Perez over spitspositie: 'Blijft een prestatiesport'

Bij Natafelen is maandagavond het luxeprobleem in de spits bij Ajax ter sprake gekomen. Sinds Kasper Dolberg terug is van zijn blessureleed, doet de Deense spits het naar behoren. En dat terwijl de Amsterdammers met Klaas-Jan Huntelaar ook een andere topspits in huis hebben.

Volgens Marcel van de Kraan, chef-sport van De Telegraaf, zal Dolberg de komende tijd veel meer het vertrouwen genieten van Ajax-trainer Erik ten Hag. 'Huntelaar is destijds natuurlijk aangetrokken als tweede spits. En het was nooit de bedoeling dat hij de eerste man zou worden, maar toen kwam die blessure eroverheen. Dolberg gaat natuurlijk de voorkeur krijgen op alle momenten. Want Ajax heeft 50 miljoen laten liggen voor hem bij AS Monaco. Daarnaast heeft Huntelaar heeft geen waarde meer.'

Jeroen Elshoff vult aan: 'Je ziet wel aan hem dat hij minuten nodig heeft om terug te komen op zijn oude niveau. Ik heb het gevoel dat je zijn ontwikkeling wel heel erg laat pauzeren op het moment dat je hem niet laat spelen. Dat lijkt mij, met het oog op de toekomst niet handig', zo is de commentator van de NOS van mening.

Volgens Perez kan je Dolberg niet laten spelen wanneer hij het laat afweten als eerste spits. 'En als hij niet presteert, heb je een goede vervanger in Huntelaar. Wel een ander soort spits vind ik, maar het blijft wel een prestatiesport. Je kan niet zeggen: ''hij is jonger en heeft meer waarde, dus laat hem maar spelen.'''

Bestel hier het shirt van Dolberg met gratis bedrukking!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Rondom Dolberg hangt een bepaalde hunkering voortgekomen uit flitsen van klasse. Vooral in het seizoen 16/17. En uiteraard snakken Ajacieden ook naar een sierlijke spits, op basis van het verleden.
Dolberg heeft nog niet vaak echt goed als spits gefunctioneerd, wat dat betreft wordt hij ook op basis van dat seizoen opgehemeld. Echter is de grote potentie onmiskenbaar. En om te weten of dat zich omzet naar harde kwaliteit zal hij veel moeten spelen. De keuze voor Dolberg kan ik daarom goed begrijpen.
Wel zal hij nu zn kans moeten grijpen en meteen goed moeten presteren, want zo is het ook. Huntelaar heeft t dit seizoen imo bovenverwachting goed gedaan. Dolberg, voetballend beter, zal ook zonder bal heel goed moeten zijn. Een 9 moet met minimale contacten heel effectief kunnen zijn. Dat zit in het takenpakket. Een mooie individuele actie is harstikke mooi meegenomen, maar Ajax komt geen creativiteit te kort. Het speelveld van de 9 is klein, een groot deel gaat om ruimtes maken en lezen, ook zonder bal. Hierin heeft Dolberg imo de grootste stappen te zetten. Verder is het een gigantisch talent, technisch heel compleet, fysiek sterk, koel, veelzijdige trap etc etc.
1 0
CaptainDavy
In tegenstelling natuurlijk tot al die andere non-prestatie sporten waar winnen niet uitmaakt. Bedankt Kenneth, weer een sterk inhoudelijk verhaal.
0 -2
trodat4030
Hij spreekt alleen maar het lulverhaal van die andere 2 tegen..
4 0
insectenverdelg
Dolberg. net terug van een blessure heeft nog geen 300 minuten gespeeld in het 1e en er al 4 in liggen en een pingel meegekregen. Waarom hebben we het er over als hij niet presteert? wat wordt er verwacht, dat als hij in gelopen potjes 12 minuutjes invalt nog ff een hattrick maakt of zo? geef die jongen tijd. Doet t prima naar mijn mening en worst nog beter.
2 0
trodat4030
Als je goed leest zie je dat hij bedoelt dat je niet een basisplaats moet krijgen op basis van potentie en mogelijke verkoopwaarde (zoals Elshoff en vd Kraan stellen), maar op basis van prestaties. Ben ik het helemaal mee eens. We zien ook liever de gratis Mazraoui rechtsback dan de aankopen Kristensen of Orejuela. Op basis van prestaties dus. Niet op basis van het transferbedrag. En ja, zolang Dolberg ongeveer gelijkwaardig presteert als KJH stel je natuurlijk Dolberg op, maar vorig seiz zag je liever KJH in vorm, dan een dolende Dolberg.

Nu presteert Dolberg, dus speelt ie terecht.
3 0
Bocarra
Het was weer een clowneske vertoning. Toen ik Perez hoorde vertellen dat Ajax gelijk gelijk had gespeeld tegen het slechtste Bayern ooit ben ik afgehaakt. Wat een onzin. Ze zijn wat minder in vorm maar Bayern bulkt van de topspelers.
1 0
Schwalbino
Je kunt nooit al die uren die er in Nederland over voetbal wordt geluld zinnig invullen. Hoeveel van die voetbalpraatprogramma's zijn er niet? Gemiddeld wordt er meer dan 10 uur per week over voetbal geluld door een heel bataljon 'analisten'. Men gaat elkaar napraten, dingen worden eindeloos herhaald etc.
1 0