De Boer: 'Ten Hag heeft zich verkeken'

FinnDekker, 01-11-2018 om 19:55, 33238 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer denkt dat Erik ten Hag nu inziet dat hij de kwaliteiten van Zakaria Labyad verkeerd heeft ingeschat. Deze zomer haalde de Ajax-trainer de middenvelder, waar hij eerder mee bij Utrecht werkte, naar Amsterdam toe. Maar tot nu toe speelt Labyad weinig.

'Ik heb vaker gezegd: als je met iemand werkt en je hebt het vertrouwen erin, dan moet je iemand meenemen. Als iemand het aankan en een meerwaarde kan leveren. Maar Labyad heeft toch wat aanpassingsproblemen', vertelt de oud-Ajacied bij FOX Sports. 'Het verrast mij niet helemaal. Utrecht is geen Ajax.'

'Waarschijnlijk heeft Ten Hag zich er op verkeken. Al duurt het soms gewoon even.' De Boer hoort om zich heen dat de inzet van Labyad op training vaak tegenvalt. 'Vooral op training moet hij er meer in steken. Dat schort eraan. Misschien is nu het kwartje gevallen. Het is lastig om je nu in het elftal te voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Zelfvertrouwen en met overtuiging spelen zijn in feite allesbepalend - even los van wat iemands kwaliteit is. Bij een speler zonder zelfvertrouwen kun je zijn kwaliteiten eigenlijk niet beoordelen.
Dat Labyad niet lekker in zijn vel zat lijkt me duidelijk: hij had zich er veel van voorgesteld en krijgt dan onverwacht met een enorme concurrentie te maken: niet alleen Tadic, maar ook Neres staan op links vóór hem in de rangorde, terwijl op het middenveld Van de Beek en diezelfde Neres zijn concurrenten zijn.

Ik vind het daarom niet zo raar dat hij bij invalbeurten niet best presteerde, temeer hij direct een grote kans miste. Zoiets vreet aan je. En als gevolg van die slechte invalbeurten kreeg hij helemáál geen speelminuten meer. Wat ik overigens een goede beslissing vond van Ten Hag, want een speler in die omstandigheden moet eerst tot zichzelf komen: de teleurstelling verwerken, het een plekje geven om vervolgens echt te kunnen gaan knokken; kortom de knop omzetten en mentaal weer sterker worden. D.w.z. geduld hebben, hard blijven trainen, en vooral: spelen zonder angst, gáán voor je kans als je minuten krijgt.
0 0
Spitz
Meneer de Boer wil ten Hag even vertellen dat hij Labyad verkeerd heeft ingeschat. Deze man heeft lang met Labyad samen gewerkt en uiteindelijk meegenomen naar AJAX. Puur omdat hij potentie ziet in deze speler. Maar het ligt toch altijd nog aan het individu. Hoe pakt hij het op tijdens de training. De drive. Vechtlust om te laten zien van, hier ben ik. Hebben Inter Milaan en Crystal Palace het ook verkeerd ingeschat met Frank de Boer? Ook hier geldt weer van, wat doet de coach met zijn elftal. Zet hij de poppetjes ook goed neer. Snappen de spelers hem. Want uiteindelijk hebben de ploegen zich na het vertrek van de Boer zeer goed hersteld. Hoe kan dit dan! Labyad heeft potentie en het is aan hem wat hij met het vertrouwen doet van ten Hag. Je krijgt niets cadeau.
0 0
Ajax27
Allemaal simpel te verklaren. Gewoon samenloop van dingen: Ajax wilde eens snel zijn selectie op orde hebben, Tadic had net zo goed niet door kunnen gaan en Ziyech had kunnen vertrekken na 1 of 2 goede wedstrijden op het WK. Dit had gemakkelijk kunnen gebeuren, had niemand raar van opgekeken.

Labyad zou dan linksbuiten komen te staan, Bande erachter, en Donny op 10. Als je onderstaande opstelling ziet had ook iedereen gezegd dat je hiermee kampioen wordt:

Onana
Mazraoui - de Ligt - Blind - Tagliafico
Frenkie - Donny - Schone
Neres - Dolberg - Labyad

Wij hebben echter het geluk dat we 2 ontzettend goede voetballers extra hebben, Ziyech & Tadic. 2 spelers die samen met Neres, Donny en Dolberg het verschil maken voorin. Ondersteund door een mega voetballend middenveld met Frenkie & Schone, gesteund door ervaring en absolute TOPkwaliteit centraal achterin met de Ligt en Frenkie. Aangevuld met de aanvoerder van het grote Argentinie als linksback en een aanstormend talent op rechtsback. En als laatste een keeper die samen met Cillessen behoort tot de beste keepers die we in de afgelopen tig jaren hebben gehad.

Als je over 10-20 jaar naar dit team kijkt, dan zie je pas hoe absurd veel kwaliteit er in dit team zat. Een team met toekomstige legendes. Hoe een focking geluk we hebben dat wij dit wekelijks aan de slag mogen zien. Dat het gewoon erg jammer is dat we de eerste wedstrijd zo ongelukkig gelijkspelen en DE wedstrijd tegen PSV een complete offday hadden. Maar dat jaar wel de CL wonnen ;-)
6 0
RobbertB
Die Labyad kan echt wel voetballen. Het is alleen jammer dat hij niet in Jong mag uitkomen. Wij zien hem gewoon te weinig aan het werk. Op één of twee ongelukkige invalbeurten na, en dan nu deze bekerwedstrijd (waar hij één van de beste was). Ik vind het te vroeg om hem al te beoordelen.

TH heeft ook al aangegeven dat hij zich moest aanpassen, maar hij geeft ook aan dat Labyad harder aan het werk is gegaan op trainingen.

Geef hem wat tijd om zich aan te passen. Het seizoen duurt nog lang en na de winterstop zullen we hem vaker zien denk ik.
1 0
Youri08
Waarom mag hij niet in Jong?
0 0
Libero
Te oud.
0 0
john67
iemand een idee waar Orejuela en matusiwa zijn gebleven?
0 0
Ozymandias
Orejuela is afgeschreven en Matusiwa is geblesseerd.
0 -1
3*stars*3
Kan wat Eonald zegt maar hij heeft vaker dingen gehoord.
Hij hoorde ook dat Neres op de trainingen niets speciaals was.
Paar maanden later begon Neres als een gek te draaien.
1 0
Babangida83
Lijkt me dat we daarom een technisch hart en een scouting hebben die er een vakkundig breedgedragen oordeel over kunnen vellen. Helaas is daar dit keer niet naar geluisterd. Ontluisterend. 7-8 miljoen hadden ze beter aan mij mogen geven. Al is het goed dat Ajax de andere clubs een beetje spekt zo nu en dan.
1 0
Denees
Tjonge jonge een wedstrijd goed gespeeld tegen Go Ahead.
0 0
Hagmag
Ten Hagmag zich niet verkijken op de kwaliteit van een voetballer. Echter deze stiefzoon valt zwaar tegen. Is gewoon een miskoop voor Ajax-1. Voegt niets toe. Kon je ook al zien toen hij bij die Domoren speelde. Eric..... svp zo min mogelijk laten spelen.
1 -8
ETM
Als Ziyech niet was gebleven en Tadic was niet gekomen. (2 niet ondenkbare scenarios) dan had Labyad gewoon veel meer gespeeld en was het nu een ander verhaal geworden. Zij en Neres zijn gewoon van een andere klasse.

Wel vind de mate waarin TH gebruik heeft gemaakt van Labyad opvallend weinig. Maar ik denk dat dat ook wel samenhangt. Labyad heeft denk ik aanvankelijk gewoon een mentale klap gehad door de hevige concurrentie.
8 -1
wladimir
Neres, Dolberg, van de Beek, Huntelaar en Wöber staan er ook regelmatig naast. Labyad krijgt zijn kansen nog wel in de beker en in de Champions League wanneer we woensdag van Benfica hebben gewonnen.
0 0
Pierre Heno
Bij Utrecht was hij het heertje. Bij Ajax moet hij alles opnieuw bewijzen voordat ze de rode loper voor 'm uitrollen. Valt hem duidelijk zwaar deze knieval maar ja....hij wilde toch zèlf naar Ajax en misschien ook wel om zo nog even een lange neus naar PSV te trekken. Lata het nu maar 'ns zien dan want bij Ajax heb je echte concurrentie.
1 0
Aeter
Ronald vind ik vaak weinig boeiend zeggen en altijd heel zeurderig overkomen. Begin me meer en meer aan hem te ergeren en hij heeft ook een hele arrogante uitstraling.
4 -1
Bjorn
Even afwachten nog. Komende zomer gaan er gasten vertrekken en wanneer hij er dan (wederom) niet staat en zijn plek kan afdwingen, dan is het definitief over.

Dat hij op dit moment niet het niveau heeft van de basisspelers is helder.
0 0
Ozymandias
Tja, net als Perez dacht Ronald niet lang geleden dat Ajax zich ook verkeken had op Neres. Misschien moeten we gewoon even afwachten hoe dit seizoen verloopt.
4 -3
Labrador
Tja je kan 2 dingen doen als je niet speelt. De longen uit je lijf trainen of klagen in de media en er met de pet naar gooien. Ik schat Labyad wel in de eerste catogerie.
3 -1
off
Zoals wel vaker bij een binnenlandse transfer. Zie je dat het anders voetballen is als je tegenstander zich niet standaard terug trekt met 2 linies. Voor het eigen doel.
0 0
JJFajax
Het is altijd makkelijk om achteraf te oordelen, laten wij het maar niet hebben over de spelers die zijn broer Frank zich op heeft verkeken.
5 -2
Ozymandias
Vreemd dat je Ronald toen nooit hoorde over alle spelers waar Ajax zich op verkeken had ene Frank het transferbeleid van Ajax bepaalde...
4 -1
Maxwell5
Och en of zeg! Vooral de spelers(Sigthorsson, Gudelj, Zimling(huur), Bulykin en Duarte waar De Boer zelf nadrukkelijk om vroeg. Geen disrespect naar deze jongens maar wat De Boer daarin zag ging nergens over.
4 -1
Jariiii
Dit topic gaat over Ronald de Boer, vriend.
0 -2
onderkantlat
Gudelj was nog aardig, zat meer in
0 -4
NouriVandeBeek
Het ergste is nog dat Overmars is meegegaan. Toch weer een blunder van hem. 6/7 miljoen in de prullenbak.
6 -11
Joseph
Overmars heeft miskopen gedaan, maar hier geeft hij zijn trainer gewoon het vertrouwen. Was duidelijk dat Overmars het niet zag zitten in Labyad.
3 -2
Babangida83
Sorry hoor, we praten hier over een miljoeneninvestering. Een vrij grote zelfs. Ik heb nog nooit een rvc gezien die dat goedkeurde met het argument, tja, we willen onze manager vertrouwen geven. Kom op zeg...
0 0
niquedegraaff
1 goede wedstrijd tegen een eerste divisie club en moet je kijken welke geitenwollensokkken polderfiguren boven komen drijven om zo'n jongen (die heus wel zijn best doet hoor) op een voetstuk te plaatsen. Hij komt gewoon te kort.
4 -7
NouridolbergNeres34
Moet gewoon lekker terug naar Utrecht gaan hij kan het niveau helemaal niet aan, vond het een toen al een onbegrijpelijke aankoop.

We hadden voor hij kwam al genoeg middenvelders Frenkie, Donny, Blind, Ziyech, Eiting, Schone, Sinkgraven en dan nog aankomende talenten zoals een Gravenberch.

Voor 7 mil kon je beter een echte linksbuiten halen.
2 -8
insectenverdelg
hebven we toch met Bande al gedaan? was zelfs duurder dan 7 M.
0 0
NouridolbergNeres34
Of dat een topper word, daar heb ik ook mijn twijfels bij. Maar dat wacht ik nog even af. Labyad komt gewoon tekort leuk voor fc Utrecht ,meer niet.
0 0
Bocarra
Wordt zo moe van die man he. Wat een geleuter elke keer weer. Het ergste is nog dat hij geloofd in wat hij zegt.
1 -5
martin1234
Labyad heeft geen aanpassingsproblemen, maar gewoon te weinig kwaliteit.
5 -4
insectenverdelg
makkelijk achteraf praten. Toen Labyad gehaald werd zou Ziyech nog vertrekken en was Tadic totaal geen zekerheidje. Maar dat is beide buiten categorie voor eredivisie. Zonder deze 2 had hij veel meer minuten gemaakt. dat mag duidelijk zijn. Ajax heeft geanticipeerd op nog sterkere spelers. prima, maar om nu te zeggen verkeken is erg makkelijk.
9 -3