Advocaat dicht Ajax kansen toe in CL

JesseTH, 02-12-2018 om 20:55, 19028 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick Advocaat gelooft in Ajax' kansen in de Champions League. De Amsterdammers worden in de knock-outfase omgeven door clubs van een groter formaat, maar de oefenmeester weigert met de andere tafelgasten bij Rondo mee te gaan in het kansloos achten van Ajax.

'Ajax speelt ook goed, wat nee?', reageert Advocaat op gelach omtrent Ajax' Champions League-kansen. 'Een maatje te klein? Dat weet je toch niet? Ik vind Ajax een heel goed elftal met die twee aankopen die ze gedaan hebben. Ik vind dat ze echt goed voetballen.'

Aan tafel bij Rondo wordt de mening van de ervaren trainer niet breed gedragen, maar Advocaat voegt er nog maar eens een reden om rekening te houden met Ajax aan toe. 'De beweging die ze hebben met Ziyech en Tadic is voor iedere tegenstander heel vervelend om tegen te spelen.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA.
Nu komt Ten Hag natuurlijk ook steeds meer in zijn kracht. Tegen een Juventus kan hij zomaar met een briljante omzetting komen. Met de mindere selectie toch winnen door de tactiek. Daarom was Utrecht zo goed onder hem. Hij kon zich aan gaan passen.
2 0
ETM
De CL winnen? Dat doen toch bijna altijd de teams die vol spelers zitten die al jaren van wereldklasse zijn. Gelouterde topspelers. Was Porto de laatste uitzondering wat dat betreft?
Ajax is ervarener dan bijv toen in de EL, maar nogsteeds heel groen. In die knockoutfase speelt van alles een rol. Enorme druk, de snelheid waarmee een slordigheid wordt afgestraft etc.

Maar je moet t huidige Ajax zeker ook niet onderschatten. Ik zag gisteren Spurs en Arsenal die onder elkaars druk uit probeerde te spelen. Dan zie je echt momenten waarop je weet dat Ajax t beter had gedaan. Een Aurrier, een Sissoko, een Davies kunnen dan niet in de hoogste vernsnelling eruit combineren. Dat kunnen de spelers bij Ajax wel.
En Dick noemt ook terecht een Tadic en Ziyech. Dat zijn echt hele slimme voetballers. Die zijn dat nogsteeds op het hoogste niveau.
4 0
3*stars*3
Mee eens en ja Porto was de laatste verrassing in de CL.

Ik denk trouwens dat het Juve gaat worden.
De Cristiano fanboys zullen dan weer een bek hebben maar so be it...
0 0
EersteAanname
Los van wat jij van Cristiano vindt zou het toch ook gewoon een ontzettend knappe prestatie zijn als hij ook met Juve de Champions League wint? Ik snap je punt niet zo.
0 0
ETM
Juventus heeft zeker de ingredienten. Zeer veelzijdig team met heel veel CL ervaring en vertrouwen.
0 0
3*stars*3
Niet vergeten dat ze afgelopen 5 jaar 2 of 3x CL finale hebben gehaald.
Ontbrak toch net dat extraatje en dat is er nu met Cristiano wel bij gekomen.

Tuurlijk droom ik ook over een Ajax met die cup maar dat is dromen en niet realistisch.
Als Ajax 3e zou eindigen, had ik dit Ajax zeker als grote kanshebber gezien voor de EL cup winst.
0 0
ETM
Is idd veelzeggend. En ze hebben ook gewoon die dodelijkheid. Zoals vorig seizoen toen Spurs ze eigenlijk grote fases van de wedstrijd de baas leek. Dan moet je dus die paar kansen maken, maar dat doen ze dan dus ook. Niet t hoofd laten hangen. Puur zakelijk kunnen zijn. Dat is ook een kwaliteit.

Ajax had in de EL bij de outsiders gezeten, denk ik ook.
0 0
Joseph
Sterkste selectie sinds 96, er is zeker wat mogelijk. Ik hoop wel dat er een lcv bij komt, in de topwedstrijden heb je Blind wel nodig op het middenveld.
0 -1
Matts
Zeker een sterke selectie, maar ik denk dat de selectie die onder Ronald Koeman de kwartfinale van de CL haalde nog iets sterker was. Wat een team was dat ook, met Chivu, Maxwell, Trabelsi, Ibrahimovic, Pienaar, Van der Vaart, Nigel de Jong.
1 0
3*stars*3
Selectie was iddsterker maar het huidige team is imo beter en speelt ook beter.
Nou was Valencia destijds EU top maar we werden daar echt weggespeeld in Valencia en haddenalle geluk met 1 puntje.
In Rome kwamen we gelukkig vroeg op voorsprong maar ook daar zat het erg mee.

We hadden destijds echt geweldige spelers maar qua team en spel, doet dit Ajax tot nu toe niet voor onder.
Wel ff afwachten op loting in de 8e finale en kunnen we echt oordelen.
0 0
Joseph
Als je dat team nog een jaar bij elkaar had kunnen houden, denk ik dat je gelijk zou hebben. Dit team is echter beter in mijn ogen, vooral de Ligt maakt het verschil, verdedigend is het sterker dan het team van Koeman.
0 0
Babangida83
Litmanen die terugkwam en Witschge die al terug was. Een vrij compleet team. En Lobont was een lekker keepertje dat jaar. Toch schat ik dit elftal nog een stapje verder in. De Ligt en De Jong zijn echt buitencategorie, wat mij betreft. Net zoals Ibrahimovic.
1 0
Boer Gijs
De klasse van ten Hag is dat hij Ajax bij balverlies goed heeft staan. Ze krijgen erg weinig tegentreffers. Dat is wel een verdienste van hem denk ik. En dat geeft bovendien de ruimte om vrijuit aan te vallen met je creatieve mensen. Ziet er goed uit. Ajax wint de CL misschien wel ;)
7 0
Babangida83
Dat ben ik niet met je eens. Ik vind dat in de Eredivisie ook. Maar je zag het vooral tegen Benfica. De restverdediging staat echt nog niet top. En dat moet wel, wil je een topwedstrijd doorkomen. Benfica had wel een paar keer meer kunnen scoren tegen Ajax als de spelers wat gelouterder waren geweest en het beter hadden uitgespeeld. Gelukkig heb je met Blind en De Ligt die beiden veel ballen onderscheppen door goed te staan en anders heb je altijd nog De Ligt en Tagliafico die nog veel leed voorkomen. Dat is kwaliteit. Maar als team kan de restverdediging nog vele malen beter in mijn ogen.
0 0
Jariiii
Advocaat is de enige in die kringen die nog wel eens iets positiefs over Ajax zegt.
En hij heeft natuurlijk gelijk. Dit is een heel mooie selectie.
6 0
ajax1roy
Ik denk dat er deze winter nog goede aankopen gedaan gaan worden

Voor de rest van de Europese seizoen.


Eerst moesten we ons plaatsen voor de knock out fase. Ik laat me graag verassen
0 0
3*stars*3
Denk niet dat er nog wat bijkomt voor dit seizoen.
Sinkgraven is terug en Veltman en Bandé komen er ook aan.
Dan heb je daar back-ups voor linksback/middenveld, centrum en linksbuiten.

Blijft belachelijk dat KNVB regels heeft veranderd voor de Keuken Divisie want als iedereen fit is en geen minuten maakt in het 1e, heb je toch een probleem.
1 0
Ajaxvooraltijd
Dat eerste hoop ik ook. Des te langer doe je mee.
0 0
Web
Je kunt er niets van zeggen, elke tegenstander is sterk
Maar een ding is zeker dat Ten Hag het met zijn staf uitstekend voor elkaar heeft.
En wie weet waar dat eindigt?
Hoe lang is het wel niet geleden dat je zo ontspannen naar Ajax kan kijken, en zeker weet dat ze weer eens met twee vingers in de neus winnen.
En dan laat PSV ook nog eens de punten in Rotterdam, wat een heerlijke dag.
Ik mag hopen dat alle twijfelaars nu toch wel eens in zien dat Ten Hag de juiste man is
7 -1
DarkDefender
Dit jaar inderdaad wel een verademing dat we de punten vrij snel binnen hebben. Afgelopen jaren te vaak in spanning gezeten tot het einde van de wedstrijd of we de 3 punten tegen een laagvlieger of middenmoter wel zouden gaan pakken. Nu gewoon lekker van het voetbal genieten.
2 0
Bijgoochem
Vergeet niet een coach die het soms tactisch briljant weet neer te zetten
3 0
Web
Ja de juiste man op de goede plek.
3 -1
Ozymandias
Laten we de loting eerst maar afwachten. Als Ajax een ploeg als City loot zijn ze zo goed als kansloos. Dat is by far de best voetballende ploeg van dit moment en is verdedigend ook ijzersterk. Op een geweldige dag van Ajax en een slechte dag van City kan Ajax misschien wel winnen maar over twee wedstrijden is de kans dat Ajax van hun wint miniem.
3 -9
EersteAanname
De kwaliteit van City wordt echt zwaar overdreven. Al jaren wordt er geroepen hoe goed ze wel niet zijn maar toch breken ze in de Champions League nooit potten. Heb de wedstrijd uit bij Lyon gezien en daar is Lyon gewoon grote delen van de wedstrijd beter en verzuimt het door het missen van grote kansen de wedstrijd te winnen. Natuurlijk is City wel een goede ploeg maar ik denk zeker niet dat we over twee wedstrijden kansloos zijn
0 0
Jariiii
Waarom zou je kansloos zijn tegen City?
PSG, Barcelona en Juve zijn de ploegen die ik liever niet zou loten, maar verder? Laat maar komen.
0 0
Middenweg401
Wat te denken van Juve?
1 0
Ozymandias
Ik heb Juventus nauwelijks zien spelen dit seizoen dus kan daar niet echt een oordeel over hebben.
1 0
ajax1roy
En ook geen barca en ook geen real Madrid en ga zo maar door
0 0