Discussie bij Natafelen: 'Credits mogen naar Ten Hag'

NielsOpdam, 12-11-2018 om 23:55, 12161 views, Natafelen |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij Natafelen van FOX Sports was er een discussie over Ajax-trainer Erik ten Hag. Valentijn Driessen vindt dat Ten Hag het goed doet, maar dat komt volgens hem ook door de investeringen die gedaan kunnen worden. Freek Jansen en Sjoerd Mossou zijn het daar niet mee eens en vinden dat de credits ook naar de oefenmeester mogen. 

'Tuurlijk krijgt Ten Hag alle lof', begint Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf. 'Maar tegen Heracles is het fout gegaan, met het roteren van spelers, en tegen PSV is het ook fout gegaan. Daardoor staat Ajax vijf punten achter. Vanaf dat moment heeft Ten Hag zich aangepast en door die aanpassingen krijgt hij nu alle lof.'

Driessen is van mening dat de wedstrijd tegen PSV is fout gegaan door de trainer van de Amsterdammers. 'Ajax heeft die wedstrijd verloren door wat de trainer heeft gedaan.' Jansen kan zich daar in vinden. 'Ik ben het ermee eens dat hij Max Wöber daar had moeten opstellen, maar dan is het ook niet zo dat ze een punt hadden gepakt of hadden gewonnen.' Kenneth Perez, analist bij FOX Sports, is het eens met Jansen. 'Het is alleen wel frappant dat Wöber drie weken later tegen Bayern München wel mag spelen.'   

Mossou, journalist van het Algemeen Dablad, vindt dat Ajax niet alleen goed speelt door de vele kwaliteiten binnen de selectie. 'Het komt ook doordat ze op een logische manier voetballen.' Jansen sluit zich daar bij aan. 'De manier van voetballen, met dat blok van twee (Frenkie de Jong en Lasse Schöne) voor de verdediging is toch gewoon de hand van Ten Hag.'

Champions League

Perez vindt dat er veel heeft meegezeten voor Ajax in de Champions League. 'Want ze hadden net zo makkelijk twee keer gelijk kunnen spelen tegen Benfica.' Mossou vindt dat onzin van Perez. 'Ze halen in een hele moeilijke poule acht punten. Kijk nou eens naar de prestaties van Ajax in Europa van de laatste vijftien jaar.' Driessen haakt daarop in. 'Toen kon er niet geïnvesteerd worden. Deze directie geeft vijfendertig miljoen euro uit, dan kom je dichter bij AEK Athene en Benfica.'

Tot slot geeft Jansen zijn conclusie over de prestaties van Ajax in het miljardenbal. 'Afgelopen woensdag heb je een wedstrijd tegen Benfica gezien, die een Nederlandse ploeg normaal gesproken verliest, omdat ze het fysiek gewoon verliezen. Ze speelden niet eens goed, maar je ziet dat het een ploeg is die voor elkaar door het vuur gaat en die daar uiteindelijk een punt weet uit te slepen. Dat vind ik een kwaliteit. Die credits gaan naar de spelers, maar die credits mogen ook naar Ten Hag.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ach ja Driessen zal nooit toegeven dat hij Ten Hag veel te vroeg al veroordeelt had en het volledig mis heeft gehad.
Kenneth Perez probeert als een echte bakkenist altijd de andere kant van het sentiment te belichten, dat leidt er nu wel toe dat hij ook de goede dingen die zich afspelen aan het downplayen is.
Tegen Benfica heb je op een paar momenten geluk gehad maar op evenzoveel momenten net even niet,de uitslagen zijn in lijn met de wedstrijden.
Daar mag je van alles van vinden maar het blijft gewoon een goede prestatie die in elk geval uit een levendige wedstrijd is voortgevloeid.
Perez moet een beetje dimmen; hij heeft niet zo vaak van Benfica gewonnen of tegen een topper een resultaat behaald ook niet met PSV of Twente ,dan is iets meer bescheidenheid gepast.
0 0
Kilum
PSV speelt tegen de nummer 3, 4 en 5 in de komende 5 wedstrijden voor de winterstop. Waaronder uit in de Kuip. Ik zie ze daar wel punten laten liggen.
0 0
ajaxdordtt
Met dit team zou ieder van ons ook wel 5 punten achter kunnen staan hoor. Niet zo bijzonder. Cl wel goed, zeker tegen Bayern. Tegen Benfica 2x veel geluk wat niet nodig was geweest met een minder laffe instelling.
0 0
Bjorn2321
Perez lijkt echt een hekel te hebben aan Ajax net als Kieft. Beide ex-Ajacieden, maar je zou bijna denken dat ze wraak willen op een voormalig werkgever.
0 0
MK77
Misschien geen haat maar overcompensatie. Van hen wordt natuurlijk verwacht dat ze kritisch kunnen zijn als voormalig insiders
0 0
TontoKarnaggel
Ik was tot begin dit seizoen erg tegen ten Hag.
Dacht echt dat het een ouderwetse mismatch was met Ajax. Had er helemaal geen vertrouwen in.
Maar voorlopig ben ik om. Er wordt leuk en goed gevoetbald en zeker in de cl zijn de presaties geweldig. Complimenten voor Ten Hag.

Kijk Valentijn, zo moeilijk is het niet om toe te geven dat je een keer mis zat...
2 0
maikelklaassen
tegen heracles was 100% fout van de trainer, tegen psv kun je verliezen. 5 verliespunten half november is gewoon normaal, dat psv (natuurlijk weer met het nodige geluk) alles wint heb je niet in de hand. hopelijk staan we met de winterstop gelijk zodat hun ook eens met druk moeten voetballen ipv de veilige marge van 5 punten
0 -1
Sunny_Boy
Gelukkig heeft ETH naar Valentijntje geluistert en gaat het na PSV nu veel beter.
0 -1
Dexy
"Als het goed gaat zijn de spelers daarvoor verantwoordelijk, als het slecht gaat ligt het aan de coach."

Een motto dat perfect opgaat bij Valentijn "ik maak Ten Hag met de grond gelijk" Driessen.
6 0
grannig mokum1
Ik heb in begin twijfels aan ten Hag, maar nu geeft ik alle lof naar Ten Hag toe, hoe ajax nu speelt is toch het hand van ten hag en co. En nu nog het schaal en beker en overwinteren in het CL....
3 0
mvdk
PSV gaat sowieso 1 wedstrijd verliezen dit seizoen. Dat garandeer ik je. In de Arena walsen we zo hard over ze heen dat ze de rest van de competitie de weg kwijt zijn.
0 0
3*stars*3
Ik hoop dat ze daarvoor ook wat laten liggen, bijv in de Kuip.
Ajax dat in de Arena wint en seizoen eindigt met een gelijkspel tegen hetacles en 1 verliespartijen in Eindhoven.
Dan heb je gewoon een prachtig seizoen gedraaid met iig de dubbel en wie weet wat er gaat gebeuren in EU...
1 0
ajaxinho
Iedereen zag dat de opstellingen niet klopten tegen Heracles en PSV.
Maar om meteen te roepen dat de titel verspeeld is en dat TH ongeschikt is,
sloeg helemaal nergens op.

TH heeft zijn fouten hersteld en alle monden gesnoerd.
0 0
Ozymandias
Tja, tegen Heracles stonden gewoon acht basisspelers opgesteld. Je had van die acht basisspelers wel mogen verwachten dat ze Wöber, Eiting en Sierhuis op sleeptouw zouden nemen en dat hebben ze die wedstrijd nagelaten. Het was niet de schuld van Ten Hag maar van de spelers die opgesteld stonden. Het verlies van PSV was wel de schuld van Ten Hag. Hij koos voor twee middenvelders centraal achterin en daardoor had Luuk de Jong de eerste helft van zijn leven.
0 0
Joseph
Toen hij de sterkste 11 opstelde die Overmars hem gegeven heeft wel ja. Heeft hij die monden even strak dicht gesnoerd..
1 -1
Joseph
Het is wel duidelijk naar wie de credits moeten gaan. Dit team heeft zo ontzettend veel kwaliteit, het zou een afgang zijn als een trainer hier geen kampioen mee zou worden of in ieder geval 90 punten of meer zou halen.

Schone en Frenkie wordt nu beschreven als een vondst van Ten Hag, maar zet Blind op de plek van Schone en niemand zal het meer hebben over die "vondst". Dit Benfica is niet beter dan een Schalke of Olympic Lyon dat Bosz in de Europa League trof, als je ziet hoe hij die thuis kapot speelde met een mindere selectie, is wel duidelijk wie de betere trainer is. Dat Ten Hag het uit beter doet mag je ook verwachten met de ervaring die Ten Hag nu heeft in zijn team.

Credits dus voor de man die ze verdiend: Overmars. Hopelijk kan hij volgend seizoen weer verassen door het team zo veel mogelijk bij elkaar te houden!
0 -8
skinny hein
Mindere selectie ? :
Sanchez
Traore
Klaassen
Kluivert

Ik zie Blind, Tadic en Nico daarvoor terug. Beter of slechter? Nee, anders.

En de rest is nog gewoon intact ( ongeveer).
1 0
simok
Dus is de selectie toch beter? Veel meer ervaring, zonder kwaliteit in te boeten
0 -1
ETM
Jij onderschat Schone echt enorm. Daar kun je niets aan doen. Dat is nu eenmaal zo. Het is denkbaar dat Blind de Schone-rol beter zou vertolken. Maar dan haal je En de metname in de opbouw goed functionerende Blind weg En je haalt een goed functionerende Schone weg. Dat is best een lastige afweging al doe jij alsof dat niet zo is. Daarnaast is Wober door een duidelijk mindere periode gegaan, dus was de keuze voor Blind niet gek.
Ook ben je retorisch bezig; Schone en Frenkie zijn de opstelling en die opstellng leidt tot succes. Of je dat een vondst wilt noemen boeit niet, het is zijn keuze en een logische als je het systeem bekijkt.

Ik ben overigens een enorme fan van Bosz. En zonder dat je het door hebt praat je hem juist naar beneden. Waarom baalde ik zo dat hij vertrok? Omdat ik erg onder de indruk was en ik het daarom (!) onwaarschijnlijk achtte dat Ajax een opvolger zou vinden die zo goed bij Ajax zou passen. Dan is het dus raar om Bosz als de standaard te hanteren en Ten Hag daartegen af te zetten. Begrijp je?
Alleen de credits geven aan een selectie slaat sowieso nergens op..Als je het huidige seizoen bekijkt dan is Ajax gewoon bijzonder goed bezig, hoe licht je ook over Benfica en Bayern wilt denken. Als je denkt dat de huidige 'selectie' die teams sowieso moet oprollen dan heb je geen realiteitszin.
Puntverlies tegen Heracles, die pot tegen VVV en de nederlaag tegen PSV waren niet goed. Slechte wedstrijden waren er onder iedere trainer. Dat het, niet beter, spelende PSV nog geheel geen punten heeft laten liggen is absurd.
Het grotere plaatje in ogenschouw verdiend Ten Hag dan gewoon credits. Je ziet dit seizoen duidelijk zijn hand.
Ik heb me zeer kritisch over de man uitgelaten. Hij heeft me zn eerste periode totaal niet overtuigd. Maar om metname de huidige Europese campagne kun je niet heen. En je ziet zijn spelprincipes ook gewoon terug en die zijn weldegelijk onderdeel van het succces.
4 0
Joseph
Volgens mij heeft Wober laten zien dat het wel mee viel met zijn mindere periode, ik neem toch aan dat die niet opeens voorbij was toen hij bij PSV op de bank zat. Dat hij na Bayern op de bank blijft is gewoon triest.

Ik zie ook dat Blind van achteruit goed opbouwt, maar als Frenkie dan ook naar achteren loopt voor de opbouw, heb je je 2 sterkste middenvelders in de verdediging staan, dan is er geen aansluiting meer met de aanval. Dat zag je tegen Benfica sterk naar voren komen omdat Schone op dat niveau de aanval niet kan bedienen.

Dat je zijn hand ziet mag je verwachten, maar of dat de juiste hand is, blijf ik mijn twijfels bij zetten. Ik schat dit team veel hoger in dan wat het nu op de mat legt.
0 0
ETM
Gaat er niet om hoe goed Wober was toen hij uiteindelijk mocht spelen. Fijn dat hij het zo goed deed. De dip van Wober daarvoor was evident. Dat Blind dus als cv werd ingepast was logisch. Wober hield zich staande tegen Bayern. Ook prima. Meerdere opstellingen kunnen succesvol zijn. Krachttermen als 'triest' zijn daarom misplaatst. Ten Hag zal een opstelling als uitgangsbasis nemen, en vanuit daar kleine aanpassingen doen. Hij zal niet na een succesvolle serie drastische wijzigingen doen. Dat doet geen enkele trainer want zo kun je een team niet managen.
Schone is niet zonder gebreken, maar doet onzettend veel goed. Als het niveau omhoog gaat zul je hem wel eens zien kraken. Maar de controleur van je elftal komt dan ook onder de grootste druk te staan. Ajax probeert ook tegen betere of gelijkwaardige tegenstanders het spel te maken. Vraag me af of je de bijzonderheid daarvan in kan schatten.

Ten Hag's punt naar voren was een gouden greep. Toen ging het lopen. En het is een move die bij Ten Hag past. De bewegelijkheid die Ten Hag voorin wil is risicovol en ambitieus, maar hij heeft er dikwijls de spelers voor.. En toen het liep werden Europese tegenstanders moedeloos en wist ook Bayern niet waar t het zoeken moest. Ik was sceptisch over zijn 'druk op de passlijn' -manier van verdedigen, maar je ziet hoe compact Ajax nu kan verdedigen in fases tegen Europese tegenstanders. We zien 2 soms 3 tienen, maar t gaat niet ten kosten van de 9. We zien hoe makkelijk Ajax momenteel onder druk uitspeelt, met Frenkie als eerste station en Schone als uitvalsbasis. De opbouw is echter veel minder direct dan onder Bosz en het pressen zonder bal minder extreem. Dat zijn ook zaken die samen hangen. Geen klassiek vleugelspel, en de grote rol van de vleugels bij het pressen is er dus ook niet. Het is nu een spel van voorzetten. Maar geen vroege voorzetten vanuit de gegeven ruimte zoals in 15/16. Tegenstanders worden gedwongen om directe tegenstanders te verlaten op het moment van overlapping. Ziyech is in zn vrije rol haast ongrijpbaar.
Een heikel punt is uiteraard Neres. Dat is momenteel mijn grootste punt van zorg. En een potentieel pijnpunt voor mij met Ten Hag. Ik vind niet dat Neres perse op rechts moet. De man heeft op alle posities voorin potentie. Dat hij eens wat minder speelt op links daar zit ik echt niet mee.
Maar ik kan niet verkroppen als de man overwegend een wisselspeler wordt. Daarvoor is hij me te goed.
0 0
Web
De haat zit hoog bij jou, probeer wel te genieten?

Dus jij wist aan het begin van het seizoen dat Ajax negen keer ongeslagen in de CL zou zijn, knap hoor, jammer dat je dit niet VOOR de tijd zegt.
2 0
Joseph
Het is niet moeilijk genieten met deze selectie, zelfs al is het rommelig en is het aanvallend lang niet altijd goed, je wordt altijd wel vermaakt.

ik was alleen verrast tegen Bayern, ik neem toch aan dat jij Ajax ook hoger inschaalt dan wat het verder getroffen heeft in Europa..
0 -1
ETM
Red Star verslaat Liverpool. Licht denken over de Europese competities, laat staan de hoogste, is volstrekte zelfoverschatting. De Ajax selectie heeft een betere mix maar is nogsteeds hartstikke jong, en streeft voetbal na met een hoge moeilijksgraad. We hebben geen jaren op elkaar ingespeeld elftal van topspelers. Alle Europese duels zijn moeilijk. Loopt t even niet lig je er zo uit. In het recente verleden was Ajax Europees nergens, de EL een uitschieter. Ajax heeft een goede selectie maar daarmee ben je er nog lang niet. En ook als je een goede selectie hebt is de trainer een enorme factor. Wat jij doet, de selectie in de hemel prijzen en Ten Hag op een hakblok, na het betrekkelijke succes dat Ajax nu heeft, is gewoon totaal niet reeel.
Jij lijkt te denken dat er een code is (opstelling) die dient ingetoetst te worden, waarna dit Ajax als een grasmaaier Europa kort knipt...
Een team is een organisme, Joseph, daar dealt de trainer mee. Hij wordt beoordeeld op wat zich voltrekt. Wij hebben de luxe dat we op basis van hetgeen voltrokken kunnen oordelen. En kunnen ons rijk rekenen met theorie.
0 0
Web
Volgens jou kunnen ze de CL winnen
Maar dan moet eerst Ten Hag ontslagen worden
Zet dar masker eens af, Ajax heeft een top trainer
0 0
ajaxinho
Een vondst is te ver gezocht.
Daarover kan je niet spreken na een wedstrijd tegen Excelsior.

Op Schöne kon TH bouwen toen:
- Donny geen VM bleek te zijn
- Eiting wisselvallig was
- Blind nog niet in vorm was
- Frenkie definitief doorgeschoven moest worden

Er moet wel een backup plan zijn als Schöne wegvalt.
Zijn ervaring ga je missen als hij niet speelt.
Frenkie-Blind lijkt me ideaal.
Dat moet toch eens geprobeerd worden.
1 0
Joseph
- Wanneer bleek dat Donny geen VM was? Met Eiting naast Schone bleek Schone ook geen VM..
- Schone is inderdaad verder dan Eiting, maar die heeft ook Frenkie of Blind naast zich nodig, zet Donny naast Schone en het zou ook niks zijn.
- Blind was en is altijd beter dan Schone op die positie, zelfs op 80%.
- Toen Frenkie naar voren werd geschoven bleek dat iedereen er naast kon spelen, want Frenkie is in zijn eentje al een goede CVM.

Ik ben op geen enkel moment overtuigd geweest van de meerwaarde van Schone als VM. Het is een goede gast die niet moeilijk doet, maar meer dan zijn vrije trap en af en toe op de goede plek staan in verdedigend opzicht heeft hij dit team niet te bieden.

Ik vind dat we gewoon met Frenkie of Blind op 6 moeten spelen, we hebben daar geen extra speler nodig. Zet Blind op 6 en laat Frenkie als linksmidden zich wat meer met de aanval bemoeien en laat Donny de rechter kant gek maken met zijn loopacties en we zouden veel verder zijn dan we nu zijn.
0 -1
Web
Dat jij niet overtuigd bent van de meerwaarde van Schone zegt alles over jou.
Weet je wel onder de indruk is van dit Ajax Bosz ( VI eens lezen )
1 0
M.Olsen
Haha Heracles en PSV lag aan de coach. Maar als Ajax het goed doet ligt het aan de spelers. Jaja

We dachten vooraf allemaal dat een semi b team Heracles kon pakken. Wisten wij veel dat zij de verassing van de eerste sezioenshelft zouden worden?
10 0
MickS
Ik heb gisteren heel even naar 'natafelen' zitten kijken. Twee dingen irriteerden mij mateloos:

1: die Valentijn weigert gewoon daar de credits te geven waar die toekomen, en verkleedt zijn 'compliment' taaltechnisch zo dat het nog eigenlijk geen compliment is. Grote props naar Mossou die daar goed doorheen prikte.
2: wat een chaotisch door elkaar schreeuwend geheel is dat programma. Veronica Inside is niet alles, maar daar laat men elkaar ten minste gewoon uitspreken. DIt natafelen is amper te volgen zo.
3 0
Libero
Het was gisteren wel een extreem kippenhok hoor. Maar dat krijg je dus als niet iedereen het met elkaar eens is dat alles bij Ajax kut is. En inderdaad props voor Mossou en in mindere mate Jansen, die sinds de zomerstop ook een aardig ander liedje is gaan zingen.
0 0
Redrum
Kijk, ik vind het prima dat je zegt dat het Ajax heeft mee gezeten in de Champions League, want dat is ook wel zo. We hebben echter niet meer gekregen dan we verdiend hebben. Maar wees dan ook even zo'n realistische knaap door te benoemen dat het psv heeft mee gezeten in de competitie tot nu toe. Want ik kan me zo drie wedstrijden voor de geest halen dat psv misschien wel ten onrechte de 3 punten nog pakte.
6 0
DaniAjax
Even serieus, je moet toch met een omgegooid elftal gewoon thuis van Heracles kunnen winnen? Die elf spelers zijn net zo goed debet aan gelijkspel als EtH.
5 0
Redrum
Ja vind ik ook, Ajax had Heracles zwaar onderschat. Maar wie had toen ook kunnen voorspellen dat ze nu zo hoog zouden staan? Heracles is eigenlijk gewoon de verrassing van dit seizoen tot nu toe. Natuurlijk houden ze dit niet vol, maar ze zijn zelden zo goed aan de competitie begonnen. Ik neem Ten Hag alleen psv uit wel kwalijk, dat was gewoon ontzettend stom en naïef. Maar goed, sindsdien heeft hij geen hele gekke dingen meer gedaan, dus hij heeft er wel van geleerd waarschijnlijk.
0 0
Ozymandias
Ten Hag overschatte sommige spelers en de spelers die werden opgesteld onderschatten hun tegenstander. Ik vind het verlies van PSV echt de fout van Ten Hag maar het gelijkspel tegen Heracles is (volgens mij) vooral de fout van de spelers. Er stonden namelijk gewoon acht (Tadic, Blind, Ziyech, Onana, Neres, Vd Beek, Mazraoui en De Ligt) basisspelers tegen Heracles opgesteld. Al was het wel een fout van Ten Hag om Sierhuis op te stellen. Dat hij lang niet goed genoeg is voor het eerste van Ajax leek mij persoonlijk wel duidelijk.
2 0
geronimo
Jammer hé driessen dat t Hag het zo goed doet , kun je niet hebben hé jochie
3 -1
JJFajax
Iedere trainer maakt fouten, tot nu toe heeft ETH 2 foutjes gemaakt en tegen Heracles om zijn elftal helemaal om te gooien en tegen PSV om 2 middenvelders op te stellen in zijn verdediging. Maar ze hebben gewoon de pech dat Pisvee tot nu toe alles gewonnen heeft want normaal gesproken moes pisvee ook op zijn minst 5 verliespunten al hebben en dan hoorde je niemand erover kraaien
1 0
marrene
Perezv ergeet gemakshalve de wedstrijd tegen Bayern. Die had AJAX moeten winnen, was verdiend geweest. Daar is vriend en vijand het over eens. Met die 3 punten en 2 punten tegen Benfica had AJAX nu ook op 8 punten gestaan. Jammer en onbegrijpelijk dat de andere tafelgasten dat niet opperden.
6 0
Labrador
Perez is nog steeds gefrustreerd dat jij zelf niets bereikt heeft in zijn carrière
4 -4
The
Ja maar Ten Hagmag....nee geintje.
0 -1
Markopantelic007
'Want ze hadden net zo goed twee keer gelijk kunnen spelen tegen Benfica'. Oja want alles zit natuurlijk mee. Volgens mij hadden we 'net zo goed' ook met 1-3 kunnen winnen in München.
7 0
Web
Als het fout gaat komt het door de trainer, als het goed gaat komt het door de trainer.
Een feit is dat Ten Hag het prma voor elkaar heeft, de taktiek met twee voetballende controleurs. ( mag ook wel eens gezegd worden bv geen Poulsen type ) werkt voortreffelijk. Schone en Frenkie zijn heel belangrijk in dit systeem, daar door mogen de vier voorsten zwerven en veel van positie wisselen. Die twee zetten gelijk druk op de bal, en hebben het vermogen om onder druk toch de bal in de ploeg te houden, en vaak een voortzetting voor uit.
En zoals gewoonlijk draaien de journalisten met alle winden mee. Driessen zegt dat Ten Hag de credits krijgt, maar brand hem daarna helemaal af, Moussou is de laatste tijd verassend positief, wat ik op dit moment mis bij Perez, die vind dat Ajax het flink heeft mee gezeten, het zat niet tegen bij Benfica, maar hebben ze teveel gekregen? Ajax is de ploeg die het spel wil maken, Benfica gaat bij de voorsprong gelijk weer over in provoceren, wie verdiend het dan? Tegen Bayern was Ajax gewoon beter, daar hebben ze twee punten laten liggen. Zou Perez dit ook mee tellen?

Gewoon lekker genieten van de ploeg en de kenners lullen maar
5 0
Ruudje74
Ten Hag heeft dan ook geen echte controleurs, dus die keuze is gemakkelijk.
Verder vind ik dat de puntenverliezen in de competitie juist toe te schrijven zijn aan het falen van ten Hag....te veel rouleren, verkeerde opstelling.
Dat is geen achteraf gelul, maar was vooraf al duidelijk.
Verder heeft zijn selectie een dusdanig surplus aan kwaliteit dat er in de competitie verder weinig eer aan te behalen is. Daarnaast heeft Ajax simpelweg een selectie die kan meedoen in Europa, wat ik vooraf al zei.
De selectie klopt meer dan ooit, qua leeftijd en ervaring in balans, voetballende opkomende backs, spitspositie goed bezet, uitstekende middenveld, goede buitenspelers, een een goede bank!
Met de B keuze van Ajax zou je nog in de subtop eredivisie meedoen.
Lamprou-Kristensen-Schuurs (Veltman)-Wober-Bakker (Sinkgraven)
Eiting-Gravenberch(Labyad)-van de Beek
Cerny-Huntelaar-Labyad (Bande)
0 -1
Web
Waarom heeft hij die spelers niet?
Die wil hij niet, hij wil daar voetballers.
Jij ziet niet dat ze alles voetballend op lossen.

Maar mooi dat jij het allemaal voor de tijd wist
Jammer dat jij dit niet tegen ons zegt, hadden wij niet zo in spanning moeten zitten, wisten wij dat Ajax zo goed door de voorondes en poulfase kwamen, ongeslagen in de CL.
0 0
Bloedgezellig
Nogmaals EtH zit hier alleen nog omdat marcie de portemonnee heeft getrokken om zijn eigen hachje te redden niet meer en niets minder
0 -5
Toeschouwer
klopt als helemaal
0 0
Knalpot
Is het geen toeschouwe?
1 0
Libero
Jammer hè?!?!
0 0
RusselWestbrook
'Tuurlijk verdient hij alle lof', zei Valentijn. Om hem vervolgens tot aan de grond toe af te fikken en de credits bij alles en iedereen behalve ten Hag te leggen.

Echt, wtf.
12 -1
MK77
Na de winterstop zijn we traditioneel het beste. Ben benieuwd hoe het team in elkaar steekt. Verder is het wel een beetje met twee maten meten. Tuurlijk heeft Erik wel fouten gemaakt in de competitie maar we moeten nog zien wat die vijf punten voor consequentie hebben aan het eind van de rit (nog 14 wedstrijden). De keuze om van RKC te verliezen en het rare wisselbeleid tegen Tottenham thuis wordt eigenlijk nooit aangehaald.
1 0
insectenverdelg
14 wedstrijden? 22 bedoel je denk ik.
2 0
MK77
Oeps, je hebt helemaal gelijk (mag je dat eigenlijk zeggen op het internet?)
1 0
ETM
Van mij moge de credits ook naar Heracles.
En een beetje naar PSV, een beetje maar. Drie doelpunten komen tot stand door spelers die hun eigen niveau niet halen. Alles bepalend in die wedstrijd. Waarna PSV succesvol een muur optrekt tegen een Ajax dat onthutst voetbalt en vol spanningen zit.
Dit is velen malen bepalender dan wel of niet Wober. En natuurlijk kijk je ook de trainer aan op zo'n cruciale nederlaag. Maar dat ga je dan toch niet vervolgens een heel seizoen door lang doen? Dan is geen enkele coach geschikt. Je moet kijken naar het grotere plaatje en dan moet je idd constateren dat Ajax goed bezig is. Onder leiding van deze Erik, die weldegelijk steeds meer zn stempel is gaan drukken. Een Ajax met veel positiewisselingen voorin mogelijk gemaakt door een meer controlerende opbouw en een Ajax dat steeds meer druk geeft naar voren, maar ook terugtrekt tegen sterkere tegenstanders.
Niet het spel zoals onder Bosz. Andere trainer, andere selectie. Maar Ajax speelt aanvallend, vanuit het eigen initiatief en haalt aansprekende resultaten. Daarmee is Erik wmb crediet aan het opbouwen. Maar pak PSV in de Arena AUB wel ;)
7 0
atouba19
Ik vond Perez altijd een prima analist, maar de laatste tijd komt er enkel alleen maar onzin uit.
Thuis tegen AEK oppermachtig en tegen Benfica thuis win je naar mijn idee terecht. Uit steelt Bayern 2 punten van ons, en uit bij Benfica heb je misschien wat geluk maar was een gelijkspel misschien ook wel terecht.
Al met al heeft het eerder tegen dan mee gezeten in de CL qua punten.
7 0
mvdk
Ik ben een beetje Perez moe. Kan die man niet een tijdje van de buis?
5 0
AjaxCitizen
Die Driessen is echt een trieste vent. Kan alleen maar negatief zijn.

Ten Hag maakt af en toe nog beslissingen waar ik niet altijd achter sta, maar vooralsnog gaat het gewoon goed. Europees nog geen wedstrijd verloren en in de Eredivisie gaat het ondanks het puntverlies tegen Heracles en PSV ook prima. Daar mag Ten Hag zeker credits voor krijgen. Het ligt namelijk echt niet alleen aan een goede selectie, maar ook aan de spelopvatting van Ten Hag dat we er goed voor staan.

Hoe die sensatiezoeker nog wordt gevraagd om aan tafel te schuiven bij diverse voetbalprogramma's, is mij een raadsel.
9 0
Schwalbino
Mee eens. Bosz deed in mijn ogen ook rare dingen in de opstellingen maar hij bereikte wel de finale. Ten Hag mag wat mij betreft zijn ding doen zolang Ajax het zo goed doet als nu.

Ik kan wel roepen dat hij tegen psv zus of zo had moeten spelen maar dat is allemaal kul want die wedstrijd is nooit gespeeld.
6 0