'Ga er maar aanstaan met je aanvallende intenties'

JesseTH, 22-10-2018 om 08:30, 12708 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wim Kieft denkt dat Ajax met SL Benfica dinsdag een behoorlijk zware tegenstander zal gaan treffen, zo laat hij blijken aan tafel bij Rondo. Hij acht beide ploegen aan elkaar gewaagd, mede door de manier van spelen van de Portugezen tegen een Nederlandse ploeg.

'Dat is een hartstikke moeilijke tegenstander. Ze zijn fysiek enorm sterk, met goede spelers voorin', is de oud-spits van mening. 'Ga er tegen het Portugese voetbal maar aanstaan met je aanvallende intenties. Die wachten daarop. Een open deur, maar het wordt cruciaal. Het is een poule waarin er meerdere meedoen. AEK Athene doet niet mee, maar Benfica waarschijnlijk wel.'

Waar Benfica de tegenstand moet gaan bieden, krijgen Ajax en PSV dat in de Eredivisie maar zelden. Kieft heeft daar zijn mening over. 'Het is niet zozeer dat de rest zo veel zwakker is geworden, ze doen het ook gewoon heel goed. Dan, als ze echt honderd procent scherpte hebben, is het niveauverschil enorm groot. Ik denk dat dat altijd wel zo geweest is in Nederland.'

Door het grote niveauverschil in Nederland heeft Youri Mulder twijfels bij of het wel echt zo slecht is om op tijd een uitdaging te zoeken in het buitenland. 'Soms zeggen we dat spelers niet te vroeg naar het buitenland moeten gaan. Maar je ziet ook wel bij spelers dat wanneer ze die weerstand niet meer hebben, zeg De Ligt of De Jong de komende jaren, dat je op een gegeven moment die sprong moet maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Is de Portugese competitie dan zo sterk dat Benfica daar veel weerstand krijgt? Ook daar heb je een top3 met een enorme kloof met de rest.
1 0
Babangida83
Nee, die is nog zwakker. Zeker het rechter rijtje. En de entourage is helemaal slecht. Ik vind het altijd zo'n gezeik om niks. Maar natuurlijk moeten we met z'n allen proberen dat niveau omhoog te krikken.
0 0
MickS
Het zal geen gemakkelijke tegenstander zijn, lijkt mij. Echter spelen we morgen thuis, en inmiddels hebben we ervaren dat we thuis enorm veel voordeel hebben icm de geweldige steun vanaf de tribunes. Ik verwacht morgen in een kolkende JCA te zitten waar we hopelijk met minimaal 2-0 winnen.

Uit bij Benfica verwacht ik in ieder geval een veel zwaardere wedstrijd dan thuis.
0 0
AlexIbarra
Op weg naar de top-16 van Europa moeten we dit soort ploegen voorbij.
In die zin is Benfica een directe concurrent, net als Dynamo Kiev trouwens.

We kunnen goede zaken doen als we er staan morgen.
Ben ook benieuwd of Bayern wel 2x wint tegen AEK.
0 0
Schwalbino
Gewoon een zeer sterke ploeg die al jaren in de subtop van Europa meedraait. Ik denk dat we ze thuis kunnen pakken. Het zal erom gaan wie de minste fouten maakt (maar dat is altijd zo in voetbal).
3 0
de_pitbull
Volgens mij had Bencifa afgelopen weekend ook toevallig vrij.
0 0
ProfessorX
Ook Kieft weer met zeggen dat ze zo snel mogelijk weg moeten pfff dood ziek word je ervan , want waarom niet nog 1 jaar blijven ?

EK kom eraan en je heb speeltijd nodig , ritme en die krijg of heb je echt niet bij MC , Barca , Real , Juve en misschien wel bij Bayern , maar je kan ook gewoon blijven met je 21 en 19 jaar en eens kijken of je de wereld echt kan verrassen met Ajax een CL finale misschien ??

Geld is nu echt niet belangrijk voor deze jongens wel speeltijd , want vergeet niet ze verdienen goed bij Ajax en Overmars kan het ook openbreken desnoods .

Dus blijf lekker bij Ajax in seizoen 2019 / 2020 en win alles in 1 seizoen probeer het eens zou ik zeggen .
4 0
Ajax27
Als ze jou voor 60-80 miljoen halen, dan ben je gewoon een topaankoop die ze voor de basis halen. Kieft heeft gewoon gelijk. Ik denk dat we blij mogen zijn dat ze deze zomer spelers als de Ligt, Frenkie en Ziyech hebben weten te behouden. Maar volgend seizoen zal dit 3-tal afscheid nemen van Ajax, hoe jammer we dit ook allemaal vinden.
0 0
geronimo
Ze zeggen dit soort dingen altijd , Ajax zou moeilijk krijgen Standaard en ook tegen de Oostenrijkers en Bayern maar we zien het wel
Alle vertrouwen in tH en zijn mannen!
0 0
Sampaoli
Benfica is echt een goede ploeg hoor, die worden hier zwaar onderschat.
2 -1
Ferd
Benfica wordt zwaar overschat, geloof me. Appeltje eitje dinsdag
0 -2
RayJordaan
Appeltje eitje nog wel..
0 0
Labrador
Je speelt thuis voor je eigen publiek. We weten allemaal dat de Europese avondjes van Ajax iets extra's geven aan het team. Onderschatting is het zeker niet maar we maken wel een kans
3 0
Babayaka
tot ajax met 4-0 wint, dan konden ze er toch in ene niet zoveel van.
7 0