Levchenko: 'Een completere speler aan het worden'

Evgeniy Levchenko, oud-international van Oekraïne, is zeer te spreken over de ontwikkeling die Frenkie de Jong doormaakt. De voormalig middenvelder ziet de Ajacied een extra impuls geven aan zijn spel, waardoor hij in meerdere facetten zijn stempel drukt.

'Het is een completere speler aan het worden', oordeelt Levchenko bij Studio Voetbal. 'Hij sluit veel vaker bij en is een box-to-box-speler aan het worden. Hij staat niet alleen meer op het middenveld, hij sluit bij en probeert zijn acties continu te verbeteren. Je merkt aan hem dat hij niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend goed is.'

'Ik zou zeggen: ga maar een tussenstap maken', adviseert de oud-speler De Jong daaropvolgend. 'Niet meteen naar Barcelona. We hebben Suárez gezien die de tussenstap maakte naar Liverpool. We hebben heel veel spelers uit de Nederlandse competitie die meteen naar Engeland gingen en er zijn er heel weinig die het waar hebben gemaakt.'

Pierre van Hooijdonk, de vrijetrappenspecialist aan tafel, spreekt verder lovend over de afstandsgoal van Lasse Schöne. 'Het is van hele grote afstand en je ziet een heleboel spelers waarbij er dan verbetenheid in zit, omdat je kracht moet geven. Hij doet alles op techniek. Hij neemt de bal mee en de aanloop en zelfs het schot zijn nog ontspannen. Het is puur techniek waarmee hij de bal in het hart raakt.'

 
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Patje2011AJAX
Hij ziet er dan leuk en verzorgd uit maar uit zijn strot komt net zoveel onzin als bij Koblenko.
0 -1
Remark
Alsof meteen naar Barcelona gaan en een jaar trainen met de beste voetballer ter wereld geen tussenstap is.
0 -1
Civilengineer
Ik schat Liverpool op dit moment hoger in dan Barcelona. Dus hoezo tussenstap
0 0
Sterspeler
Tegenwoordig is Liverpool geen tussenstap meer. Maar dat was het wel in de tijd dat Assaidi en Suarez die kant op gingen.
1 0
Rockpotje
Eerst Liverpool als voorbeeld van een tussenstap noemen en vervolgens kritiek uiten op spelers die te vroeg naar Engeland gaan. Volgens mij was onze vriend Suarez ook 24 toen hij naar Liverpool vertrok en had hij er ruim vijf seizoenen Eredivisie op zitten. Dus Frenkie kan makkelijk nog twee seizoenen blijven.
1 0
Ronaldinho020
Ja want als je een "tussenstap" maakt naar bijv. Tottenham (zijn voorbeeld), kan je daarna nog die stap maken naar de echte top. Dat gunnen ze je wel bij zulke clubs, een mooie transfer voor een appel en een ei.

Mijn god wat heb ik me geergerd aan deze kneus, louter nonsens wat die verkoopt over "stappen"
2 -1
Bocarra
He he, eindelijk iemand die het begrijpt. Hulde!
0 -1
Schwalbino
Wat van Hooijdonk over het doelpunt van Lasse zei vond ik wel een goede observatie. Het was idd een puur technisch schot gespeeld op souplesse. Zo neem je een bal op de training.
3 0
insectenverdelg
war4om een tussenstap? gewoon nog 2 jaar bij Ajax. prima tussenstap.
2 0
Bocarra
Levchenko??? Hahahahahahaha!
1 -3