Van Hanegem geïmponeerd: 'Wordt buitencategorie'

JesseTH, 09-12-2018 om 14:50, 14716 views, Recht uit Rotterdam |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem heeft zeer veel vertrouwen in de voetbaltoekomst van Frenkie de Jong. De oud-international ziet de middenvelder uitblinken en ook bij het Nederlands elftal tekenen vertonen van een groot inzicht.

'Ik denk dat hij buitencategorie wordt', begint Van Hanegem kort bij Recht uit Rotterdam, waarna hij zijn mening toelicht. 'Dat zie je aan zijn handelen. Hij weet van te voren al wat hij met de bal moet doen. Ik was bij het Nederlands elftal. Dan zie je hem zonder te roepen bewegingen maken met zijn arm, omdat er iemand in de ruimte moet komen die hij laat vallen. Dat zijn dingen die hij van te voren ziet.'

'Een blinde ziet gewoon dat hij een goede speler is', vervolgt hij zijn verhaal, waarna hij zijn teleurstelling over het feit dat Feyenoord hem liet lopen niet onder stoelen of banken steekt. 'Hij woont in Arkel, zijn hele familie is voor Feyenoord, maar wij lieten hem zomaar gaan. In de jeugd kon je al zien dat het een goede speler was en wij lieten hem gewoon naar Willem II gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Jullie lieten hem niet zomaar naar Willem II gaan. Hij koos voor Willem II. Vond hij toen als 7-jarige leuker. Kan toch?
0 0
PJSM
Als je echt kunt ballen ga je niet naar Feyenoord. Slecht voor je carrière.
0 0
chloorbestendig
Bij feyenooit zouden ze van Messi nog een “harde werker” maken die vervolgens nul creativiteit en beweging kent.
9 -1
Juichtoon
Frenkie wilde niet naar Fnoord omdat Fnoord geen jong heeft. Dan had hij zo vertelde Frenkie 2 jaar terug heel laag op de maandag moeten gaan voetballen omdat hij voor de A selectie nog niet goed genoeg was.
3 0
geendagsvlieg
Willem heeft het over de keuze in 2005. Frenkie kon naar de jeugdopleiding van zowel Feyenoord als Willem II. Nadat RKC al een jaar eerder langs was geweest.

Volgens zijn moeder in een interview op Rijnmond, koos Frenkie in eerste instantie voor Feyenoord, omdat dat dichterbij was dan Tilburg vanuit Arkel.
1 -1
Van Reenen
Frenkie mag blij zijn dat hij gekozen heeft voor Willem II, i.p.v. Feyenoord. Dan was hij nog lang niet zover geweest. Hij voetbalt nu met klassevoetballers en die hebben ze niet in 010. Ja, Willem begrijpt dat nog niet en toegeven staat achterin zijn agenda.
0 0
kaashaas
Ik denk dat willem dat juist wel weet.
0 0
gi0vanni
En wij lieten hem gewoon naar Willem2 gaan? Zoals hij dat nu zegt betekent dat dat Frenkie voor Willem2 bij Feyenoord zat? Ik hoop van niet maar anders heeft hij een uistekende carrière keus gemaakt. (Zo snel mogelijk weg daar.) Alle spelers die heel goed kunnen spelen passen beter bij Ajax. Zo had van Persie ook beter bij Ajax gepast. Hier proberen we goed voetbal te spelen. De perfecte Feyenoord speler is Dirk Kuijt. Met hard werkende spelers is niets mis natuurlijk maar die mogen daar blijven.
1 0
ajaxxcied4life
Willem doet net alsof als Feyenoord zich zou hebben gemeld hij naar die club zou zijn gegaan. Ik meen mij te heugen dat Frenkie kon kiezen tussen psv, feyenoord en Ajax en hij zelf weloverwogen voor Ajax heeft gekozen. Dus tja Willen...
1 0
ajaxxcied4life
Willem doet net alsof als Feyenoord zich zou hebben gemeld hij naar die club zou zijn gegaan. Ik meen mij te heugen dat Frenkie kon kiezen tussen psv, feyenoord en Ajax en hij zelf weloverwogen voor Ajax heeft gekozen. Dus tja Willen...
0 0
Leo252
Tja Willem, soms zit het mee, soms zit het tegen.
0 0
3*stars*3
Zit Wim wel dwars dat hij niet naar Fey is gegaan want hij heeft vaak geroepen dat hele familie van Frenkie voor Fey is.
Leuk en aardig maar wie zegt dat hij daar een echte kans zou krijgen?
Fey heeft het bij meer spelers fout gezien of gaf voorkeur aan middelmatige aankopen.

Frenkie past perfect bij Ajax en niet bij het beukwerk van Fey of het laffe spel van PSV.
3 -1