Kieft over blessures Dolberg: 'Niet onderschatten'

JesseTH, 02-11-2018 om 21:20, 11164 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft en René van der Gijp zijn aan tafel bij Veronica Inside nog altijd overtuigd van de kwaliteiten die Kasper Dolberg in zich heeft. De spits keerde recent terug van langdurig blessureleed en volgens beide heren moet hij tijd krijgen om terug te keren naar zijn oude vorm.

'Als je hem ziet zoals hij was, toen was hij ongelooflijk', oordeelt Kieft. 'Je moet niet onderschatten wat het doet als je bijna een jaar niet gespeeld hebt, je bent spits en daardoor zo afhankelijk bent van de scherpte in de zestien meter. Je krijgt de tijd niet, maar die heb je wel nodig. Daarnaast is er een enorm verwachtingspatroon bij hem. Of dat helemaal terecht is, dat weet ik nog steeds niet.'

Verder ziet de oud-spits van Ajax nóg een punt van moeilijkheid voor de Deen. 'Ziyech en Tadic doen het echt geweldig, maar je moet in eerste instantie niet verwachten dat ze hem voorgeven. Die gaan altijd naar binnen en willen altijd de steekbal geven. Iedereen zakt in tegen Ajax, dus voor Dolberg zijn de ruimtes om te vinden ook erg beperkt.'

Ook Van der Gijp is nog altijd onder de indruk van de kwaliteiten van Ajax' aanvalsleider. 'Als Dolberg in vorm is, moet hij er toch gewoon dertig kunnen maken in de Nederlandse competitie? Heb je verleden jaar gezien hoeveel kansen onze vriend Weghorst kreeg? Die had er in de laatste drie wedstrijden al dertig kunnen maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Tadic heeft tig voorzetten vanaf de zijkanten gegeven op spitsen en komende middenvelders. Bovendien creeert het huidige Ajax vrij veel vanuit de omschakeling.
0 0
3*stars*3
Mooi gesproken van Kieft.
We moeten idd niet vergeten dat blessures een grote impact hebben en je merkt ook dat Kasper fysiek sterker is geworden.
Hij moet ook wennen aan zijn nieuwe lichaam en ga er dan maar aan staan en gelijk weer toveren, dat gaat gewoon niet zo snel.

Maar ik verbaas mij vooral om reacties die hier af en toe langs kwamen/komen.
Wat Dolberg in 16/17 liet zien was echt geen incident.
Leuk tegen rechterrij eredivisie maar deze jongeman liet het destijds ook in de klassieker zien (in de Kuip), EU avonden en zelfs in beide halve finale duels.

Hoop dat hij fit blijft en dan komt het vanzelf er weer uit.
1 0
Aetim
Zo lang speelt Dolberg nog niet in de basis, en hij heeft dus ook nog weinig tijd gehad om te wennen aan dit team met een nieuwe trainer en teamgenoten op wisselende posities. Maar ik zie dat Tadic en Ziyech makkelijker voetballen met Dolberg in vergelijking met Huntelaar. Minder risico om te bal te verliezen. Wöber en Neres er in voor Schöne en vd Beek en je kan gaan knallen.
1 0
AnsB
Ik zie een langzaam stijgende lijn bij Dolberg. Laatst zag je hem zelfs weer een paar mannetjes passeren. Hij krijgt momenteel weinig bruikbare ballen, dat maakt ook uit.
Het zal hem goed doen als hij een paar keer achter elkaar (in één wedstrijd of een paar wedstrijden achter elkaar) kan scoren, desnoods met het nodige geluk. Hij moet die laatste horde nog nemen om weer vrijuit, met zelfvertrouwen én effectief te kunnen spelen. Je zult zien dat hij dan ook meer ballen krijgt.
3 0
RobbieWielaert
Kieft is echt een zure junk aan het worden.
1 -18
Flarkow
Tadic op 10 neres links daley op 6 zo moet je spelen in mijn ogen komen de ballen vanzelf
0 -3