R. De Boer: 'Benfica net zo goed als Ajax'

Ronald de Boer vindt het in gesprek met O Jogo moeilijk om een favoriet aan te wijzen voor de wedstrijd van aankomende dinsdag, Ajax - SL Benfica. De oud-international ziet bij de Amsterdammers zowel krachten als zwakheden in aanloop naar de Champions League-ontmoeting.

'Er zijn acht of negen spelers die altijd in de basiself spelen. Het team heeft automatismen ontwikkeld', begint De Boer over Ajax. Toch plaatst de analist nog wel wat kanttekeningen. 'Misschien is er wat weinig connectie met de spits. Het grootste probleem ligt hem in het wakker worden. Het team mist af en toe wat focus en dan gaat het niet zo goed in het veld. Ik herinner me de wedstrijden tegen Bayern, PSV en AEK.'

De Boer is er dan ook niet helemaal zeker van dat Ajax zomaar even gaat winnen van de Portugezen. 'Benfica is net zo goed als Ajax. Het zal een erg interessante wedstrijd worden. De resultaten van Ajax tegen Portugese teams zijn vaak slecht. Het is lastig om een favoriet aan te wijzen. Benfica heeft altijd technische spelers.'

Tot slot gaat De Boer nogmaals in op Ajax. De jeugdtrainer ziet dat de club een transitie heeft ondergaan. 'Er werd nu gezocht naar meer ervaren spelers zoals Blind en Tadic. Ze hebben een erg gebalanceerd team met talent. Jonge jongens krijgen de kans bij de club en worden er volwassen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingRijkaardII
"resultaten vaak slecht tegen Portuges teams". Dat weet ik nog wel Ronald, ja wat jij daar deed bij Porto uit. Onvergeeflijk!!! Je speelde weer eens als een krant en toen wij daar wat van zeiden, stak je je middelvinger naar ons op! Als ik Olsen was geweest, had ik je er meteen uitgehaald! Net zo schandalig was dat je je broer op het vliegveld excuses liet maken voor jouw actie. Een echte kerel had het zelf gedaan. Sindsdien heb ik niks meer met je!
0 0
ETM
Wat een warrig stuk. Misschien door de verkeerde citaten? Geen connectie met de spits? We hebben juist een seizoen waar de spitsen bovengemiddeld vaak scoren, toch?
Slordig tegen Bayern, PSV en AEK? Dat waren 3 volstrekt andere wedstrijden. De wedstrijd tegen Bayern een voorbeeld van een gebrek aan focus? Alleen omdat die paar kansen niet werden afgemaakt? Ajax was juist scherp daarom kon het Bayern op de knieen dwingen. Tegen PSV was het rampzalig slordig. En ik denk voor 80% dat overmoed daaraan ten grondslag lag. Ajax dacht naief dat PSV ook ging voetballen en dat ze dan wel even zouden winnen. Maar PSV had zich 100% opgeladen voor het afstraffen van fouten, en met het nodige geluk was het toen ontzettend effectief. 0-3. Ajax was in het vervolg los zand en PSV speelde haar favoriete spel. Maar het was wel een wedstrijd opzich.
Tegen kleine ploegen is er de gebruikelijke slordigheid, dat t eigenlijk te makkelijk gaat. Het ligt op de loer met zo'n jonge en vooral zeer 'voetballende' ploeg. Een ploeg die gegroepeerd op kansen loert zal minder slordigheden vertonen dan een ploeg die overal op het veld rondo's hanteert. Dat is ook hoe je het ook went of keert een moeilijker uit te voeren speelwijze.

Verder gaat volgens mij niemand er vanuit dat Ajax Benfica wel even oprolt, dus hij verzet zich tegen zn eigen stelling. Over Benfica kan hij verder niets specifiek noemen. Nou fijne analyse weer ;)
0 0
Frank1978
R. de Boer bij Fox nadat Ajax overtuigend heeft gewonnen van Benfica: "die Portugezen kunnen er niks van..."
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Roanaldje wat boeit jouw mening nou?
0 0
DeMeervanweleer
Ik denk dat ik genuanceerd genoeg ben om mijn Ajaxbril af en toe af te te kunnen zetten, desondanks zie ook ik bij Fox een duidelijk anti-Ajax sentiment, bij de commentatoren, bij de presentatoren en bij de analisten. Het waarom zal waarschijnlijk wel voortkomen uit het totale anti-Ajax sentiment in Nederland. Ajax is weliswaar de grootste club, ook in supportersaantal, maar de supporters van alle andere clubs verenigd in hun haat voor Ajax, zijn natuurlijk met veel meer, het is voor Fox zakelijk dus interessanter om niet met Ajax geassocieerd te worden.
Zoiets zal het wel zijn.
1 0
Bocarra
Jammer dat de Boer bij FOX geen tegengas kan geven aan het Anti Ajax sentiment. Hij is overdreven kritisch. Terwijl de andere analisten heel mild zijn waar het hun voorkeursclub betreft.
1 -1
De_Realist
Overdreven kritisch hoezo? Onderbouw je punt met voorbeelden.
0 -1
Frank1978
Ah jij kijkt nooit naar Fox begrijp ik?
0 -1
Frank1978
Kennelijk is overdreven kritisch op Ajax zijn een vereiste om bij deze zender te mogen werken. Ik hoop dat er bij Fox heel snel een optie komt om tijdens de wedstrijden het commentaar uit te schakelen. Het haalt mij vaak het bloed onder de nagels vandaan als ik een wedstrijd bij Fox kijk. Jammer inderdaad dat Ronald, ondanks zijn verleden als speler bij Ajax, meedoet aan dit zielige theater.
1 -1
Ajax2018
Benfica is idd goed maar heeft niet het geheime wapen dat wij hebben, de vrees van elke verdediging, de parel met de fluwelen techniek: labyad. Deze draufganger houdt Benfica al weken bezig.. sinds het begin van de loting galmt er een vraag door de Portugese straten.. hoe deze vedette die uit alle clubs kon kiezen maar voor Ajax koos te bestrijden als hij wordt opgesteld
2 -3
Koekepeer
Wat een positief verhaal dit! Ik vind Labyad persoonlijk een aardige speler. Goed voor de bank. Maar ik heb het blijkbaar mis en weten ze Labyad in Portugal wel op waarde te schatten. Of..... Je hebt grinnikend om jezelf achter je computer een enorm sneu lulverhaal bedacht en daarmee, net als ik nu, 5 minuten van je leven verspild
3 -1
insectenverdelg
mss moet hij is alle europese potjes dit jaar thuis nakijken en t thuisvoordeel ook meewegen. ik zeg 3-1 voor Ajax.
0 0
Frank1978
Ik ga voor 2-0...
0 0
Labrador
Benfica mist toch een aantal spelers door schorsingen?
0 0
Frank1978
Ruben Dias is geschorst voor de wedstrijd in Amsterdam.
0 0