Gijp: 'Ajax heeft een beter team dan PSV'

NielsOpdam, 12-11-2018 om 22:10, 24464 views, Veronica Inside |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

René van der Gijp vindt dat Ajax een beter team heeft dan PSV. Dat vertelt de analist in Veronica Inside. Zijn collega, Johan Derksen, vindt de teksten van Matthijs de Ligt na afloop van Excelsior - Ajax niet verstandig. 

'Ajax heeft een beter elftal dan PSV', begint Van der Gijp. 'Ajax kan langere tijd mee concurreren met Tottenham dan dat PSV het kan.' Derksen vindt het wel moeilijk om de prestaties van Ajax en PSV in de Eredivisie te beoordelen. 'Want de tegenpartij geeft de volledige medewerking.' Van der Gijp vult zijn collega aan. 'Dat was in mijn tijd hetzelfde. Dan won je uit van Utrecht met 6-0 en dan kreeg je vervolgens met 2-0 op je 'flikker' van Bayern München.'

Van der Gijp vond Donny van de Beek zondagmiddag erg sterk spelen bij Ajax. 'Wij zeggen het hier altijd: "Als jij een middenvelder hebt die er per seizoen veertien of vijftien inschiet, dan moet je die altijd laten spelen."' Van der Gijp vindt het bijzonder als middenvelders zoveel goals maken. 'Want Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en Gaston Pereiro (middenveld PSV, red.) gaan met zijn drieën waarschijnlijk geen eens vijftien doelpunten maken.'

Hans Kraaij jr. gaat in op de keuzes voor Erik ten Hag. 'Hij heeft wel echt wat te kiezen. Want als Van de Beek speelt, dan speelt Neres niet en dat is ook geen weggooier. Ik kan me wel voorstellen dat hij in een bepaalde wedstrijd wel eens voor wat anders kiest. Als je Van de Beek gisteren (zondag, red.) ziet met al zijn diepgang, dan is hij natuurlijk totaal onomstreden.'

Tot slot irriteert Derksen zich aan de uitspraken van De Ligt na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior. 'Bij de goal was het een hele grote fout van hem en daar wilde hij eerst de scheidsrechter nog de schuld van geven. Hij ging er als een oud wijf in. Als jongens, die nog geen twintig zijn, nu al moeite hebben met de motivatie tegen een Nederlandse club in een eredivisiewedstrijd, dan moeten ze een schop onder hun reet hebben.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
Op dit moment denk ik dat de kans groter is dat ajax van PSV wint dan andersom. Natuurlijk met fitte selectie. Dan brengt de Ligt het verschil
1 0
EVH
Betere spelers wellicht ja.

Maar voorlopig staan we 5 punten achter op die lampen en kregen we slaag in Eindhoven.

Alleen wanneer we kampioen worden kunnen we zeggen dat we beter zijn.
3 -1
ajaxinho
De monden zijn gesnoerd!

Kan ook niet anders als Ajax met 7-1 wint en PSV met 4-1 wint.
3 -3
BokkieBokstra
Ajax heeft betere spelers maar of het Ajax het betere team vraag ik me af. In de eerste beste confrontatie won PSV en zat PSV beter in elkaar dan Ajax. Het zal zich uitwijzen, hopelijk krijgt PSV nog een dippie. PSV scoort heel gemakkelijk.
3 -4
chrisjuhhh
Wat vd Gijp juist zegt over die grote uitslagen , want vroeger had je juist meer 6-0 of een 2-8 dan tegenwoordig en het was ook geen uitzondering op het eind van het seizoen dat je meer als 100 doelpunten voor had .
3 -2
Juichtoon
Kunnen we niet ophouden hier te vermelden wat Gijpie van Ajax of Ajax spelers of staf vindt. Deze man heeft totaal geen verstand van voetbal buiten kroegenpraat en is daarbij te veel een Rotterdammer. Hier zitten we toch niet op te wachten.
3 -12
Petterson1964
Ik denk dat Van der Gijp feyenoord vaker belachelijk heeft gemaakt dan Ajax de afgelopen 10 jaar in dat programma.
2 0
chrisjuhhh
Hij is een Dortenaar en hij weet er meer van dan jij ,of jij kan bewijzen dat jij er meer van weet dan vd Gijp .
Nu ben ik soms ook niet eens met vd Gijp , maar vaak heeft hij het juist .
6 -5
Juichtoon
Nee joh. Hij praat maar op 2d nivo over voetbal, gewoon zeggen wat je ziet. Verklaringen liggen veelal op 3d (systemen, strategie) of 4d (visie en structuur) nivo.
1 -2
Ajacied33
Wist ff niet wat ik hoorde gisteravond, Gijp die openlijk toegaf Ajax beter als Psv te vinden en ook zou Ajax langer met de Spurs kunnen strijden als wat Psv gedaan heeft. Uitspraakje hoor...
11 -5
ram
"Toegaf"... Wtf... Zielig gelul van je weer zeg. Hij is altijd onafhankelijk maar supporters luisteren zó selectief (en dom). Echt bizar.
4 -4
Aeter
Geloof jij jezelf nog? Gijp is nooit objectief geweest, alleen nu is het zo duidelijk dat hij niet anders kan, omdat niemand hem in Nederland dan nog serieus zou nemen.
4 -3
Petterson1964
Van der Gijp is objectiever dan wij allemaal bij elkaar.
Hij heeft namelijk niets met welke club dan ook. Maar huil vooral verder.
0 0
grannig mokum1
Precies D.... En vergeet niet Gijp is anti ajax
1 -3
ram
Gijp anti-Ajax... Waar the hell halen jullie Calimero's al deze bullshit toch vandaag!? Haha! Sneu.
1 0
Petterson1964
Er is hier opeens iets ontstaan dat ongeveer iedereen tegen Ajax is.
Ben benieuwd wie dan nog allemaal beschuldigd gaan worden in de loop van dit seizoen. Wellicht Trump, Poetin en Erdogan.
0 0
Redrum
Ik proefde het laatst al een beetje tijdens de Champions League avonden dat Gijp in de studio zat bij Veronica. Hij probeerde het te verbergen, maar eigenlijk schaamde hij zich kapot voor het voetbal van psv en was hij stiekem trots op Ajax.
2 0
Ajacied33
En terecht..
0 0
Redrum
Zeker terecht ja. Er zijn genoeg psv- en feyenoordfans die ook vooral voetbaliefhebber zijn. Die mensen gaan momenteel liever voor een wedstrijdje van Ajax klaar zitten dan van psv.
1 0
ETM
De Ligt wordt terecht geprezen om zn volwassenheid. Maar hij is pas net volwassen. Ga dan niet gelijk miepen als hij eens wat minder verstandig is.

Gijp zegt hier eindelijk wat iedere voetbalvolger denkt over het verschil tussen Ajax en PSV maar wat bijna niemand wenst te zeggen. Krijgt hij van mij een duimpje voor.

Verder ben ik er voorstander van om die blonde gozer die De Ligt (grootste verdedigende talent van de Nederlandse velden) even de baas was alle credits te geven. Gebruikte zn lichaam erg goed. Chapeau. Elias Mar Omarsson, de hoop van Excelsior!
4 -1
Inhartennieren
Hèhè! Mag zo’n jongen zich n keer verspreken.
Wat maakt t uit.
4 0
Redrum
Nee, hij is al 19 en dus moet hij braaf als een robot alle ingestudeerde politiek correcte antwoorden geven.
1 0
X-RaY
De Ligt ging er helemaal niet als een oud wijf in oud wijf. Het was een slimmigheidje van die viking door even in te houden waardoor de Ligt uit balans was.
Foutje, shit happens en daar heeft hij weer van geleerd. Want dat is de Ligt die leert steeds maar weer en weer en weer.
6 0
niquedegraaff
En daarom is de Ligt nog helemaal niet uitgeleerd zoals ze bij FoxSports maar al te graag roepen. Want als het aan hen ligt moeten alle goede spelers bij Ajax zo snel mogelijk weg. Kunnen ze weer zeuren over hoe slecht Ajax is.
5 0
geronimo
De Ligt moet het eigenlijk ook niet zeggen want nu beginnen al die ouwe wijven op tv erover te zeuren
6 -1
Petterson1964
Kun je slapen denk je?
0 -10
Joop50
Volgens mij was jij langer wakker....
1 0
Youri08
Derksen is net als die zeurende oude man aan het einde van de toog. Elke kantine heeft er zo een paar. Weet alles beter en vroeger was alles goed en waren de mannen van staal. Vermoeiend.
7 -3
3*stars*3
Ben het met jou maar ook met Derksen gedeeltelijk eens.
Niet over het moment maar wel uitspraak van De Ligt over opladen voor zulke tegenstanders.
Tuurlijk was van Gangelen aan het zuigen maar dacht toch De Ligt slim genoeg was om zulke vragen te omzeilen.
Maar hij is nog steeds erg jong en denk dat hij intern ook te horen heeft gekregen dat het niet slim was.
2 0