'Voetbal is een contactsport, schei toch uit'

ArthurV, 29-10-2018 om 21:35, 13502 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen is het helemaal eens met de beslissingen van Björn Kuipers gedurende het duel tussen Ajax en Feyenoord. De scheidsrechter stuurde na vijf minuten spelen Jeremiah St. Juste van het veld en keurde een discutabel doelpunt van Kasper Dolberg goed.

In eerste instantie deelde Kuipers geen rode kaart uit aan de St. Juste, maar na het zien van de beelden ging de arbiter toch overstag. 'Als ik hem in gewoon beeld zie, dan moet ik ter verdediging van Kuipers zeggen dat het geen rode kaart is', oordeelt Derksen. 'Pas na het bestuderen van de beelden zie je dat hij er met gestrekt been ingaat. Een scheidsrechter kan weleens in een hoek staan waar je het niet goed kan zien.'

'Willem van Hanegem maakte Kuipers vanochtend (maandag, red.) helemaal af', vervolgt Derksen. 'Maar Willem heeft hetzelfde als Jan (Boskamp, red.), dat zijn Feyenoord-supporters en dus niet objectief. Dus als het over Feyenoord gaat moet je ze niet serieus nemen.'

Ook het eerste doelpunt van Ajax komt ter sprake. Daarbij tikte Dolberg de schouder aan van Justin Bijlow, die vervolgens de bal losliet. 'Voetbal is een contactsport, schei toch uit. We maken ons niet meer druk om de fout van de keeper, maar omdat Dolberg hem heel licht aanraakt. Kom op zeg!'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Blijkbaar hecht men nog steeds enige waarde aan de analyse van van Hanegem, maar als je zo merkwaardig scheidsrechterlijke beslissingen van Kuipers beoordeeld, kun je beter stoppen. In van Hanegem zijn reacties lees je alleen over dwalingen(?) van Kuipers, maar niet van de bespottelijke overtredingen van de spelers van zijn cluppie. Als je met zo'n bril op gaat kijken en oordelen, wordt het tijd om niet meer serieus genomen te worden. Adieu van Hanegem..!
0 0
Hagmag
Heerlijk dat de 1-0 zo gevoelig ligt. Mogelijk een overtreding van Dolberg.
De kakkerlak moet gewoon naar zich zelf kijken en vooral naar die smerige gemaakte overtredingen afgelopen zondagmiddag die ook niet werden bestraft door Kuipers.
Mouwen opstropen en er tegen aan, want dat doen ze in de haven ook.
Verschil: In de haven wordt nagedacht door computers, deze dombo's zijn niet aan te sturen, zelfs niet door het voetbal intelligent Gio v. Bronchorst. Wat was dat een fantastische speler die dat schoppen niet nodig had.
1 0
ossenaar
Over dat doelpunt is helemaal geen discussie nodig. Als Dolberg hem echt goed geraakt had waardoor de bal daardoor over de achterlijn ging, dan had de keeper wel geprotesteerd. Dat dat hij niet, zegt voor mij genoeg..
1 0
Daneman
niet mee eens. echt wel een overtredingkje. Dolberg "schopt" arm een beetje. Sterk het vermoeden dat bal dan ook niet gezeten had als Dolberg er niet was. Maar een scheids kun je natuurlijk niets kwalijk nemen.
0 -4
chrisjuhhh
Na hoeveel herhalingen zag jij dat ?
1 0
ETM
Nope. Er is een beeld van achteruit gefilmd waarop duidelijk te zien is dat zn lichaam naar voren gaat op het moment dat hij de bal probeert te klemmen. Geen afwijking als Dolberg langschiet met zn voet. Zelfs niet klip en klaar of hij uberhaubt geraakt werd.
2 0
ETM
Dersken krijgt allemaal complimenten voor het kiezen van de kant van 'Ajax', maar eigenlijk gaat hij gewoon aan de kern van de zaak voorbij. Dat is niet dat voetbal een contactsport is, maar dat is dat Bijlow die bal zelf over de lijn duwt. Als Dolbergs actie daadwerkelijk bepalend zou zijn dan is de vraag of de doelman de bal klemvast had..
Dan doet het zijn van een contactsport wederom niet terzake. Maargoed Dolbergs actie was geenzins bepalend.
4 -1
arigold
Als dit bij Onana zou gebeuren zouden wij ons hier afvragen wat hij in vredesnaam aan het grabbelen is, want dat is toch echt waar het begint, maar in Rotterdam kijkt men nooit in de spiegel en ligt het altijd aan een ander
5 -1
Ajacied33
En daarom komen ze dus ook nooit verder. Het zal altijd een subtopper blijven
1 0
3*stars*3
‘We maken ons niet meer druk om de fout van de keeper, maar omdat Dolberg hem heel licht aanraakt’.

Lekker bezig Johan.
Dat Bijlow liep te kloten, willen vooral veel Feyenoorders het niet over hebben.
Nee, het was een licht tikje terwijl Bijlow al hoog in de concentratie lag om een Zoetje te maken....
2 0
Tinus
Alleen met z’n relaas daarna over de overtreding van Jan Arie vd Heijde maakte hij zichzelf weer totaal ongeloofwaardig en zelfs belachelijk. Zelfs Jan Boskamp vond dat die kaarten gegeven hadden moeten worden. Maar die Derksen overschreeuwde hem letterlijk zodat hij z’n verhaal niet kon doen. Was redelijk gênant.
2 -1
CR14FF
Wow, lang geleden dat ik het volledig eens ben geweest met deze man. Scherp!
3 0
insectenverdelg
Vermeulen en Derksen zijn t eens met de beslissingen. T lijkt of t altijd gemiep op de arbitrage na een klassieker genoeg is.
1 -1
sucre
zo zo...
1 -1