en daar ben ik onwijs blij mee!
Echter in deze poule had PSV misschien wel hetzelfde bereikt, althans..tweede kunnen worden. Zie PSV niet tegen Bayern twee keer remiseren, zeker niet tegen een tot op het bot gemotiveerd Bayern van gisteren.
Ajax acht ik dus iets beter dan PSV dit jaar.
3 -3
Ferd
Psv had hooguit derde geworden in onze poule. En Ajax had minimaal 3de, waarschijnlijk zelfs 2de geworden in de poule van PSV
0 0
ajaxxcied4life
Okay, genoeg geweest. En nu maar eerst eens even je roes uitslapen.
1 0
CL=5
Lees anders je eerste zin nog ff
7 0
RusselWestbrook
Mooi hè? Dat internet.
1 0
Redrum
Ik denk dat psv met dezelfde speltactiek en instelling als dat ze nu gespeeld hadden het zelfs tegen Aek nog moeilijk had gekregen hoor. Zeker tegen Bayern waren ze er gewoon twee keer afgegaan en van Benfica zie ik ze op deze manier ook niet zo snel winnen. In Europa zal je zelf ook iets meer moeten durven voetballen om punten te halen.
2 0