Jansen: 'Tagliafico voor komst al onmisbaar'

ArthurV, 22-10-2018 om 23:10, 7719 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ajax-trainer Erik ten Hag liet maandag op de persconferentie weten dat hij Nicolas Tagliafico tegen Benfica in de basis verwacht. De Argentijn had lichte klachten, waardoor hij het treffen met SC Heerenveen aan zich voorbij liet gaan. Freek Jansen, journalist van Voetbal International, benadrukt hoe belangrijk de aanwezigheid van Tagliafico is. 

'Tagliafico heeft zichzelf tegen AEK Athene natuurlijk overtroffen met doelpunten', blikt Jansen terug. 'Maar daaromheen is het natuurlijk een speler met zoveel ervaring en vlieguren in wedstrijden waar druk op staat. Afgelopen zomer nog het WK. Dat zijn ervaringen die een groep nodig heeft. En met Tagliafico erbij wordt Ajax meteen een stuk sterker.'

Voor de komst van Tagliafico, heerste er enige tijd twijfel in Amsterdam omtrent de linksback-positie. Onzekerheid welke de Argentijn vrijwel direct na zijn komst wegnam. 'Die heeft zich al heel snel onmisbaar gemaakt in Amsterdam. Voordat hij kwam was hij al onmisbaar. Want de linksback als hoofdpijndossier, daar hebben ze bij Ajax in het archief dozen vol mee staan. Jaren lang was het zoeken naar die schakel links achterin. Sinds Tagliafico hier gekomen is begin januari, is het eigenlijk als een komeet gegaan. Ik sprak hem daar afgelopen vrijdag ook lang over, en toen zei hij zelf ook dat hij verbaasd was hoe snel zijn ontwikkeling hier gaat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Er was geen grote twijfel in Amsterdam maar grote twijfel in de media. Een blinde zou kunnen zien wat voor een bijzondere krijger dit is.
2 0
RaynoFischer
Met het geweldige argument van Aad de Mos:

"Backs moet je uit Brazilie halen...", whahahaha :D
1 0
mistermiyagi
Wat vind iedereen van Mitchell Bakker stond in de jeugd als groot talent te boek.

Ik ben nooit zo gecharmeerd van grote sterke opkomende backs.
Hij doet het goed, misschien volgend seizoen vast bij het eerste aansluiten?

Tagliafico, Alba, ect zijn meer mijn favo
0 0
trodat4030
Prima talent. Heeft in principe alles in huis, snel, sterk, technisch vaardig en een goede voorzet in de linker (niet altijd, maar kan t wel). Zou met z’n postuur en kopkracht ook in t centrum van waarde kunnen zijn. Iedereen vergelijkt hem met Dijks (omdat ie ook lang, sterk, snel en blank is), maar deze jongen heeft veel meer in huis dan Dijks. Vooral op technisch gebied. Je ziet hem soms echt langs 2-3 man slalommen in de kleine ruimte. Kan er ook ala Dijks dwars doorheen, maar ook prima op techniek omheen.

Hij is er zeker nog niet, maar heeft zat potentie. Zit nu prima op z’n plek in Jong in de KKD (en zo nu en dan een YL in de o19). En aangezien Nico nog z’n kaartjes geregeld pakt, kun je hem best eens gebruiken als die geschorst is en Blind elders van meerwaarde kan zijn. Misschien moet Nico z’n 5e kaartje maar eens tactisch pakken zodat Bakker tegen een ‘kleintje’ z’n minuten kan maken. Vanmiddag moet hij 1 vd sterkhouders zijn tegen Benfica O19.
1 0
gras
Eens, zou kwestie van vooruit zien zijn als hij in de schaduw van Nico speelminuten mag maken bij blessures etc. Beter dan een gelegenheidsoplossing.

Overigens vond iemand Nico beter dan Maxwell. Dat schiet dan weer door. Maxwell was een stylist, een geweldige voetballer. Nico is meer een aanjager, een dynamo die veel energie in zijn duels stopt en niet enkel in opkomen.

Daarbij is hij ook ouder en aanvoerder van zijn nationale team. Hij heeft die jeugdige wisselvalligheid niet.
0 0
Aspers73
Ja ik ook. Die Angelino van PSV is ook gewoon een goede back.
0 0