'Je moet de Champions League willen winnen'

FinnDekker, 30-10-2018 om 07:35, 28695 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Roelfs, commentator bij de NOS, heeft veel vertrouwen in de kansen van Ajax om te overwinteren in de Champions League. De Amsterdammers staan halverwege bovenaan in de poule met zeven punten uit drie wedstrijden. Het succes in Europa kost Ajax mogelijk wel de kop in de Eredivisie, denkt Roelfs.

'Ajax gaat door in de Champions League. Dat brengt enorm veel teweeg bij Ajax. Daarin halen ze alles uit zichzelf en dat gaat veel kracht kosten', aldus de verslaggever, die het inhalen van PSV als grotere klus ziet. Momenteel staat Ajax op vijf punten achterstand op de koploper, waarvan in een onderling duel met ruime cijfers werd verloren.

'Ik ben ook van mening dat als ze zich eenmaal plaatsen voor de achtste finale dat je dan ook als doel moet hebben dat je de Champions League wil winnen', vervolgt Roelfs. 'Als je bij de laatste zestien zit: vertel mij dan eens van wie Ajax absoluut zou verliezen?' 

Wil je nog naar Ajax-Go Ahead? Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat onzin bericht! Omdat Ajax in de CL verder zou gaan kost het de kampioenschap? Net alsof die luizenploeg uit Eindhoven alles gaat winnen? Ajax heeft bijna twee gelijkwaardige elftallen. Dat Pisvee maar een. Dat is nu toch wel duidelijk.
0 0
Freddy Al
J kunt de volgende ronde halen maar dat is nog geen zekerheid.We kunnen na het treffen met Benfica meer zeggen. Als je verder komt is een gunstige loting toch wel prettig maar uiteindelijk winnen is niet onmogelijk maar wel onwaarschijnlijk.
Bij doorgaan na de winterstop vind ik dat Ajax zeker al een goed toernooi heeft gespeeld, meer is welkom ,ik zou graag tegen Barca eens willen zien wat we doen.

Als je naar de grootmachten kijkt en hun middelen en dito spelersgroep mogen we echt niet verwachten dat er een nieuwe CL winst in zit, na de winterstop zouden we underdog zijn in vrijwel iedere loting, dat op zich is geen nadeel.
Maar als de situatie zich aandient dan moeten we er vol voor gaan ,tegen wie dan ook.
0 0
mvdk
Ik geloof er wel in dat we de volgende ronde halen. Als je FC Porto, Schalke, Lyon, Roma, Real(gigantisch uit vorm) of Man United loot maak je denk ik een degelijke kans om door te stoten. Uiteindelijk zijn alle ploegen enorm sterk en zul je alles moeten geven, maar Ajax is lekker bezig, dus kansloos zijn ze absoluut niet. Ik denk dat je Barca, City, Juve en Dortmund moet ontlopen. Liverpool is ook erg sterk, maar die liggen ons wel denk ik. PSG staat 3e en er is een hoop controverse over die 2 gigantische transfers, dus met een beetje geluk vliegen die eruit of worden die uit de CL getrapt. Het zou dus wel eens een gunstig jaar kunnen worden... Kwartfinale CL? Misschien zelfs halve als echt alles meezit?

Ajax-Lyon hebben we al gezien
Ajax-Schalke hebben we gezien
Ajax-Roma
Ajax-FC Porto
Ajax-United
Ajax-Napoli
Ajax-Inter
Ajax-Real (we hebben wel iets recht te zetten)

Real zal de markt wel opgaan, maar ze wankelen...

Jomanda on:
8e finale
Ajax-Napoli 2-1
Napoli-Ajax 1-1
Kwart finale
Inter-Ajax 1-1
Ajax-Inter 3-1
Halve...
FC Barcelona vs City
Ajax-Liverpool
droom droom... Welterusten.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Waarom fantaseer je steeds? Eerst maar plaatsen (heb ik wel vertrouwen in) Wacht de loting maar gewoon af.
0 0
goajaxgo
Ik heb hetzelfde en hou helemaal niet van dit soort fantasie-berichten. Daarentegen kick ik wel enorm op prestaties die inmiddels werkelijk zijn neergezet. Zoals een nog ongeslagen Europese reeks met zo nu en dan zeer goed voetbal.
0 0
Ozymandias
Ik kan Roelfs geruststellen. Uit een goed ingevoerde bron weet ik dat alle spelers van Ajax de Champions League graag willen winnen...
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
94/95 was milan de titelhouder en won ajax 3x van ze. 2-0 0-2 1-0. Als je 4x die beker hebt gewonnen moet je eigenlijk elk jaar de doelstelling hebben CL te spelen + heel ver komen. Ondanks de financiele verschillen. Hadden die clubs in de jaren 70 en 90 ook niet veel meer geld dan Ajax....
Belangrijkste in een team is dat er vastigheden zijn die ook blijven bestaan onder grote druk of tegen grote tegenstanders. Zolang de backs hun ruimtes pakken en Hakim passen blijft strepen,Tadic' onvoorspelbaarheid en balkan gif style, De jong die heel europa doet verbazen, de ligt die topspitsen zoals Lewa in zijn zak steekt, Onana de tijger. Als dat allemaal zo blijft dan kan Ajax van iedereen winnen en gaan we nog hele mooie europese avonden krijgen.
1 ding weet ik wel, mocht Ajax ooit nog de CL finale halen dan moet er een doek komen met : Johan's grote droom. Want wie bracht de gedachte terug bij Ajax dat ze weer europees moesten meetellen. Zoek voor de grap maar de resultaten van AJax in europa deze eeuw. Kom je zeker 10 clubs tegen waar Ajax NOOIT van mag verliezen, van sparta praag tot molde en rapid wien.In bijna 20 jaar zeker 10 van dat soort clubs dus om het jaar gem. uitschakeling door niet eens een b of c club maar eerder niveau'tje x y of z (rosenborg,nice, lijst is bijna eindeloos deze eeuw)
0 0
Freddy Al
In de jaren 70 was Ajax financieel niet zover verwijdert van de andere grootmachten, sterker; Feyenoord hoorde eind jaren zestig tot de rijkste clubs in Europa .
De toeschouwersopbrengsten waren de grootste inkomensbron.Natuurlijk had Ajax voornamelijk mee dat het over een uitzonderlijk getalenteerde selectie beschikte en het buitenland nog geen enorme poenmagneet had.
0 0
Babangida83
Bayern Munchen was wel in slechte doen. Moeilijk om die wedstrijd in te schatten. Een wedstrijd tegen nog een toptegenstander zou die in beter perspectief doen zetten.
0 -1
Libero
Dat lees ik nu al maanden na iedere verslagen tegenstander: de volgende is pas de échte test. Niet dat dat altijd onwaar was, maar het is wel een dooddoener die steeds de goede prestaties van Ajax weg bagatelliseert.
Maar even over Bayern: die begonnen echt wel goed aan de wedstrijd; getuige ook de zeer vroege goal. Zou het niet een béétje zo kunnen zijn dat Ajax het toen gewoon goed opgepakt heeft en een erg goede pot gespeeld?
Zo zwak als Bayern zou zijn hebben ze wel uit met 0-2 van Benfica gewonnen.
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Jep gewoon pure jaloezie en gejammer van de eerste orde! Ajax gaat nog veel meer voormalig powerhouses slopen. Wen er maar vast aan Europa!
0 0
Ajax27
We gaan het zien. Realistisch gezien kijk ik naar ploegen als Barca, Real, City, Liverpool, Juve... daar loopt gewoon zoveel kwaliteit rond. Dan moet je toch wel heel erg veel geluk hebben.

Maja wie had 2 jaar geleden gezegd dat we ooit nog een Europese finale zouden spelen. Met wat geluk, maar ook met een aantal hele mooie potten stonden we daar. Prachtig, zal de roadtrip naar Stockholm nooit meer vergeten.

Dus wie weet of we dit seizoen kunnen verrassen. Kwalitatief hebben we een beter team dan 2 seizoenen geleden. Maja EL is dan ook heel wat anders dan de CL. Ik ga duimen en hopen en iig in de Arena bij alle wedstrijden genieten.
2 0
Libero
Het begint bij het werkelijk geloven dat het kan. Realisme heeft daarin geen plaats. Het Oranje van BvM was er ook niet een waar iémand van zou verwachten dat ze de WK-finale zouden halen én daarin werkelijk kans maken 'm te winnen. Toch scheelde het een lobje van Robben.
Die ploeg straalde in alles uit er ook werkelijk in te geloven, al was het met behulp van bijgeloof (zoals in biostabil o.i.d. armbandjes) aan toe.
2 0
RusselWestbrook
Dit.

Dat Oranje riep ook al voordat het toernooi begonnen was dat ze wereldkampioen wilden worden. Zo hoort het.
2 0
Stone020island
Dat oranje had natuurlijk wel 4 a 5 spelers van absolute wereldklasse
0 0
Rik428
En kwam tegenstanders als Slowakije en een gemankeerd Uruguay tegen. Is toch lekkerder dan over twee wedstrijden tegen de Europese top
0 0
amthree
De CL winnen gaan we toch niet doen.
0 -5
AlexIbarra
Zo is dat, altijd voor het hoogste gaan.
In 2017 werden we alweer de hemel in geprezen na het halen van de finale. Ook dit seizoen zie ik hier mensen schrijven dat EL beter voor ons zou zijn etc.

Wedstrijden op het hoogste niveau houden iedereen scherp en gemotiveerd, je kunt sneller zien waar je tekort komt en de beloning in geld, status en transfersommen is hoger.

Tegen de 2 clubs uit Manchester, Barca, Atletico en een Real in vorm, geef ik ons trouwens niet veel kans.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Zwartgalligheid straalt uit je bericht!
0 0
ajaxinho
United kunnen we hebben.
0 0
Nosky
Willen winnen is uiteraard een vereiste om uberhaupt verder te komen. Maar eerst maar eens Benfica uit afwachten, voordat we daarop gaan speculeren.

Ik denk wel, dat - gelet op de afgelopen jaren en wie weet hoe het zich na dit seizoen ontwikkeld - dat áls we ver kunnen komen in de CL, het dit seizoen is.

"kwart-finale is het hoogst haalbare" en dergelijke uitspraken, is volslagen onzin. Het gaat er helemaal om wie je op welk moment loot, hoe de vorm van dat team om dat moment is en of een dergelijke tegenstander ons ligt.

Geloof en vertrouwen moet er zijn. Áls Ajax inderdaad overwintert wil ik het allemaal wel eens zien. Wie weet loot je gunstig en ga je een ronde verder. Dat groeit dat geloof enorm en groeit Ajax ook in het toernooi. De EL finale vorig jaar is daar het ultieme bewijs van, hoe verder we kwamen, het beter en overtuigender het werd.

Ben het eens met Roelfs, als je meedoet, moet je hem willen winnen ook. Dat maakt uberhaupt al het verschil tussen al dan niet een ronde verder komen.
Zoals Ajaxvooraltijd het hieronder zegt: "Je moet altijd voor het hoogste gaan. Anders leg je je bij voorbaat al neer bij een toekomstige nederlaag".

En wat dit dan ook voor een mogelijk kampioenschap betekend, CL hoor topprioriteit te zijn. Elke wedstrijd die Ajax op dit niveau wint, en elke ronde die het eventueel verder komt, brengt Ajax een stap dichterbij de subtop (structureel). De vier kampioenschappen van De Boer waren leuk, maar hebben ons onderaan de streep niet op een Europees hoger niveau gebracht.
Als Ajax overtuigend overwintert en daarna gaat stunten, gaan spelers als De Ligt en De Jong weg voor bedragen met 9 cijfers. Zo inmens veel geld kan Ajax op zoveel terreinen enorme stappen opleveren..
3 0
Libero
Bijna helemaal eens. De vier kampioenschappen en de daaropvolgende Europese deelnames onder de Boer hebben ons echter wel de financiële basis geleverd waardoor bv. Ziyech alsnog gehaald kon worden, we de finale EL bereikten en nu de selectie niet alleen grotendeels bijeen konden houden, maar zelfs aanzienlijk versterken.
0 0
Babangida83
En wat dacht je van de rust om het beleid verder uit te voeren.
1 0
AjaxPassion
Ajax moet in de winter (afgelopen zomer was eigenlijk nóg beter) minstens een technische en snelle linksbuiten, een creatieve AM/CM ala Frenkie en een 2e/3e talentvolle keeper halen voor achter Onana en/of Kotarski. Verder zijn een talentvolle Linker CV en een RB voor achter Mazraoui ook geen overbodige luxe. Dan hebben die twee spelers een half jaar om te wennen aan het niveau van Ajax en kunnen ze volgend jaar van waarde zijn.

De kans is namelijk zeer groot dat Ziyech, Onana en de Ligt/Frenkie willen vertrekken. Als je aankomende winter al toeslaat, dan geef je het signaal af aan je spelersgroep dat je de selectie op pijl wilt houden en door wilt pakken zodat dit jaar geen incident gaat zijn.
1 0
Leprechaun
In 1995, was ik tien en volgde ik voetbal nog niet zo heel lang. Maar hoe stond Ajax er toen voor op het Europese podium? Werd Ajax gezien als outsider/kanshebber of was het een complete verrassing dat Ajax zo ver kwam en uiteindelijk de CL won?
0 0
AlexIbarra
Na de UEFA cup van 92 strandden we 2x in de kwartfinale, UEFA Cup en EC II.
We werden tot '94 steeds geen kampioen en speelden dus geen CL.

Milan had in de CL-finale van '94 Barca met 4-0 opgerold, wij versloegen Milan in de poulefase 2x met 2-0. Dus toen werd wel duidelijk dat er iets mogelijk was.
Zeker als je dan Hajduk Split loot voor de kwartfinales.

We verloren dat seizoen geen wedstrijd in de CL én competitie. Wel een hoop gelijke spelen maar toen de knock-out fase begon had ik al best veel vertrouwen.
1 0
Milko1971
Ik heb het veroveren van de Uefa Cup in 1992 en de CL in 1995 van nabij meegemaakt en er zijn tov toen 2 grote verschillen;
1) Het Ajax van 1995 was voor de maatstaven van toen een klasse beter en meer in balans, en met een geweldige trainer ( van Gaal ) die zijn spelers tot op het bot wist te raken en te overtuigen van zijn speelwijze en tactiek.
2) De absolute top is nu breder. Er zijn nu meer clubs die aanspraak kunnen maken op het winnen vd CL. Door het grote geld zijn er clubs als PSG, Man City etc bijgekomen.
3 0
Libero
Daarbij zijn de al bestaande grote clubs relatief ook relatief t.a.v. Ajax vele malen rijker geworden en de regels omtrent buitenlandse spelers veel soepeler.
Ook: Onze grootste talenten vertrekken al voor ze 1 bereikt hebben en wat er wel overblijft duurt ook niet lang.
1 0
Aspers73
Nee, totaal niet. Ajax was al jaren niet meer in de EC I / CL te zien geweest, al een tijd geen kampioen geweest en hadden veel jongen onbekende spelers. Denk dat PSV toen nog veel hoger werd aangeslagen. AC Milan zou wel eventjes komen winnen die eerste poule wedstrijd. Kwamen pas op de dag van de wedstrijd aanzetten in Amsterdam.
1 -1
goajaxgo
Niet helemaal een verrassing. In 1992 wonnen ze al de UEFA Cup (ik heb de 0-0 tegen Torino nog gezien in het Olympisch). Maar favorieten waren ze zeker niet.
1 0
AjaxPassion
Ben ik ook wel benieuwd naar...
0 0
RJB1979
Nou zie ik het niet gebeuren hoor maar als je dat seizoen herinnert onder FdB met een poule met Molde in de EL en dan nu vergelijkt hoe we spelen en ervoor staan dan denk je ergens toch wel van: "Mja, wie weet dat we nog wel eens een keer een kans maken op een resultaat."
2 0
3*stars*3
Niet realistisch maar dat dachten we in het gekke voetbaljaar 2004 ook.
Porto won de CL en paar maanden later, won Griekenland het EK.

Er zijn in de tussentijd wel aardig wat sjeik clubs erbij gekomen want in 2004 speelden middelmaat als Waterreus en Bosvelt nog voor City....

Dromen mag natuurlijk maar ik vind het niet realistisch.
Maar als Ajax 3e eindigt, zie ik ze echt als serieuze kandidaat voor EL winst.
Dit team is verder dan Ajax onder Bosz maar moet wel dodelijker worden in de 16.
2 0
AjaxPassion
Als er een keer een kans is ;). Real, Bayern, compleet uit vorm. Verder draaien Barca, Juventus, Napoli, Manchester U, Tottenham en Monaco ook niet geweldig...

Maar je hebt natuurlijk nog altijd PSG, Man City, Dortmund, Liverpool, Chelsea en kun je Barca natuurlijk nooit afschrijven.
0 0
chrisjuhhh
Juve , City en Barca zijn echt een maatje te groot of 3 .

Zie de opstelling van Ten Hag al weer .
Schone op 6 en Blind als LCV geen diepgang dus geen Neres .

Ik blijf het zeggen Ten Hag heeft steeds massel gehad
En stel hij ;
Onana
Mazraoui ; de Ligt ; Wober ; Tagliafico
Ziyech ; Blind ; de Jong
vd Beek ; Neres
Tadic

op dan is dit echt het sterkst mogelijke systeem en spelers veel beweging en snelheid in de bal en ja geen spits wees eens verrassend .
0 -3
Ajaxvooraltijd
Je moet altijd voor het hoogste gaan. Anders leg je je bij voorbaat al neer bij een toekomstige nederlaag
1 0
Am*damned
Ik denk dat Barca, Man City toch echt een maatje te groot zijn. Tegen de rest heb je een kansje.
0 0
witchmaster11
dat zei men in het begin van de jaren 70 ook ik was er bij en in het jaar 1995 zei men het ook en ik was daar ook bij , de bal is rond je hebt een goede ploeg en goede spelers niets is onmogelijk er is slechts een wat ik betreurt en dat is dat Johan dit niet mee mocht maken ............niets is onmogelijk ..nooit
3 0
chrisjuhhh
enkel de jaren 70 waren allemaal sublieme spelers tov nu .
0 0
Libero
Vergeet niet de speelwijze waarmee ze elke tegenstander overrompelden. Dat zou nu niet meer werken. Maar ik zou het wel eens willen zien, het Ajax van toen vs. dat van nu. Toen ging het er wel een stuk minder professioneel aan toe. Spelers zijn tegenwoordig veel fitter, veel langer- en beter opgeleid en veel meer gedisciplineerd. Maar als je de verhalen moet geloven werd er in die tijd meer als regel dan uitzondering op de pep gespeeld; dan win je ook van het gouden Ajax van van Gaal. ;)
0 0
chrisjuhhh
Als je qua techniek kijk is dat 70e jaren team veel verder .
Kijk je fysiek is dat nu , maar eigenlijk kan je niet met elkaar vergelijken wel wat voetballer aangaat .
Cruijff , Krol , Neeskens , Keizer , G Muhren , Swart waren stuk voor stuk zeldzaam goed tot geniaal (Cruijff)

95 was het een beter geheel met uitschieters als Rijkaard , Blind en Litmanen als de top .
Rest was goed gewoon .
0 0
chrisjuhhh
Het doel om de CL te willen winnen moet je altijd hebben ongeacht wanneer je toetreed !!!!
Het doel om Kampioen te worden moet altijd er zijn !!

Probleem is in deze meestal de coach in 1e instantie en in 2e de spelers , dan kom de tegenstander nog even om de hoek kijken en als je een realist ben dan weet je , dat CL winnen niet zo maar even kan , want iedereen wil de CL winnen .

Kijk ik kan zo bij de journalisten zeg pfffff .
2 0
stefanwillem
Eerst maar even uit naar Benfica. Dat wordt al lastig zat. Tegen alle teams na de winter ben je de underdog. Beetje realisme kan geen kwaad lijkt me.
1 0
ThePitbull13
Jan Roelfs nachtje doorgehaald? Of iets lekkers in zijn bakkie gehad vanochtend..
0 -1
Ruudje74
Ben benieuwd wat Overmars doet in de winterstop als Ajax overwintert in de CL...
Houdt ie de deur dicht voor spelers als de Ligt, de Jong en Ziyech?
Gaat ie nog een poging wagen te versterken waar mogelijk?

Of gaat ie gewoon lekker lang skiën en houdt ie zijn telefoon in de kluis van zijn hotelkamer?
0 -1
Libero
Ik verwacht dat hij geen sleutelspelers laat gaan en hij minstens anticipeert op de komende zomerse transferperiode; wie weet zelfs versterkingen die er meteen kunnen staan.
0 0
Amsterdamsetrots
Ziyech gaat sowieso niet in de winter, die heeft dat al aangegeven. Ik acht de kans klein dat de Ligt en de Jong zelf willen vertrekken in de winter. De Jong staat nu dit seizoen vast basis en hij is wel verstandig genoeg dat te doen.
1 0
4xEC1
Als je er over nadenkt: Heel mooi en groots dat Ajax het zo goed doet in de CL, maar de kans dat je het gaat winnen is niet zo groot natuurlijk. En als het veel kracht kost zodat je niet 100% kan geven in de eredivisie tot het einde, sta je straks gewoon misschien wéér met lege handen. Als je dan ook nog eens de beker niet wint is het 5 JAAR LANG GEEN ENKELE PRIJS. Dan overheerst toch de teleurstelling hoor! Geef mij dan toch maar liever het kampioenschap dan de kwartfinale of zelfs halve finale CL. Hoe mooi dat ook zou zijn, hoe groot Ajax zichzelf dan weer Europees op de kaart zet. Want welke garantie heb je dat Ajax volgend seizoen wéér zoveel laat zien in de CL? Als je die überhaupt haalt als 2e?
0 -4
AlexIbarra
EL is 2 wedstrijden meer dan CL en je speelt donderdag, dus minder rust voor de competitie.
En jezelf maar laten uitschakelen in Europa is geen optie.

Maximaal 7 potjes extra voetballen in een half seizoen is niet zo'n enorme belasting, en een cup met grote oren staat best goed in de prijzenkast.
0 0
Adios
Dit is een enorme korte-termijnvisie. Hoge ogen gooien in de Champions League zorgt voor een reusachtige stijging in waarde van de spelers die na dit seizoen waarschijnlijk toch vertrekken. Daarnaast zal Ajax een aantrekkelijkere club worden voor spelers van het kaliber Blind/Tadic en misschien nog wel daar boven. Ik ben het met je eens dat er weer eens een kampioenschap gehaald moet worden, alleen niet ten koste van bijvoorbeeld een halve finale Champions League.
8 0
4xEC1
Zo had ik het nog niet eens bekeken. Is natuurlijk voor Ajax, en elke club in Nederland waar het nooit het eindstation van goede spelers is, heel belangrijk ja dat je aantrekkingskracht krijgt door prestaties in de CL vooral. Bedankt voor je reactie.
2 0
Libero
Mooi dat het ook zo kan, kudo's.
1 0
tomtiedom
Juventus. Zo...heb je gelijk je antwoord.
0 -1
noppenkoning
Zullen we gelijk afspreken dat we ook de Wereld Cup pakken, en dat Blind dan de laatste strafschop neemt :D
4 0
Kilum
Ajax verliest absoluut van Real Madrid. Ik weet ook wel dat Real niet echt door een lekkere periode heen gaat. Maar de speelstijl van Real is gewoon iets wat ons niet ligt. Die zijn gewend tegen Barca te spelen. En wij zijn niet van het Barca niveau dus die tikken wel door ons heen.
0 0
Libero
Ajax - Real zeven jaar geleden. Ajax speelde aanvallend sterk, met lef en maakte twee vroege goals die beide onterecht vanwege buitenspel afgekeurd werden. Dan krijgt je goede moed wel een beuk hoor. Uiteindelijk werd het 0-3. Het is koffiedik kijken hoe die wedstrijd anders verlopen was, maar zelfs met een mindere selectie dan nu hadden we die best kunnen winnen.
Zo absoluut is het allemaal niet zolang je vanaf de eerste minuut maar gelooft in eigen kunnen en volledig scherp op de mat staat.
0 0
Adios
Die hebben het ook lastig tegen Victoria Plzen, Levante en Girona. Barca vind ik dit seizoen ook niet enorm sterk. Juve, City en Liverpool zijn de enige clubs waar ik ons echt kansloos tegen acht. Ook al liggen Engelse ploegen ons vaak goed ;)
0 0
4xEC1
Nou..... Als je Real zag laatst zou je niet zeggen dat ze gewend zijn om tegen Barca te spelen na die afstraffing. Vergeet niet dat Ajax gewoon had moeten winnen in en tegen het grote Bayern Munchen met nog steeds Robben, Lewandovski, Müller, Alaba, Ribery, noem maar op. Dezelfde spelers waartegen Real gewoon geluk bij heeft gehad vorig jaar in de CL, net als tegen Juve.
Dus ik zie echt niet in waarom Ajax niet van Real zou kunnen winnen.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Willen winnen is het probleem niet hoor ... Kom je nog een ronde verder na de groepsfase dan heb je al een wereldprestatie geleverd.
0 0
Restored
Laten we eerst maar eens een moeilijke uitwedstrijd (bij Benfica) winnen voor dat we praatjes gaan hebben dat we over 2 wedstrijden van Barca / Juve / Man City / PSG kunnen winnen
0 0
Johnnie
Je kunt ook overdrijven. Overwinteren is een must, maar daarna kan iedere tegenstander van Ajax winnen. Voorlopig is kwartfinale - mits goede loting - het maximale voor Ajax en dat is nog geen zekerheid. Men vergeet even dat PSV ons compleet zoek speelde.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Zolang Blind centraal achterin speelt krijg je internationaal bij elke hoge bal een goal tegen. Blind ipv Schone en Wober i.p.v. Blind.
0 -5
A'dam Oud-West
Ik ben er van overtuigd dat Blind wel een kopduel wint van: Depay, Messi, Icardi, Aguero, Dybala, Alcácer, Firmino, Salah en Mertens. Tegen dit soort spitsen is positionering, anticiperen echt vele malen belangrijker en dat kan Blind bij Ajax als de beste. Voor de overige wedstrijden tegen types als Dzeko, Cavani, Ronaldo, Lewandoski, Kane, Costa en Milik kan je er inderdaad beter voor kiezen om Wöber op te stellen. Het mooie is dat we een selectie hebben waarmee we kunnen schuiven en waarin meerdere spelers elkaar kunnen afwisselen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Als dat gebeurt voel ik me weer dat jochie van 12 in 1995 ;-)
0 0
Ajacied33
Dit is niet te realiserem wat Roelffs zegt. Tuurlijk moet je ambities hebben, maar laten we ook realistisch blijven. Als je ziet dat Liverpool, Real, PSG en Barca er nog in zitten straks, dan ben je gewoon volkomen kansloos tegen deze clubs. Kwartfinale bij een gunstige loting zou wel leuk zijn
1 -1
Ajax1zalzegevieren
uhmmm en Griekenland dan? Die waren in verhouding minder sterk dan dit Ajax. Alles is mogelijk, dit Ajax wordt alsmaar beter en beter. Hoop doet leven
2 0
Ruudje74
Geen vergelijking, Griekenland had een prima lichting, geen internationale toppers met langlopende verplichtingen in Europese wedstrijden.
Liverpool, PSG, Juve, Barca en Real hebben op elke positie absolute toppers. Landenteams hebben dat vaak niet en dan kun je als outsider weleens verrassen met een goed tactisch plan. In het geval van Griekenland: verdedigen en nog eens verdedigen en veel geluk hebben.
0 0
L1tman3n
Barcelona, Juve, PSG, Man City & Liverpool worden lastig.
Al die anderen, ook moeilijk, maar kunnen we hebben.
0 0
Jari_held
Van man city, psg, real, barca, juve en liverpool jan roelfs. Natuurlijk moet je er voor gaan maar het is niet realistisch te verwachten dat je die over 2 wedstrijden even verslaat
4 0
L1tman3n
Haha pcies hetzelfde rijtje behalve Real getypt :)
Die zijn uit vorm
1 0
Libero
Real was vorig jaar ook waardeloos aan het begin van het seizoen, mede door afwezigheid van Ronaldo. Maar ja, die is nu wel definitief weg, Zidane ook en zowel het aanstellen als het snelle ontslaan van Lopetegui heeft een rel veroorzaakt, waarbij vooral voorzitter Pérez zwaar onder vuur is komen te staan.
Zal me benieuwen of en hoe ze dat te boven komen.
0 0
Jari_held
Haha ja dat klopt. Maar straks in februari zijn die wel weer terug op niveau. Zeker in de CL als de competitie voor hen al gespeeld is
1 0
Ajax1zalzegevieren
Ajax wordt alsmaar sterker en sterker.. ongelofelijke team spirit. We vreten ze allemaal op. Wat die Grieken konden kunnen wij ook
0 0