Van Hanegem: 'Betwijfel het of PSV kampioen wordt'

NielsOpdam, 05-11-2018 om 08:40, 15639 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem ziet kansen voor Ajax in de titelrace. De columnist ziet koploper PSV namelijk steeds iets minder worden, zo schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad

'Willem II, ach, ach, ach', begint Van Hanegem. 'Die club zette de poort lekker open, terwijl ze juist hun tanden hadden moeten laten zien nu Ajax een belangrijke wedstrijd in Portugal voor de boeg heeft. Ajax won op dertig procent. Erik ten Hag vond het allemaal nog best goed, maar ik luister liever naar Frenkie de Jong, die het zei zoals het was: helemaal niks.'

Frenkie de Jong verwacht dat de landstitel niet naar Amsterdam komt als Ajax zo blijft spelen, maar dat betwijfelt de columnist. 'Want bij PSV wordt het allemaal steeds iets minder. Rosario is minder dan eerder, Jorrit Hendrix is nog minder en Gastón Pereiro voert niets meer uit. Dat kan morgen tegen Spurs een probleem worden. In Eindhoven lag 1-5 al meer voor de hand dan 2-2. In Londen vrees ik het ergste, want op dit moment is echt alleen Lozano van het niveau van Spurs.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
nuff-said
Binnenkort zijn ze uit europa en dan hebben ze niet meer het voordeel van eerder spelen dan ajax, want ik weet niet wat et is. Elke jaar heeft psv dat voordeel. Nu zodra ze eeuit liggen dan gaan ze meer op zondag spelen, hoop ik en dan gaan ze niet met dat pressure om kunnen gaan
0 0
PJSM
Geluk van PSV stopt een keer.
0 0
Redrum
Er valt nu nog niet zo heel veel over te zeggen. Ervan uitgaande dat Ajax thuis wint van psv is het gat eigenlijk maar 2 punten. Daarnaast is het doelsaldo van psv natuurlijk beter, al loopt Ajax de laatste weken iets in (al gaat dat te langzaam). Het lijkt er op dat beide ploegen sowieso heel weinig punten gaan verspelen, al wint Ajax de laatste weken een stuk eenvoudiger dan psv. Verder kan je wel stellen dat psv een makkelijker programma heeft gehad tot nu toe. Over 6 wedstrijden kunnen we pas echt de balans opmaken. Wel lijkt het er sowieso op dat Ajax na de winterstop meer wedstrijden gaat spelen dan psv, maar met onze brede selectie mag dit eigenlijk geen probleem zijn.
2 0
Van Reenen
Tegen 010 en Willen II had het gat nog maar 2 of 3 goals moeten zijn. Maar nee hoor. Lekker doorgaan met breien!
0 -5
DarkDefender
Sommigen doen echt dramatisch hoor, het is maar 5 punten en niet al 5 punten. Er even vanuit gaande dat wij thuis moeten en gaan winnen, heeft psv 1 slippertje nodig. 1 maar, met nog 21 wedstrijden te gaan. En als ik zie hoe vaak psv al gemazzeld heeft tegen ploegen uit het rechterrijtje zie ik het nog zonnig in. Ik denk dat ze bij psv ook wel balen dat we maar 1 keer gelijk gespeeld hebben buiten de onderlinge confrontatie. We hebben toch al een paar op papier wat lastigere wedstrijden gewonnen en nog met gemak ook.
2 0
jollie18
Nou ik heb steeds meer twijfels of PSV geen kampioen gaat worden. Ze spelen elke week niet goed maar ze winnen hun w4dstrijden wel. Als ze uit bij Feyenoord winnen dan worden ze kampioen. Dan hebben ze ook die wedstrijd door staan waar ze normaal gesproken punten laten liggen. En in deze competitie kan niemand ze echt punten af snoepen.
1 -1
sebastiaan1900
PSV heeft na morgen alleen nog de competitie. Ze zijn uit de beker en TH gooit ze uit het Europees voetbal. Dan hebben ze genoeg tijd om te herstellen. Ajax voert ook na de winterstop nog strijd op drie fronten. Dat kan wel eens een flink nadeel worden.
1 0
AFCAMM
Ajax gaat beter draaien, PSV wordt minder. Komt misschien deels door dat door velen gehate rouleren van Ten Hag; men speelt genoeg om verschillende speelstijlen, automatismen etc. onder de knie te hebben, maar niet zoveel dat ze vermoeid raken en dus minder worden.

PSV heeft die bank niet. Dat begin je langzaamaan te merken en als er een paar spelers wegvallen zal het instorten.

Vitesse was een wat serieuzere tegenstander dan de meeste die ze tot dusverre hebben gehad en PSV wist met moeite te winnen van 10 man.

Dit komt nog wel goed.
4 0
goajaxgo
Wil PSV scherp houden en de druk op Ajax leggen.
0 0
MankeNelis
Denk dat hij wel gelijk heeft over dat middenveld. Als die terug moeten vallen op voetbalvermogen en inzicht, gaande het seizoen, dan kunnen we nog lachen denk ik. We gaan het morgen avond beleven tegen Spurs.
1 0
goajaxgo
Tegen Spurs hebben we daar niet zo veel aan. Integendeel zelfs.
1 0
MankeNelis
Dat klopt, gaat mij erom hoe ze zichzelf houden. Worden ze weggetikt of mazzelen ze er nog een keer doorheen.
0 0
RuffRhythim
psv heeft slechts de beschikking over 11 basisspelers. En die moeten elke wedstrijd spelen, dat is wel duidelijk. Spelers rust geven of een beetje rouleren kan daar helemaal niet. Elke invaller of vervanger is direct een verzwakking in dat team. Het is wachten op een paar blessures/schorsingen van die 11 basisspelers en dan wil ik het wel eens zien.
4 0
Web
Willem heeft er meer kijk op dan Adrie Koster.
PSV zakt echt weg, wind nog door individuele klasse van de drie voor in.
Lozano en Bergwijn zijn momenten spelers, en kunnen de boel beslissen, De Jong is ondanks dat het een vervelend mannetje is, heel belangrijk met zijn kop.

Ajax is een beter team, wij worden op dit moment misschien niet verwend met het spel?
Maar dat komt omdat het team steeds beter word ( klinkt misschien gek ) maar dat is wel de realiteit. Ze gooien de wedstrijden momenteel snel in het slot, de tegenstanders hebben nooit het gevoel dat er ook maar iets te halen valt.

En dan kan het niet oogstrelend zijn, maar ik geniet ook van de individuele klasse van de spelers.
Blind heb ik zo van genoten zaterdag. Alles deed hij goed, ballen de juiste snelheid, goed opgesteld staan, waardoor zijn min punt snelheid, minder belangrijk word. Je ziet aan alles dat hij fitter word, heeft bij Manchester ook niet zo veel gespeeld. Wat een geweldige aankoop.
2 -1
Nijmegenaar
PSV wordt inderdaad elke week minder, maar zolang ze geluk blijven houden en de punten uiteindelijk tellen, moet ik het nog maar zien.
0 -1
3*stars*3
Probleem is dat we vorig seizoen ook dachten dat ze dit niet gaan volhouden en ze flikten het toch.
Wat een belachelijke lucky club is dat maar hoop dat het nu wel gaat eindigen.
0 0
Bjorn
PSV doet me een beetje denken aan het PSV in het eerste jaar van Cocu in 2013/2014. Ze startten geweldig en wonnen ook van ons met iets van 6-0 in Eindhoven, maar toen er wat tegenslag kwam donderde het als een kaartenhuis in elkaar.

Laat dit nog maar een keer gebeuren onder een nieuwe trainer. :-)
4 0
ProfessorX
Het liefst zie ik PSV winnen bij Tottenham .
Allereerst , omdat ze dan minimaal EL gaan spelen dus Donderdag wedstrijden en ten 2e extra punten Nederland , want rechtstreekse plaatsing is beter dan elke keer voorrondes .
7 0
Maus1978
Zie je, hij kan het wel zinnige dingen zeggen ;p
1 0
Vazajax
Goedzo jongen, twijfel maar... Muhahaha!! Joden!!!
0 0
AFCA.
Ron Jansen zei het gisteren ook al bij Rondo. Alleen De Ligt en Frenkie staan in serieuze belangstelling bij de echte top. Lozano, die zo geprezen wordt, staat op de lijstjes. Zoals zoveel spelers dat staan. Lozano is echt niet zo goed als iedereen denkt. Lekker rennen met heel veel ruimte is makkelijk voetballen.
4 0
3*stars*3
Rob Jansen bedoel je.
Heb niet hele uitzending gezien maar wat hij zegt kan wel kloppen.
In dat wereldje kennen ze elkaar atuurkijk allemaal en wordt er veel gesproken en nagevraagd.

Maar zag en zie in Lozano ook geen toekomstige topper.
Prima voor counterteams maar niet voor teams die Willem voetballen.
0 0
Bullmajor
Vergeet niet dat hij ook heel mooi kan vallen...
2 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat boeit die Ron Jansen nou!
0 0
MK77
Als PSV straks nog uit Europa ligt houden ze het team dan bij elkaar? Best nog kans dat ze dan in de winter bij hen spelers als Lozano vertrekken.
0 -2
Labrador
Heeft willem eindelijk het licht gezien. Vandaag dan . Gisteren niet
2 0
MankeNelis
LOL het brokkelt allemaal af daar.. ouwe roestbak.
0 0
Leprechaun
Eens met Willem. PSV speelde tegen Vitesse ook echt heel matig.
1 0