Koeman: 'Jonge spelers maken nu al goede stap'

NielsOpdam, 15-11-2018 om 09:05, 6452 views, Evers Staat Op |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat jonge spelers, die bij Ajax en PSV spelen, nu al goede stappen maken. Dat vertelt Koeman in de ochtendshow van Radio 538Evers Staat Op.

Koeman vertelt dat hij met de jonge spelers praat over hun toekomst. 'Het zijn allemaal jongens die goed nadenken en weten wat het beste is voor hun ontwikkeling. Ik denk dat ze nu al een goede stap maken, omdat Ajax en PSV in de Champions League spelen. Ze spelen tot aan december in ieder geval zes wedstrijden. Laten we hopen dat het er nog meer worden. Dat zal, qua loting, voor Ajax iets makkelijker zijn dan voor PSV.'

Volgens de bondscoach hebben dit soort spelers de Europese ervaring nodig. 'Maar uiteindelijk zullen spelers eerder weggaan dan dat ze in het verleden weggingen. Dat ligt ook aan de competitie in Nederland, die op een lager niveau is dan zoveel jaar terug.' Koeman laat ook weten waar hij als bondscoach behoefte aan heeft. 'Ik heb behoefte aan spelers die bij grote clubs spelen en iedere drie dagen zware wedstrijden spelen. Want daar worden ze zowel fysiek, mentaal als kwalitatief beter van.'

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Volgens mij zijn Frenkie en de Ligt de 2 beste spelers van het Nederlands elftal op dit moment, in welke competitie spelen die meneer Koeman?
Ik denk dat het goed is als die jongens op een gegeven moment meer weerstand krijgen, zeker de Ligt, maar ze hebben bij Ajax nog genoeg te presteren, dus ik heb geen idee waarom Koeman ze al weg zit te praten bij Ajax.
2 0
ETM
Oftewel we sturen onze jonge talenten steeds naar een man die ze met klem zit af te raden om nog lang bij Ajax te blijven. Ik vind dat Koeman bovendien zich helemaal niet met dergelijke dingen bezig moet houden, laat m zich gewoon richten op de spelers die hij heeft geselecteerd en het voetbal dat hij daarmee gaat spelen. Denigrerende uitspraken doen over de nationale competitie past zn rol niet. Als al dan moet hij zich als een 'gezicht' van het Nederlandse voetbal eerder juist positief uitlaten.

Verder vind ik t zo vermoeiend dat men steeds over PSV en Ajax praat in de CL alsof ze zich op een zelfde hoogde begeven. Okay dan is hij diplomatiek. Maar hij kan ook gewoon erbij houden dat hij blij is te kunnen beschikken over jonge talenten die in de CL actief zijn.
6 0
MH1988
Juist! Laat Koeman blij zijn dat deze talenten nu een kans krijgen op het hoogste podium. Als ik bondscoach was zou ik de speeltijd die ze nu krijgen koesteren en juist pas na het EK hopen op een stap naar het buitenland. Als een paar van de talenten die het nu goed doen in oranje en bij Ajax/PSV in het buitenland op de bank belanden maak je weer een stap achteruit.
2 0
ETM
Daarnaast is het uiteindelijk voor het Nederlands elftal te hopen dat je weer een nationale ploeg van niveau krijgt met veel spelers die of samenspelen of lang samengespeeld hebben bij hun club.
1 0