Leo Driessen: 'Jonge speler heeft wel wat te leren'

NielsOpdam, 14-11-2018 om 14:10, 7034 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Leo Driessen vindt dat jonge spelers van Ajax en PSV nog genoeg te leren hebben in de Eredivisie. Dat vertelt de analist bij Voetbalpraat van FOX Sports.

'De Ligt was, zoals altijd, erg duidelijk en helder', begint Driessen over het interview van Matthijs de Ligt na afloop van Excelsior-Ajax. 'Maar er werd ook wel nadrukkelijk naar gevraagd. Dan zegt hij dat Ajax dit soort wedstrijden niet te vaak moet hebben. Alleen was dit ook wel een uitzondering hoor, want wat Excelsior in het laatste halfuur aan het doen was...' 

Driessen ziet nog wel een leerpunt voor de Amsterdammers. 'Als je nou praat over leren, dan moet Ajax leren om dit soort wedstrijden gewoon met 12-1 te winnen. Want Excelsior lag op de grond. Na afloop moet je dan niet zeggen dat het wel op zeventig procent kan. Je moet altijd honderd procent geven, dat is ook een les die je moet leren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Leo dreigt tot het gilde azijnpissers te gaan behoren zoals bijvoorbeeld ook een Mart Smeets. Zal wel met de leeftijd te maken hebben.
0 -2
ETM
Welnu ik vind wel dat Ajax meer kansen mag verzilveren en dat heeft gewoon te maken met scorend vermogen. Ajax mist ook te veel kansen in de grote wedstrijden. Of eigenlijk, moet ze nog beter uitspelen. Het is gewoon een factor die deels los staat van de rest. Composure in de laatste fase. In het seizoen 15/16 was het veldspel van een bedenkelijk niveau maar had de ploeg wel veel scorend vermogen.
Verslappen tegen zwakke tegenstanders is zeker van alle tijden. Overigens ook van alle competities. Niet goed, maar een hardnekkig mechanisme.
0 0
Redrum
Jongens, negeer AjaxPassionforbitching maar even. Ze is de laatste tijd wat hormonaal. Ik weet dat het super irtitant is hoe ze hier tekeer gaat, maar ze is zichzelf even niet.
1 0
AjaxPassion
Ik weet dat inhoudelijk reageren moeilijk voor je is Redrum, aangezien je de benodigde hersens hiervoor mist. Laat ik het hier maar bij laten...
1 -1
AjaxPassion
Leo is een kortzichtig mannetje. 12-1 winnen zien als leerpuntje -.-' , Leo snapt er niet zoveel van... Als Leo nou eens druk gaat zetten op een BeNeliga, dan doet hij nog iets nuttigs.

En er valt zeker nog iets te leren in de Eredivisie, want je bent nou eenmaal nooit uitgeleerd. Maar er valt nog veel meer te leren in het buitenland! Dus waarom zouden spelers er niet voor kiezen om naar het buitenland te gaan???
0 -3
Pierre Heno
Fosu-Mensah? Kishna? El Ghazi? Drenth? Klaassen? Bakkalli?Bazoer?...etc etc. T'is maar wat je met 'beter' bedoelt natuurlijk AP.
0 0
ajaxinho
Omdat je er niet altijd beter op wordt.

Bij Barca en Real zijn ze nu in een periode van renovatie.
Dan speel je straks met spelers die ook nog moeten wennen aan de PD.

Dat was ook zo met Blind toen hij naar United ging.
0 0
AjaxPassion
Ze worden er sowieso beter op. Kijk maar naar Blind. Zakken gevuld, getraind met veel betere spelers, tegen veel betere tegenstanders gespeeld.

Het is het risico alleszins waard. Je kunt altijd nog terugkeren naar de Eredivisie. Kijk maar naar Malen, Rekik, Bruma en noem maar op.

Alles draait om geld.
0 0
Pierre Heno
Rekik en Bruma zijn volledig uit beeld. Wat hebben die nou eigenlijk bereikt als voetballer: gewoon middelmaat. Niets mis mee en waarschijnlijk zit er simpelweg niet meer in.
0 0
Ajax412
Precies, een echte topsporter moet het gewoon in zichzelf naar boven kunnen halen dat ze dit soort makkelijke potjes ook daadwerkelijk heel erg zijn best blijven doen.
0 0
AjaxPassion
Bullshit, zo zit de mens nou eenmaal niet in elkaar. Het zijn uitzonderingen die zich ondanks enige uitdaging toch kunnen blijven motiveren.
0 0
Web
Leerpuntje met 1-12 winnen
Lekker vol gas op dat plastic veldje en de blessures nemen wij op de koop toe.
Leer puntje voor Driessens
Wat een zinloos gezwam weer, het is nooit goed 1-7
2 0
Tinus
Driessen heeft gewoon gelijk hier. 7-1 is op zich goed genoeg, maar bij Ajax is goed genoeg nu eenmaal niet goed genoeg. Je moet er altijd het maximale uithalen, en terecht. Dat daar geen blessures van moeten komen is ook duidelijk, maar het is niet zo dat als Ajax nog wat scherper was geweest daar meteen blessures van waren gekomen. Dus om Driessen daar nou mee om de oren te slaan is flauwekul. Ajax is aan z’n stand verplicht om kampioen te worden. Als het uiteindelijk op doelsaldo aankomt, dan wil Matthijs liever niet herinnert worden aan dit interview lijkt me.
0 0
AjaxPassion
Wat een bullshit verhaal. Het heeft toch totaal geen nut om met 12-1 te winnen? Dat is toch bij uitstek het teken dat hier niks meer te leren valt?

Kampioen worden stelt helemaal niks meer voor, maar ondanks dat is het dit seizoen moeilijker geworden. Dit komt doordat de concurrentie zo matig is dat elke misstap fataal kan zijn.

Waar moet je dan naar kijken? Naar een klein misstapje die iedereen kan maken of naar het niveau van de competitie?
0 0
Tinus
Als je met 12-1 kan winnen, maar je wint ‘slechts’ met 7-1, dan is het wat mij betreft duidelijk dat er nog wat te leren valt. Namelijk het maximale eruit halen wat erin zit.

Je stelt dat het geen kunst is om kampioen te worden, maar je vergeet dat we dat al 4 jaar niet geworden zijn, Matthijs dus ook niet. Los van of er nog wat te leren valt zou dat toch voldoende prikkel moeten zijn om maximaal aan het doelsaldo te werken, mocht het daarop aankomen?
Ik heb je reacties een beetje teruggelezen. Je probeert duidelijk een lans te breken voor de BeNe Liga. Dat is prima, maar je hoeft niet elke discussie aan te gaan alsof iedereen daar tegen is want daar gaat de topic helemaal niet over.
0 0
AjaxPassion
Vertel mij eens wat een de ligt gaat leren van een 12-1 overwinning? Wat heeft hij er aan in zijn verdere carrière?

'het maximale eruit halen wat erin zit' Serieus? Weet je wel wat je zelf typt? Wat heeft Ajax eraan als ze 30 van die potjes in een jaar moeten spelen? 30x het maximale eruit halen wat erin zit? Hou op hoor.

"Je stelt dat het geen kunst is om kampioen te worden, maar je vergeet dat we dat al 4 jaar niet geworden zijn"
Ten eerste is een EL Finale 10x waardevoller dan een kampioenschapje, werkelijk op alle vlakken. Realiseer je dat nou eens. Verder ontleed die 4 jaar nou eens.
- De laatste 2 jaar waren onder het dramatische beleid van de Boer. Daar zijn we gelukkig vanaf gestapt.
- Onder Bosz hadden we kampioen moeten worden, ware het niet dat er extreem veel pech bij kwam kijken (voor Ajax viel het vaak mis, voor Feyenoord vaak goed), we hadden veruit het beste team, maar Ajax betaalde daarnaast de rekening voor het behalen van een Europa League finale
- Vorig seizoen, weinig woorden nodig. Nouri, Sánchez, Bosz, trainerswissels.

"Los van of er nog wat te leren valt zou dat toch voldoende prikkel moeten zijn om maximaal aan het doelsaldo te werken, mocht het daarop aankomen?"
Als je dit écht denkt, dan snap je niet hoe een mens in elkaar zit. Ga maar eens bij jezelf en je omgeving na. intrinsieke motivatie externe prikkel en (sportieve) uitdaging zijn hierbij cruciaal.

"Ik heb je reacties een beetje teruggelezen. Je probeert duidelijk een lans te breken voor de BeNe Liga. Dat is prima, maar je hoeft niet elke discussie aan te gaan alsof iedereen daar tegen is want daar gaat de topic helemaal niet over."
Klopt. Maar alles is ook gewoon te herleiden tot het plafond wat de Eredivisie momenteel is.

Wat is jouw standpunt hier verder in?
0 0
Tinus
We zitten hier totaal verschillende discussies te voeren. Je haalt er vervolgens allemaal punten bij waar ik het helemaal niet mee oneens bent maar voor het punt dat ik maak totaal niet relevant zijn.

Het EL-finale seizoen onder Bosz was prachtig, heb ik ook van genoten. Het is ook duidelijk wat dit voor de spelers betekent, maar ook voor de club en haar supporters. Internationale erkenning is het mooiste wat er is. Maar op dit moment spelen we in de eredivisie en die moet je gewoon winnen, zeker als dat al 4 jaar niet is gebeurd. Bovendien, zoals ik al aangaf is matthijs nog nooit kampioen geworden. Dat zou al motivatie genoeg moeten zijn om elke wedstrijd het maximale eruit te halen wat erin zit. Als 5-0 tegen excelsior het maximaal haalbare was geweest en je wint met 2-0 op 70%, dan had wat mij betreft dezelfde discussie plaatsgevonden als bij 7-1. Het is evident dat een speler het meeste leert van veel weerstand en dat we dat zoveel mogelijk terug moeten krijgen in NL. Maar het gaat mij erom dat hij als topsporter het maximale wil en dat is kampioen worden, ook al is dat 'slechts' van de eredivisie.
Overigens heb je een erg vervelende manier van discussieren met 'weet je wat je typt' en 'realiseer je dat nou eens'. Je hoeft niet te doen alsof jij de waarheid schrijft en de anderen gek zijn.
0 0
AjaxPassion
De Eredivisie buiten Ajax en PSV (en 2 jaar terug nog Feyenoord) is zo zwak geworden dat het juist moeilijker is geworden om kampioen te worden. Daarbij heeft Ajax hierdoor veel minder directe invloed kunnen uitoefenen op het resultaat. Dit alles herleidt dus weer tot het niveau van de competitie, wat ik je probeer duidelijk te maken.

Je moet je in mijn ogen dus niet blind staren op een kampioenschap, want buiten een CL ticket, stelt dit steeds minder voor.

Maar denk jij dat de spelers niet uiterst gemotiveerd zijn om kampioen te worden dan? Ben daar maar niet bang voor. Ze doen er alles aan wat ze kunnen.

Daarnaast heeft Ajax statistisch gezien gewoon minder kans op een kampioenschap aangezien het aanvallend en risico voetbal hoog in het vaandel heeft staan. PSV geeft er totaal niks om wat voor voetbal ze spelen, waardoor ze minder risico nemen. Meer kans op een slecht resultaat dus.

Excuus voor mijn vervelende manier van discussiëren, ben nou eenmaal snel op mijn teentjes getrapt. Buiten dat vandaag een beetje opgefokt en daarnaast komt het bij sommige users anders ook gewoon niet over als je niet op hetzelfde niveau communiceert als zij.

Voor jouw manier van communiceren verder niet dan lof, het was oprecht een aangename discussie, buiten het feit dat ik in jouw ogen langs jouw heen praatte ; )
0 0
RS01
Leo Driessen is geen analist, maar een verslaggever. Verslaggevers moeten neutraal verslag doen van een wedstrijd en het daar bij laten. Vind het maar een nare ontwikkeling dat verslaggevers en/of journalisten worden ingehuurd als 'expert'.
5 0
Redrum
Ach, ze lullen tegenwoordig allemaal maar wat raak. De waan van de dag regeert en objectieve nuchtere analyses scoren niet meer genoeg.
3 -1
AjaxPassion
En zojuist geef je het nog aan eens te zijn met Leo :'):')

Dat geeft denk ik wel jouw niveau aan?
0 0
Redrum
Ik zou serieus eens met iemand gaan praten, want je gaat hier al dagenlang tekeer als een hormonale huisvrouw die tegen een dikke burn-out aan zit. Er zit echt geen kerel op jou te wachten als je zo blijft zeiken.
0 0
AjaxPassion
Ik kan je niet kwalijk nemen dat je er allemaal niks van begrijpt Redrum, maar het blijft aandoenlijk.
0 0
Chesterson93
Amen
1 0
Redrum
Hier heeft Leo wel gelijk ja.
3 -3
AjaxPassion
Niet dus.
0 0
AFCA-B93
7 goals is gewoon hartstikke prima. Snap de commentaren dat spelers vaak bij 2/3/4 goals ophouden, maar wanneer er 7 goals gemaakt worden moet er niet gezeurd gaan worden dat het er ineens 12 hadden moeten zijn. Dan maak je er 12 en dan had je er eigenlijk 16 moeten maken, zie de "analisten" en commentatoren alweer in het rijtje staan voor commentaar dan
3 -1
Bensco
denk dat Leo bedoelt is dat we niet gelijk de Hosanna moeten gaan lopen om dat we met 7-1 wonnen terwijl we de week daarvoor maar met 2-0 konden winnen van Willem 2. Vorig jaar wonnen we ook van NAC met 8-0 maar waren wij, om Louis maar effe te quoten, nou zo goed of NAC nou zo slecht? De media doet net alsof PSV en Ajax buitencategorie zijn maar laten we eerst maar eens een reeks van goede wedstrijden neerzetten. Nu ontstaat het gevaar voor onderschatting en ligt puntenverlies weer op de loer.
1 -1
AjaxPassion
Dat bedoelt Leo helemaal niet. Nederlanders zijn er goed in om alles wat zijn kop boven het maaiveld durft uit te steken, meteen weer af te maaien (uitspraak de Ligt). Maar verder denken dan dat is voor de meesten teveel gevraagd. 1 hint. BeNeliga!!!

Een reeks van goede wedstrijden!?!?! Weet je zelf wel wat je typt???
0 0
afcas
mogen we dan wel klagen over die tegengoal die nooit mag vallen als je er zelf 7 maakt?
0 -2
Ruff Rhythim
Dat vind ik bijkans nog erger. Gaan klagen over een enkele tegengoal als je er zelf zeven maakt.
2 0
afcas
want? als je zo domineert dat je 7 goals kan maken en het vervolgens nog voor elkaar krijgt dat de tegenstander scoort moet je je toch gewoon schamen voor die tegengoal? ik weet in ieder geval nog wel dat mijn team zo een seizoen had waarin we over het algemeen iedere wedstrijd met minimaal 5-0 wonnen. wij kregen gewoon straftraining als we dan in zo een wedstrijd een tegengoal kregen. als je het zo makelijk zegt te hebben moet je namelijk eisen aan jezelf gaan stellen. en bij zulke overwinningen is de 0 houden 1 van die eisen in principe. en als je dan professioneel speelt en het gaat hebben over dat men hier niks meer te leren heeft, dan klopt die uitspraak dus al niet als je in zulke wedstrijden tegengoals krijgt...
0 -2
AjaxPassion
Waarom denk je gozer? IEDEREEN kan een fout maken. Zelfs het gouden Barcelona heeft van die fouten gemaakt. Het is stupide om te gaan klagen over 1 tegengoal in weet ik hoeveel minuten!

Je bent er duidelijk een van de oude stempel en weet niet zo goed hoe de mens in elkaar steekt...
1 0
A'dam Oud-West
Commentatoren die commentaar leveren... Moet niet kunnen he?
0 0
A'dam Oud-West
Beetje hypocriet... zelf is deze man nooit 100% ;)
0 0