Gijp over Tadic: 'Mist de bal volledig'

NielsE, 09-11-2018 om 23:11, 15266 views, Veronica Inside |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

René van der Gijp is van mening dat Benfica in de eerste helft een hele goede prestatie heeft geleverd tegen Ajax. De analist stelt aan de tafel van Veronica Inside dat de Amsterdammers in de  eerste helft van het treffen goed vastgezet werden door de Portugezen. 

'Kijk, de eerste helft deden die mensen (Benfica, red.) het echt goed. Die speelden tien meter achter en tien meter voor de middenlijn. Juist de mensen die belangrijk zijn voor Ajax werden opgejaagd. Als spelers als Ziyech constant de bal kwijtraken, dan kom je niet aan voetballen toe. De beweging gaat dan helemaal uit het elftal, want je gaat pas bewegen als je een beetje lekker aan het voetballen bent. In de tweede helft ging dat een stuk beter.'

In de tweede helft gaf Hakim Ziyech een magistrale pass die leidde tot de 1-1 van Dusan Tadic. 'Het was de ultieme pass, echt op z'n stropdas. Uiteindelijk werd het een frommelgoal, maar de pass van Ziyech verdiende een goal', stelt Johan Derksen. Van der Gijp voegt vervolgens toe: 'Hij (Tadic, red.) mist de bal volledig, en vervolgens wil hij hem voorgeven. Doordat de bal op de hand komt van de verdediger vliegt de bal erin.'

Erik ten Hag

Valentijn Driessen is vervolgens redelijk positief over Erik ten Hag. Waar de journalist eerder onderdeel was van de oppositie tegen Ten Hag, is hij nu gematigd positief. 'Ten Hag luistert nu naar de mensen om zich heen. Langzamerhand gaat hij steeds meer werken als een Ajax-coach. Na het verlies bij PSV hing hij aan een zijden draadje, roteren doet hij nu niet meer. Daarnaast zegt hij ook bijna geen gekke dingen meer.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
AS: wat een negatieve kutkop zeg. Sorry hoor... Maar zoveel positieve opmerkingen en dan één van de weinige "negatieve" dingen uitlichten.
3 0
fanforeffer
Echt iets voor AS.
3 0
fanforeffer
Driessen ,vd Gijp komen er achter dat Derksen ongelijk had en dus zij ook. Nu draaien ze om en gaan niet meer Ten Hag kraken maar gaan andere negatieve dingen zoeken. en Kieft doet nu ook mee. AS plaatst het met plezier.
0 0
AFCA.
En afgelopen woensdag zei diezelfde van der Gijp nog dat het echt heel knap gedaan. Hij miste eerst de bal, maar daarna tilde hij de bal echt over de verdediger. Heel knap gedaan. Zo sprak hij toen....
3 -2
Youri08
Volgens mij zegt hij nu hetzelfde. Mist de bal, wil de bal nog voorgeven en komt tegen de hand.
1 0
ETM
Dit is echt niet het geval. De afronding was zeer bewust. Het ziet er niet composed uit omdat Tadic met een uiterste inspanning de bal richting doel krijgt.
2 -1
Youri08
Nee joh, was een voorzet. Die kon nooit meer in het doel zonder de hand te raken
0 0
masterrr
Wat heeft Driessen zo tegen op Ten Hag?
3 0
Ozymandias
Net zoals bepaalde leden hier op AS kan hij er niet tegen dat hij ongelijk over Ten Hag en dat de Ajax hoofdtrainer zijn ploeg momenteel met attractief voetbal goed laat presteren.
11 -2
vdvaart23
Er was een tijd dat ik geen aflevering miste van VI maar die tijd is allang voorbij. Ze zijn overduidelijk niet geïnteresseerd genoeg om met kennis van zaken over voetbal te praten. Zitten helemaal vastgeroest in hun denkpatronen. Ouwe zeikerds zijn het.
Alleen Boskamp kan ik nog respecteren. Dat is gewoon een supporter, komt hier eerlijk voor uit en heeft als enige aan tafel nog een scherp oog voor voetbal technische zaken.
7 0
Freddy Al
Nou je hebt heel wat gemist:
De inhoud is terug te vinden in een theelepel,voetbal is minder belangrijk dan schijt-lollig doen en af en toe geeft minister -president Derks zijn visie op de maatschappij en schoffeert daar zo ongeveer iedereen.

Een en ander wordt soms van extra kwaliteitsimpulsen voorzien door weekdieren zoals Driessen, daar zakt het niveau nog verder mee weg en dat is best knap te noemen.

Jan Boskamp en zelfs Hans Kraay komen niet veel aan het woord maar hebben het wel over voetbal.
Maar als dat gebeurt dan hebben we weer een afgezaagd filmpje op de plank liggen waardoor het gesprek weer helemaal over niks gaat.

Opvallend is dat men zichzelf regelmatig boven de andere voetbal-lul maar raak - programma's plaatst door uiteraard deelnemers daaraan onderuit te halen en te ridiculiseren.

Met name Derks gaat in mijn ogen ook over grenzen heen als hij weer eens begint te verhalen over minderheden,of vrouwen al dan niet in verband met voetbal.
Waar hij anderen nogal eens onbeschaafdheid verwijt laat hij zich in zijn riool tirades absoluut niet afremmen door enig inzicht , kennis of zelfs maar een streven naar de schijn van beschaving.

M.a.w. het heeft veel weg van een verjaardag van een niet al te populair familielid waar men met enige tegenzin naar toegaat ,gênant gaat vanzelf over in pijnlijk en eindigt bij aanstootgevend gebral uit lege hoofden.
1 0
Aeter
De laatste keer dat het goed was, zat van Hanegem er nog.
0 -3
Aeter
De laatste keer dat het goed was, zat van Hanegem er nog.
0 -3
Litmanen85
Jep zelfde gevoel hier
0 0
Litmanen85
psv pijperts daar bij VI onderhand
2 0
Libero
Vi is één groot bukakefest, alleen Ajax is nooit uitgenodigd.
0 0
insectenverdelg
Driesen met zn verhaal van je moet oppassen met succes want het draait de jeugsdopleiding de nek om.
5 0
geronimo
Die driessen blijft tegen t Hag aan schoppen met zijn "hij luistert nu naar zijn spelers" gelul
9 -1
Freddy Al
Driessen denkt dat er ook wel een heel klein beetje naar zijn gemiesmuizer wordt geluisterd.
Die gozer is gewoon een vervelend kwalletje die heel goed weet dat er altijd gekeken en geluisterd wordt naar negativiteit over Ajax, dat verkoopt dus.
0 0
AjaxRobEnschede
Die Valentijn Driessen wat is dat toch een enge man ....
10 0
Ozymandias
Ik vind dat Ten Hag niet genoeg rouleerd met Tadic en Ziyech. Beide hebben al heel veel wedstrijden gespeeld dit seizoen en Ajax heeft genoeg goede spelers om deze twee af en toe een wedstrijdje rust te geven. Vooral Tadic lijkt momenteel wat vermoeider dan een aantal weken geleden. Hopelijk krijgt hij dit weekend rust en speelt Neres op linksbuiten.
7 -2
behangdelul
Juist, dat dus! Maar dat is echt al weken zo
1 0
SammyR
Gelukkig boeit het me geen ene tyfus wat vooral Driessen heeft te zeggen.
3 0