Borst: 'In Rotterdam heeft echt niemand zin in zondag'

NielsOpdam, 22-10-2018 om 08:00, 14117 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Hugo Borst verwacht dat Feyenoord het erg zwaar krijgt als de Rotterdammers aanstaande zondag naar Amsterdam komen. Dat schrijft de columnist in zijn column in het Algemeen Dagblad. 

'Feyenoord speelde nog niet tegen de top 2', begint Borst. 'Zondag is het zo ver. In Rotterdam heeft echt niemand zin in die wedstrijd in de Arena. De vraag is niet of Feyenoord de Klassieker verliest, maar met hoeveel. Willem van Hanegem, lees ik, houdt zijn hart vast, Peter Houtman ook. Er zal best een optimist te vinden zijn die Feyenoord kansen toedicht in de Arena, iemand met het gemoed van Nathan Rutjes. Of iemand die heel de dag zit te blowen, die zou stellig kunnen zeggen: Feyenoord wint.'

Borst snapt dat Feyenoorders hun hart vasthouden. 'Ajax is op tien posities beter. Robin van Persie verslaat Donny van de Beek, maar als de grijsaard de bal heeft staat er niemand vrij. Geen Feyenoorder wil zondag de bal hebben, let maar op. Zo gaat het meestal. Feyenoorders vallen in Amsterdam collectief ten prooi aan faalangst.' Met een knipoog heeft Borst wel een aantal voorstellen voor de Rotterdammers. 'Niet komen opdagen, de wedstrijd schriftelijk afdoen. Kan dat zonder puntenaftrek? Gewoon zeggen dat heel de selectie aan de schijterij is. En als je dan toch afreist, met elkaar afspreken dat het onder de tien blijft. Dat moet op zich lukken.'

Borst verwacht wel dat het geen incident is dat Ajax en PSV sterker zijn dan de rest. 'In Nederland hebben we een top 2. De komende jaren houden we een top 2, of je de eredivisie nou gaat hervormen of niet. Tegen PSV en Ajax is geen kruid gewassen. Ze hebben meer geld dan de rest, een betere jeugdopleiding, een betere scouting. Dat is lullig voor andere clubs en vooral pijnlijk voor Feyenoord.' De competitie is op een kwart en de tegenstander van zondag staat er slecht voor. 'PSV heeft zeven punten meer, Ajax twee punten meer, en volgende week om deze tijd vijf punten meer dan Feyenoord. Vermenigvuldig maar: Feyenoord zal eindigen op 28 punten achterstand van PSV en 20 punten achter Ajax.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Onzin, ik heb er sowieso zin in en er zijn genoeg Rotterdamse Ajacieden en Spartanen, die er zin in hebben! ;-)
1 0
MickS
Hier op mijn werk heeft ook niemand er zin in (ik werk in Rotterdam). Allemaal geven ze aan dat ze toch altijd wel 'n sprankje geloof hebben als Feyenoord bij ons komt, dat het misschien dit keer wel eens lukt om te winnen in de JCA. Maar dit jaar ontbreekt elk geloof en vertrouwen. Ze zeggen inderdaad allemaal dat de vraag niet is óf, maar met hoeveel ze gaan verliezen.

Stiekem heerlijke tijden om Ajacied te zijn in Rotjeknor :D
0 0
Pierre Heno
Eerst maar 'ns afwachten of er na de wedstrijd tegen Benfica serieuze blessures zijn te tellen bij Ajax. Feyenoord speelt buiten de Kuip feitelijk nergens meer om want om al die puntjes bijelkaar te sprokkelen om dan vervolgens al in de eerste ronde van de voorronde EL te worden uitgeschakeld hoeven ze het ook niet te doen. Bij een volle Kuip pakken ze nog wat centjes..en dat is het dan wel.
0 0
DeBaarsjes
pech voor hun dat ze volgende week niet de klok vooruit kunnen draaien.....
0 0
geronimo
De Rotterdammers proberen Ajax in slaap te sussen, niet intrappen reken maar op de ze super gemotiveerd zijn
1 -1
RobbieWielaert
Ik wel en ik woon er.
0 -2
Joseph
Ik denk dat er geen enkele reden is om die Feyenoorders te onderschatten, ze zijn zeker niet zo goed als onze jongens, maar als ze boven zichzelf uit stijgen en onze jongens er te makkelijk over denken, gaan we gewoon nat.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Weet nog toen traore er thuis tegen feyenoord 5 had kunnen maken, konden we eindelijk de 10 halen maar moesten we nog billenknijpen omdat feyenoord terug kwam tot 2-1
3 0
3*stars*3
Volgens mij scoorde die enge kramer in de slotfase.
Toen zat ik op een gegeven moment idd, toch nog met klamme handen want het zou toch niet!?
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat een fantast die Borst. Man houd er toch mee op. Alsof die schijtclup uit Eindhoven alles gaat winnen dit seizoen.
2 -1
Labrador
De media onderschat Feyenoord. Wij niet.
3 -1
FSideMaluku
Tegen een Ajax in zijn huidige vorm, houdt feijenooit het echt geen 90 minuten vol. Helemaal niet als we ze flink "welkom heten" voor de wedstrijd. Entrada iemand?
1 -2
RedFeather
Enerzijds lekker om ze af te drogen.
Anderzijds stiekem ook wel jammer, dat de enige echte klassieker gedevalueerd is.
Om de kloof in tact te houden moet er wel enorm goed ingekocht gaan worden van de zomer.
Want helft van het team wordt verkocht.
0 0
Daminem
Niks jammer. Na het kampioenschap twee seizoenen geleden hebben ze weer behoorlijke praatjes. Graag kurkdroog afdrogen met dubbele cijfers. Voor het mentale aspect, het doelsaldo en het aanzien. Andere teams moeten weer met de staart in hun benen naar de ArenA komen. Dat kan alleen als Ajax gehakt maakt van de nummer 3.
0 0
Hagmag
Fffff nog een tip voor alle Ajacieden.
Maandag(avond) 30 oktober 2018 ffff nagenieten en kijken naar TV Rijnmond naar het programma FC Rijnmond.
De voetbaltalkshow van 010, dan wordt het weekend geanalyseerd.
1 0
Hagmag
Die steegkop, dekt zich al in en probeert ook al wat hoogmoed te kweken in Amsterdam.
Hij vergist zich, 52.000 Ajacieden kijken er al naar uit en zullen zich manifesteren als de 12e man.
Mac Donalds heeft in Duitsland sinds kort een nieuw menu. (echt waar)

Mac Kakkerlak menu met een colaatje erbij.

Zondag staat in de JC Arena de "kakkerlak" ook op het menu met "bloed" aan de paal en op het scorebord.
Die rooie bus met dat ene woord: "Feijenooit", krijgt deze week een extra grote beurt. Wilde nu al niet meer starten, nadat het adres op de navigatie was ingevoerd.
Ik kiijk er naar uit en..... velen met mij vrees ik voor meneer Borst.
0 -1
Michels
Je weet dat Hugo Borst voor Sparta is, toch? Bovendien is het gewoon een positief stukje over Ajax. Behalve dan dat we 2e zouden worden aan het einde van het seizoen. Maar ja, dat is ook een beetje eigen schuld en losjes gebaseerd op de afgelopen jaren. Ik zie de negativiteit er niet zo van in...
0 0
Horrontelli
Jezus man. Chill out.
2 0
MankeNelis
Ik zou hier niet intuinen, gewoon messcherp erin duiken. Maar eerst Benfica.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Precies niet denken dat het een gewonnen partij is bij voorbaad scherp erin en snel die wedstrijd tot een goed einde brengen.
1 0
Youri08
Redelijke onzin dit. Ajax is uiteraard veel beter maar heeft dan CL in de benen en reken er maar op dat Feyenoord er vol in gaat. Word een lastige wedstrijd met veel overtredingen van Rotterdamse kant.
0 0
CrazyJew
Blijf erbij dat dit een op zichzelf staande wedstrijd is,
Overtuigd van een goed resultaat voor ons maar alsnog gewoon bij de les blijven
1 0
Ajaxvooraltijd
Hahaha iemand die de hele dag zit te blowen hahahah
0 0
Horrontelli
Als ik het goed begrijp is het zondag een formaliteit. Daar denk ik zelf toch anders over.
4 0
RedFeather
Uit is het spannend
Maar thuis niks aan de hand
Die gasten kijken ook CL
Zelfvertrouwen is daar geminimaliseerd
0 0
Horrontelli
Dat zou heel fijn zijn
0 0