'Ajax liever tegen De Graafschap dan AA Gent'

FinnDekker, 14-11-2018 om 19:25, 21149 views, Sporza |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan Willem Vissers van het Algemeen Dagblad ligt, wordt de BeNe-Ligue zo snel mogelijk ingevoerd. Dat blijkt uit zijn interview met het Belgische Sporza. Met een competitie tussen de sterkste Nederlandse- en Belgische ploegen moet het niveau van de twee landen omhoog gaan.

'Ik heb al vaak geschreven over de BeNe-League en ben daar zelf een grote voorstander van. Ik vind dat we te veel lijdzaam toezien hoe het gat tussen de Europese top en de kleine landen steeds groter wordt. Ik vind dat we actief moeten zijn en moeten proberen om ook groter te worden. Dat kan volgens mij door België en Nederland samen te trekken', aldus de journalist, die voorstelt om de tien beste ploegen uit de Eredivisie te pakken en acht van de beste uit de Jupiler Pro League, vanwege de verschillen in inwonersaantallen. 

'Qua afstanden (één van de kritieken op de komst van de BeNe-League, red.) valt het heel goed mee', aldus Vissers. Een ander probleem is veel groter, namelijk de wil van de Nederlandse clubs. 'Je moet de geesten rijp maken en die zijn daar in Nederland nog niet klaar voor. Ik denk dat ze bij Ajax nog altijd liever tegen De Graafschap spelen dan tegen AA Gent.'

'Ze zijn in Nederland op dit moment zo druk bezig met zichzelf, dat ik me niet kan voorstellen dat er veel belangstelling is om samen met België een competitie te vormen. De BeNe-League is eigenlijk een gepasseerd station en dat vind ik persoonlijk heel jammer', besluit de verslaggever.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Dat hele BeNeliga is een doodgeboren kindje.

Ja, de TV gelden zullen wat hoger zijn maar de sponsoren haken af. Van de huidige hoofdsponsoren van alle Belgische en Nederlandse clubs op het hoogste niveau zijn er slechts 3 of 4 die in beide landen actief zijn. Voor de andere 32 sponsoren is de BeNeliga dus niet interessant (Ziggo valt daar ook onder, niet actief in Belgie). En voor de grote internationale sponsoren blijft de BeNeliga te klein om interessant te zijn.

Hou het gewoon bij de eredivisie en de jupiler league maar plan meer doordeweekse wedstrijden in waardoor je in maart al klaar ben. Organiseer dan in april en mei het kampioenschap van de lage landen. De nummers 1,2 en 3 van ieder land spelen een competitie met elkaar voor de titel "Kampioen der lage landen", de nummers 4,5 n 6 spelen tegen elkaar, enzovoorts enzovoorts. 10 extra wedstrijden tegen clubs van eigen kaliber. Goed voor de weerstand, extra wedstrijden dus extra recette plus de TV rechten van deze wedstrijden.
0 0
Babangida83
Precies, dat zou kunnen werken. Moeten we alleen wel kijken naar de belasting. In dat kader misschien toch terug naar 16 clubs.

Verder is de degradatieregeling die er nu is, dat de Jupiler League interessant maakt. Je kunt immers tot de laatste dag nog meestrijden voor promotie. Wel is de vraag terecht of dit sportief logisch is. Want een club kan net even de laatste maanden het goed doen en daarvoor echt prut. Dan kun je dus zomaar promoveren.
0 0
Ferd
De selecties zijn breed genoeg, en met de huidige inzichten over temporiseren en belasten komt dat wel goed. Sterker nog, extra belasting maakt de spelers ook sterker
0 0
Michels
Ik vind 8 Belgische clubs wel veel. 7 zou beter zijn. 11,35 miljoen mensen in België en 17,08 miljoen in Nederland (anno 2017). 11,35+17,08=28,34 miljoen mensen in totaal. Als je dan 18 clubs in je BeNe-liga wilt (op basis van inwoners), krijg je dus 28,34÷18=1.57444. 11,35÷1,57443=7(,2) clubs voor België en 17.08÷1,57444=10,85 (11) clubs voor Nederland. Zou eerlijker zijn lijkt me.
0 0
Babangida83
Denk dat je hier gewoon play-offs voor moet gaan spelen voor een gedeelte. Eerste 5 van de competitie kwalificeren zich direct. Laatste acht door middel van play-off. Maar dan hoe ze het bij Judo doen. Eerste ronde eruit, dan kun je nog steeds derde worden. Alles over twee wedstrijden.
0 0
tmvde
Volkskrant, geen AD.
0 0
JDR75
Ook voor de supporters is dit veel leuker. Ik kan me op dit moment niet echt opladen voor midweekse wedstrijd op tegen bijvoorbeeld (met alle respect) Fortuna Sittard. Een wedstrijd tegen RSCA of Gent is dan toch veel mooier?
0 0
ETM
De hele Beneliga vind ik een ingewikkeld onderwerp; daarvoor moet ik verstand hebben van zaken waar ik geen verstand van heb ;) Maar ben benieuwd waarom hij denkt dat Ajax liever tegen de Graafschap speelt dan tegen AA Gent...
3 -1
Causio
Fok de Graafschap, hier met Gent! Prachtige stad ook! Leve de BNL! Niks gepasseerd station! Het is zo logisch.
1 -1
Maxwell5
Dit heeft alleen nut als de tvgelden minimaal verdubbeld anders gaan er sowieso 3 a 4 topclubs zichzelf in de vingers snijden. Kortom, de grotere weerstand alleen is niet voldoende.
0 0
AjaxPassion
? Verdubbelen? Waarom dat?

Het blijft sowieso op hetzelfde niveau als je de 2 competities samen gaat voegen, waarschijnlijk zelfs uitgebreid als je een interessantere en kwalitatievere competitie hebt.
1 -1
Babangida83
Verdubbelen, omdat je één competitie opheft. De televisiegelden van Nederland en die van België opgeteld maken beide landen redelijk goede ploegen kunnen hebben. Mocht de hoogte van de tv-gelden iets hoger worden dan dat we in Nederland er momenteel voor krijgen, dan verliezen er dus een hoop clubs in één klap veel geld, dit gaat ten koste van de sterkte in de breedte. Hier zal een oplossing voor moeten komen. Misschien een mix tussen voor de winterstop de nationale competitie en dan na de winterstop play-offs met clubs uit beide landen ofzo. Anyway, ik zou hier graag eens wat meer informatie over lezen dan dat nu gegeven wordt.
0 0
Caparzo
Een BLN is in potentie de 5e competitie van Europa, in het huidige voetballandschap. In de huidige 5e competitie doet maar één club ertoe, alle andere kunnen bijvoorbeeld wij al verslaan. Een BNL kent nagenoeg allen voordelen.

Echter, ook hier hebben we die verdomde taalgrens, die van België ook een land maakt wat eigenlijk niet bestaat, geen echt land is (soort van 2 staten-oplossing die elkaar feitelijk niet kunnen zien of luchten). Lees, als het überhaupt al eens zover zou komen, gaan de Franstalige clubs waarschijnlijk niet mee (willen dan instromen in de L1).
0 0
AjaxPassion
Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk, want dat zou eerst moeten betekenen dat Walonie en Vlaanderen 2 gescheiden landen moeten worden. Daar schieten ze alleen zichzelf mee in de voet.
Maar mocht dit uiteindelijk gebeuren dan is dat toch prima? De kwaliteit zit namelijk in Vlaanderen. En alle marktgroei is meegenomen, ook als dit alleen maar Vlaanderen betreft.
0 0
Bensco
Slecht voorbeeld Vissers, de Graafschap heb ik nare herinneringen aan #neverforget8mei2016
3 0
Bjorn
Pfoe, dit.
0 0
DarkChild
Zo moeilijk is het allemaal niet. Als de voordelen zo evident zijn als wat ik hier lees, kunnen gerenommeerde onderzoeksbureaus binnen no time een overtuigende business case presenteren aan de Nederlanders, Vlamingen en Walen. Dan hebben ze zo een oplossing voor tv contracten die nog doorlopen (Nederland 2024) en Belgie (2020) om maar wat te noemen. Er is immers geen bestuurder die heel hard "luchtfietserij" roept als het goed wordt onderbouwd.
0 0
AjaxPassion
Precies!!!

Jij snapt het!
0 -1
DarkChild
Nee, ik ben juist ironisch. Deze 'discussie' (dat is het niet, want het speelt niet eens 'echt' ) loopt al tientallen jaren en af en toe haalt het weer het nieuws. Maar er is nog nooit een onderbouwd rapport gekomen dat de beleidsmakers zou kunnen overtuigen. Je hebt er niks aan om te zeggen: "we gaan er op vooruit zeker weten, doe nou maar gewoon" Op grond daarvan worden dit soort beslissingen niet genomen. Gelukkig maar.
1 0
AjaxPassion
Nu je het zegt, haal ik dat er inderdaad uit ; )

Alsnog. Het wordt dus eens tijd dat iemand hier écht achteraan gaat en écht werk van gaat maken. Totaal open kaart spelen. Waarom wordt hierin keer op keer gefaald?

Wie heeft het over: "we gaan er op vooruit zeker weten, doe nou maar gewoon"???

Zet de voordelen eens tegenover de nadelen. Geef mij eens tegenargumenten voor een Beneleague? Ik zal die uit je stuk eens proberen te weerleggen.

1.Nederlanders, Vlamingen en Walen
- Moet geen onoverkomelijk obstakel zijn als je ziet dat het Vlamingen en Walen ook samen kunnen gaan.

2.Tv contracten die nog doorlopen (Nederland 2024) en Belgie (2020) om maar wat te noemen.
- Hier zal vast een mauw aan te passen zijn. Menemen in nieuwe afspraken, afkopen en anders voorlopig je verlies nemen en in 2020 en 2024 maar weer nieuwe afspraken maken. Een Beneleague gaat er toch nooit komen voor 2020, dus dan zit je nog enkel met het NL contract...
0 0
DarkChild
oh nou, er is genoeg hoor

Je moet aannemelijk kunnen maken hoeveel je er op vooruit gaat. Dus met echte ramingen, in plaats van het losse polswerk dat de discussie al die jaren al kenmerkt. Beleidsbepalers moeten overtuigd worden van de vliegwielwerking, anders gebeurt er nooit iets.

(ps. Walingen en Vlamingen gaan trouwens niet zo heel goed samen ;)
0 0
AjaxPassion
Wat is er genoeg?

Precies, maar het is dan toch de hoogste tijd dat dat eindelijk eens gebeurd (met capabele mensen)?!?

Ik weet ook wel dat Walen en Vlamingen niet als koek en ei zijn, daarom gaf ik dat juist als voorbeeld. Maar dat ze al jaren samen een competitie hebben is toch een vaststaand feit? Juist daarom zie ik geen onoverkomelijk obstakels.
0 0
DarkChild
Er is genoeg waar je over kan twijfelen, maar, ik herhaal, meest belangrijke = Je moet aannemelijk kunnen maken hoeveel je er op vooruit gaat. Dus met echte ramingen, in plaats van het losse polswerk dat de discussie al die jaren al kenmerkt. Beleidsbepalers moeten overtuigd worden van de vliegwielwerking, anders gebeurt er nooit iets, want je gaat niet iets wegdoen zonder concreet zicht op iets beters.

En bovenstaande gebeurt niet, of lukt niet, of men probeert het niet eens omdat men al gezien heeft dat het niet die voordelen brengt.
0 0
AjaxPassion
Zoals ik al zei: Precies, maar het is dan toch de hoogste tijd dat dat eindelijk eens gebeurd? Met capabele mensen welteverstaan.

En om er voor eens en altijd een streep onder te kunnen zetten is het belangrijk dat ze in deze discussie volledige openheid van zaken geven.
0 0
MankeNelis
Feb 2018 Belgische clubs hebben geen trek in een gezamenlijke competitie met Nederland. Slechts één club stond achter het plan.
Plan is al voor de zoveelste keer afgeschoten.
2 -1
AjaxPassion
Waar haal je dit vandaan?

Kortzichtigheid ten top! Waarom werd het afgeschoten?
1 0
Ferd
Nee, kortzichtigheid is het blind brullen om een beneliga
0 -1
MitsjollAjax
Al krijgen we er 150 miljoen bij op de begroting met de BeNeliga dan nog krijgen we geen aansluiting met de top. Zoals het nu is is het toch ook heel mooi, jonge jongens opleiden en die wekelijks beter zien worden. In de JC arena staan toekomstige sterren voor het eerst op het veld en daarna vliegen ze uit door heel Europa. 1x in de 3-5 jaar heb je een goede lichting die iets fantastisch kan neerzetten. Jongens van 18,19,20 en 21 die Europese ploegen verslaan. Dat is het mooie aan Ajax. Aanvallend voetbal met eigen jongens. Die hopelijk nog afsluiten bij Ajax omdat ze zo'n mooie tijd hebben gehad en beseffen dat ze bij Ajax de kans hebben gekregen om een topvoetballer te worden. Denk dat ze dan liever uit historisch oogpunt tegen Ado/nac/roda spelen dan tegen Genk, Sint truiden of Beveren

de hele begroting van de erdivisie en de Belgische competitie samen (plus nog eens 100 mil) is nog geen kwart van wat de premier league heeft. Moeite om niks dus
2 -7
AjaxPassion
Al krijg je 'alleen maar' al aansluiting bij de subtop, alles is pure winst! Dit maakt ook uitschieters naar de top mogelijk.

Het is nu helemaal niet mooi! Het niveau en de concurrentie zijn nu al dramatisch en dit wordt alleen maar erger met opkomende markten zoals Oekraïne en Polen. Er is totaal geen spanning meer in de Eredivisie, al helemaal niet meer voor Ajax en PSV. Dit is funest voor de kwaliteit, aantrekkingskracht ed. en topsport in het algemeen!

Wat zeg jij nu 1x in de 3-5 jaar een lichting die iets fantastisch neerzet?!?! Voor Peter Bosz was het 22 jaar geleden dat Ajax iets heeft gepresteerd in Europa! Dat is veel te lang!

Wat Ajax dit jaar en 2 jaar geleden laat zien in Europa is inderdaad fantastisch, maar dat wordt alleen maar beter met een Beneleague!

"Denk dat ze dan liever uit historisch oogpunt tegen Ado/nac/roda spelen dan tegen Genk, Sint truiden of Beveren"
Fout gedacht! Wat zou je zelf doen??? Zolang mogelijk op hoog niveau spelen en zoveel mogelijk geld verdienen of zou je kiezen voor zoiets nietszeggends als 'nostalgie'??? Zeg eens eerlijk???
0 0
Pauw
Eens. Structurele aansluiting is een illusie.
1 -2
MitsjollAjax
Alsof de top gaat wachten hoe wij ze gaan inhalen....die groeien zelf ook door
0 0
AjaxPassion
Leg eens uit???

Structurele aansluiting bij de top is momenteel inderdaad een illusie, maar structureel bij de Subtop toch niet???
0 0
MitsjollAjax
We horen nu al bij de subtop, Ajax heeft een goed beleid. Als de eredivisie dat ook gaat doen gaat het niveau vanzelf omhoog. Er gaat nog te veel geld door het afvoerputje. Zolang Excelsior met een hele kleine begroting van clubs als Vitesse kan winnen gaat er iets fout. als Vitesse er 20 miljoen bijkrijgt veranderd er niks als je geen beleid hebt. Beleid maken en opleiden
0 0
AjaxPassion
We horen zeker niet structureel bij de subtop, dit seizoen en het seizoen onder Bosz zijn uitschieters. Ik moet het nog maar zien als volgend jaar Ziyech, de Ligt, Frenkie, Onana en wellicht nog meer spelers vertrekken. Je kunt weer helemaal opnieuw gaan bouwen en dat komt doordat die spelers hier totaal geen perspectief zien en nagenoeg uitgeleerd zijn.

Ajax is veruit de rijkste in de Eredivisie, het is niet alleen beleid waardoor het niveau omhoog gaat, het belangrijkste is geld! Met geld kun je aan de lange termijn gaan werken.
0 0
MitsjollAjax
Zo lang PSG 240 miljoen voor 1 speler betaald en 350.000 euro om maar het publiek te klappen gaan we zelfs als we verdubbelen geen aansluiting vinden met de top. We hebben een prachtige club met een eigen identiteit en geschiedenis. Daar mogen we trots op zijn.

Laten we het houden bij de beneliga supercup.
Landskampioen Ned tegen bekerwinnaar België
Kampioen België tegen bekerwinnaar Ned
Kampioen speelt thuis en finale in het land van vorig jaar
0 0
AjaxPassion
Dat is en moet ook helemaal niet de insteek zijn. De insteek moet zijn om structureel bij de subtop te horen.

Dat laatste is totaal onzinnig. Daar ga je helemaal niks mee opschieten. Je haalt er amper geld uit, het niveau en de uitdaging gaat niet structureel omhoog. Waardoor alle voordelen van een Beneleague (Betere competitie, meer geld, betere tegenstanders, betere clubs, betere spelers (die langer zullen blijven)) allemaal wegvallen.
0 0
Jayajax
Ik ben ook een groot voorstander van dit plan. Dat er íets moet gebeuren lijkt me nu toch wel duidelijk en dan vind ik dit veel aantrekkelijker dan die vreselijke play-offs. Door de beste ploegen van beide landen te bundelen zal het niveau drastisch omhoog gaan, spelers krijgen meer weerstand en blijven langer bij hun club omdat ze zich nog kunnen verbeteren en dan hebben we het nog niet eens gehad over de aantrekkingskracht die dit zou kunnen geven voor topspelers uit het buitenland. Ik ben alleen bang dat dit er nooit van gaat komen, zeker ook omdat clubs die net buiten de boot zullen vallen dit niet accepteren.
3 -2
AjaxPassion
Jij snapt het!!!

Het enige probleem wat een BeneLeague tegenhoudt lijkt op dit moment het draagvlak. Maar daar moeten ze helemaal niet naar kijken. Al die onwetende, kortzichtige mensen worden veel te serieus genomen...
1 -4
AjaxPassion
AS, een betere titel voor dit artikel zou zijn:

Vissers: "Ik zie alleen maar voordelen aan een BeNeleague"

Veranderen A.u.b!!
2 -2
Oliveira
A.S is nooit sterk geweest in titels verzinnen voor hun content.
0 0
AjaxPassion
Klopt! Clickbait voor de simpele zielen, daar draait het om! Quick wins...
1 0
Bobbaasje
Alleen Anderlecht heeft geschiedenis in België, de rest is allemaal b garnituur. Ik zie daarom liever Ajax in de huidige Eredivisie spelen.
5 -2
Joseph
Ik zie liever wat sterkere tegenstand voor Ajax in de competitie en wedstrijden op gras ipv het eredivisie kunstgras.
0 0
AjaxPassion
Het gaat niet om geschiedenis! het gaat om kwaliteit!

Waarom denk je anders dat PSG, Manchester City, Chelsea e.d. aan de macht zijn gekomen??? Doordat ze geld hebben geinvesteerd in kwaliteit!

Ajax kan alleen maar groeien als de afzetmarkt wordt vergroot. En als Ajax groeit betekent dat: Meer inkomsten, hoger niveau spel, hoger niveau spelers, spelers langer behouden, leuker spel, noem maar op!!
0 -2
Bobbaasje
Tegen Manchester City thuis 3-1 opgerold en uit met 2-2 gelijk gespeeld.

In Amsterdam tegen de Parijzenaren 1-1 gespeeld en uit alleen verloren.
Zo slecht doet Ajax het helemaal niet in Europa. Clubs als Psv, Feijenoord, AZ, Vitesse ect.. die verprutsen het in Europese verband op de Coëfficiënt lijst.
2 -3
AjaxPassion
Daar gaat het niet om! Inmiddels zijn Man. City en PSG alweer 4 stappen verder en weer van veel hoger niveau. Ajax moet ook dat niveau, of iig niveau subtop nastreven!

Je moet niet bekrompen gaan kijken naar de Eredivisie en clubs als Fey. en AZ als concurrentie zien, je moet groter denken! Een Beneleague biedt perspectief!

En als je met Belgie samengaat, dan is dat alleen maar goed voor de coëfficiëntenlijst.
1 -1
Bobbaasje
Ajax heeft geen rijke sheik nodig, wij hebben de jeugd op sportpark de Toekomst.

Het probleem zit bij andere clubs.

Anderlecht ligt al uit Europa, Standard Luik ook bijna en Club Brugge heeft geluk dat AS Monaco veel blessures heeft in de selectie, anders stond Brugge gewoon laatste in hun CL poule. En Racing Genk heeft dit jaar even de wind mee in de Belgische klasse en de Europa League.

Dus, we moeten het niet zo doen alsof de Belgische clubs onze redding zou zijn voor de coëfficiënt lijst. Ik zie Ajax dan nog liever in de Duitse Bundesliga bundelen met Bayern, BVB ect.
1 -1
AjaxPassion
"Ajax heeft geen rijke sheik nodig, wij hebben de jeugd op sportpark de Toekomst."
Wat is dit voor een loze opmerking? Waar hebben we geen sheik voor nodig? waarvoor hebben wij de jeugd op de toekomst?
Ajax moet zeker zijn identiteit met de jeugd behouden en heeft helemaal geen Sheikh nodig, maar wat heeft dat met een Beneleague te maken???

"Het probleem zit bij andere clubs."
Dat klopt, maar Nederland is te klein om het mogelijk te maken om door te groeien tot het niveau van Ajax...

"Anderlecht ligt al uit Europa, Standard Luik ook bijna en Club Brugge heeft geluk dat AS Monaco veel blessures heeft in de selectie, anders stond Brugge gewoon laatste in hun CL poule. En Racing Genk heeft dit jaar even de wind mee in de Belgische klasse en de Europa League."
Ga je nou serieus de prestaties van Belgische clubs in Europa bagataliseren??? Ga eens gauw terug je hok in. Kijk eens even naar de UEFA ranglijst hoe geweldig België het doet!!!

"Dus, we moeten het niet zo doen alsof de Belgische clubs onze redding zou zijn voor de coëfficiënt lijst. Ik zie Ajax dan nog liever in de Duitse Bundesliga bundelen met Bayern, BVB ect."
Waar baseer je dit in hemelsnaam op gozer!?!?! Je bent enorm kortzichtig. Ik wed dat je niet 1 valide argument kan aandragen waarom een Beneleague niet goed zou zijn voor NL of Ajax.

De Duitse competitie gaat Ajax nooit toelaten in de Bundesliga!!! Die houden al het geld lekker voor zichzelf...
0 0
Pleytos
Ik weet het ook niet. Van de Graafschap wordt ik niet warm en van AA Gent ook niet. Het enigste voordeel dat is zie is dat die Belgische ploegen niet zo naief zijn in de hollandse school te willen spelen. Als je tegen ploegen als Anderlecht moet, die de boel op slot gooien, dan kan je er wel wat van leren denk ik.

Als dan ook de tweede divisie samengevoegd wordt, spelen de beloftenteams ook tegen meer weerstand.

Gaan de TV gelden ook omhoog? Dan moet je misschien je gevoel maar aan de kant schuiven en het voor 5 jaar gaan proberen. De hele wereld draait steeds meer om geld, je moet toch mee gaan als je niet in de put wil eindigen (helaas).
1 -1
AjaxPassion
Natuurlijk wordt je wel warm van AA Gent als je ze ziet spelen. AA Gent heeft een zeer aantrekkelijke speelstijl en is van veel hoger niveau dan de Graafschap. Meer uitdaging voor Ajax, meer spanning, hoger niveau, dus veel leuker om naar te kijken!

Verder helemaal met je eens! Jij snapt het!
1 -1
LANS
Beste AC,

Willem Vissers is van de Volkskrant !
0 -1
AjaxPassion
Yes! Nog meer voorstanders van de BeNeleague!!!

Houd vol jongens! Die Beneleague moet er zo snel mogelijk komen!
2 -2
Ferd
Nee, het is het domste idee ooit. En iedereen die een beetje kan nadenken ziet dat.
0 0
Piejotter
Willem Vissers werkt voor de Volkskrant en dus niet voor het AD.
1 0
JJFajax
Ik heb, Ik vind, ik denk. Die Willem wevers moet eens een stuk schrijven gebaseerd op feiten niet alleen maar aannames.
1 -3
AjaxPassion
Komt door AS!!!

Het artikel van Sporza is in interviewvorm, dat laat AS niet goed blijken in bovenstaand artikel.
0 0
Cruijff72
Hij schrijft dit in een column. Daarin is het juist de bedoeling dat de auteur zelf de opinie maakt.
0 0
AjaxPassion
Lekker inhoudelijk pik.
0 0
Daniii
Dat deze gast zichzelf nog serieus durft te nemen en ondertussen zijn onzin blijft uitkramen.

Gevalletje met de wind mee waaien.
2 -2
AjaxPassion
Willem Vissers is juist een van de weinige goede journalisten in Nederland! Dat hij zijn uitstraling niet mee heeft, dat boeit geen fuck. Als het inhoudelijk maar goed is.
1 -1
Champy
Doet me altijd denken aan Stewie.
2 -2
AjaxPassion
Stewie?
0 0
Daniii
Hahahahaha
0 -2
Bjorn
Belangrijker nog: ik denk dat de supporters in Nederland er niet warm van worden. Ikzelf in ieder geval niet.

Willem Vissers kan beter even naar de achtergrond gaan na zijn interview met Dick Advocaat..
4 -5
Ajax27
Ik denk dat de supporters er erg warm voor worden om tegen ploegen als Anderlecht, Brugge, Standard en Gent te spelen ipv tegen bijvoorbeeld Emmen, Fortuna, de Graafschap en Willem II.
4 -3
Bjorn
Qua namen wel, maar ik heb een beetje twijfel of een competitie met Belgen dezelfde binding gaat geven met de Eredivisie die je nu hebt.
0 -3
AjaxPassion
Het gaat puur om niveau, concurrentie en spanning. Dat heb je met een BeneLeague veel meer. Dus niet twijfelen!
0 -2
deeftherave
Ik zeker wel. Meer wedstrijden op passend niveau en dus betere aansluiting op concurrende competities, geen kunstgras en uitwedstrijden naar meer aansprekende plaatsen dan Doetinchem en Emmen etc.
1 0
AjaxPassion
Dat is ook gewoon een feit, maar niet iedereen kan die cruciale denkstap maken helaas. Dus zijn er vanwege nostalgie en dergelijke ook nog veel tegenstanders.
0 -1
AjaxPassion
En waarom denk jij dit Bjorn? Ligt even toe...
0 -2
Bjorn
Puur gevoel eigenlijk. Er is met binnenlandse clubs, met supporters van dezelfde nationaliteit, toch meer binding met de vaderlandse competitie denk ik. De andere kant van de medaille is natuurlijk wel dat je veel meer aansprekende potjes hebt.

Volgens mij is het in het verleden ook gepolld onder supporters en was er niet veel animo. Wellicht ligt dat een aantal jaar later anders. Ikzelf ben er nog niet echt kapot van. Ik heb qua gevoel nog steeds liever Heerenveen-uit dan AA Gent-uit.
1 -2
AjaxPassion
Eerst nog even over Visser vs. Advocaat. Beoordeel de beste man niet op 1 slechte persconferentie, hij kwam daar inderdaad heel slecht uit zijn woorden. Maar Visser is verder inhoudelijk een van de betere in NL!

Gevoel telt niet, dat kun je zien aan clubs als Man City, Chelsea, PSG, maar eigenlijk ook Barca en Liverpool. Het draait allemaal om kwaliteit! Of dit nou door (vreemd) geld verkregen is of niet.

Je gaat vanzelf binding krijgen met de Beneleague als je gaat inzien dat het het niveau, geld en eigenlijk alles ten goede komt.

Het is een kapitale blunder om de Beneleague af te laten hangen van heel het onwetende volk. Zoals je ziet bij Man City, Chelsea en PSG gaat het volk vanzelf overstag!

Het is niet kiezen tussen Heerenveen of AA Gent. Het is kiezen tussen Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Emmen, Fortuna Sittard en Excelsior...
1 -2