Van Hanegem: 'Tegenstanders hijsen witte vlag'

NielsOpdam, 03-12-2018 om 07:50, 15126 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem ziet dat tegenstanders van Ajax er in de Eredivisie weinig aan doen om het de Amsterdammers moeilijk te maken. Dat schrijft de columnist in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem zag dat Ajax na de overwinning van Feyenoord op PSV de lachende derde was van dit weekeinde. 'Die ploeg zit in een fase waarin tegenstanders de witte vlag al hijsen als de wedstrijd nog moet beginnen. Zoals ADO. Dat is triest. Maar dat heeft Ajax ook zelf afgedwongen natuurlijk.' 

'Iemand met liefde voor Ajax vroeg mij of deze tik nog even zou kunnen doorwerken in Eindhoven', vervolgt Van Hanegem. 'Dat PSV tegen meer tikken zou kunnen aanlopen, het liefst nog voor de winterstop. Dat hangt er volgens mij vooral vanaf hoe ze deze nederlaag verklaren.' En dan vreest Van Hanegem het ergste. 'Want ik hoorde spelers en vooral trainer Mark van Bommel na afloop met droge ogen beweren dat er nog wel een gelijkspel of zelfs meer had ingezeten.' 

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
supporter sinds
Hij heeft gewoon gelijk. Dat ADO was gisteren toch een schande .. niet dat ik het erg vind maar bij een stand van 4-1 waren ze nog aan het tijdrekken. Het was gewoon een trainingspartij voor Ajax. Zelden een spits (ADO) zo voor lul zien lopen hahaha
0 0
Schöne82
Niet gelijk Willem aanvallen... Hij maakt hier een comliment aan Ajax. Hij zegt erbij dat Ajax dat zelf heeft afgedwongen. En het is natuurlijk ook waar.
Afgelopen seizoenen hebben tegenstanders altijd kansen geroken tegen Ajax. Het overtuigde allemaal niet vanuit Ajax' kant. Nu speelt Ajax goed, overtuigend en winnend. Bovendien maakt het indruk wat Ajax in CL heeft neergezet. Dat zit allemaal in de koppies van de tegenstanders. Die beginnen aan de wedstrijd met in het achtergoofd dat het niet realistisch is om punten te pakken tegen dit Ajax. Dat werkt door in scherpte, duels etc.
2 0
Redrum
Exactemundo. Ajax straalt weer kracht en zelfvertrouwen uit en zakt eigenlijk niet meer door de ondergrens heen. De clubs in Nederland voelen zich weer als vanouds kansloos voordat de wedstrijd begint. Feyenoord heeft eigenlijk nog best veel wedstrijden gewonnen dit jaar, maar het is bijna altijd moeizaam. Vergelijk alleen al het doelsaldo met die van Ajax. Dan weet je dat Feyenoord niet meespeelt om de titel, ook niet na gisteren.
0 0
JesperOlsen74
Door Willem z'n bril kan ik het me voorstellen dat hij het zo ziet, maar....
Het is juist Ajax wat over het algemeen het beste (en slechtste..) in tegenstanders naar boven haalt. Men geeft tegen Ajax altijd 110% (beste) en gaat wel eens over de schreef in hun "enthousiasme" (slechtste).
Er is geen ploeg in Nederland waar de teams zich tegen willen laten gelden als Ajax.

Juist tegen PSV gaan mindere ploegen (zelfs bij een voorsprong) vol op de aanval, met alle gevolgen van dien (ruimtes weggeven).
2 0
ajaxinho
Hij kan het weten.
Feyenoord wint toch altijd in de spelerstunnel?
0 0
Ajax27
Ze hijsen de witte vlag al voordat de wedstrijd begonnen is.... ach wat een gejank. Al decennia lang zien vele clubs de wedstrijd tegen Ajax als DE wedstrijd van het jaar dat je als voetballer kan laten zien dat je meer kan. We krijgen juist altijd overgemotiveerde clubs die tegen ons vaak iets extra's kunnen brengen wat ze niet tegen PSV of Feyenoord op kunnen brengen.

Dat we tegenstanders dit jaar gewoon overklassen is niets meer en minder dan pure kwaliteit. Zoveel verschillende spelers die kunnen scoren, zoveel spelers die erbovenuit steken, we hebben kwalitatief gezien de allerbeste selectie. Dat een speler van het kaliber Ziyech opvangen zo moeiteloos gaat zegt genoeg over de selectie.

Pure klasse.
6 -3
JesperOlsen74
Twee minnetjes?? Je slaat de spijker op z'n kop.
Psv-ers of F'noorders?
0 -1
JPM
Er zitten hier altijd een paar van die undercover trollen. Die plusjes en minnetjes kun je beter negeren, via de App.
0 -1
JesperOlsen74
En daar is trolletje nummer 1..... ;-P
0 0
3*stars*3
Valt ook op dat de tegenstanders zich wel kunnen opladen tegen Fey hoor.
Bij het horen van Ajax dan kunnen ze sowieso wat extra’s geven maar ook tegen Fey.
Tegen PSV is het vaak heel erg armoedig en vooral onze vrienden uit Utrecht.
Vorig jaar 1-7!?

Maar ok, zolang tegenstanders niets (willen) leren en inzien dat je PSV op een andere manier moet benaderen, dan blijven ze maar hun hoofd stoten, kaarten pakken tegen Lozano, als watjes kopduels verliezen van Luuk en teveel ruimte weggeven.

Kijk bijv hoe ze bij Groningen, Dumfries alle ruimte gaven in de slotfase.
Only in NL...
0 0
MandienietOmvalt
Willem zegt redelijke dingen, de laatste tijd.
3 -2
Hagmag
Zo te lezen heeft Willem ook de witte vlag al gehesen.
0 -2
3*stars*3
Hij riep vorig week in zijn column wel dat Fey een kans heeft tegen PSV en gaf laatst ook aan dat hij denkt dat Ajax kampioen wordt.
Hij weet ook dat dit Ajax voor tegenstanders moeilijk af te stoppen is.
Als je gaat tegenhouden, valt hij vroeg of laat erin.
Als je gaat meevoetballen, krijg je ook een pak slaag.

Vooral frustratie bij Wimpie omdat hij ook kwaliteitsverschil ziet en weet dat Fey snel weer punten gaat morsen.
Zou mij niet verbazen als ze het in de inhaalwedstrijd weer verkloten woensdag.
2 -1
Web
Gisteren voor het eerst de echte van Bommel gezien
Niks de verdienste van Feyenoord, nee het was PSV die het niet goed deed.
Hij weet het allemaal zo goed te vertellen
De eerst volgende tegenstander is Excelsior thuis, en dat zal geen problemen geven
Hopelijk heeft Heracles in Almelo de vorm, die zou het PSV wel eens heel lastig kunnen maken.
Maar die ploeg is enorm wisselvallig
10 0
Raimundo
Dat wisselvalligheid is uit en thuis, thuis alleen van Feyenoord verloren tot nu toe, en uit veel meer punten verspeelt. Volgens mij heeft PSV het wel altijd verschrikkelijk moeilijk daar?
0 0
Redrum
Mark van Bommel gaat er voor zorgen dat psv de gunfactor volledig kwijt raakt, voor zover ze die nog hebben. Ik sluit zelfs niet uit dat zijn eigen spelers hem op een bepaald moment zat zijn. Die vent is echt gestoord en heel erg onsympathiek. Gelukkig laat hij nu steeds meer zijn ware aard zien.
2 0
3*stars*3
Nee joh, alles is best wat ze daar doen.
Zolang ze het Ajax maar moeilijk kunnen maken, ziet rest van NL alles door de vingers.
PSv is enige hoop in NL om Ajax af te stoppen.
Beetje zoals Atletico dat in Spanje is om Real en Barca af te stoppen maar het spel van Atletico verdient ook geen schoonheidsprijs, totaal niet.

En nee geen Calimero want je bent gauw een Calimero hier.
Aan ene kant goed dat Ajax tot het uiterste moet in titelraces want anders komt er snel verslapping bij onze spelers.
PSV zorgt er juist voor dat onze boys ook scherp moeten blijven.
Manier waarop dat clubje handelt, speelt en die enge v Bommel aan de zijlijn, is walgelijk.
Des te mooier dat Ajax snel weer gaat domineren, vanaf NU!
0 0
Redrum
Dat is absoluut zo ja. Die club haalt alles uit de kast om Ajax te verslaan en daarbij kennen ze geen enkele vorm van schaamte. Maar dit jaar had ik voor het eerst deze gedachte: zonder die luizenclub zouden wij er nu niet zo goed voor staan. Zij hebben ons gedwongen ons flink te verbeteren en daar plukken we nu Europees de vruchten van. Maar het wordt ook tijd om die schaal weer eens naar Amsterdam te halen om dat vervelende schijtvolk de mond te snoeren. Overigens denk ik ook dat een titel dit jaar het begin zal zijn van een lange periode van overheersing in Nederland. Waar wij spelers kwijt zullen raken zullen we wel de middelen hebben om dit op te vangen. Voor de selectie van psv geldt dat er eigenlijk maar twee spelers zijn die een leuk bedrag op kunnen brengen en van Lozano mag er nog ff 40 % naar Mexico. Daarnaast, Lozano blijft een verschrikkelijk gehyped pisdravertje dat in de topwedstrijden nog steeds onzichtbaar is. De echte topclubs staan nog steeds niet in de rij voor hem denk ik.
1 0
PJK54
van Bommel is een eerste klas zeikerd kijk maar eens hoe vaak hij loopt te mekkeren tegen de 4e man hij vindt schijnbaar dat ze onaantastbaar zijn, zielig figuur.
6 0
Cello
Gisteren nog gelijk na de bodycheck van Van Beek tegen een psv-er gelijk tegen de 4de man: is dat geen rood!!!!. Hahahaha...
1 0
Ajaxadept
Nou wint zijn cluppie eindelijk eens een "echte" wedstrijd en is Willempie nog niet tevreden! Ajax komt steeds meer "in de flow" als team en speelt vaak geduldig zijn wedstrijden uit. Wachten op kansen die er altijd komen en dan weten te scoren. Begrijp dat Willempie liever had gezien dat het kuipteam zowel op E-hoven als op Ajax was ingelopen, maar helaas voor hem heeft de arbeid in Rotterdam met name Ajax in een betere positie voor de landstitel gebracht. Voordeel straks voor andere teams is dat Ajax straks zijn CL wedstrijden heeft naast de competitie, maar wellicht dat Overmars met de binnenkomende centjes nog winteraankopen kan doen!
0 0
Ajax_026
willempie niet tevreden?
0 0
Ruff Rhythim
Het gevoel vooraf van de tegenstander dat er tegen ons niets te halen valt is uitsluitend en alleen aan Ajax zelf te danken en dat is verdomd lang geleden geweest zo'n situatie.

Ik heb er geen enkel bezwaar tegen ;-)
1 0
AjaxCitizen
Of die Lampen nog meer puntverlies moeten incasseren, hangt inderdaad af van hoe ze dit verlies verwerken. Aan de reacties na de wedstrijd te zien, zijn het in ieder geval kleutertjes die niet tegen hun verlies kunnen. Vooral die kwal Van Rommel en Luuk de Jankerd. Denk dat die mentaliteit hun wel zal nekken.
1 0
Caparzo
Marcus von Bommel zei gisteren dat het niet aan Feyenoord lag dat ze verloren hadden, maar aan hunzelf, en dat ze zich “maar” 20 minuten hadden laten aftroeven. Hij vergat voor het gemak dat Jørgensen en Clasie eraf moesten, en vooral de laatste was te merken.
2 -1
Sluk
Die verschrikkelijke Luuk de Jong beweerde een paar weken geleden dat dat scoren in de blessuretijd geen geluk meer was maar kwaliteit. Blijkt dus maar weer dat ze in de 90 minuten kwaliteit te kort komen. En als dan je blessuretijd kwaliteit je in de steek laat, dan loop je tegen een nederlaag aan. En tuurlijk zat er voor psv meer in, als feyenoord het in de eerste helft niet afmaakt, dan had het nog best gekunt. Maarja, feyenoord had het ook gewoon af kunnen maken in de eerste helft. Hoe dan ook een terechte uitslag. En we weten allemaal dat zelfreflectie psv vreemd is.
4 0
3*stars*3
PSV kwam in de wedstrijd na uitvallen van Jörgensen en Clasie.
Jörgensen was belangrijk als aanjager en kan ballen vasthouden en Clasie is belangrijk voor balans op het middenveld.
Maar je zag gister ook dat Fey het max eruit haalde want ze kunnen gewoon niet beter.

En uitspraken van Luuk.
Tja, ik heb het vaker gezegd maar PSV spot met alle wetten in het voetbal.
Heeft vooral met geluk en gebrek aan kwaliteit te maken bij de tegenstanders, waardoor ze toch toeslaan.
Ze kwamen bijv goed weg tegen PEC, Groningen en Fortuna en slaan dan via counters toe, in slotfases.
Dan het lef hebben om het kwaliteit te noemen, yeah yeah...
2 0
Van Reenen
En ze kwamen ook goed weg in Eindhoven tegen Tottenham. Had gewoon een nederlaag moeten zijn en dan hadden ze nul punten gehad. Het juiste aantal punten waarop ze recht hebben met dat schijtbakken voetbal. Lange pass, gauw thuis.
0 0
3*stars*3
Ow, bijna vergeten idd.
Lozano heeft iig een mooie bingo met die rode kaart aannaaien.
In de ED minimaal 2 en in de CL Umtiti en Lloris.
Was een wonder dat Spurs zo lang op 1-2 bleef.
0 0
Ajaxadept
Helemaal mee eens, maar daarnaast heb je nog het theatrale (slimme!) vallen van Lozano op de juiste momenten om een vrije trap te versieren. Overigens ligt Luuk de Jong zelf ook bij het minste duwtje op de grond, en simuleert hij (te) vaak dat hij een 'verschrikkelijke' elleboog heeft gekregen. Hoort er blijkbaar in E-hoven allemaal bij!
0 0
3*stars*3
Dat theatrale en slimme vallen van Lozano heeft PSV juist geholpen tegen Heerenveen en Vitesse.
Doekhi werd zo een rode kaart aangesmeerd en die gozer van Heerenveen.
Ja en idd het vallen van Luuk en zeiken, gister deed hij het ook.

Nu kwestie van druk erop blijven houden want dan worden ze in Eindhoven onrustig.
Vorig jaar was zelfde als in 14/15.
Ajax laat punten liggen en PSV vergroot het gat, waardoor ze zonder druk de potjes bleven winnen.

Nu staat er een volwassen Ajax, dat echt van wedstrijd naar wedstrijd leeft.
0 0
Bjorn
Onze vrienden uit Eindhoven zijn dit seizoen ook alweer een keer of 3 ontsnapt met een winnende goal in blessuretijd, dus dit mocht wel een keer..
2 0
3*stars*3
Vergeet ook niet dat ratje Lozano minimaal 2x een tegenstander rood aan naaide.
Heerenveen en Vitesse deden in Eindhoven prima mee, tot die rode kaarten.
1 0
ETM
Van Bommel sloeg de plank in dat interview na afloop iig echt heel hard mis. Man, wat zat hij, met een nare ondertoon, de feiten te ontkennen. Hij gaf 0 maar dan ook echt 0 credits aan Feyenoord en hij benadrukte hoe ze voetballend niet minder waren terwijl Feyenoord duidelijk in die eerste helft ook beter voetbalde.
Dan komt hij met zn geneuzel over inzet, en daar zal hij ook een punt hebben, maar sinds wanneer is hij daar niet verantwoordelijk voor? Al die punten en misplaatste complimenten wb de CL zijn PSV gewoon duidelijk naar de bol gestegen, een getergd Feyenoord is dan gewoon sterker. PSV ontsnapt nog bijna, dat is dan wel weer typisch.
En zo verrassend is puntverlies van PSV ook helemaal niet. Gedragen door de media werd er een soort fabel van gemaakt dat PSV zo goed als onverslaanbaar was, terwijl oplettende voetbalvolgers PSV dit seizoen al meerdere malen hadden zien wankelen..
5 0
Redrum
Van Bommel laat steeds meer zijn ware aard zien. Daar waar hij na alle CL-nederlagen nog vol trots over zijn team sprak en hen niets kwalijk nam reageert hij nu heel anders. Ook na de bekerblamage lag het volledig aan zijn spelers.
3 0
ETM
Ja heb altijd van afstand het idee gehad dat het een vervelende man was, en dat beeld wordt meer bevestigd dan ontkracht sinds hij veel interviews geeft als trainer.
1 0
ajaxxcied4life
Zijn zoon?
0 0
Ajacied33
Haha Willem toch, de witte vlag wordt juist bij Psv en Feyenoord snel gehesen. Wij krijgen juist met geparkeerde bussen te maken
7 0
JDR75
Volgens mij begrijp je niet helemaal wat vHanegem bedoelt.
0 0
AjaxCitizen
Als onze tegenstanders met geparkeerde bussen spelen, dan lijkt het mij juist dat Van Hanegem toch gelijk heeft aangezien de tegenstanders alleen maar spelen om de schade te beperken?
1 0
Ajacied33
Klopt, dus in dit geval kloppen de woorden van van Hanegem niet. Zijn stelling is dat tegenstanders bij ons snel opgeven en een nederlaag al incalculeren. Er worden tegen ons hele bussen geparkeerd, dus de tegenstanders willen de schade beperken en proberen het ons dus lastig te maken.
0 -1
AjaxCitizen
"Zijn stelling is dat tegenstanders bij ons snel opgeven en een nederlaag al incalculeren."

De bus parkeren doe je ook alleen maar wanneer je incalculeert op een nederlaag. Hij heeft dus gelijk als volgens jou onze tegenstanders alleen maar de bus parkeren.
0 0