Sportmarketeers: 'Een briljante move van Ajax'

NielsOpdam, 14-11-2018 om 08:20, 12568 views, De Volkskrant |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bob van Oosterhout, directeur van sportmarketingbureau Triple Double, vindt de stap van Ajax naar New York een briljante move. Dat vertelt Van Oosterhout in gesprek met De Volkskrant. 

'Stiekem is Ajax de rest van Nederland in commercieel opzicht al ontstegen', begint Van Oosterhout. 'Ajax kijkt over de grenzen en durft groot te denken. Amerika is een ongekende groeimarkt. De Major Soccer League groeit als kool en wordt steeds sterker.'

In vergelijking met Europese grootmachten als Real Madrid of FC Barcelona is Ajax 'het Klein Duimpje' van Europa. 'Maar Ajax is al decennia lang en wereldwijd bekend om het opleiden van talent. Het vermarkten van je expertise en reputatie als opleider in een land, waar ze zitten te springen om trainers die soccer kunnen ontwikkelen, kan veel opleveren.'

Marcel Beerthuizen, sportmarketeer, begrijpt de zet naar Amerika goed. 'Ajax kan alleen nog groeien in het buitenland. De tv-gelden liggen vast, de club heeft al grote sponsorcontracten in Nederland. Het verdienmodel is beperkt. Waar liggen je kansen in de toekomst? In Azië heeft Ajax al grote sponsorcontracten gesloten en voetbalscholen opgericht in China. Amerika ontsluiten is een logische, volgende stap.' Beerthuizen vertelt dat de naamsbekendheid van Ajax nu nog klein is in de Verenigde Staten. 'Maar wie kende Joop van den Ende in New York voor hij musicals op Broadway ging produceren? Jaap van Zweden is een geliefde dirigent in New York. Waarom kan Ajax dan niet Amerika veroveren?' 

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Natuurlijk vind een directeur van een sportmarketingbureau dit een briljante move.
Dit soort luchtfietsers hebben de geldbeluste oogjes op de kaspositie van Ajax en krijgen bijkans spontaan een orgasme bij de gedachte hoe fijn het zou zijn dat geld er in record tempo lekker door heen te feesten in New York.
Dit zijn vliegen die op de stront afkomen.
0 -1
A'dam Oud-West
Ik zie het al.... over een paar jaar heet dat stadje daar gewoon weer New Amsterdam en noemen we het The Big oma'sAppletaart... ;)
1 0
AFCAHOOLIGAN
Toch wel raar dat Ajax dat niet eerder heeft gedaan met John O'Brien als boegbeeld
0 0
A'dam Oud-West
John O'Brien... dat is alsof de NBA je buurvrouw Els zou inzetten om dat basketbal in Nederland van de grond te krijgen.. die kent namelijk ook niemand.
0 0
chrisjuhhh
Dan moet je wel de middelen en know how hebben
0 0
Ajaxxxisdebeste
Maar pas op Ajax deel je kennis ok, maar niet je geheimen...
1 -1
Redrum
Ajax heeft denk ik niet echt grote geheimen, Ajax heeft een duidelijke filosofie. Die filosofie is gebaseerd op moed, trots en eergevoel. Altijd willen domineren, altijd de beste willen zijn en jezelf nooit verlagen tot angsthazenvoetbal, ook al speel je tegen een op papier sterkere tegenstander. Het is voetbal dat uit een bepaalde mindset voortkomt. Amsterdamse bluf en trots liggen ten grondslag aan het kenmerkende voetbal dat Ajax speelt. Uitstralen dat je de beste bent en dat je voor niemand bang bent. Je kan psv zo een heel document van onze tactieken en technieken onder de neus schuiven en ze gaan er niet leuker of beter door voetballen. Waarom niet? Ze komen uit Brabant. Hun hele mindset daar is anders. Ze proberen van alles van ons te kopïeren al decennia lang en spelers bij ons weg te roven. Dat heeft ze een hoop successen gebracht, maar één ding kunnen ze nooit evenaren: onze aanvallende en attractieve speelstijl. Waarom niet? Ze hebben er simpelweg de ballen en de mindset niet voor.
0 0
PaulC
Absoluut niet je geheimen verklappen. Er is in Nederland één club die het liefst Ajax kopieert of achter z'n spelers aanzit..... Oh, wat zullen ze met jaloerse blikken dit nieuws volgen......
0 0
Jayq
Welke geheimen?
Die moeten dan bij ons (de supporters) ook onbekend zijn dan, anders is het geen geheim. En wat te denken van alle (jeugd)trainers die bij Ajax gewerkt hebben en ergens anders naartoe gaan. Die nemen alleen kennis mee, maar 'de geheimen' niet? Ik vraag mij dan echt af over welke geheimen het zou moeten gaan en wie die bewaard.
1 0
Labrador
Een kantoor in Zuid Amerika zou een logische vervolg stap zijn
2 -2
PowNed
Ze hebben het kantoor in New York niet om te scouten in Amerika, maar puur om het commercieel uit te melken... In het arme zuid-Amerika is in dat opzicht een stuk minder te halen.
3 -1
Libero
Ik denk dat als Ajax daar gaat bijdragen aan het verbeteren van opleidingen en andere onderdelen van voetbalorganisaties het ontdekken van grote talenten een aardig bijproduct zal zijn.
0 0
chrisjuhhh
Wat ik ervan begrijp is dat ze er ook scouten hoor en misschien wel eens meer dan dat .
0 -1
Hagmag
Daar loopt meer talent rond.
Komt die Magallan nou wel of niet naar Amsterdam ?
0 0
GinoAFCA
Ja ben ik ook eens benieuwd naar
0 0