Vd Vaart over vrijlopen De Jong: 'Echt uniek'

JesseTH, 16-11-2018 om 23:09, 9265 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Rafael van der Vaart is zeer onder de indruk van de manier waarop Frenkie de Jong zich gedurende een wedstrijd vrij weet te lopen. Ook tijdens de ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk was de middenvelder weer constant aanspeelbaar en dat imponeerde.

'We zitten vaak te kijken en dan denken we: hoe kan het dat hij elke keer vrijstaat?', begint Van der Vaart zijn verhaal tegenover de NOS. 'Als je ziet hoe hij over zijn schouder kijkt voordat hij een bal kan krijgen, dat is echt uniek. Dat is de reden waarom hij altijd vrij is en meer tijd heeft dan andere middenvelders.'

Tot slot gaat de oud-creatieveling van Ajax in op de pass die De Jong in de eindfase van de wedstrijd gaf in de richting van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum. De Franse verdediging kwam er ternauwernood tussen, maar Van der Vaart is kort maar krachtig over het moment. 'Dat is van wereldklasse'.

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
Geef de jong , de ligt en Ziyech alle 3 een bonus als ze nog 1 seizoen bij Ajax blijven ! 3 miljoen per speler
2 0
Middenweg401
Begrijp me niet verkeerd, ik ben sinds de dag dat hij De Toekomst op kwam een enorm fan van Frenkie (direct toen al samen met Appie). Ik ben ook blij met eindelijk weer een middenvelder op dit niveau die een man voorbij komt.
Maar ondanks alle hosanna: hij moet en kan nog veel beter. En doel ik op zijn dominantie in aanvallend opzicht. Hij moet meer gevaar gaan stichten met zijn passing, schoten (verbeterpunt) en dribbels. Ik snap ook wel dat dat ook positie bepaald is.

edit: dus jullie zien het aanvallende potentieel niet van Frenkie? Met zijn kwaliteiten kan hij zichzelf (dribbel of afstandsschot, maar dit schot moet wel verbeteren!) en anderen (met zijn mooie passes) perfect in dreigende positie brengen. Overigens deed hij dat laatste 2x perfect, maar er zit over het algemeen veel meer in dan hij dit jaar kan laten zien, mede door zijn plek.
Bijzonder dat men het blijkbaar niet met mij eens is. Ik schat zijn mogelijkheden gewoon hoog in.
2 -3
PetrusKeizer
ik denk dat hij over 2 jaar niet eens meer over zn schouder hoeft te kijken. dan weet-ie gewoon wat er allemaal aan alle kanten om m heen gebeurt.
0 0
JanTa
Ik kan mij herinneren dat Cruyff maar ook Bergkamp dat deden. Altijd maar kijken naar de vrije ruimtes.
1 0
Tufono
Ajax heeft nu een echte team, dat voor elkaar staat en voor elkaar vecht! Het is echt jammer dat Frenkie, de Ligt en Ziyech weg zouden gaan, dit is een gemis voor Ajax en voor de Nederlandse competitie. Er valt straks dan niets meer te genieten!!
0 0
Middenweg401
Eens, maar je mag zelfs blij zijn als het bij die 3 blijft. Zou me niks verbazen als er 6 basisspelers vertrekken. De tol van succes.. Het eeuwige lot van Ajax. Kort pieken en weer opnieuw beginnen. Alleen staat er nu helaas geen fantastisch jong Ajax klaar als 2 jaar geleden.
0 0
WantAmsterdam
Dat zijn dingen wat spelers zoals Frenkie uniek maken, Iniesta heeft dat ook, gewoon puur genial
4 0
Youri08
Gewoon 2e natuur, intuïtie. De echte toppers hebben dat.
4 0
Labrador
Wat was hij goed maar wat zou hij er goed aan doen om nog 1 jaar bij Ajax te blijven. Nog bepalender te worden en als echt een grote meneer weggaan
9 0
Patrick78
Nog 1 jaar bij Ajax zou geweldig zijn!
4 0