Kwakman: 'Ziyech heeft nieuwe prikkel nodig'

BVeenstra, 08-11-2018 om 11:20, 13795 views, FOX Sports |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Voetbalanalist Kees Kwakman is van mening dat Hakim Ziyech toe is aan een stap hogerop. Op een fraaie assist op Dusan Tadic na speelde Ziyech tegen Benfica in de ogen van de analisten niet zijn beste wedstrijd voor Ajax.

Bij het programma 'Voetbalpraat' van FOX Sports werd gesproken over de toekomst van Ziyech. 'Het zou echt goed voor Ziyech zijn als hij ergens opnieuw geprikkeld kan worden. Dat hij zich wéér moet bewijzen. Hij laat nu ook al zien dat hij meer in dienst van het elftal kan spelen. Als hij zich weer moet bewijzen, kan hij dat niveau makkelijk aan, denk ik' Volgens Kwakman zou een club als Borussia Dortmund uitstekend zijn voor Ziyech. 'Ja, ik zou hem halen. Veertig miljoen euro? Dát weet ik niet. Dat is ongeveer de prijs tegenwoordig. Dat betaal je voor zo'n speler.'

Vincent Schildkamp, commentator van de sportzender, heeft zo zijn bedenkingen bij een eventuele transfer. 'Zou de échte top genoegen nemen met zoals-ie speelde? Ook als je de andere wedstrijden in de Champions League als leidraad neemt. Zou een topclub het dan aandurven?'

Kan jij niet wachten en wil je alvast kijken naar alle Ajax-cadeaus voor de feestmaanden? Ga dan naar Ajaxshop.nl.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Als je als voetballer niet meer geprikkeld wordt door de Champions League, dan kan je beter stoppen.
0 0
PaulC
Hij doet z'n naam eer aan..... Kwaak, kwaak, kwaak.....
Een nieuwe prikkel nodig hebben is een bedekte term voor 'hij kan zich niet meer motiveren'. Volgens kan Ziyech zich prima motiveren om zowel Europese als nationale successen te boeken. Weer zo'n journalist die gewoon een probleem verzint in de hoop dat dit een eigen leven gaat leiden en iedereen erin gaat geloven.
0 0
markk
Hij heeft van de dik 20 wedstrijden er ongeveer 15-20 heel goed gespeeld, boeiend dat hij een wedstrijd niet goed speelt.
0 0
HilversumNoord
Serieus! Vroeger werden nog spelers gevraagd die wat betekent hadden voor het NL voetbal. En nu? Kwakman? Kwak op man. Wie ben jij? Dat is het probleem in NL. En iedereen gelooft het ook nog...
0 -1
Pierre Heno
De uitlatingen van Kees Kwakman zijn exemplarisch voor dit programma 'Voetbalpraat' dat echter met de titel 'Voetbalkletspraat' de lading veel beter zou dekken. Ziyech speelt CL en de kans is groot dat hij de KO fase daarvan gaat halen. En ...hij kan zichzelf enigszins sparen in een NL Klompetitie waar de tegenstanders inmiddels zo abominabel slecht zijn dat je er gewoon op 60% al huizenhoog bovenuit prijkt. Nee Keesmans.....Ziyech wil echt niet op de bank gaan plaatsnemen bij een Europese topclub. Wat Cillessen bij Barça opbrengt lijkt me namelijk niets voor Ziyech.
0 0
wdeneush
Opwaardering contract geen prikkel Kwakman?
0 0
Marcao
Kwakman... waardeloze coach met nog slechtere quotes. Alsof Ziyech een CL-wedstrijd te weinig uitdagend kan vinden. Stierenpoep.
0 -3
Barra
Ben erg benieuwd welke club het aandurft met Ziyech, want het is totaal geen speler die overal makkelijk uit de voeten kan. Het is wel duidelijk dat geen enkele club hem meer als middenvelder haalt, want daarvoor speelt hij niet stabiel genoeg.
2 0
JOHANisGOD
Zoals een WK met Marokko, waar hij niet opviel?
0 0
3*stars*3
Sorry hoor maar een nieuwe prikkel?
Dat zijn uitduels als Benfica ook maar Ziyech was gister nadrukkelijk op zoek naar wat “shine”.
Top 1e helft in München maar de buitenlandse scouts willen vaker zien dat een speler op het hoogste niveau lijn kunnen doortrekken en Ziyech komt voor een 25/26 jarige, te wisselvallig over.

Ben fan van hem hoor maar wat hij gister en tegen Willem II deed, sloeg nergens op.
0 0
Chesterson93
Niet gedacht dat jij op deze manier Ziyech zou belichten. Maar dan leer je nog eens wat.
0 0
3*stars*3
Haha omdat ik fan van iemand ben, moet ik alles maar accepteren? Het team komt altijd op 1!
0 0
kaashaas
Kees de kwakjes man... oph..ren.
Als je een goede speler in huis hebt dan vinden dit soort kansloze eigen geilers weer dat ze niet bij Ajax horen te voetballen maar een nieuwe uitdaging nodig hebben.
Mag Ajax niet sterker worden of zo?? Moeten we snel onze spelers weg doen als ze zo genaamd te goed voor Ajax zijn.
Dus we hoeven ze niet vast te houden en willen geen beter Nederlands voetbal.

Get a live sukkel en ga eens wat nuttigs verzinnen.
1 -3
Aeter
Het probleem is dat ten Hag Ziyech niet durft aan te pakken, omdat dat risico met zich meebrengt. Ziyech speelt niet optimaal, omdat hij alles zelf wil doen door heel veel nutteloze schoten en acties te ver door te drijven. Gijp, alhoewel ik hem meestal onzin vind kwatsen, gaf het gisteren ook al aan. En dat is gewoon heel erg irritant. Ja, hij geeft de beslissende pass op de 1-1, maar hij moet echt stoppen met schieten, dat kan hij gewoon niet en die acties moet ie ook wat simpeler houden, spitsen worden daar helemaal gek van en krijgen zo geen enkele bal omdat het ego van Ziyech te groot is.
4 0
kaashaas
Het probleem is dat er in de media een probleem van word gemaakt.
1 -1
Aeter
Nee, want ik erger me er ook scheel aan en de spelers op het veld ook.
0 0
geDaante
Hij moet eerst maar eens zijn zwaktes leren kennen en inzien (schieten van afstand, door drie man heen proberen te dribbelen), waarmee hij grote mogelijkheden/kansen voor het team verpest. Hij wisselt sterke acties af met enorm domme. Zolang dat het geval is, is hij niet toe aan een europese topclub.

We moeten ook niet vergeten dat hij een extreem vrije rol heeft, hij mag proberen wat ie wil, en uiteraard gaat het naast het vele balverlies dan ook geregeld wel heel goed. Maar dat zou bij andere spelers ook meer het geval zijn als zij zoveel ruimte en vrijheid kregen. Hoe vaker je dingen probeert, hoe vaker geniale dingen naar voren kunnen komen.
2 0
Ajax412
De prikkel die hij nodig heeft is een schop onder zijn hol, heerlijke assist hoor, maar dat domme kut schot op het eind koste ons nog bijna het punt. Daar moet je de bal laten circuleren en de wedstrijd uit spelen, nu krijg je nog een counter en een corner tegen. Zolang hij dat niet gaat snappen, is er geen een club in de top die hem op het lijstje zet hoor.
3 0
Gijsje
Schildkamp is voor die cultclub uit Rotterdam.Laat hij lekker niet oordelen.
0 0
ajaxinho
Ziyech is zo goed als de spelers om hem heen (die diep gaan).
Als Tadic niet had gelopen, op zijn geweldige pass, had hij een kutwedstrijd gespeeld.

Hij is wel toe aan een volgende stap.
De Eredivisie is hij wel ontgroeid.

Denk dat de Premier League wel bij hem past.
Daar is veel ruimte achter de verdediging.
0 0
Bocarra
Dat je hiermee geld kunt verdienen. Wat een hoop onzin. Het niveau van FOX sports zakt steeds verder weg.
1 0
Web
Ajax speelt op dit moment op het nivaue wat Ziyech aan kan.
Het probleem van Ziyech is dat hij zich soms ondergeschikt moet maken aan het geheel.
Als je een tegenstander treft die je de baas is, moet je soberder spelen.
Gisteren misschien wel het beste voorbeeld. Hij werd constant onder druk gezet door die back, die was hem gewoon de baas, in Amstrerdam ook al, en dat kan soms, maar speel dan in dienst van het team. Zijn laatste balcontact scheidend, waarom op het doel schieten? I.p.v. de bal in de ploeg houden.
0 0
Ruff Rhythim
Ojee...we gaan weer een "dossier Ziyech" maken...
wat een gelul zeg...
1 0
AlexIbarra
Raar verhaal van Kees.

-Betere medespelers dan ooit.
-Betere tegenstanders dan ooit.
-Meer salaris (+bonus) dan ooit.
-In de meeste grote wedstrijden heeft hij het nog niet echt laten zien.

Natuurlijk kan een mens altijd een bepaald gevoel krijgen. Misschien heeft Kwakman Ziyech zelf gesproken maar objectief gezien wordt Hakim meer dan voldoende uitgedaagd.
1 0
carlo30
Na z'n laatste blessure heeft hij z'n niveau gewoon nog niet terug gevonden.
heeft misschien wat tijd nodig
0 0
Rommy
Championsleague geen prikkel ?
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Nee liever naar een club die Europa league speelt en niet overwintert in de cl. Dat is pas een stap hogerop! liefst ook al een club die door Ajax is verslagen, zoals een OL of Schalke ofzo.
0 0
AjaxGLM
Vind Ziyech een fantastische momentenvoetballer en heeft zoals Ten Hag zegt altijd 1/2 momenten per wedstrijd. Alleen ik zie Ziyech nooit een topclub bij de hand nemen en ook niet per se de clubs eronder zoals dortmund, arsenal etc. Hij is zoo slordig vaak, afstandschoten constant en elke keer die glimlach er achterna. Man wees kritisch op jezelf en verbeter je op dat gebied en kies je momenten toch uit. Ook elke keer dat kappen en draaien. Vond hem alleen in de wedstrijd tegen Bayern geweldig spelen, omdat die toen zijn momenten koos en vooral balvast speelde en dan komt die in zijn kracht. Maar hij zou dit elke week meoten doen op zijn leeftijd, want hij is geen 20 meer
4 -3
Maik
Grappig. De rest van de wereld ziet namelijk dat Ziyech nog steeds doorgroeit bij Ajax. Snap dan niet hoe je kunt concluderen dat hij bij Ajax stagneert.
4 0
Redrum
Ja ik denk dat Ziyech echt iets meer uitdaging nodig heeft dan de Champions League. Misschien dat de knock-out fase wat uitdagender voor hem is straks na de winterstop.
1 0
AjaxPassion
Rot toch op man, waarom altijd naar andere oorzaken zoeken? Net alsof CL niet genoeg uitdaging is...

Het niveau waar Ziyech nu op speelt is een beetje zijn plafond, het is niet voor niks dat hij nog niet is weggekaapt door een (sub)topclub. Voor Ajax is hij prima aangezien het in NL vaak niet erg is dat hij zoveel fouten maakt (het wordt toch niet afgestraft), maar in een grote competitie belandt je na zoveel slechte wedstrijden gewoon op de bank.
2 -1
ETM
En zo veranderde Kwakman in Kwakzalver..
1 -2
FWAjacied
Juist gezien zijn wedstrijden in de Champions League zou een club het toch eerder wel aandurven, lijkt me? Lijkt wel alsof die bedenkingen die omschreven worden niet kloppen met de woorden van Schildkamp.
2 0