Van Hanegem: 'Geen rood voor De Ligt? Onzin'

NielsOpdam, 10-12-2018 om 07:20, 10198 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem vindt het absurd dat Matthijs de Ligt, tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, geen rode kaart kreeg. Dat schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De overtreding van De Ligt op Kingsley Ehizibue vond de oud-Feyenoorder een rode kaart. 'André Onana was al uit zijn doel, de kans voor Kingsley Ehizibue was geen echte scoringskans. Wat een onzin. Ik heb niks tegen Ajax, hoor, maar ook niet voor en dat kunnen veel mensen die objectief hun mening moeten geven op tv met goed fatsoen niet zeggen. Het wemelt in het tv-wereldje nu eenmaal van de verstokte Ajax-fans, maar kijkers laten zich niet in de maling nemen.'

Van Hanegem gaat ook in op het aanstaande duel tussen Ajax en Bayern München in de Champions League. 'Inmiddels lijkt Ajax zover dat het in eigen huis zomaar van één van de grootste clubs van Europa kan winnen. Dat zou dan groepswinst opleveren, al moet je maar afwachten of dat uiteindelijk bij de loting inderdaad een voordeel blijkt te zijn.'

Frenkie de Jong

'Paris Saint-Germain is een prima club voor Frenkie de Jong', vervolgt Van Hanegem over de mogelijke transfer van De Jong. 'Een elftal met mooie voetballers en een prachtige aanvalslinie. Bovendien willen ze de hoofdprijs betalen voor hem en laten al die topspelers daar al weten dat ze graag met De Jong spelen. Daar zou ik ook gevoelig voor zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stroeve
Van Hanegem liegt natuurlijk als ie zegt dat hij geen hekel heeft aan Ajax, maar dat van die rode kaart klopt voor de volle 100 procent. We hebben geluk gehad.
0 -2
Bullmajor
De Ligt raakt hem natuurlijk vol op zijn scheenbeen. Zo ontzettend duidelijk....
De hele discussie gaat over het feit of hij doorgebroken is, of dat er een kans ontnomen wordt. Maar in eerste instantie moet de discussie gaan over het feit of hij hem überhaupt wel raakt...
1 0
Simon1
Heerlijk hoe mensen met Ajax haat de wereld willen overtuigen dat ze neutraal zijn en dan hun "neutraliteit" gebruiken als onderbouwing. Heerlijk objectief...
1 0
ajaxinho
Instinctief ging DLigt voor de bal.
Dat zal wel het voordeel van de twijfel zijn geweest.
Bij spelers van Feyenoord trek je daar sneller/meer je twijfels over.

Oh dat lees ik ook nog even...
Het snel (op tijd) uitkomen van Onana,
heeft niks te maken met de scoringskans van de tegenstander.

Ajax en Feyenoord.
Een wereld van verschil.
2 0
JCr14
Zou Willem zelf ook echt denken dat hij geheel objectief is? Dat hij niet anti-Ajax is?

Om dan toch nog te zeggen dat het wemelt van de verstokte Ajax-fans. Hahaha
7 0
stefanwillem
“Het wemelt in het tv wereldje van Ajax-fans”, tjezus waarom krijgt deze seniele kakatoe nog een platform in deze wereld? Elke keer als Ajax succes heeft heerst er een grafstemming bij al die idioten op tv.
5 0
Aeter
Dat valt wel mee. Ik ben het vaak met Willem eens, maar hier laat hij zijn Feyenoord hart spreken en dat kun je hem niet kwalijk nemen. Hij kent waarschijnlijk de huidige regels ook niet. Het was nog niet zo lang geleden dat dit soort situaties altijd rood opleverden. Willem is gewoon niet zo bekend met de huidige regels. Dus een beetje meer respect voor een van de beste voetballers die ons land voortgebracht heeft.
0 -7
stefanwillem
Ik heb weinig respect voor deze verbitterde ouwe gek aangezien hij ook weinig respect voor mijn club heeft getuige zijn constante kritiek.
4 -1
leppe
Het is droevig met je gesteld als je denkt dat iemand geen respect heeft voor iets dat hij bekritiseert.
0 -3
stefanwillem
Prima wat jij vindt. Iemand als Johan Boskamp waardeer ik ten zeerste omdat die realistisch is. Het is droevig met je gesteld als je niet inziet dat van Hanegem een bloedhekel heeft aan alles wat uit Amsterdam komt.
3 0
leppe
Guttegut wat is iedereen weer over de zeik omdat Willempie iets zegt. Maak je druk :’) Ik vind dat hij nooit hele gekke dingen zegt, zeker als je bedenkt dat hij een verstokte Feyenoorder is. Maar hier kan niemand er tegen als iemand ook maar een klein beetje negatief praat over hun club. Laat ze lekker lullen in Rotterdam, wij genieten elke week van mooi voetbal!
2 -6
PJK54
Gelukkig geen rood anders had Ajax die advocaat, die van Persie vrijpleitte, weg moeten halen bij 010.
1 -1
Dit is mijn club
Voor het gemak vergeet hij even al die pingels die Feyenoord er gratis en voor niets bij krijgt ieder seizoen weer jaar na jaar in die ouwe roestbak van ze.
3 -1
Ajaxvooraltijd
pieppiep
1 -1
unis
Trouwens Willem, hoe vaak krijgt Feijenoord voordeel in de Kuip, van welke scheids dan ook. Zeg je dan ook zoiets als dit? Nee... Dus hou je klep!
5 -1
unis
Willem, ga die beelden nog eens bekijken zou ik zeggen. Net als de rest van anti ajax nederland!

De Ligt raakte hem niet eens...
8 -3
Redrum
Als ik die beelden nog eens terug kijk lijkt het er sterk op dat het gewoon een schwalbe is. Die gele kaart is dus eigenlijk al onterecht gegeven.
12 -1
LANS
Pure schwalbe, raakte misschien zijn Veter. .
2 -1
Rentokill
De Ligt gaf zelf toe dat het terecht geel was.
1 -1
AFCAjax
Hij baseerde zich op een vlugge blik op de beelden, daarvoor zei hij dat hij dacht hem niet eens geraakt te hebben.
2 -1
Redrum
Ok dan zal hij hem wel licht geraakt hebben. Maar ik heb dan alsnog wel het idee dat die gozer pas gaat liggen op het moment dat hij beseft dat hij niet meer bij de bal kan.
4 -1
Rhythim
Je zou toch zeggen dat je, zijn eigen gezondheidstoestand in het achterhoofd houdend, je eigen gezondheid boven al het andere zou stellen. Maar bij Willem ligt dat duidelijk anders, vooral als het om Ajax gaat, man man man....
3 -1
NouriVandeBeek
Dat hij het rood vindt, dat is geen gekke mening, maar dan moet hij toch weer op de calimero tour. Net alsof er geen analisten zijn die voor Feyenoord zijn? Wat een onzin zeg. Wat een nare man.
6 0
Patrick78
Van Hanegem: Ik heb niks tegen Ajax....wat een onzin! Deze man is een kakkerlak en natuurlijk is een anti-Ajax.
6 -1
Bennyben
Jeetje Wat een nietszeggend stukje over frenkie de jong zeg dan niks Willem.
1 0
de-Ajacied
Een echte voetballer zou moeten weten hoe het werkt. Het contact was zo ligt en de bal zo buiten bereik dat die PEC aanvaller na een stap besloot te vallen. Maar van Hanegem zal nooit een Nederlandse voetballegende worden zo subjectief.
Hij blijf een Rotterdamse provinciaaltje
4 -1
zuidzuid
Klopt. Hij is t al.
1 0
zuidzuid
Klopt. Hij is t al.
1 0
Redrum
Wij worden altijd verweten arrogant te zijn, maar ik vind dat de Ajacieden dit jaar vrij nuchter zijn over de prestaties. Echt veel praatjes hoor ik niet. Je hoort ze eigenlijk alleen maar aangeven dat ze nu nog niks hebben en dat ze alleen maar bezig zijn met de volgende wedstrijden. Daarentegen hoor ik al het hele jaar ontzettend veel praatjes uit de regio Eindhoven, zelfs wanneer ze verliezen in de CL hoor ik alleen maar hoe goed ze zich gepresenteerd hebben. Maar nu de heren uit Rotterdam ook eindelijk een serie van winstpartijen hebben neergezet, waarbij ze slechts één serieuze tegenstander hebben verslagen, hoor ik opeens ook weer allemaal praatjes uit die hoek komen. Ze zijn opeens onverslaanbaar en kunnen het zelfs Barcelona moeilijk maken. Hilarisch gewoon eigenlijk.
3 0
Joseph
"Ik heb niks tegen Ajax".. Grapjas
6 0
blessure
van Hanegem gaat, gemakshalve, er aan voorbij, dat een speler van PEC, met rood eraf had gemoeten, vanwege diverse overtredingen op de Jong.
Ook had de bal op de stip gemoeten, toen Huntelaar tegen de grond werd gewerkt, in het strafschopgebied van PEC.
van Hanegem, heeft last van selectieve verontwaardiging.
8 0
unis
Rooie Mike had voor bewust speler uit het veld proberen te schoppen al 4 wedstrijden aan zijn broek moeten hebben. Los van dat hij helemaal als een mongool tegen de scheids tekeer ging heel de wedstrijd. Ik weet niet waar Rooie Mike last van had, maar die was aardig kruidvat.
2 0
Redrum
Ja dat soort dingen worden altijd even gemist.
1 0
MankeNelis
Jammer dat Willem de randzaken bij Ajax kennelijk belangrijker vindt dan een 17 jarig talent die opvallend goed inviel bij zn eigen club.
2 0
PJSM
Kut kunstgras. Boycotten. Als Ajax PSV en Feyenoord zich hier hard voor maken en gewoon niet meer spelen is het zo over met dat plastic.
1 0
3*stars*3
Las het op AD.nl en ik heb het vaker gezegd,v Hanegem is gewoon een gevaarlijk mannetje.
Hij zit gewoon extra haat te zaaien.
Al die Calimero’s zit hij nu lekker te pleasen.

“Het wemelt in het tv-wereldje van de verstokte Ajax-fans.”

Haha, dan kijkt hij niet naar fox of luistert hij niet goed.

‘Columnist Willem van Hanegem hoopt dat Ajax deze week van Bayern wint, maar ergert zich wel aan de manier waarop de Amsterdammers worden benaderd. ,,Ik snap de frustratie van de kleinere clubs in de eredivisie wel, hoor.‘

Die hoopt dat Ajax wint, yeah right.
9 -1
Redrum
Het is zo voorspelbaar. Willem had zich al vroeg in het seizoen neergelegd bij een bijrol van zijn club Feyenoord en was zelfs vrij positief over Ajax. Ajax en psv waren onbereikbaar voor Feyenoord en dat lag aan het geld; Willem had het een plek gegeven. Maar toen won Feyenoord plots van Psv en dus betekent dat voor een Feyenoorder maar één ding: Feyenoord is net zo goed als Ajax en Psv, misschien zelfs wel beter! Ze moesten gewoon even op stoom komen en de winstpartijtjes tegen het ijzersterke VVV en FC Emmen hebben getoond dat de voetbalmachine uit Rotterdam op stoom is en niet meer gestopt kan worden. Nee, van realisme hebben ze in Rotterdam nog steeds geen kaas gegeten. Maar het is zo'n nuchter volk hè! En ja, dan is Ajax opeens weer de concurrent die ingehaald moet worden en dan is alles opeens weer oneerlijk als het om Ajax gaat. Dat Ajax als enige Nederlandse club het land nog een beetje kleur geeft in Europa na onder meer de extreem genante wanprestatie van Feyenoord is dan opeens niet meer relevant voor de liefhebber Willem van Hanegem.
4 0
3*stars*3
Haha, klopt en vertel mij wat over Rotterdammers.
Niet alle Rotterdammers natuurlijk want ik ken genoeg Ajacieden hier in de regio.
Maar de Fey fans zijn weer eens van het padje.
Ik hoor ook dat ze wel konden winnen van PSV en maar 2 puntjes achter zouden staan als ze niet hadden verloren van de Graafschap.
Ja en als Ajax had gewonnen van Heracles en PSV?

Leuk die opleving maar ze lopen weer naast hun schoenen.
2 0
MosesD
Jongens, hou toch eens op met dat gepiep over van Hanegem. Iedere club heeft zulke types. PSV heeft de van der Kerkhofjes, wij hebben Sjakie Swart. Niet te serieus nemen allemaal.
4 -7
Redrum
Ja het enige verschil is dat er maar één van deze heren een wekelijkse column heeft die hij meer besteedt aan Ajax dan aan zijn eigen club.
2 -1
MosesD
Sjakie heeft wekelijks een beeldcolumn. Roeptoetert hij ook vaak allemaal onzin.
0 -1
3*stars*3
Sjaak heeft zich vaak positief uitgelaten over Fey.
Heb wel een gevoel dat hij een hekel heeft aan PSV maar Sjaak heeft geen wekelijkse column waarin hij haat loopt te zaaien.
V Hanegem kon veel leren over manier waarop Cruijff het benaderde en echt met oplossingen kwam, columns puur inhoudelijk over voetbal ipv reageren vanuit onderbuikgevoelens.
Heb Cruijff nooit gehoord over media dat pro zus of zo is en andere Calimero gelul.

De kerkhofjes schijnen idd ook wat te roepen maar buiten Brabant luistert niemand.
9 0
MosesD
En een hekel aan de Graafschap. ;-)
Nou ja, ik vind Sjakie ook vaak de grote nonsens verkondigen. Het heeft iets aandoenlijks, net zoals bij Willem trouwens.
0 -1
3*stars*3
Hahah en zeker aan de Graafschap.
Ben zeker niet altijd met Sjaak eens hoor.
Maar dat haatzaaien merk ik bij hem niet.
Hij zong zelfs dat kakkerlakkenlied mee...
1 0
TontoKarnaggel
Goh, verrassend hoor, willem wijdt weer eens een column aan een discutabele beslissing in het voordeel van Ajax.
Bij de voordeeltjes voor feyenoord of de nadeeltjes voor Ajax blijft het natuurlijk weer oorverdovend stil.
Prachtig staaltje publieke opinie bespelen zoals we van die pipo gewend zijn.
7 -1
Jaridebeste
"Ik heb niks tegen Ajax"

hahahahaha
5 -1
Fchennep
Als ik Ajax kijk ben ik ontzettend kritisch op Ajax. Mijn inziens creeeren ze vaak te weinig kansen en geven ze de tegenstander teveel ruimte. Objectief gezien klopt dit beeld van mij niet. Mijn verwachtingen en hoop van Ajax zijn te hoog. Ik verdenk journalisten er van ditzelfde te hebben. Anders kan ik t gedrag van journalisten en verslaggevers niet verklaren. Zo is Zwolle nauwelijks bij de goal geweest en geeft de verslaggever toch aan dat Ajax het lastig heeft gehad.
2 0
ETM
Als de regel is dat het alleen bij scoringskans rood is, dan gaat het er dus om of het scoringskans was. Dan moet je dus interpreteren of Ehizibue bij de bal kon komen voordat Onana de bal kon verwerken. Tsja dat is een discussiepunt, want het lijkt erop dat die bal veel te ver van Ehizibue af komt, maar ja het is wel een hele rappe jongen.
Scheids en heren VAR vonden het geen duidelijke scoringskans. Is die beslissing dan echt zo moeilijk om te accepteren?

Ik heb totaal niet het idee dat medialand uit veel Ajacieden bestaat, in tegendeel. Dus denk ik, hij ziet spoken..
Verder is Van Hanegem gewoon wie hij is, een wat cynisch mopperend, sentimenteel Feyenoord-icoon, die overwegend baalt van Feyenoord, maar ook wel van het goede voetbal van bijv Ajax kan genieten. En in wezen volgens mij een prima kerel, dus vind ik die erg denigrerende opmerkingen vaak over hem een beetje jammer.
2 -2
ambtenaar
Bizar dat er 2 dagen later nog steeds discussie is over een eventuele rode kaart, maak je nergens anders mee.
1 0
Duif63
Van Hanegem is inmiddels op het absolute nulpunt beland. Een bijna seniele oude man die mijlenver van de hedendaagse wereld verwijderd is. Belachelijk dat zo iemand nog een podium krijgt om zijn mening te ventileren. Als wielerliefhebber zie ik ook een grote gelijkenis met Roger de Vlaeminck in België. Ex toppers die niet beseffen dat hun tijd al lang geweest is, maar die niet zonder de aandacht van het publiek en de media kunnen.
3 -1
Jari_held
Ach vervang ajax voor feyenoord in dit stukje en het zou zomaar van sjaak swart kunnen zijn. Gewoon blinde clubliefde van 2 prachtige oud spelers... clubliefde die de huidige generatie nauwelijks meer heeft omdat ze na 1,5 seizoen in het eerste al weg zijn
3 -4
Ferd
Sjaak is niet zo doorgeslagen van haat en jaloezie als Willempie. Ik zie Van Hanegem nog niet de Ajax marsch meezingen.
1 0
ETM
Juist!
1 0
Vierendertigste
Zielig, hoor
0 0
Bennyben
Hahaha hij begint nu echt te dementeren hij weet niet eens meer dat die tegen Ajax is.
4 0
Willem410
Was ook rood maar ik kan er geen seconde mee zitten aangezien op dat zelfde veld nog niet zo lang geleden ook een club ontsnapte aan een rode kaart wat niet eens discussie waardig was of het er 1 was.
Uiteindelijk had die club met 11 man de laatste minuut weer nodig om te ontsnappen.
Nu zit het ons een keer mee, weten ze ook is hoe dat voelt als je concurent ontsnapt.
Jammer dat er dan nu wel zo'n ophef over is.
2 -1
Good Luck
Idd en die ophef logenstraft de stelling van de kromme dat er bij de media veel mensen zijn die voor Ajax een warm hard hebben.
0 0
Aspers73
Ik vond het ook rood! Maar goed, hadden ze dat kut kunstgras maar niet moeten hebben in Zwolle dit heft elkaar op.
1 -1
Redrum
Willem is terug bij af helaas. Feyenoorders denken weer volledig mee te doen na overwinningen op psv, vvv en emmen en je krijgt weer dit soort kansloos geneuzel.
5 0
Ferd
Het wemelt van de Ajacieden in medialand? Wijs ze dan eens aan, gekke willempie.
3 0
Ajacied33
Vond ik ook al zo raar om te lezen. Lijkt juist of iedereen, ook in medialand anti Ajax is
1 0