Been geniet van Ajax: 'Ongelooflijk mooi'

ThijsZwagerman, 01-12-2018 om 19:10, 14306 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Analist Mario Been kan momenteel erg genieten van Ajax. De oud-speler en trainer van Feyenoord is lovend over de - tot nog toe - succesvolle Europese campagne van de Amsterdammers en is onder de indruk van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.

Ajax plaatste zich deze week voor de volgende ronde van de Champions League en volgens Been had dat niet te maken met de op papier 'makkelijke loting', zoals de loting van de Amsterdammers zaterdagavond bij de Eretribune op FOX Sports werd genoemd. Been kan zich niet in deze benaming vinden: 'Zijn er nog makkelijke wedstrijden in Europa? AEK is een matig ploegje, dat klopt. Maar aan de andere kant zitten sommige dingen dan mee. Als Feyenoorder kan ik daar heel erg van genieten. Een jaar geleden hadden we het er nog over dat het Nederlands elftal niks was en dat we Europees heel matig waren. Als je nu kijkt en je ziet Ajax zich plaatsen voor de laatste zestien (van de Champions League, red.), dan is dat natuurlijk ongelooflijk mooi. Zeker in de situatie waarin je zit, met heel veel jonge en talentvolle spelers', zo toonde de Rotterdammer zich lovend over Ajax.

Waar Been wel voor vreest, is het vertrek van De Ligt en De Jong. De trainer hoopt dat Ajax bij een vertrek van het tweetal goede vervangers haalt: 'Iedereen heeft het over de mega-bedragen die De Ligt en De Jong moeten gaan opbrengen. Dan zul je als club ook adequaat om je heen moeten kijken om het elftal in ieder geval zo sterk mogelijk te houden. Voorlopig spelen ze natuurlijk nog hier en zijn die jongens een genot om naar te kijken. Maar het is natuurlijk wel een dingetje dat wij de grote talenten die we hebben heel snel kwijtraken, dat is voor onze eigen competitie wel heel vervelend.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Gewoon leuk.
0 0
PetrusKeizer
er zijn hier vast wel mensen die in de potjes tegen Feyenoord Mario hebben zien spelen. Fijne, creatieve speler.
3 0
Freddy Al
De neiging om de loting van Ajax makkelijk te noemen heeft een oorzaak; het excuseert andere clubs om minder te presteren en zich niet te hoeven spiegelen aan Ajax . Ajax had immers een gematste loting en dat verklaart alles.
In de laatste jaren zie je echter een structureel tekort aan prestaties van topclubs die niet zelden terug te leiden is tot een gebrek aan lef.
Daarmee ontneemt men het Nederlands voetbal heel veel, de positie op de UEFA-ranking is veelzeggend.

Ajax heeft vorig jaar een heel slecht Europees seizoen gedraaid en ook onder F de Boer was het vaak matig of slecht.
Toch heeft dat niet als oorzaak dat er niet minstens geracht werd om te winnen of beter te zijn, soms was de kwaliteit niet voldoende aanwezig ,soms viel het kwartje de verkeerde kant op in een enkel geval speelden de eeuwig durende bestuurs-oorlogjes op de achtergrond een te grote rol.

Dat is jammer maar NOOIT heb ik het gevoel gekregen dat Ajax in Europa niet wilde , zich verschool of de underdog rol opzocht.Nooit was de overweging dat we beter Europees dan nationaal uit de competitie konden liggen.

In die zin hebben we altijd een grote mond gehad; spreek uit waar je naar toe wil en hoe, en doe dat vervolgens.
Zeker hebben we daar de man met de hamer ontmoet, zeker hebben we ook ondermaats gepresteerd maar nooit werd het excuus gebruikt dat we niet beter kunnen en mogen verwachten.
Bij Ajax zijn de verwachtingen altijd hooggespannen, dat betekent dat je enorm op je bek kunt gaan, en ook zult gaan van tijd tot tijd,maar dat er ook een platform ligt om resultaat te halen aganst all odds.
2 0
PaulC
Helemaal mee eens!
De media leggen die druk ook op Ajax en nooit op PSV. PSV kan daar dan lekker in de luwte van profiteren.
Moet je eens kijken hoe PSV-ers reageren als je zegt dat ze nu wel kampioen MOETEN worden nu ze alleen nog maar eredivisie spelen en dat het anders een schande zou zijn als ze geen kampioen worden.
2 0
insectenverdelg
Ach Mario AEK was gewoon een cafe elftal. PSV, die heeft pas goed voetbal layen zien. die verlaten met opgeheven hoofd de CL . Die hadden wel met 15-0 van AEK gewonnen, dat is zeker.
2 -2
mgtow
Psv kan niet voetballen maar moet het hebben van als een kip zonder kop naar voren rennen. In de kleredivisie werkt dat in de CL sta je er zwaar voor lul mee. Ik zou zeggen neem Usain Bolt. Kost een paar miljoen per jaar maar dan heb je ook niks.
0 -2
Rhythim
Zegt gewoon prima dingen hier.
4 0
MPAjax
enige club die potten breekt op europees vlak, de rest is het hoogste podium niet waard zo is gebleken
8 0
AJAXAFC1
Al dat positieve gedoe over PSV snap ik echt geen fuck van presteren al jaren niks meer in europa sinds de jaren met robben alex enz, doen het goed in de eredivisie maar dat is ook niet meer dan normaal met de clubs die hierin spelen, en natuurlijk vallen alle subtoppers az feyenoord en vitesse ook steeds vaker tegen in europa zodat ons ajax heel het nederlands voetbal al tijden draagt.
4 -1
Van Reenen
Ja, en het ergste van alles is dat de punten die Ajax scoort in Europa de club uit 040 volgend seizoen helpt in de CL. Tenminste als zij wederom landskampioen worden. De UEFA moet de punten gewoon bijschrijven op de conditiestaat van de club die voor die punten gezorgd heeft en niet aan een eventuele andere landskampioen. Gewoon een belachelijk systeem.
0 0
3*stars*3
Zat ik laatst ook aan te denken.
Kijk bijv ook naar die kakkies.
Die leunen al 10 jaar op de rest want in EU verprutsen ze het keer op keer.
Maar ze konden wel miljoenen ophalen door een lucky kampioenschap en zijn nu weer back to basic.

Trouwens mooie woorden van Been.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Wat een kikkerkop heeft die toch...
0 -10
4xEC1
Zo kan het dus ook hè als oud Feyenoorder, kunnen heel veel anderen een voorbeeld aan nemen.
9 0