'Mensen zeiden dat hij fysiek niet goed genoeg was'

JesseTH, 22-10-2018 om 08:00, 7482 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan heeft in het verleden bij Ajax en de KNVB vaak gemerkt dat er bij Abdelhak Nouri aan getwijfeld werd of hij het met zijn kleine fysiek wel zou gaan redden. Hijzelf, maar ook trainers en medespelers die hij sprak, dachten daar echter anders over.

'Er waren bij Ajax ook mensen die zeiden dat hij te licht was en fysiek niet goed genoeg was voor de top', zo vertelt Spaan bij Rondo. 'De KNVB heeft hem één keer niet geselecteerd. Ze zetten hem in een schaduwteam neer voor Onder 15, want die zeiden ook dat hij te licht was. Ik heb veel trainers gesproken die hem hebben gehad en ook medespelers en die zeggen: natuurlijk zou Appie het gered hebben.'

De journalist wordt er aan tafel op gewezen dat Nouri voor zijn leeftijd nog relatief weinig speelminuten maakte in het eerste elftal van Ajax. 'Als je de pech hebt om trainers te treffen die voor de veiligheid kiezen, dan stellen ze je niet op', reageert hij daarop. 'Frank speelde met Bazoer en Gudelj op het middenveld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Als die mensen bij Ajax die hem fysiek te licht achtten en daardoor afschreven nog steeds bij Ajax zitten, meteen ontslaan.
0 0
Ajaxvooraltijd
Spaan is er niet vies van om er een dubbel slaatje uit te slaan zowel financieel als nog even te kunnen natrappen naar iedereen waar hij het achteraf mee oneens is. Bah wat een verschrikkelijke kerel!
3 0
Tinus
Spaan in deze betichten van een dubbel slaatje slaan uit de situatie Nouri.. Het is duidelijk dat jij hier de verschrikkelijke kerel bent.
1 -3