Kieft: 'Waar blijft de oude Kasper Dolberg?'

SJvanveen, 03-11-2018 om 08:07, 8708 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Voormalig Ajax-spits Wim Kieft vraagt zich af waar de Kasper Dolberg van twee seizoenen geleden is. De oud-aanvaller heeft er een column aan geweid in De Telegraaf

Dolberg kwam als een raket toen hij doorbrak in het successeizoen onder Peter Bosz, maar kon zijn hoge niveau niet vasthouden door blessureleed. Momenteel is hij fit, maar Kieft ziet nog niet de Dolberg van weleer. 'Waar blijft de oude Dolberg, de Dolberg van twee seizoenen geleden toen hij in die periode tegen Schalke 04 en Olympique Lyon in de eindfase van de Europa League zo’n geweldige serie neerzette en onvoorstelbare dingen liet zien?', vraagt Kieft zich hardop af. 

'Met z’n wegdraaien willekeurig naar links of rechts, z’n snelheid waarmee hij direct twee meter loskwam en z’n hoge handelingssnelheid kondigde hij zich aan als topspits', vervolgt de man die onlangs een tweede boek uitbracht. 'Hij ontsteeg het niveau van de Eredivisie en toen speelde ook nog dat bod van vijftig miljoen euro op hem door AS Monaco. Misschien was het allemaal iets te overdreven, maar die Dolberg hebben we sindsdien niet meer gezien. Hij komt van ver, maar hopelijk kan iedereen geduld opbrengen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Volgens mij zag ik toch echt een wonderschoon doelpunt gisteravond!
0 0
PetrusKeizer
t is allemaal niet zo ingewikkeld. je moet hem gewoon laten staan in de spits. niet te veel rotzooien met tactiek en zo. geef die jongen vertrouwen en de doelpunten komen vanzelf. zoals hij tegen AZ scoorde vond ik alweer typisch Dolberg. Klassegoal.
1 0
masterrr
Geduld met deze jongen, heeft erg lang niet gespeeld. Is bovendien nog maar een talent
1 0
Ferd
Kieft zegt "we moeten een jaar blessure niet onderschatten" op TV, om vervolgens in de krant een blessure van een jaar te onderschatten....
2 0
Rentokill
Kieft wil graag controversieel zijn net als Derksen. Daarom denkt hij met dit soort uitspraken waardering te oogsten. Maar goed... voor degenen die het met hem afvragen: Wedstrijdritme.
0 0
AlexIbarra
Ik ben heel blij dat we ondanks de blessure van Dolberg en nu het gebrek aan wedstrijdritme van Dolberg zo veel wedstrijden winnen en redelijk makkelijk scoren.

Klaas laat elke wedstrijd meermaals zien dat hij eigenlijk niet meer mee kan maar door 100% te blijven geven is hij toch vaak belangrijk geweest. Dolberg speelt zoals ik verwacht van een jongen die al 1,5 jaar geen goed wedstrijdritme heeft gehad.

Hopelijk kan hij tot de winterstop normaal zijn rol in een goed draaiend team spelen.
2e seizoenshelft kan hij dan misschien weer eens een hattrick maken, ons eigenhandig over een dood punt heen helpen of andere tekenen van topvorm vertonen.

Net als bij Mazraoui ben ik op dit moment gewoon tevreden als hij een zesje haalt.
0 0
Ajax34
Als Dolberg weer helemaal vrij is in zijn hoofd komt de kwaliteit vanzelf weer terug.
2 0
Babayaka
Er komt vast een derde boek, want blijkbaat was hij na de eerste nog niet helemaal clean, dus kwam er onlangs een boek 2, maar hij lijkt op te gaan voor een 3de deel.
1 -1
RobbieWielaert
Daar heb je YouTube voor Wim.
0 -2
RaynoFischer
Zul je net zien dat hij vanavond een hattrick scoort ;)

Heb ff geduld met hem joh...
6 -1
3*stars*3
Haha dacht ik net ook aan.
Die jongen is het echt niet verleerd.
0 0
de_pitbull
Hou je bek man. Die gast is net terug van een zware blessuure
7 -1
VinylFrank
kan coke kieft eens stoppen met praten over Ajax? wat een droef mens is dat toch
4 -3
Redrum
Die Kieft is zwaar geobsedeerd door Dolberg volgens mij. Hij lult al weken over hem.
5 0
3*stars*3
Moet wel eraan toevoegen dat Wim destijds echt lyrisch was over hem.
Hij vond Dolberg beter dan zichzelf.
Iedereen was onder de indruk en papa Dolberg maakte voor de camera’s wel een fout om hem te vergelijken met v Basten, dat ging natuurlijk te ver.

Zo nu is het wachten op de professor zonnebloem...
2 0
RusselWestbrook
Kieft vond, toen ie zelf voetballer was, iedereen beter dan hemzelf.

Dus dat zegt niet zo heel veel :p
0 0