Perez over titel: 'Bijna alleen onderling te beslissen'

Kenneth Perez ziet dat het verschil tussen Ajax en PSV en de rest van de Eredivisie onvoorstelbaar groot is. Daardoor worden de verschillen in de titelrace vooral gemaakt in de onderlinge ontmoetingen en wordt een uitwedstrijd bij SC Heerenveen algauw een 'saaie' wedstrijd.

'Omdat er geen spanning was. Daarom zijn oefenwedstrijden ook zo saai om naar te kijken. Dit gaat ze veel te gemakkelijk af', oordeelt Perez bij Dit was het Weekend, waarna hij ingaat op de achterstand van Ajax op PSV. 'Vijf punten verschil is veel, want de wedstrijden tegen de rest… Je hebt bijna alleen maar de onderlinge wedstrijden om het te beslissen in jouw voordeel. Eventueel kan Feyenoord-uit nog lastig worden.'

Verder laat de Deen zich lovend uit over Ajax-verdediger Matthijs de Ligt. De oud-middenvelder ziet dat de stopper niet alleen kopduels wint, maar de bal ook naar de juiste kleur kopt. 'Hoeveel verdedigers zie je niet die gewoon weg koppen in plaats van gericht te koppen? Ik vind het zo fantastisch om naar hem te kijken. Met zijn fysieke kracht is hij indrukwekkend en eigenlijk bijna onmisbaar achterin. Wat ik heel veel mis bij verdedigers is: stel dat we de bal verliezen, wat kan er dan gebeuren? Daar is hij wel de hele tijd mee bezig, dat vind ik knap.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Dat PSV en Ajax er dik bovenuit steken dat is wel duidelijk, maar ik vind dat men het allemaal wel een beetje overdrijft. Althans het is iets van al een behoorlijk aantal jaren. Feyenoord had een bizar effectief seizoen in 16/17.
PSV en Ajax zijn beiden al een paar keer goed weggekomen. Heerenveen voetbalde ook gewoon aardig mee. Door het scorenverloop lijkt t alsof ze niets in te brengen hadden. Af en toe walsen de topclubs over een tegenstander heen, maar dat is ook niet nieuw. Er komen zeker wel weer wedstrijden waarop t niet loopt, de bal er maar niet in wil of dat de tegenstander boven zichzelf uitstijgen kan. Denk wel dat Ajax en PSV momenteel bovengemiddeld sterk zijn, maar denk niet dat ze met 2 vingers in de neus de competitie gaan afwerken, zeker niet naar mate de Europese campagnes langer worden.
Het is ook gewoon iets wat vanaf dag 1 herhaalt wordt in de media. Als die paar goals in de slotminuten niet waren gevallen zou het dan nogsteeds zo nadrukkelijk het verhaal zijn?
0 0
RusselWestbrook
Het is al bijna 60 jaar zo. Alleen in de eerste 20 jaar na de invoering van het profvoetbal deed Feyenoord nog serieus mee (6 landkampioenschappen, in de volgende 40 jaar maar 4). Verder hebben Ajax en PSV bijna alle titels gewonnen.

Sterker nog, 75% van alle landskampioenschappen in Nederland zijn door Ajax of PSV gewonnen. Ongeveer 15% door Feyenoord en de resterende 10% door een club of 6, waarvan alleen AZ meer dan 1 keer (twee keer, om precies te zijn :P)

n.b. ik reken vanaf de invoering van het profvoetbal in 1956-1957. Alles daarvoor vind ik niet interessant, toen werden clubs als Heracles, Willem II, Limburgia en SC Eindhoven nog kampioen van Nederland. Lijkt me niet relevant voor hoe het voetbal er voor stond en staat na het invoeren van het profvoetbal.
0 0
VanDeMolen
PSV is in het begin gewoon lucky geweest met hun miljoenste doelpunt in blessuretijd, waar Ajax een keer gelijkspeelde. Drie punten zijn in te lopen in de thuiswedstrijd tegen PSV, maar ik zie ze daar in 040 nog wel een paar keer 3 punten meesmokkelen in de uiterste blessuretijd tegen het rechterrijtje.
0 -1
Schwalbino
Er komen nog zat van die potjes op een koude, mistige zaterdagavond of vroege zondagochtend waar beide clubs punten verspelen. Je moet er daar alleen meer punten zien te halen dan psv.
4 -1