Hesp ziet opzet Eredivisie niet snel veranderen

FinnDekker, 07-11-2018 om 18:35, 3579 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Voorzitter Danny Hesp van de VVCS, de spelersvakbond, denkt dat een wijziging van de Nederlandse competitie van achttien naar zestien clubs een moeilijk verhaal wordt. In gesprek met Voetbal International schijnt Hesp zijn licht op het verschil tussen de top van de Eredivisie en de rest.

'Een spannende, onvoorspelbare competitie hebben we al. Ajax en PSV zijn aan elkaar gewaagd. Feyenoord, AZ en Vitesse presteren dit seizoen helaas om verklaarbare redenen iets minder. Daaronder zie je een gigantische nivellering waarbij iedereen van elkaar kan winnen. Wat is daar mis mee?', vraagt Hesp zich hardop af. 

'Ik kan me ook niet voorstellen dat een club uit het rechterrijtje akkoord gaat met zestien clubs. Je legt je hoofd op het hakblok', schetst de voorzitter de gedachten van clubs uit het rechterrijtje. 'Aan de achterban kun je toch niet verkopen dat de toekomst van de club op het spel wordt gezet zodat Ajax en PSV in de toekomst misschien, als het meezit, meer punten halen in Europa?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gebruikersnaam
Voetbalpiramide met een start van 3 divisies van 16 ploegen. En na de winter 4 divisies van 12. Na de winter gaan de beste 12 van de eredivisie onderling door. De onderste 4 gaan door in een competitie met de bovenste 8 van divisie 2. De onderste 8 van divisie 2 met de bovenste 4 van divisie 3. De onderste 12 van divisie 3 gaan onderling door.
0 0
Barra
Bedoel je dit Europees, want Nederland is hier veel te klein voor natuurlijk en het verhoogt dan ook niet het aantal topwedstrijden dat je speelt
0 0
gebruikersnaam
In Nederland. De jupiler league en eredivisie hebben samen al 38 ploegen en daar zitten dan nog de 2e divie onder met 18 clubs. Er zouden dus minder clubs nodig zijn dan nu.

Verder spelen de beste club 3x tegen elkaar ipv nu 2x. Daarnaast spelen na de winterstop de top van de jupiler league en de onderkant van de eredivisie 2 wedstrijden tegen elkaar. Dat zijn teams die veel gelijkwaardiger zijn waardoor het algehele niveau en de spanning beter wordt. Dat gebeurt dan bij iedere nieuwe league na de winterstop.
0 0
Bocarra
Misschien is het tijd voor een deelname van Ajax in een andere competitie.
1 0
geendagsvlieg
Welke buitenlandse voetbalpiramide zal geïnteresseerd zijn in het toevoegen van Ajax uit Amsterdam?
0 0