Mossou: 'Onmiskenbaar verdienste van Ten Hag'

NielsOpdam, 13-12-2018 om 08:40, 6616 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou, columnist bij het AD, is lovend over Erik ten Hag. Mossou noemt de Europese prestaties onmiskenbaar de verdienste van Ten Hag. Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'En weer was de Johan Cruijff Arena een bak vol kabaal gisteravond (woensdagavond, red.)', begint Mossou over de wedstrijd tussen Ajax en Bayern München. 'Voor de zesde keer alweer in een handvol maanden, in een Champions League-seizoen dat voor Ajax alle verwachtingen overtreft.'

Volgens Mossou ging er veel te veel mis bij Ajax om aanspraak te maken op de groepswinst. 'Ajax rende zichzelf soms ondersteboven in zijn hang naar Sturm und Drang, zeker voor rust. Het regende slordigheden, bij vrijwel elk balverlies had Bayern München een vrije doortocht. De 3-3 eindstand was, zijn dramatische ontknoping ten spijt, niet onlogisch.' 

'Maar wat ook nu negentig minuten in de lucht hing', vervolgt Mossou. 'Het gevoel van opnieuw een meeslepende Europese avond, een voetbalwedstrijd die nooit echt verveelt of irriteert, maar bovenal inspireert. Dat is misschien wel de belangrijkste winst in het kalenderjaar 2018, het debuutjaar van trainer Erik ten Hag.'

De columnist van het AD vindt dat Ajax goede resultaten boekte in Europa. 'En dat deed het ook nog met flair, spelend met een team waarin lang niet alles goed gaat, maar dat harten verovert. Dat is onmiskenbaar de verdienste van Ten Hag, maar ook van het beleid van Ajax in iets bredere zin.' Volgens Mossou behaald Ajax daar een fraai resultaat mee. 'Het beste Champions League-seizoen in dik tien jaar. Nu al.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Hij raakt de kern,Ajax speelde in de eerste helft iets teveel voor de bal (zoals ook tegen PSV), maar de druk en het tempo waren moordend.
Bayern had er veel moeite mee en dankte het aan zijn ervaring dat men het overleefde( alhoewel zowel Blind als ook de Ligt recht hadden op een strafschop).

In de tweede helft speelde Ajax slimmer en hadden ze de wedstrijd kunnen winnen.
Dat hield op na het rood voor Wober ,wat wel terecht was, maar de passie die men aan de dag legde om na de 2-3 weer terug te komen zegt ook heel veel over de teamspirit en heb ik de laatste keer gezien thuis tegen Barca onder Frankie.

Ten Hag doet het boven mijn verwachting en verdiend samen met zijn staf alle credits.
0 0
Babangida83
Bij een 2-0 zege en groepswinst had ik het daar mee eens geweest. Als we nog één of twee rondes verder komen ook. (maar De Ligt en De Jong zijn buitengewoon goed). Tweede plek is gewoon waar Ajax moet zijn. Niet meer, niet minder. Ten Hag presteert dus gewoon prima, naar verwachting. Maar opzich is dat al redelijk onderscheidend tegenwoordig in het Nederlands voetbal. (Tenminste, iedereen verwachte eigenlijk toch wel dat Ajax door zou gaan? Hoe moeilijk ook.) Dat zegt niks over Ten Hag, maar des te meer over de rest van de trainers. Wat het over Ten Hag zegt, is dat hij één van de betere trainers is in Nederland. Dat is wat hij hier mee bewijst. Overmars heeft een dijk van een team neergezet en met Sar een geweldig beleid gehanteerd dat dit nu mogelijk maakt, waaronder het jeugdbeleid, zowel opleiding als scouting. Dit succes komt niet uit de lucht vallen en is ook niet waar het gaat stoppen.

Ik verwacht dat we over 2 a 3 jaar standaard bij de laatste 16 gaan zitten, met af en toe een opbouwjaar. Dat betekent niet dat de trainer gelijk top is (of slecht is als we EL spelen). Dat is gewoon omdat de selectie op niveau is dmv goed beleid. Bijvoorbeeld door ervaring in te kopen. De uitschieters, die zullen laten zien welke coach geschiedenis gaat schrijven.
1 -4
trooop
Ten hag presteert wat mij betreft boven verwachting (nav vorig seizoen), maar verder heb je helemaal gelijk: dit succes is het gevolg van breder beleid. We hebben de laatste jaren veel leergeld moeten betalen, maar dat lijkt z'n vruchten nu af te werpen. Er zijn omstandigheden gecreëerd waarin de trainer in alle rust kan boetseren aan een van zichzelf al ijzersterke selectie.

Ten hag doet dat in veel opzichten ontzettend goed, in sommige opzichten iets minder. Maar ik denk net als jij dat een volgende trainer (mits die ook kwaliteiten heeft) soortgelijke dingen kan bereiken, puur vanwege de infrastructuur die sar en overmars eindelijk hebben weten te realiseren.
0 0
Babangida83
Na zijn eerste halve jaar is alles boven verwachting :-D

Wel wil ik daarbij aanvullen dat Ten Hag zeker voldoet. En het is lastig trainers van zijn niveau te vinden.
0 0
Jos1983
Help jij Overmars even met het samenstellen van een nieuwe basis 11? Standaard bij de laatste 16 is een utopie helaas. Eerst maar is zorgen dat we in Nederland eens een paar keer achtereen gebruik maken van onze financiele voorsprong.
0 0
3sterrenAjax1
ten hag is een toptrainer. 12 potten ongeslagen. met geweldig spel. vraag me af waar die zogenaamde kenners (lees: schreeuwlelijks) zijn die alleen maar liepen te janken om bosz en zelfs keizer. ooooh ja iedereen had dit gekund. is allemaal ondanks ten hag. Lol!!!!
12 -2