Portugese journalist: 'Remise is een goed resultaat'

NielsOpdam, 23-10-2018 om 09:45, 7368 views, Voetbal Primeur |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Als Benfica dinsdagavond gelijkspeelt tegen Ajax is dat een goed resultaat voor Benfica. Dat stelt Ricardo Quaresma, journalist voor A Bola, die geciteerd wordt door Voetbal Primeur.

'Het doel van Benfica is natuurlijk het bereiken van de volgende ronde', begint Quaresma. 'Maar de kans daarop is een beetje kleiner geworden door het punt dat Ajax overhield aan de uitwedstrijd tegen Bayern. Ajax heeft nu één punt meer dan verwacht.' De trainer van de Portugezen, Rui Vitória, wil graag aanvallend spelen. 'Maar in de Champions League is dat natuurlijk een ander verhaal. In Amsterdam zal hij zijn elftal voorzichtig laten spelen. Rustig afwachten en dan misschien in een counter toeslaan. Een remise zou een goed resultaat zijn. En dan thuis winnen. We moeten optimistisch blijven, hè?' 

De journalist looft de keeper van Benfica, Odisseas Vlachodimos. 'Een nog jonge, maar erg goede keeper. Hij is erg belangrijk tot nu toe.' Quaresma ziet in Eduardo Salvio, spelend op de rechterflank, de gevaarlijkste man aan de kant van Benfica. Tot slot heeft Benfica de 35-jarige Jonas onder contract. De spits was vorig seizoen topscorer met 34 goals in de competitie, maar is voor dinsdagavond een twijfelgeval. 'Hij is 35 jaar, maar nog steeds de beste aanvaller. Hij is nu aan het terugkomen van een rugblessure waarvan hij al sinds het begin van de competitie last heeft.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rufus
gelijk een beuk in de rug dan is die de rest van de wedstrijd wel klaar.
0 -1
Tinus
Ik hoop dat je een geintje maakt. Niets mis met fysiek spelen, maar doelbewust een tegenstander blesseren is crimineel gedrag.
0 0
Rufus
Ga weg man met je crimineel gedrag. door het liefste jongetje van de klas te spelen ga je niks bereiken.
0 0
Amsterdamsetrots
Ach, stevig aanpakken is niets mis mee. Daar weten ze in Portugal alles van.
1 0
Afstandsschot
Die Quaresma is ook van alle markten thuis.
5 0
Sanalologo
Tja Zo'n Jonas, was Bas dost ook niet topscorer in Portugal? dat stelt allemaal niet zo veel voor. Gewoon 3-0 op de broek naar huis. Volgende wedstrijd puntje mee naar huis nemen en we zijn door.
0 0
ghouleseddik
In Nederland was hij ook topscorer...
1 0
Hans Kraay Jr.
Stelt ook niet zoveel voor.
0 0
Daniii
Godverdomme ben al 2 dagen zenuwachtig, eindelijk is het zo ver vanavond heb er zin in!!!!
1 0