Groningers bezorgd: 'Cassierra niet goed genoeg'

BVeenstra, 26-11-2018 om 11:00, 9531 views, RTV Noord |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De journalisten rondom FC Groningen hebben sterke twijfels bij de kwaliteiten en persoonlijkheid van Mateo Cassierra. De spits wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Groningers, maar echt overtuigen deed hij nog niet. Tegen Feyenoord werd hij zondagmiddag in de rust alweer gewisseld.

'Dat had na een halfuur ook wel gekund', is clubwatcher Jan Veenhof van mening in gesprek met RTV Noord. 'Het lijkt wel alsof hij zich nog niet helemaal thuis voelt bij FC Groningen.' William Plomp - verslaggever bij Dagblad van het Noorden - denkt dat de instelling van Cassierra ook niet de juiste is. 'Het wordt de hele tijd als excuus aangedragen dat Cassierra zich nog moet wennen, maar hij is inmiddels al twee jaar in Nederland. Op een gegeven moment moet je toch wel gewend zijn, lijkt me. Het geeft ook de indruk dat hij er niet echt zijn best voor doet om te acclimatiseren.'

Stefan Bleeker, journalist van RTV Noord, vindt Cassierra 'gewoon niet goed genoeg'. 'Als hij een beetje de ruimte heeft en de tijd krijgt, dan kan hij het wel. Het viel mij op de training al op dat Cassierra er vaak in zijn eentje bij loopt, zijn hoofd wat naar beneden. Een beetje een einzelganger.'

Cassierra werd in de zomer van 2016 door Ajax overgenomen van Deportivo Cali. Bij Ajax wist hij in zijn eerste twee seizoenen nog niet door te breken in de hoofdmacht en mede om die reden is hij dit seizoen verhuurd aan FC Groningen.

Shop hier jouw cadeaus voor de feestdagen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noppenkoning
Eigenlijk is hij beter dan Luuk de Jong, alleen hij scoort niet
3 -3
Ajax27
Eigenlijk...
Tjah dat is een woord wat niet bestaat in de voetballerij, net als het woord 'ALS'. Je moet gewoon presteren op de korte termijn. Doe je dat niet, dan word je gewoon afgeserveerd. Jammer voor Cassiera, maar ja dat is de harde voetbalwereld.
2 0
Red Devil
Niet zo vreemd met al die bagger die om hem heen loopt daar.
1 -3
RaynoFischer
Doan heeft dezelfde bagger om zich heen, maar steekt er duidelijk bovenuit en laat zien dat hij daar eigenlijk niet tussen hoort
Als je zelfs bij dit Groningen al de mindere bent heb je helemaal niks bij Ajax te zoeken..
11 0
Ajax27
idd.
0 0
MrPink
Wisten we toch al? Jammer, maar het is niet anders.
4 0
AsensioWillemsen
Goh
5 0
3*stars*3
Geen verrassing natuurlijk dat hij er alleen bij loopt op de trainingen.
Bij Ajax had hij; Sanchez, Neres, Onana en later Orejuela, waar hij mee kon communiceren.
Nu zit hij daar in het hoge noorden en ik denk ewoon dat die gozer doodongelukkig is momenteel.
Maar profvoetbal is hard en sentimenten tellen niet.
Hij moet hoe dan ook proberen om er het beste van te maken, om zo weer serieus een kans te maken in Amsterdam.

Ik zag wel potentie in hem maar het was en is nog geen killer.
1 -4
ajax2004
Zo'n exuus is leuke in de eerste maanden, na 2 jaar kun je dat toch niet meer gebruiken. Hij is ook niet de enige speler daar die spaans spreekt
2 0
LS16
Dit waren 3 schoten (Orejuela, Cassiera en Sanchez) waarvan één in de roos.
11 0
Duif63
Na de wedstrijd tegen Psv in december 2016 was al duidelijk dat hij er niet veel van kon. Miskoop nummer zoveel.
6 -11
Ozymandias
Cassierra speelde die wedstrijd juist goed maar was alleen ongelukkig in de afronding.
4 -7
Minsc
Well played, sir, just unlucky? Ongelukkig in de afronding = te weinig talent.
2 -1
AsensioWillemsen
Eerder te weinig kwaliteit in afwerken, dan dat ie te weinig talent heeft
0 0
ETM
Voor mij is die wedstrijd juist een bevestiging dat hij potentie heeft.
Maar er komt een hoop bij kijken om het vervolgens te redden. Slimme speler met aardig wat kwaliteiten, maar problemen met bijv. composure voor het doel en dat is een heikel punt als je spits bent.
Ik was niet pro verhuur aan Groningen en ik vrees dat t m mentaal een dreun geeft die hij niet te boven gaat komen.
3 -1
Bensco
Riep het toen al maar het verhuren van zo'n speler is vrij kansloos. Verplaats je maar eens in Cassiera zijn schoenen. Sta je dan als jonge gozer, net vanuit Colombia naar het koude Nederland gehaald en dan wordt je effe in het dode noorden van Nederland verhuisd om daar maar te gaan ballen bij een of ander degradatie elftal. Hier leert hij echt niet meer dan dat hij bij ons op de club had gedaan. dan had hij zich kunnen ontwikkelen in een vertrouwde omgeving met capabele trainers. Neemt ook niet weg dat de genialiteit er nou niet bepaald van afdruipt bij hem. Ik zou hem verkopen na dit seizoen.
2 -6
Minsc
"het dode noorden" ha ha ha
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Jij moet snel naar de casino gaan! Hoezo dode noorden? Ben je er wel geweest?
0 0
Pheadrus
Groningen had in het verleden toch nog een Zuid Amerikaan die er wel alles aan deed om te slagen? Die kon toch wel meteen wennen en met passie spelen en voor elke kans gaan? Wie was dat ook al weer en wat is er ook al weer van hem terecht gekomen?

Cassiera krijgt de gelegenheid, hij moet het zelf afdwingen.
9 0
Ajax#1900
Plus dat die jongen 18 was en geen woord Engels of NL sprak.
3 0
Ozymandias
Hij heeft genoeg voetballend vermogen maar begrijpt na twee jaar nog steeds niet hoe hij zich als centrumspits moet positioneren in en rondom de zestien. Ik zou na dit seizoen definitief afscheid van hem nemen. Misschien geeft FC Groningen wel een korting op Doan als ze naast een transferbedrag Cassierra in ruil krijgen. Dan moet hij daar natuurlijk wel eerst goed gaan spelen en daar lijkt het vooralsnog niet op.
9 -2
Sanalologo
voelt zich duidelijk niet thuis bij Groningen. Want de kwaliteiten om daar te slagen heeft hij 100%. Bij Ajax zou hij ook kunnen slagen, maar lijkt erop dat zijn karakter hem wat tegen zit. Ik weet zeker dat als hij het karakter van Davinson Sanchez zou hebben dat hij wel zou slagen in Nederland.
4 -7
Minsc
Zijn gebrek aan talent zit hem meer in de weg dan zijn karakter, dat is inmiddels toch wel duidelijk?
1 -1