Swart: 'Begrijp het gezeur na afloop niet'

ArthurV, 22-10-2018 om 17:05, 8047 views, Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart kan zich totaal niet vinden in de kritiek aan het adres van scheidsrechter Pol van Boekel. Gedurende het duel met SC Heerenveen werd Kasper Dolberg in de rug gelopen, wat uiteindelijk een penalty opleverde. Iets wat niet vanuit alle hoeken met gejuich werd ontvangen.

'Ik begrijp het gezeur na afloop niet', steekt Mister Ajax van wal bij Alles op Swart. 'Van al die verslaggevers die het allemaal zo goed weten over die penalty. Dat ze een halfuur moeten lullen over het feit dat Ajax een penalty kreeg. Als Ajax hem niet had gehad, dan was het ook 0-4 geworden.'

Swart is van mening dat de buitenwacht eens een blik moet werpen op het gedrag van de PSV-spelers. Zo haalt hij een voorbeeld uit de wedstrijd tussen PSV en FC Emmen van afgelopen zaterdag aan. 'Dan is er weer een overtreding van Jorrit Hendrix. Dat was de tweede keer dat hij gewoon rood moest hebben, want een tweede gele kaart werd weer niet gegeven. Maar het stond op dat moment pas 1-0 tegen Emmen. En Emmen komt dan gewoon met elf tegen tien te staan. Dan wordt het geen 6-0, maar een hele bescheiden overwinning. Dat scheelt vier goals en daar hebben zij (PSV) gewoon geluk mee.'

Swart wordt vervolgens gevraagd of er met twee maten wordt gemeten. 'Honderd procent', klinkt het overtuigend. 'Maar ze blijven maar zeuren over die penalty van Dolberg. Ik had hem ook gegeven. De bal werd niet gespeeld, maar de man. Dat is gevaarlijk, zeker als je met 0-2 achterstaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Niet allen Hendrix ook Rosario kon rood hebben
0 0
JDerksen
Maar over Hendrix heeft die gelijk; ik zag precies hetzelfde; en het is ook niet de eerste keer dat hij die ze hem die tweede niet willen geven terwijl hij dat wel verdiende. Meestal wordt hij dan een minuut later snel gewisseld, wat genoeg zegt.
0 0
Ajax27
Hahaha, wat een reacties hieronder allemaal. En dat nota bene bij een opmerking van Swart. Meten met 2 maten, als er iemand altijd een ontzettend roze Ajax bril op heeft is hij het. En terecht, dat hoort ook als clubicoon. Een beetje miepen over de concurrent hoort ook gewoon. Niets meer, niets minder.. En nu verder allemaal niet te serieus hiero.
1 -3
Juichtoon
Het kan geen kwaad de heren in het zwart aan onze kant te krijgen. Competitie wordt straks weer op 1 punt of doelpunt beslist en dan wil je toch niet dat refs als Nijhuis vrij spel hebben om hun eigen wedstrijdjes te fluiten.
0 0
JanTa
Maar even gewoon een vraag, had Swart ongelijk wat betreft die gele kaart? Ik heb geen rose bril nodig dat 2x geel rood is.
3 0
Ajax27
Nee das zeker 2x geel. Maar hadden ze bij ons al moeten affluiten na de overtreding van Blind? Of hadden wij het prima gevonden als de tegenstander na een schouderduw van de Ligt op de grond was gaan liggen en een penalty kreeg? Neen. En dat zijn 2 goals. Ja wat Swart zegt, wellicht was het ook dan alsnog 0-4 geworden. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Wij moeten er voor zorgen dat we alles winnen, PSV na de winter platwalsen in de Arena en hopen d at PSV door wat blessures ergens een keer verliest. En hopen dat dit voor de winter gebeurd want na de winter zijn zij klaar in Europa en hoeft de focus alleen maar op het kampioenschap. Wij zullen dan nog in Europa strijden.
0 -2
JanTa
Een sliding maken op kniehoogte is wel iets van een andere orde. Ik ken spelers die daar direct rood voor kregen.
1 0
Juichtoon
en Rosario had ook rood moeten hebben Sjaak. Dit is nu al de 3e keer dit seizoen dat Hendrikx zn 2e gele kaart niet krijgt. Geen toeval dus.
We weten allemaal waarom de media huilt over de strafschop aan Ajax. Dan wordt de kans dat Ajax een penalty krijgt in de toekomst kleiner. Scheidsrechters zijn ook mensen en die houden er ook van om dingen te doen die veilig zijn.
2 0
Redrum
Sjaak zegt gewoon hoe het is en hij heeft zoals gebruikelijk weer gelijk. Mensen krijgen een vochtig slipje van een topclub die FC Emmen, ik herhaal: FC Emmen, zes keer in de val lokt in eigen stadion en gaan dan lopen janken omdat de enige echt voetballende club een penalty krijgt. Zo ziek is het Nederlands voetbal inmiddels dus.
10 0
RaynoFischer
Precies, datzelfde Fc Emmen werd ook in de Arena afgeslacht en toen was Fc Emmen het lachertje van de Eredivisie en was het halve team te dik :P
Altijd opvallend dat iedereen dramatisch is als Ajax gemakkelijk wint, maar PSV geweldig als zij makkelijk winnen
6 0
3*stars*3
Erg vermoeiend idd.
Tuurlijk is Ajax de grootste club van het land maar we moeten niet doorslaan, met het meten met 2 maten.
PSV kreeg een pak slaag in Barcelona en je las positieve berichten in NL en Bommel was trots.
Nou, Barca speelde een paar dagen later gelijk in eigen huis tegen Girona (wie!?).
Week later ging Barca onderuit tegen Leganes....

PSV-Inter...Tegen de catenaccio boys minder balbezit en iets van 8 schoten op doel van Zoet.
Daarna toch nog roepen dat ze trots zijn....

Zie je het al oor je dat een Ajax coach dat kan roepen na kansloze nederlagen???
3 0
blueberry
exsct
0 0
Van Reenen
En wil je nog meer gezeik horen, dan moet je vanavond kijken naar die snor en lachebek op Voetbal Inside.
Ik heb daarvoor geen tijd en belangstelling. Huilebalken!
3 0
PetrusKeizer
haha, onze Sjaak. en , hoe kan t anders, PSV is de sjaak :)
1 -2
Stibba020
Je hoort ook alleen maar dat Heerenveen en AZ drama waren tegen Ajax. Nee,
FC Emmen was zo geweldig tegen PSV.. Laat me niet lachen..
0 0
M.Olsen
Toen Emmen zo speelde in de Arena was niemand die zei dat Ajax goed was. Maar nu PSV wint met 6-0 zeggen mensen dat ze kanseb hebben tegen Spurs.

Ja ik ben Calimero, ja ik ben realist.
0 0
31xAjax
Ik moet nu toch wel onbedaarlijk lachen, wat een heerlijke man blijft onze Sjakie toch!!!

Hij heeft het meten met 2 maten nota bene zelf uitgevonden....
1 -15
pieke
Calimero Swart.
0 -14