Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mossou: 'Johan Cruijff ArenA een echt voetbalstadion'

NielsOpdam, 24-10-2018 om 11:55, 42045 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou vindt dat de Johan Cruijff ArenA een voetbalstadion is geworden 'dat kan huiveren, bulderen en zinderen.' Dat schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Mossou zag dinsdagavond een ArenA die op sommige momenten oorverdovend was. 'Ajax-Benfica is veertig minuten oud, als in de Johan Cruijff ArenA een werkelijk hels fluitconcert losbarst, snerpend hard, kort na een gele kaart voor keeper André Onana. Benfica is nog druk bezig een aanval op te zetten, maar het kabaal raast als een woeste cycloon over het veld in Amsterdam, net zolang totdat Ajax de bal weer heeft veroverd.' 

Het echte hoogtepunt moest toen nog komen. 'Wat te denken van het volume na de 1-0 van Noussair Mazraoui in blessuretijd, als de absolute climax van de avond: het is letterlijk oorverdovend. Het beton trilt na het laatste fluitsignaal, hevig schuddend door het gespring van de menigte.' Mossou ziet sinds de kampioenswedstrijd tegen FC Twente de sfeer in de ArenA met het jaar beter worden. 'Tijdens het fraaie Europa League-avontuur van twee seizoenen geleden bleek dat al, en zeker dit seizoen, met de ene Europese wedstrijd nog meeslepender dan de andere.'

Moussou vindt ook dat de metamorfose van het stadion daar aan bij heeft gedragen. 'De grachten verdwenen, het publiek zit stukken dichter op het veld. De stoeltjes kleuren rood en wit inmiddels, en de nieuwe naam 'Johan Cruijff Arena' geeft ook glans natuurlijk: hoe 'voetbal' wil je het hebben?' Uiteindelijk heeft Mossou een mooie conclusie over de sfeer van dinsdagavond. 'Bovenal heerste er een typische voetbalsfeer, met de F-Side als gangmaker, overslaand op de andere tribunes. Tot de laatste seconde tracht het publiek Ajax naar de overwinning te duwen, met succes, brullend van geluk om iets voor elf uur: 1-0.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Nu nog drie van de vier hoeken dichtmaken en klaar is Kees.

Dan kopen die tombe
1 0
PetrusKeizer
na al die jaren in de Meer was de ArenA in t begin een vreselijke domper. Wat n dooie boel. Ik en mn vrienden vonden t zo erg dat we uiteindelijk niet meer naar wedstrijden gingen. woon nu al jaren buiten nederland, dat is wat t voetbal betreft jammer want ik zou nu met liefde weer naar t stadion gaan. Geweldige sfeer, zelfs op afstand als je er zelf niet midden in zit.
0 0
Litmanen85
Het is zeker een heel stuk verbeterd.. maar het heeft wel erg lang geduurd allemaal.
Een echt nieuw Ajax stadion zonder concerten zou natuurlijk geweldig zijn, hoop dat ik het nog meemaak. Dichter op het veld, 3 ringen (zelfde capaciteit, zoals de solna arena) , gebouwd zodat de grasmat op en top kan groeien.. Waar alles om Ajax draait.. misschien over 20 jaar..
2 0
chrisjuhhh
AS zondag ook weer .
1 0
Ajax34
Zou mooi zijn als de grachten achter de goals ook dicht gaan.
2 0
Middenweg401
Hoe het je dat willen doen?
0 0
rogerbandit
Op mijn eigen stoel in 419 bleken er gisteren achter ons een aantal Engelse Tottenham supporters te zitten. Die waren op een 3 daagse tour en gaan vanavond PSV uitfluiten! Geweldig leuke gasten die uiteraard genieten van "ons" Heineken en vooral ons aller Ajax. Ja wij hebben een band hè? Zij gingen net als wij allemaal volledig uit hun dak bij die goal in de laatste minuut. Maakte de avond nog leuker.........
5 0
MosesD
Ik ga regelmatig naar de Spurs kijken. Kan niet wachten tot nieuwe stadion opengaat. Prachtige club, met Joodse roots en mooie tradities. Helaas is City te goed voor de rest, maar ze moeten toch een keer kampioen worden. Dit jaar 0,0 pond geïnvesteerd in nieuwe spelers. Op zich vind ik dat ook mooi om niet mee te doen in die gekte.
0 0
MitsjollAjax
Gaaf man, die gasten gaan dat nooit meer vergeten. De echte liefhebbers en fans zijn dat
1 0
Ozymandias
De buitenlandse (Engelse en Spaanse) vrienden waar ik gisteren mee de wedstrijd van Ajax bekeek merkte allen op hoe mooi de Johan Cruijff ArenA is. Wanneer het vol zit ziet het er op TV net als een Engels stadion uit omdat de langezijde nu zo dicht op het veld zit.
3 0
Tomajax1990
Wil de man die gister zichzelf compleet voor lul zette door constant te schreeuwen: TERUG, TERUG, TERUG, zich niet meer melden in de JOHAN CRUIJFF Arena alsjeblieft. Pak een paar dvd’s van Frank de boer tijdperk en ga daar thuis lekker naar kijken. Verder wens ik deze man een prima leven toe hoor.
3 -1
Stone020island
Haha wat zielig zeg. Zeg het dan in zn muil als je een echte bent
3 0
Tomajax1990
Gister was anders, merkte bij mezelf ook dat ik wel wilde maar na 10 seconden zat ik weer vol spanning te kijken. Na de 1-0 pffff alsof bij iedereen de spanning eraf vloog en de hele boel ontplofte.
1 0
Labrador
Mooi ook dat er op zuid 2 een groep lijkt te ontstaan.
14 0
JesperOlsen74
Dat is al een hele poos bezig. Gaaf om te zien. Het wordt op Zuid een muur van feest en geluid.
Probeer altijd kaartjes te krijgen voor 428-429. Tegen AEK helaas niet gelukt, werd vak 409. Man man man, wat een domper. Na 2 minuten riep zo'n muts: ZITTEN......
3 0
Jelephi
Zitten doe je bij je vent op de bank.

Wedden dat ze haar bek dichthoud?
1 0
Suurendonk
Ik moet zeggen dat het in de loop der jaren wel gegroeid is. Dat heeft volgens mij ook met het publiek te maken. Voor Ajax - FC Twente in 2011 had ik niks met de ArenA maar sinds die kampioenswedstrijd is de heimwee naar de Meer sterk vermindert. Succes zal daar ook mee te maken hebben. In de eerste jaren na de opening voelde ik me als een vreemde in z'n eigen huis. Gezongen werd er nauwelijks en als er werd gezongen waren het anti Feyenoord liederen.
7 0
Dibbesdeef
Heb in/rond 2000 na 8 jaar mijn kaart niet meer verlengd. Vond het toen echt sfeerloos. Gisteravond sta je gewoon met brok in je keel en traan in je oog te genieten. De sfeer is zoveel beter geworden! De gezangen zijn ook zoveel mooier ('gekkenhuis op de tribune' versus 'de herdertjes lagen bij nachte').
1 0
RobbieWielaert
Een beetje overdreven allemaal dit. Tegen AEK of bijvoorbeeld Lyon was de sfeer 3x zo goed.

Dat geromantiseer en subjectieve gedoe past meer in 010.
3 -5
Gouda
Hij heeft het toch ook over de laatste jaren? (noemt oa EL avontuur en transformatie Johan Cruijf ArenA).
Je kunt niet ontkennen dat het de laatste jaren qua sfeer (Europees) enorm vooruitgegaan is.

Iedereen kan zien dat de sfeer tijdens EU wedstrijden (vooral voor NL begrippen) fantastisch is. Dat benoemen ook supporters uit België, Engeland, Frankrijk etc.
Dan kun je toch niet spreken van romantiseren?
1 0
MitsjollAjax
Toen was het ook 4-1 en 3-0 dat helpt ook mee natuurlijk. En niet alleen zingen als je voor staat maar zo als gisteren sta je ook gewoon met spanning te kijken waardoor je minder zingt en springt
1 0
Jelephi
Ik vond de sfeer tegen Lyon echt ongeëvenaard maar je kan niet ontkennen dat het steeds beter gaat op zuid 1 en 2.
3 0
f*ck010
Verbaas ik me ook al de hele tijd over, tegen AEK was er nog veel meer sfeer. Op deze wedstrijd zat gewoon veel te veel spanning en dat merkte je aan alles. Geen wonder dat het na die 1-0 pas echt losging toen de spanning eruit kwam. Op zuid 2 kwam het gewoon echt niet los gister.
3 0
Redrum
Tegen AEK ging het ook pas echt los na de 1-0 van Nico eigenlijk.
0 0
Web
Hij heeft het endelijk door.
4 -3
Ajaxxxisdebeste
Is die ziek ofzo ;-P
2 -1
Budapest
Haha, mooi man!
5 0