Borst over situatie Van de Beek: ‘Pijnlijk’

Hugo Borst vindt dat Erik ten Hag te weinig gebruik maakt van Donny van de Beek. De Ajacied, die zaterdagavond speelde tegen sc Heerenveen, moest in het begin van het seizoen vaak beginnen vanaf de bank. Een verkeerde keuze, vindt de analist.

‘Ik weet zeker dat Van Bommel niet zo verschrikkelijk zou sollen met Donny van de Beek. Hij heeft het beter op een rijtje dan Ten Hag’, aldus Borst bij FOX Sports. ‘Dat (Van de Beek, red.) is een speler die altijd moet spelen, omdat hij zeldzame kwaliteiten heeft voor een Nederlandse voetballer. Ik vind het pijnlijk dat hij zo vaak op de bank terecht komt.’

De 21-jarige middenvelder deed tegen de Friezen de volle negentig minuten mee. Carel Eiting en David Neres, die vaak in plaats van Van de Beek speelden,  begonnen op de bank. Het werd uiteindelijk 0-4.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax No.1
Naar mijn mening is het probleem eigenlijk dat we teveel dezelfde types middenvelders hebben. Frenkie, Blind, Schone & Eiting zijn allemaal in de kern voetballende 6's.
Van de Beek is de meest allround middenvelder die zowel;
- Diepgang zonder bal heeft (wat Frenkie's spel ontbeert).
- Dynamisch genoeg is om van 16 tot 16 te bestrijken. (verdedigende felheid is zijn grootste verbeterpunt imo)
- Scorend vermogen heeft binnen en buiten de 16. (Hij is ongelukkig met zijn afstandsschoten maar heeft een goeie traptechniek)
- Hij kan heel gedisciplineerd tactisch zijn rol invullen.

Ik vindt dat hij niet technisch goed genoeg in de kleine ruimte is om als 10 te spelen in wedstrijden met weinig ruimte en Ziyech/Neres zijn beter in die rol. Maar als dynamische 8 zou hij altijd moeten spelen in een soort box to box manier. Frenkie is gewoon de beste 6 momenteel die de meeste impact in die rol kan maken.
Frenkie en Donny kunnen perfect afwisselend vanuit het middenveld diepgang zoeken en als je dan daarvoor het trio Neres, Zyech en Tadic hebt lopen en Dolberg in de punt wil ik zien wie al die positiewisselingen kan tegenhouden.
Zoals ik zei het is ontbreken van balans die dit probleem veroorzaakt. Als iedereen fit is, is:

Dolberg
Tadic Zyech Neres
V/D Beek De Jong
Tagliafico Wober/Blind De Ligt Mazraoui
Onana

waarschijnlijk de sterkste opstelling met de meeste dynamiek en balans alleen heb je dan wel Blind en Schone op de bank. Ben benieuwd welke keuze Ten Hag gaat maken als iedereen fit is...
0 -3
Bocarra
Het wordt tijd dat je jou verdiept in de Ajax tacktiek. Ajax speelt al heel lang niet meer met een 6. Ajax speelt met een 10. Blind, de Jong en Schone zijn op dit moment veel betere opties dan van de Beek. Als je de kenners mag geloven zien zij van de Beek als een aanvallende middenvelder vanwege zijn diepgang.. Nou daar hebben we gisteren niets van gezien. In de 2de helft kwam hij na wat wissels als controlerent middenvelder te spelen. Ook dat viel niet mee. Van de Beek moet concurreren met Tadic en Neres en in de nabije toekomst waarschijnlijk de Jong. Ik denk dat hij op dit moment niet goed genoeg is.
0 0
gi0vanni
Donny lekker op de bank en een van de opties is om hem te brengen als er wat meer ruimtes ontstaan in de 2e helft.
0 0
trooop
Donny op 10 in een notendop: met de rug naar het doel ingespeeld worden, matig aannemen, 10 meter zenuwachtig de verkeerde kant op dribbelen, bal afschuiven en weer naar voren hollen.
Een parodie op een Ajax-10.

Verlos die jongen uit zijn lijden en zet hem neer waar hij hoort, namelijk achter de bal. Daar is hij wél een goede speler.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ik vind ook dat Donny meer moet spelen. Zo krijgt hij meer zelfvertrouwen en kan hij zijn klasse weer laten zien. Ik vond Neres zwaar tegen vallen gisteren.
0 0
gi0vanni
Neres? Die moest invallen op een moment dat Ajax niet meer kracht wou verspillen en Herenveen probeerde de schade te beperken. Neres is wel goed maar niet een speler die even 3/4 man voorbij loopt.
0 0
insectenverdelg
De feiten zijn gewoon dat Donny veellmeer dan de helft van alle minuten gespeeld heeft, in 18 van de 18 wedstrijden mee gedaan gisteren 90 minuten speelde en alweer wat potjes op rij nu basisspeler is. Overigens vond ik hem gisteren verre van geweldig, maar dat ter zijde. tuurlijk zijn er minuten vanwege pijntjes bij andere etc. maar al met al vind ik het verhaal iets teveel een eigen leven gaat lijden.
4 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Je kan ook iemand gewoon 8 wedstrijden laten staan om ritme op te bouwen en vertrouwen te geven!
0 0
Hagmag
Laat hij lekker Sparta of 010 onder de loep nemen.
Of...niets meer vermelden hier op deze site van deze onbenul.
0 -2
433metdepuntnaarlinks
Ik ben inmiddels de naam van de Beek wel moe aan het worden. Hij speelt gewoon ontzettend veel en of dat tactisch is, roulatie is of omdat er kleine pijntjes of schorsingen zijn, hij krijgt kansen genoeg. En hij doet het ook vrij behoorlijk. Dus dat gejank in de media van journalisten moet eens stoppen.

Hij heeft ingezien dat zijn kansen komen, het is nu stil vanuit Donnys kamp en laat het dan lekker zo. Er valt wel wat voor te zeggen dat ten Hag hem ziet als een 10 en minder als controleur. Of je het er mee eens bent is een tweede. Maar hij is wel een betere aanvallende middenvelder dan dat hij een passende controleur is. Hij krijgt genoeg kansen en speelt heel behoorlijk, iedereen happy.
4 -1
ETM
Zoiets bedoelde ik ja :)
0 0
ETM
Ik vind eerder dat Van de Beek door velen omhoog gekletst wordt dan dat het zo verwonderlijk is dat Ten Hag hem niet steeds in de basis heeft gezet. Sterker als hij nu vast in de basis komt en Neres op de bank, dan ga ik zeker piepen ;)
Ik snap de gedachte die leeft dat Vd Beek juist verder van de goal nuttig kan zijn, maar ik vind dat velen wel erg makkelijk er vanuit gaan dat hij het beter zou doen dan Schone. En nog minder zie ik dus in waarom je hem ipv Neres erin zou zetten.
Zoals het nu gaat vind ik eigenlijk best logisch. Ten Hag bekijkt t per wedstrijd en hij komt aan zat minuten. Alleen wordt hij door Ten Hag gewoon niet gezien als iemand die de rol van Schone afdoende kan invullen. Daar kun je over discussieren.
Men heeft t veel over zijn diepgang, maar dat werd imo ook overdreven nagekakel. Ajax mist dit seizoen geen diepgang.
0 -1
Web
Zo gouw Hugo over voetbal gaat praten, komt er alleen maar onzin uit
Hij is hetzelfde type als Tom Egberts
Die moeten zich bezig houden met documentaires
0 0
Bijgoochem
Zo zijn er nog een hele hoop meer..
0 0
Bocarra
Alles wat Borst over Ajax heeft te zeggen valt onder het kopje provoceren en aandacht trekken. Iedereen kan zien dat van de Beek in dit Ajax niet 90 minuten lang een voldoende kan scoren. De zelfde Borst stelde voor om van de Beek voor Schone in te ruilen. Het niveau verschil tussen Schone en van de Beek was gisteren ook weer groot. Van de Beek liep te dolen en liep vaker in de weg dan dat hij constructief in beeld kwam.
0 0
Schwalbino
Donny draait zich niet zo makkelijk vrij als Frenkie en Lasse als hij een bal ontvangt. Laat je Donny ipv Lasse spelen dan hoeft de tegenstander alleen Frenkie als opbouwende middenvelder te neutraliseren.
0 -1
AsensioWillemsen
Pijnlijk? Donny kun je gebruiken een grote wedstrijden of wanneer het compact is. Tegen Heerenveen kreeg je veel ruimte voorin, dan heb je meer aan Neres
6 -1
Babayaka
tja er kunnen er maar 11 spelen wie moet dan op de bank? zyech, tadic, schone die bijna elke wedstrijd een goal maakt van een meter of 20 ?
2 -1
Ar
Borst moet niet zo zeuren. Donny was niet in beste vorm aan het begin van het seizoen en we hebben nu eenmaal als iedereen fit is altijd een grote namen op de bank die eigenlijk in de basis horen. Dat maakt ook onze kracht en daar moet je trots op zijn.
11 0
SoAFCA
met alle respect maar op de tien positie heeft hij gister bar weinig laten zien. bracht niks extra's en dat is wel belangrijk als je op die positie speelt. Vind het echt niet gek dat tenhag zo nu en dan voor Tadic, Neres, Ziyech kiest ipv Tadic, vd beek, Ziyech.
6 -1
Sterspeler
Het is jammer dat ETH hem zo ziet. 1 linie terug kan hij namelijk wel van waarde zijn. Ik ben vooral benieuwd hoe Donny zichzelf ziet.
Owja. Borst. Je bent een huilsnuit.
6 -1
Ajax2018
Voor wie is het pijnlijk dan? Hij heeft zeker het Ajax van paar jaar terug in zijn hoofd of denkt aan niveau van die troep die in rdam op het veld staat.. het Ajax van nu heeft spelers om van te smullen en doet het en Europees en nationaal overtuigend, jammer voor de zeikerds wij hebben de luxe om te zeggen Donny sorry niet goed genoeg lekker banken. En als die negatief blijft doen of raar juichen of boos kijken dan lekker weg naar een club voor 12 miljoen niemand gaat boven Ajax en negativiteit in dit team ook niet. Blij zijn met invalbeurten Donny en labyad anders weg!
2 -3
Rentokill
Das leuk Hugo B. Maar wie moet hij er dan naast zetten? We hebben gewoon echt meer dan 11 basisspelers. Het is dringen. Zie ook Wober.
10 0
Joseph
Voor Donny? Vrij simpel, Lasse. Maar Ten Mag maakt het zichzelf moeilijk door Donny als 10 te zien, wat hij simpelweg niet is.
1 -1
Rentokill
Ten Hag ziet Donny zeer zeker niet als 10. Hij past prima als aanvallende middenvelder, maar dan met een middenveld met de punt naar achter, met een 6 dus. Donny vergelijken met Lasse gaat mank. Totaal verschillende spelers. Stylist vs harde werker.
0 0
Ferd
Maar hij is nog minder een 6
0 0
Web
Lasse is veel betere voetballer
1 -1
koeman1
Hoezo Lasse die is toch beter !!
0 -1