Spaan: 'Onana dacht dat hij kon goochelen'

BVeenstra, 08-11-2018 om 13:55, 7185 views, Het Parool |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Columnist Henk Spaan is zeer te spreken over het optreden van Noussair Mazraoui woensdagavond in het Champions League-duel met Benfica. Wel is de schrijver in zijn column in Het Parool kritisch op André Onana, Lasse Schöne en in mindere mate ook Hakim Ziyech.

Spaan schrijft dat hij 'gefrustreerd' raakte door het bizarre gedrag van Onana. 'Die eerst dacht dat hij kon goochelen om na de uit zijn gegoochel ontsproten ingooi als een roofvogel met staar over de bal heen te klapwieken. Gelukkig was hij in de 94ste minuut weer de handbalkeeper zoals we hem kennen.'

De columnist zag dat Schöne de eerste was om Onana te feliciteren. 'De lamme die de blinde een hand gaf. Verdedigend had Schöne weer zijn gebruikelijke problemen: in de 52ste minuut pakten ze hem op tien meter van de zestien gewoon de bal af.'

Verder vond Spaan Ziyech de hele wedstrijd vrij onzichtbaar. 'Om opeens te exploderen in het verblindende licht van een pass die je normaal alleen van Eriksen ziet. Intussen deed Nous zijn werk voor tien, "step by step", steeds hoger.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Fijn dat Henk ook weer wat bijdraagt op de altijd opbouwende en realistische wijze die hem zo kenmerkt.
Los van de fout van Onana kun je de verder genoemde kritiek plaatsen in het licht van de manier waarop zich deze Portugese veldslag ontwikkelde.
Dit was mijns inziens een ultieme poging om Ajax te pakken waar ze sterk in zijn; voetbal en beter gezegd het onmogelijk maken daarvan.
Toegegeven dat Ajax het daar heel moeilijk mee had maar gelukkig betalen we geen hoge prijs.

Ziyech, de Jong maar ook Tadic werden flink fanatiek afgejaagd door Benfica, daarmee trok men de angel uit ons spel gedurende een uur.
Heel goed dat deze strijd niet verloren ging, een serieuze stap in de ontwikkeling als team.
0 0
T.reckveugel
Spaan met zijn stokpaardjes, Schöne deugt niet, de spelers van Marokkaanse afkomst zijn per definitie goed. Blind stond in die 94e minuut lucht te dekken en was het samen met Schöne en vdBeek in de 2e helft ook even helemaal kwijt. Maar Blind is Henk zijn ontdekking, dus geen kritisch woord, wachten op iets goeds en dat uitvergroten. Liefst met een sneer naar Schöne erbij. Zo werkt Henk
0 0
M.Olsen
Dat hij fan is van Mazraoui zegt genoeg. Veruit de zwakste schakel. Goeie jongen maar mist het gewoon op dit niveau. Dan 1 fout van Schone pakken om hem af te schrijven.

Zwak Spaan
1 -10
Gijsje
Mazraoui was gisteren geweldig.
5 -1
M.Olsen
Dat lijkt maar zo. De rushes in de ruimtes lijken meer dan ze zijn. Het is echter compleet anti-Cruijff. Een back mag nooit opbouwen alleen aanvallen. Juist daar schiet Nous te kort. Geen voorzet, kan geen man passeren en in de kleine ruimte altijd balverlies.

Wat hij gister wel echt goed deed was de overtuiging. Hij ging er vol voor iedere keer.
1 -4
Freddy Al
Wat een flauwekul;Cruijff vond het juist heel goed als verdedigers zich opbouwend lieten zien dat is een non-argument.
Noussair had in de eerste helft te weinig gelegenheid om zich in te schakelen in offensief opzicht , in de tweede helft lukte dat beter met als gevolg dat Ajax beter aan voetballen toekwam, bij Tagliafico zag je iets vergelijkbaars.
0 0
AlexIbarra
Als je Mazraoui vergelijkt met Veltman, Kristensen, Van Rhijn en Fosu-Mensah, wie gaat er dan het makkelijkst een man voorbij denk je?
2 0
Ruudje74
Mazraoui is een uitstekende voetballer.
0 0
JPM
Damn, jij snapt er echt geen fuck van. Nous zijn sterke punten zijn juíst zijn techniek en balbehandeling. Een man passeren is juíst iets wat hij ook prima kan op z’n tijd. Balverlies in de kleine ruimte?

Man, man, man.
3 -2
Ajax#1900
Haha, je blijft hier idd de gekste dingen lezen zeg. Gaat soms echt helemaal nergens over.
2 -1
Pierre Heno
Mijn idee JPM. Geweldige techniek en sierlijke balbehandeling. Daarom kan hij ook de goals maken als tegen Bayern en Benfica. En verdedigend gaat hij alleen maar beter worden. Hij heeft niet van die 'slimmigheidjes' nodig.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Spaan denkt dat hij Einstein is....
0 -3
Pierre Heno
En wie was Einstein dan wel in jouw ogen Ava?
1 -1
Web
Dat uit kappen mag niet, maar het hoort wel een beetje bij Onana
Hij was alleen de focus kwijt, en dat mag niet.
Daarna liet hij weer eens zien hoe belangrijk hij is.
0 -1
Bocarra
Het doel heiligt de middelen. Spaan wil van de Beek er in en Schone eruit. Allemaal onzin wat Schone betreft natuurlijk. Ik kan mij een flink aantal acties voor de geest halen waarin hij verdedigend adequaat ingrijpt.
0 0
JPM
Waarom het gebitch op Spaan hieronder dan? Daar is toch geen woord Spaan(s) bij?
2 -4
Rentokill
Aldus de heer Spaan die sommige jeugdspelers waarvan ik de naam niet eens meer kan herinneren ophemelde tot grootste talent sinds tijden maar de Jong en de Ligt en Mazraoui nooit aan zag komen.
3 -2
de-Ajacied
Vroeger was Spaan nog wel eens grappig
2 -2
AjaxPassion
Eigenlijk ook maar een schadelijke simpele ziel die Spaan.

Waarom benoemt deze dwaas Schöne zijn balverlies bijvoorbeeld wel, maar die van Neres niet?

Ik kots echt op deze makkelijk scoren journalistiek, waar AS ook vrolijk aan meedoet...
Ik zou het echt toejuichen als AS meer de Voetbal International kant van Pieter Zwart op gaat, maar dat zal waarschijnlijk niet zoveel clicks opleveren...
1 -2
Pierre Heno
Henk Spaan's meningen zijn altijd minimaal een geëvolueerde gedachte en deugdelijk onderbouwd. Daar hoef je het niet mee eens te zijn maar de termen waarin jij je hier uit ( 'dwaas', 'schadelijke simpele ziel' ) geven alleen maar aan wat een simpele ziel jijzelf wel bent. Al jouw posts zitten vol met de grootste onzin maar daar lullen we hier toch ook steeds niet weer opnieuw over?! Kom eens een keer met een inhoudelijke post en je kots mag je voor jezelf houden. Doe je iedereen hier op AS een plezier mee.
2 -1
Sammy Sosa
Ga lekker ergens anders uithuilen. Zijn kritiek is in dit geval terecht. En ook al was het niet terecht dan is het ZIJN mening. Ben je het er niet mee eens en wil je het niet lezen, voel je dan vrij om op te krassen naar VI. Niemand die je gaat missen.
6 -7
AjaxPassion
Gelukkig is 'Sammy Sosa' dan ook niet degene die hier ook maar iets over te zeggen heeft ; )

Dit is namelijk MIJN mening en die mag ik dan toch ook uiten? Verder zal ik waarschijnlijk ook weinig waarde hechten aan jouw mening voor zover ik kan inschatten.

Ik betwijfel ook of je het besef hebt wat het effect is van het uitlichten van fouten van Schöne en Onana en het negeren van die van Neres. Maarja, dat gaat waarschijnlijk een stapje te ver voor je.
0 -1
Pierre Heno
Een 'mening' dient minimaal een geëvolueerde gedachte te zijn en dus niet zomaar een 'ik vind dat......etc" wat jij steeds als 'mening' op AS post.
Kom met argumenten en feiten , dan kan iedereen daar met zijn / haar mening en ideeën op reageren. Met dat gescheld van je bereik je helemaal niemand.
1 0