Ajax minder gehaat: 'De Jong een 'nieuwerwetse' Ajacied'

BVeenstra, 10-11-2018 om 08:45, 12244 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ajax wordt in Nederland vaak gezien als de club waar je van houdt of als de club waar je een ongelooflijke hekel aan hebt. 'Arrogante Ajacieden', wordt dan vaak gezegd. Maar over het huidige Ajax lijkt het gevoel anders, zo blijkt uit een artikel in het Algemeen Dagblad zaterdag.

Frank Lammers, een groot PSV-supporter, is iemand die wel kan genieten van een speler als Frenkie de Jong. 'Zo'n Frenkie de Jong is een soort "nieuwerwetse" Ajacied. Een jongen die sympathie oproept omdat hij ook nederig kan zijn. En kritisch. Dat was hij toen Ajax van ons een pak slaag (3-0 in Eindhoven, red.) kreeg ook. Dat is wel verfrissend', aldus de acteur, die toch even een sneertje wil uitdelen. 'Het leuke blijft wel dat ze nu denken dat ze de Champions League kunnen winnen, hè. Omdat ze van AEK Athene en Benfica hebben gewonnen. Dat vind ik dan wel weer grappig. Ik weet niet of je wel eens op teletekst kijkt. Maar volgens mij heeft PSV vijf punten meer dan Ajax en ook nog eens negen keer vaker gescoord. Daar hoor je ineens niemand meer over.'

Henk Fraser, trainer van Sparta Rotterdam, had als speler van Feyenoord een hekel aan Ajax. De voormalig verdediger had er door de spelers van Ajax zelfs minder plezier in om zich bij Oranje te melden. 'Achteraf vind ik dat provocerende dat zij hadden eigenlijk wel mooi. Maar de antipathie die ik toen als speler richting Ajax had, is compleet verdwenen. Niet zozeer door het huidige Ajax hoor. Dat komt meer door mijn tijd als assistent-trainer van Jong Oranje. Toen ik werkte met jongens zoals Davy Klaassen en Anwar El Ghazi merkte ik niets van arrogantie. Integendeel. Waanzinnige gasten.'

Fraser kan nu genieten van spelers als Matthijs de Ligt en De Jong. 'Die jongens zijn down to earth en hebben daarom de gunfactor. Daar kun je als niet-Ajacied geen hekel aan hebben.'

Wil jij er rond de kerstdagen net als Dusan Tadic bijlopen in een echte kersttrui van Ajax? Kijk dan snel hier! 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
T.reckveugel
Kortzichtige losers, als je vaak op je donder krijgt zoals Fraser en al zijn vriendjes uit rotjeknor raak je dus zo gefrustreerd dat als blijkt dat ze gewoon beter zijn je toch moet bekennen dat je er je hele leven naast zit.
Wat die Tui kreuner hier mee te maken heeft ontgaat me.
Nederig? Waarom? Omdat je al 52 jaar Nederland op de kaart zet en houdt?
Pisvee en de kakkies halen het gemiddelde al jaren structureel omlaag, bok op met je nederig. Kijk naar je eigen troep
2 0
Rdk1983
Teletekst haha
2 0
Pierre Heno
Nee Frank: de kleredivisie is namelijk geen enkele maatstaf meer. Vandaar dat nog maar weinigen het er over hebben. Verlies van Ajax was, is èn blijft altijd van grotere nieuwswaarde dan winst van PSV. Wàt maakt de cover van de New Yorker nu eigenlijk tot cover van de New Yorker? Antwoord van de hoofdredacteur: 'dàt het de cover van de New Yorker is!" Zo is het eigenlijk ook met Ajax.
1 0
Youri08
de Ligt en de Jong zijn prima ambassadeurs.
0 0
TontoKarnaggel
We moeten allemaal niet zo boos zijn op Frankie.
Frankie is nu eenmaal voor psv en heeft dus zoals vrijwel elke psv'er en enorm Ajaxcomplex. Geloof me,dat is erger voor hem dan voor ons.

Dus Frankie.... je hebt gelijk jongen, wij Ajacieden zijn allemaal echt heel stom en jullie zijn gewoon veel leuker en beter.

ooh, en veel succes nog in de CL en het bekertoernooi.
3 -1
ghouleseddik
Frank Lammers, met zijn verschrikkelijke stemgeluid ieder reclameblok, de voornaamste reden waarom heel Nederland naar Netflix is gevlucht.
3 0
GinoAFCA
een man die in zijn eigen wereld leeft als je hem hoort praten
1 0
Dit is mijn club
We gaan tegenwoordig ook al commentaar plaatsen van dat nietszeggende Jumbo varken? Morgen John van den Heuvel? Zit hier toch niemand op te wachten.
0 0
Ajax27
5 punten meer... 9 doelpunten meer... lekker interessant. Niemand geeft meer een ruk om die eredivisie omdat die geen klote voorstelt. Europees meedoen, dat telt. Serieus in Europa meedoen, dat telt.
1 -3
Babayaka
Je zal toch kampioen moeten worden on je te plaatsten. Vcl is geen zekerheidje om daar elk jaar doorheen te Komen.
En ik sta liever 5 punten voor en 9 doelpunten meer,
Dan dat ik dat achter sta.
3 0
Labrador
Wie roept dat wij de CL gaan winnen?
1 0
Bky
Ik.
0 -2
Ajacied33
Onana
0 0
niquedegraaff
Nee, die zei dat hij er voor wil gaan. Hij zegt niet dat ajax 'm wel effe gaat winnen.
3 0
3*stars*3
Ajax minder gehaat?
Zou wat zijn als ze zouden roepen dat ze Ajax haten.
Die lachen echt wel in hun vuistje als Ajax weer eens onderuit gaat.
Volgens mij is haat alleen maar erger geworden maar heeft ook te maken met social media en forums als voetbalprimeur, VI etc.
Die doen er ook alles aan om reacties uit te lokken.
Meneertje Lammers is trouwens ook zo’n engnek.
Bij fox schuift hij af en toe ook aan maar zit ie ook telkens van die low blows uit te delen, als het over Ajax gaat.
Maar daar scoort hij natuurlijk punten mee bij zijn groep.
Trouwens niets nieuws met die lampjes hoor want ze grijpen elk moment in de media aan, om ff gehoord te worden.
5 -1
Redrum
Ja ze delen graag sneren uit naar Ajax. Duidelijk teken dat ze geobsedeerd zijn door ons. Ze zijn daar zwaar gefrustreerd dat het nog steeds alleen over Ajax gaat. Tip voor psv: ga eens voetballen met durf, lef en attractiviteit. Misschien dat de mensen het dan ook vaker over psv hebben. Voorlopig wordt er geen hond warm of koud van dat laffe reactievoetbal dat ze al decennia lang op de mat leggen.
4 -2
Kuningast
Frank Lammers is toch die vent die altijd dronken is of lijkt dat alleen maar zo met zn onverstaanbare en domme geouwehoer. Bij dit interview had hij ook weer een bavaria teveel op.
1 -1
Ferd
Maar dan wel in Amsterdam wonen omdat Eindhoven een achterlijk gat is, zo'n hypocriete varkensboer is die Lammers.
2 -1
pieke
Hallo Jumbo
0 -1
ETM
Wat een kinderachtig gezwets van die mannen, en dat zijn mensen met functies in de voetballerij.
Waar heeft die Lammers het over, wie gaat er vanuit dat Ajax de CL wint? En dan aandacht vragen voor de stand van de ranglijst. Het moet hem goed dwars zitten dat de resultaten van PSV nergens interessanter worden gevonden dan het spel en de spelers van Ajax. Wat veel van die lui die in hun micro-maatschappij leven zich niet realiseren hoe onbeduidend PSV is. En hoeveel spraakmakender het voetbal en de prestaties van Ajax zijn. En ergens weet hij het diep van binnen ook wel, dus 'smeekt' hij mensen om alstjeblief wel even de ranglijst te zien.
0 -1
M.Olsen
Whaha zegt veel over Fraser (als speler).
1 0
Juichtoon
Henkie schopte ooit in de Kuip op smerige wijze Stefan Petterson uit de wedstrijd (kopschop). Niet eens geel.
1 -1
Caparzo
Teletekst? Dat moet een nieuw medium zijn? Ik ken dat hippe nieuwsplatform nog niet! Wat hoog ontwikkeld zijn ze daar toch, zo vooruitstrevend en immer als eerste erbij als er wat nieuws is, zo trendsettend ook! Daar kunnen wij nog veel van leren jongens!

Oh wacht..
3 0
Horrontelli
We moeten vooral niet doen of die haat tegen Ajax door Ajax of de spelers komt. Het is domme afgunst. Niemand moet zich anders gaan gedragen omdat je anders arrogant genoemd wordt.

Ajacieden worden overal uitgescholden, belachelijk gemaakt en ze blijven altijd vriendelijk en respectvol. Van der Vaart arrogant? Davy Klaassen arrogant? Matthijs de Ligt? Nous Mazraoui? Toby Alderweireld? Allemaal onzin!

Wat is de slogan van Feyenoord? Niets is sterker dan dat ene woord. En dat is niet arrogant? Schei toch uit. En dan die Lammers, die opschept dat zijn club bovenaan staat terwijl de spelers werd gevraagd naar hun mening over de Champions League. Ze hebben ambitie, en dat is iets anders dan arrogantie. Wat een domme sukkel.
4 -1
Juichtoon
Zo is het. Sven Kramer zei op z'n 13e ook al dat hij wereldkampioen wilde worden. Dat is ambitie hebben en dat hebben wij ook.
3 0
masterrr
Ik denk niet dat het alleen afgunst is. Zo’n type als Justin Kluivert kon ik wel kotsen.
3 0
Ferd
ja en? Ik kan kotsen van een Berghuis en een Lozano. Zijn Feyenoord en PSV daardoor arrogant?
3 0
Labrador
omdat eij de best presterende club zijn uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis zijn wij arrogant? Dat is niet arrogant maar een feit
1 0
Bjorn
Wat een artikel zeg... en out of all people wordt een B-acteur opgetrommeld die een mening mag geven, die vervolgens met Teletekst verhalen komt.
2 0
Babangida83
Frank Lammers is een prominent PSV-supporter die niet alleen komedische acteur is, maar ook veel activiteiten voor PSV doet in dat kader. Een beetje als Herman Vinkers voor Heracles Almelo zou kunnen doen. Dus niet zo gek dat ze bij hem uitkomen.
0 0
AlexIbarra
We zijn minder gehaat omdat we niets winnen.

4 prijzen in 2 jaar nu en we zijn weer meer gehaat dan ooit.
Dan spelen we waarschijnlijk 8 wedstrijden per jaar zonder uitsupporters...
0 0
Ajacied33
Als je gehaat wordt doe je iets goed. Dus laat ons maar gehaat worden
0 0
Ajacied33
Gatver, wat een walgelijke club met ook walgelijke supporters. Zoals deze Lammers, weet niet wat positief is aan zijn woorden? Omdat Onana een gekke uitspraak gedaan heeft om de CL te winnen is opeens de hele club Ajax gaan geloven dat we de CL wel gaan winnen? Wat een kneus.... Ajax arrogantie verwijten maar zelf opsommen dat ze 5 punten voorstaan en 9 x meer als ons gescoord hebben. Kunnen de feiten wel zijn, maar dat op zo'n manier opsommen neigt voor mij ook naar arrogantie. Maar wacht maar, wraak zal zoet zijn wanneer we ze pak rammel geven in Amsterdam en wanneer we de schaal omhoog houden in April of mei 2019
3 0
Redrum
Het leuke is dat ze in Eindhoven nu denken dat ze goed kunnen voetballen omdat ze het hele rechterrijtje verslagen hebben en Ajax natuurlijk. In het buitenland kijken ze niet op Teletekst Frank Lamstraal, daar kijken ze naar de Champions League wedstrijden. De arrogantie van de laffe counterflikkers uit eindhoven gaat spoedig afgestraft worden.
3 -1
Jaridebeste
Typisch AD om over zo'n onderwerp een artikel te schrijven. En dan die Frank Lammers citeren en dat moet dan zogenaamd positief over Ajax zijn. Hij grijpt het moment gewoon aan om te zemelen over dat walgelijke PSV. Wat een flutartikel.
1 0
pieke
Hallo Jumbo.
0 0
Redrum
Ja zo zijn die gasten en dan noemen ze ons arrogant.. Blijft een sneu volk dat hun laffe pisvoetbal probeert te compenseren met een grote mond. De realiteit is dat heel Europa nu weet wat voor een kutclub het is en niemand daar naar de stand in de eredivisie kijkt.
1 0