'Zo’n klap accepteer je alleen van een vriend'

FinnDekker, 28-11-2018 om 23:25, 15037 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers ziet een sterke band ontstaan tussen de spelers van Ajax. Een onderdeel van Ajax' succes is, volgens Vissers, de goede mix. In De Volkskrant gebruikt de verslaggever een onderonsje tussen Klaas-Jan Huntelaar en Andre Onana in de catacomben als voorbeeld. 

'Het volgen van de groei van een team, met al zijn uiteenlopende details, behoort tot de geneugten van de sport. Neem de onverwachte tik met de vlakke hand van Klaas-Jan Huntelaar op het achterhoofd van doelman André Onana, dinsdag in Athene, tijdens de nabespreking van de zege op AEK met de pers. Die tik is eigenlijk te hard voor het goede. Pats', beschrijft Vissers de situatie na afloop van AEK Athene - Ajax.

'Toch lachen ze hartelijk om het gebbetje. Zo’n tik durft de spits alleen te geven aan een ploeggenoot met wie hij goed overweg kan. Zo’n klap accepteert de doelman alleen van een vriend', concludeert de journalist. 'Zo’n gezamenlijke lach ontstaat alleen in een elftal dat plezier heeft, dat op een bewogen avond in Athene euforisch is door succes, met de kwalificatie bij de beste zestien clubs van de Champions League.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MSwertz92
Bij ons vroeger in de klas hadden we juist een spelletje, als je met je platte hand achter iemands hoofd zat en iemand anders riep; Achterhoofd ! Dan mog je een klap geven. Onze mentor waardeerde dit echter niet zo toen het bij hem gebeurde ^^
0 0
Mario65
Dit zegt alles over de geweldige sfeer in de groep en Klaas Jan is die grote broer in de kleedkamer die met zo'n grap weg komt.
Onana zag er gelukkig niets kwaads in en dat siert hem.
Deze mannen zijn de echte toppers.
0 0
Redrum
Er zijn een aantal aspecten die belangrijk zijn om een succesvol team te zijn: natuurlijk om te beginnen de kwaliteit van de spelers. Daarnaast moet er voldoende ervaring in de ploeg zitten. Maar wat ook heel belangrijk blijft is natuurlijk de sfeer in de groep. Tenslotte speelt ook de breedte van de selectie nog een rol. Als alle vier deze aspecten goed verzorgd zijn kan je optimaal presteren en is de kans op succes groot. In alle jaren dat er geen succes was bleek minimaal één van deze aspecten gewoon niet voldoende te zijn. Vaak hadden we te weinig ervaring en de ervaring die er was had weer niet genoeg kwaliteit. Nu lijkt alles bij Ajax goed te zijn en dan staan ze ook direct in de knock-out fase CL. Bij psv zijn de meeste aspecten ook minimaal voldoende aanwezig. Al heb ik daar wel het idee dat de breedte van de bank en de kwaliteit van de selectie gewoon minder zijn dan bij Ajax. Als daar blessures of schorsingen optreden komen ze in de problemen. Ajax heeft al aangetoond het tijdelijke verlies van sterkhouders te kunnen opvangen. Als psv geen blessures gaat krijgen zal het tot het eind heel spannend blijven in de competitie en zullen ze waarschijnlijk allebei met heel veel punten gaan eindigen. Het doelsaldo zou zomaar eens de doorslag kunnen gaan geven dan.
0 0
Aspers73
Valt me ook op dat Neres en Klaas goed bevriend zijn. Klaas-Jan is enorm belangrijk voor de groep.
2 0
Redrum
Zeker weten ja. Klaas-Jan ook volgend jaar er lekker bij houden als pinchhitter.
0 0