Derksen: 'Laten we Ajax en PSV koesteren'

ArthurV, 22-10-2018 om 21:40, 18747 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Maandagavond werd bij Veronica Inside gesproken over het grote contrast tussen Ajax en PSV en de rest van de Nederlandse competitie. Volgens Johan Derksen moet de buitenwacht dit alsmaar groeiende niveauverschil niet als een nadeel zien, maar als voordeel.

'Je leest steeds vaker dat de Eredivisie niet meer spannend is', vertelt Derksen. 'Maar laten we Ajax en PSV koesteren. We zitten ons niet meer te schamen als ze een keer de grens over moeten. Maar die andere zestien, daar deugt geen reet van. Ik zie bij iedere club spelers lopen waarvan ik denk: hoe is het mogelijk dat die in de Eredivisie spelen?'

'We doen net of het een ramp is dat Ajax en PSV de aansluiting met Europa terughebben', vervolgt Derksen zijn relaas. 'Nee, dat geeft het Nederlandse voetbal aanzien. Maar daaronder heeft iedereen de boot gemist. Ze zitten te slapen, hebben hun financiën niet op orde en spelen op kunstgras. Daar is nog veel te doen.' Hans Kraay Jr. vult aan: 'Het maakt niet uit. Het verschil is zo groot geworden, niemand komt er meer aan. Het is onmogelijk.'

Feyenoord

Ook de wedstrijd van aankomende zondag tussen Ajax en Feyenoord komt ter sprake. René van der Gijp kent geen enkele aarzeling over wie er met de drie punten vandoor gaat. 'Er zijn mensen die twijfelen wat gaat gebeuren, maar Feyenoord wordt koekoek getikt. En weet je waarom? Noem jij mij nou naar eens één speler van Feyenoord waar ze in Amsterdam blij mee zouden zijn op dit moment. Nee, je hebt Frenkie de Jong en Kasper Dolberg, dat kan niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
ik weet niet hoor, maar psv staat onder aan in de poule... 1 punt uit drie wedstrijden
0 0
Libero
Ik ben een tijd geleden opgehouden met VI kijken door de plaat die daar alsmaar blijft hangen. Gisteren zapte ik er langs op het moment dat het over Ajax ging, dus toch even kijken. En weer precies datzelfde gelul als maanden geleden over de keuzes van ten Hag (bv. Wöber op linksback en er niet bij vermelden dat Nico nog niet topfit was toen), dat de spelers (m.n. Ziyech) hem tot een topcoach maken, dat PSV uit 100% zijn schuld was (gelul, naast ongelukkige keuzes was de Ligt er niet bij en niemand van Ajax gaf thuis) en dat hij zichzelf veel te snel in de rol van topcoach heeft geplaatst. Ik weet nog steeds niet wanneer hij ooit zoiets beweerd heeft.
Wel positief over Ajax als ploeg, dat was dan weer enigszins verfrissend, maar ben er toch weer van genezen.
0 0
Ajax27
PSV blijft de aansluiting gewoon vinden doordat ze vaker als ons kampioen worden. Europees doen wij het al jaren beter. Maja die klote eredivisie... wordt tijd dat we die weer 3-4 keer achter elkaar winnen. Al speel ik 1000 x liever tig Europese finales ipv een eredivisie kampioenschap, het knaagt toch wel dat da kut PSV nu alweer op weg lijkt naar een vlekkeloos seizoen.
0 0
ajaxinho
PSV doet al jaren wat wij nu eindelijk doen.
Kwaliteit en ervaring inkopen.

Alleen Ajax probeert alleen met talenten kampioen te worden.
0 0
Kikke
nou je ziet hoever ze europees komen daar mee, niet zo ver..
0 0
mcjc
PSV doet het goed in de Nederland, maar Europees staan ze laatste Met 0 punten. Als PSV zo goed is, hadden ze op zijn minst Thuis van Inter moeten winnen. Ik snap dus heel die ophef niet over PSV.
6 -2
JanTa
Opvallend mild tegen Ajax en PSV.
0 0
RobbieWielaert
Ajax staat eerste en haalde laatst nog een Europese finale.
PSV speelt plichtmatig haar potjes uit en staat vierde.
1 0
TontoKarnaggel
Ja, in de eredivisie gaat psv prima, maar waarom doet iedereen toch of er 2 clubs europees lekker draaien?
De laatste keer dat ik keek hadden ze toch echt nog maar nul punten...
7 0
M.Olsen
Ik vind het bizar dat iedereen denkt dat PSV Spurs kan pakken omdat ze met 6-0 vanEmmen wonnen
2 -1
Libero
Aan de tafel van Kees werd gisteren nog gezegd dat PSV zich wel eens de pleuris kan schrikken door het verschil in weerstand tussen Emmen en Spurs. 'Iedereen' valt wel mee dus.
0 0
ETM
Ik zie Spurs geregeld vanwege een vriend die trouw Spurs supporter is. Ze staan er nog goed voor qua ranglijst, maar t loopt er voor geen meter. Veel blessures en te weinig brede selectie. Vertonghen, Eriksen, Ali, Dembele waren allemaal geblesseerd. Eriksen en Dembele maakten tegen Westham wel minuten. Maar het loopt al een tijd heel stroef. Geen schim van het spel van vorige seizoenen. Ze hebben snel een draaiende Eriksen nodig want geen verbindings speler op het middenveld. Voetbal van achteruit is nu matig en ook krijgen ze al een tijd niet goed druk op tegenstanders. Ik denk dat PSV ze naar de rechter kant moet dwingen want daar missen ze momenteel echt creativiteit. Trippier is een passer, Sisoko is heel voorspelbaar. Lamela kan wel wat maar is heel grillig. Op links is die Mora wel echt een linke vogel. Kane is toch vrij beperkt zonder aanvoer en een beetje uit vorm. Achterin nog wel veel kwaliteit, maar Verthongen was wel de grote leider, die alles ook neerzette en de opbouw verzorgde. Die missen ze gigantisch. Eriksen scheelt zeker een slok op een borrel, maar de vraag is of t meteen met hem gaat lopen.
Spurs is wel favoriet, maar t is geen slecht moment ze te treffen.
1 0
31xAjax
Velen (niet iedereen) denken dat PSV van de Spurs wint omdat PSV in vorm is en de Spurs niet. Niet omdat PSV met 6-0 van Emmen wint, dat maak jij er van....
2 0
RayJordaan
Tja Emmen bakt er natuurlijk niks van maar zie die boertjes Woensdag wel winnen van Spurs, komen veel creativiteit te kort zonder Alli en Eriksen (PSV zal wel geluk hebben dat Chris niet fit genoeg is).
0 0
Labrador
De boel wordt al heerlijk onderschat voor Zondag. Hoogmoed komt voor de val. Laten we nou niet in dezelfde val trappen als tegen psv
3 0
amthree
Derksen de ballenlikker van nijhuis.
9 0
TontoKarnaggel
Dat begint echt genante vormen aan te nemen idd
4 -1
AjaxDordt
Echt om te braken inderdaad...
6 -1
AsensioWillemsen
Ja PSV haalt de punten echt binnen in Europa
9 -1
mvdk
Ja, maar laten we wel eerlijk blijven. Ze hebben echt een bizar zware poule. Inter is normaal gesproken ook gewoon top, Spurs heeft de beste selectie in jaren en Barca hoeft ik niet over te beginnen. Ik denk dat PSV ook wel van AEK wint.

Maargoed, Ajax zet een goede prestatie neer. Laten we maar lekker naar onszelf blijven kijken.
3 -3
Kikke
en wie had er ook alweer van Barcelona gewonnen, juist ja Ajax...
0 0
RaynoFischer
Het is wel aardig crisis bij Barca hoor, loppt niet lekker daar net als bij Bayern
Inter schat ik niet veel hoger in dan Benfica
3 -1
RayJordaan
Precies en Benfica schat ik op dit moment niet veel lager in dan Spurs.
1 0