'Positie van controleur de beste voor Blind'

JesseTH, 16-11-2018 om 20:25, 4574 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Hans Kraay jr. is van mening dat Daley Blind op het middenveld als controleur beter tot zijn recht komt dan als linksback. Bondscoach Ronald Koeman echter, lijkt in Blind vooralsnog zijn vaste linksback te zien.

'Internationaal gezien vind ik de positie van controleur de beste voor Blind', verkondigt Kraay zijn mening bij FOX Sports. 'Ik zou hem altijd links in de controle naast Frenkie de Jong zetten en een snelle linksback opstellen.' Ondanks die mening verging het Ronald Koeman goed toen hij Blind in de verdediging posteerde. 'Hij haalde resultaat tegen België en Duitsland en toen speelde Blind linksback. De winnaar heeft gelijk.'

Tot op de dag van vandaag speelde Blind al een aantal van 58 interlands. In die periode kwam de Ajacied zowel in de verdediging als op het middenveld uit voor Oranje en scoorde hij twee doelpunten. Zijn debuut in de nationale ploeg maakte hij als 22-jarige onder Louis van Gaal.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Blind was zeker in de tweede helft heel goed bezig, gewoon een betrouwbare kracht die met zijn hoofd erbij speelt, hard nodig in het topvoetbal.
1 0
Ajax_026
jah Duhhh waarom dit niet gezien word door elke bondscoach is me echt raadsel. Bij Ajax wil je de beste 11 opstellen en daar schuif je Blind, maar ook daar staat ie beter op het middenveld. Waar die volgend jaar vast moet gaan spelen. Bij oranje heb je genoeg alternatieven en hoort hij nu gewoon op het middenveld naast De Jong. Een ijzersterk opbouwend goed positioneerd blok.
2 -2
Youri08
Niet mee eens. Blind komt snelheid en kracht tekort voor 6. Internationaal gaat hij dat niet redden. Ik ben wel gecharmeerd van die de Roon, knapt veel vuil werk op voor Frenkie en schuwt de duels niet, klapt er lekker in. Blind heeft geluk dat er geen goede LB is anders kan hij zomaar reserve zijn.
0 -4
ETM
Als je met een relatief trage back speelt pas je het spel daar op aan. Snelheid is voor een back een pre. Dat helpt de flank de bestrijken en dat is als maar belangrijker geworden, omdat daar de gegeven ruimte ligt. Ook zijn backs belangrijk als je je cvs laat doordekken, dan kunnen snelle backs eventueel herstellen.
Speel je met een 6 en ga je uit van zelf het spel maken dan heb je het over een schakel tussen de achterhoede en aanvallende middenvelders. Schuift het team op worden de ruimtes klein, verdedigd het team compact dan worden de ruimtes klein. De 6 is mits het positiespel klopt iemand die op positioneel inzicht pendelt achter de bal, en moet vooral heel goed anticiperen. Snelheid is dan minder van belang. Echter wanneer de onderlingen afstanden om wat voor reden dan ook te groot worden dan komt de 6 te zwemmen- in dat geval wordt loopvermogen en dus ook snelheid wel belangrijk. Maar zoals hieronder aangegeven, juist op 6 is snelheid eerder overbodig dan op andere posities.
Ajax onder Bosz speelde met echt klassiek vleugelspel. (hoewel de vleugels geen klassieke vleugelspelers waren) De backs bestreken niet de vleugels, maar werden extra middenvelders, ook waren ze cruciaal bij het pressiespel, dus ging het vooral om doordekken, stok op de deur was de laatste man. In het spel onder Bosz was Blind imo een geschiktere back dan in het spel onder Ten Hag of ook wel Oranje. Duidelijk is wel dat zn multifunctionaliteit een coach meerdere afwegingen geeft om te maken. Als cv kan blind inschuiven en spelen achter een meer wendbare controleur. Ik denk dat bij Ajax Blind prima de rol van Schone kan overnemen. Maar heb 'momenteel' vrede met de keuze van Ten Hag.
0 0
Youri08
Dit werkt alleen als je naar achter leunt. Als je aanvalt zoals gisteren creëer je veel ruimte voor tegenaanvallen, zoals gisteren paar keer overduidelijk werd aangetoond door frankrijk, die op snelheid ons middenveld te kijk zette. Blind zou verzuipen daar, vandaar dat Frenkie daar speelt met de Roon naast hem. Koeman is niet gek. Ook ten Hag ziet geen 6 in hem. Bij het NL elftal van van Gaal en het ManU van Mourinho is hij een ideale 6 aangezien die uitgingen van verdedigende stellingen dus inderdaad weinig ruimte te bestrijken. Bij Ajax en dit NL elftal worden de ruimtes te groot omdat we standaard 50 meter van ons doel voetballen.

" als cv kan Blind inschuiven ...... ", precies. Ideale rol voor hem.
0 0
ETM
Nee Youri, het gaat om onderlinge afstanden. Als je als team hoog speelt is snelheid in je laatste linie een pre. De 6 moet in principe niet achteruit hollen. De pass vanuit het middenveld eruit halen. Maar sneller dan de bal holt niemand. Snelheid is overal op het veld handig, dat spreekt voor zich, maar juist op de 6 niet cruciaal.
0 0
Youri08
Maar je zag toch gisteren hoe Frenkie werd overlopen? Dat is juist het risico als je hoog voetbalt.

Haha dit gaan we niet eens worden. ;)
0 0
Stone020island
6 is letterlijk de enige positie waar snelheid heel weinig boeit.
2 0
Youri08
Leg uit. Ben benieuwd waarom je niet snel hoeft te zijn als je tegen de aanvallende middenvelder staat.
0 -2
Ajax_026
Omdat de ruimtes kleiner zijn. Traditionele buitenspelers zijn snel want daar ligt de ruimte om er gebruik van te maken.
1 0
Youri08
Alleen die zijn er niet meer anno 2018. Als vandaag Mbappe zo slim was geweest om naar rechts te verhuizen, had Blind een serieus probleem gehad. Nu verzoop hij tussen Dumfries en de Ligt. Blind kon daarentegen heerlijk opschuiven naar het middenveld. Precies de rol die hij bij Ajax als CV perfect kan doen. Niet voor niets dat hij vandaag maar ook de laatste weken uitstekend speelt.

Blind speelt LB bij gebrek aan beter. Als Koeman een LB uit de hoge hoed tovert, zie ik Daley op de bank belanden.

Dat de ruimtes kleiner zijn op 6 is onzin. Vandaag gezien hoe Frenkie er een paar keer uitgelopen werd omdat de afstanden juist zo groot waren, door het aanvallende spel van Nederland? En Blind is langzamer dan Frenkie.

Imo is inschuivende CV beste plek voor Blind maar bij het NL elftal heeft hij de pech dat op CV 2 wereldtoppers staan die Koeman niet zal passeren.
0 -2
Ozymandias
Het is een feit dat de '6' van alle posities het miste ruimte hoeft te verdedigen. Hij staat namelijk tussen twee centrale verdedigers, twee backs en twee halven in. Daarom zij Gerrie Mühren ook dat de '6' de langzaamste speler mocht zijn maar de hoogste handelingssnelheid moet hebben. Blind is zo'n langzame speler met een hoge handelingssnelheid.
2 0